To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

ihan - 26 Marca 2009, 10:50

Dunadan napisał/a
ihan, ano muszą... tylko jest jeden problem. Widziałaś jak wyglądają szpitale w Polsce? Stephen King nie powstydziłby się takiego szpitala w swojej powieści. I to też mnie w sumie wku**ia... eh, zaraz zacznę wypisywać co mnie wkurza na świecie a za godzinę mam zajęcia :roll:

Dunadan widziałam, przerabiałam. Akurat prawie równolegle (pisałam wcześniej o klątwie naszego pokoju) przerabiali inni. I w zasadzie zaskakujące, szpital tarnowski wydawał mi się najgorszy z najgorszych póki nie skonfrontowałam z krakowskim Narutowicza, gdzie nieprzytomny pacjent spadł z łóżka, rozbił sobie twarz i leżał co najmniej godzinę zakrwawiony, na zakrwawionej poduszce i nikogo z personelu to nie obchodziło. A teraz stacjonujemy w Mielcu i szpital w małej miejscowości okazał się super, czysto, przy każdym pokoju łazienka z prysznicem, super personel.

Godzilla - 26 Marca 2009, 11:01

Na szpital przy Żelaznej nie mogę się skarżyć, za to co się działo na chirurgii w Bródnowskim, to się na fajny reportaż nadaje. Przerabialiśmy temat kiedy teść miał wypadek. Mąż z bratem regularnie chodzili i robili chryje personelowi, po paru dniach tak ich wytresowali, że nagle znajdowały się lekarstwa, które znikły cudem z szafki nocnej, pojawiały się wyniki badań itp. Bez tego ani rusz. A higiena... Pacjent po wypadku, urazie głowy itd wrócił do domu śmierdzący! I parę innych drastycznych szczegółów.
Dunadan - 26 Marca 2009, 11:12

Kruk Siwy napisał/a
Mam pod pięćdziesiątkę. W zeszłym roku leżałem na oddziale intensywnej terapii. Słowa złego nie mogę powiedzieć. Są szpitale i szpitale Dunadan

Racja, teraz na te płuca przenieśli go do Łagiewników to podobno kosmos. Ale tam gdzie go leczyli na wątrobę to był istny koszmar. Z tego co wiem to za granicą ( w kierunku wschodnim ;-) ) to jest raczej lepiej.
Pamiętam jak mnie rozkroili z powodu wyrostka i sobie poleżałem prawie dwa tygodnie w szpitalu w moim 'ukochanym' Tomaszowie - myślałem nawet czy znajomych na sesję RPG nie zaprosić bo klimat był wprost idealny...
Moi rodzice tez mi opowiadali niesamowite dosłownie historie z ostatnich wypraw do szpitali - czasem cięzko w to uwierzyć, normalnie jak w "szpitalu na perypetiach"...
Kruk Siwy napisał/a
I chłopie, bądź tak często u Ojca jak tylko możesz.

Akurat moich rodziciów nieco rozpuściłem w tych sprawach :D

Witchma - 26 Marca 2009, 12:33

Dunadan napisał/a
do Łagiewników

Do Łagiewnik chyba :)

Dunadan - 26 Marca 2009, 12:35

Witchma, jeden czort ;P: ważne że szpital dobry...
shenra - 26 Marca 2009, 12:43

Wkurza mnie ignorancja i zapieranie się w żywe oczy, że problemu nie ma, że nic się nie stało.
Martva - 26 Marca 2009, 15:34

Poszłam kupić bilety na pociąg, w promocji wyszło po 54 zeta za jeden, a strona mówi o 52. Coś mnie tu wkurza, nie wiem co konkretnie.
Kruk Siwy - 26 Marca 2009, 15:35

Własna upierdliwość? Hm?
Martva - 26 Marca 2009, 15:36

Jaka upierdliwość? :shock:
Kruk Siwy - 26 Marca 2009, 15:38

A tak chciałem nawiązać kontakt interpersonalny. Drobiazgowość i liczykrupstwo brzmi lepiej? Hihihi
Fidel-F2 - 26 Marca 2009, 15:39

Martva, wypij jedno piwo mniej i będzie po problemie
Martva - 26 Marca 2009, 15:40

Krakowsko-szkockiej mieszanki genów i ubogiego dzieciństwa nie przeskoczę ;) Tylko głupio mi w stosunku do znajomych, no i nie rozumiem o co właściwie chodzi - PKP ma na stronie stary cennik, czy co? Do Lublina wyszło sporo taniej...

Fidel-F2, nie piję piwa.

dalambert - 26 Marca 2009, 15:40

Kruk Siwy, co się czepiasz przecież Ona jest z Krakowa- dla niej to NATURALNE ;P:
Kruk Siwy - 26 Marca 2009, 15:44

Ech przychodzą mi na myśl wszystkie stare dowcipy o krakowiakach i szkotach. (dla purystów językowych, specjalnie napisałem z małej litery). Niestety, same świńskie.
A ceny w PKP to loteria, jak masz miły uśmiech dostaniesz zazwyczaj bilety po jakiejś nadzwyczajnie obniżonej stawce, jak nie to do Dołków Małych zawiozą Cię w cenie ekspresu...

Agi - 26 Marca 2009, 15:50

Martva, ostatnio była podwyżka cen biletów w Intercity, pospieszne od stycznia też przejęli, więc pewnie o to chodzi.
Martva - 26 Marca 2009, 15:54

Kruk Siwy napisał/a
A ceny w PKP to loteria, jak masz miły uśmiech dostaniesz zazwyczaj bilety po jakiejś nadzwyczajnie obniżonej stawce,

Buuu, nie mam miłego uśmiechu :(

Agi napisał/a
pospieszne od stycznia też przejęli,

To by mi bardziej pasowało, ale w dwa miesiące nie zdążyli zaktualizować strony? Normalnie mam ochotę pójść jutro zapytać ocb, ale chyba nie nie zdążę ;)

Agi - 26 Marca 2009, 16:04

Martva, od stycznia przejęli, ale podwyżka była w marcu.
hardgirl123 - 26 Marca 2009, 21:15

fidel lepiej sobie sprawdz w odpowiednim akcie prawnym co mogloby spowodowac twoje glupie gadanie pod moim adresem o strzelaniu w leb gdybym to faktycznie zrobila:/ :mrgreen:
Fidel-F2 - 27 Marca 2009, 06:22

nic by nie mogło spowodować, ot, głupie gadanie w odpowiedzi na głupie gadanie
Witchma - 27 Marca 2009, 07:56

Wszyscy księgowi, których spotykam wydają mi się niekompetentni i niegodni zaufania. To coś ze mną nie tak, prawda? :roll:
xan4 - 27 Marca 2009, 08:27

Witchma, znaczy się jesteś jak najbardziej w porządku,
nie znam normalnego księgowego, no a trochę ich znam :D

Studnia - 27 Marca 2009, 08:34

Zamknęli bash.org.pl. :evil:
Nocturn - 27 Marca 2009, 08:38

:shock: :shock: czemu?
Witchma - 27 Marca 2009, 08:54

xan4, ale czasu mam coraz mniej, a na kogoś się muszę zdecydować :(
merula - 27 Marca 2009, 08:58

papierologia
Lynx - 27 Marca 2009, 09:06

Studnia specjalnie dla Ciebie:
Spoiler:

shenra - 27 Marca 2009, 10:50

To paskudne choróbsko, rzuciło mi się na słuch. Koszmar. Jak już zrozumiem co do mnie mówią, to liczę na to, że się nie drę, bo ilość docierających do mnie decybeli jest niemal na poziomie zrowym. I weź tu człowieku pracuj w takich warunkach. :evil:
Ixolite - 27 Marca 2009, 10:52

ludzie, jak zwykle w sumie
Rafał - 27 Marca 2009, 10:58

EN 834 - ogólna dostępność i takie tam :twisted:
Nutzz - 27 Marca 2009, 19:20

Empire - Total War, cholerstwo przed odpaleniem zawsze musi się aktualizować :evil:

Partner forum