Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
feralny por. - 28 Maj 2010, 20:39
Witchma, bardzo mi miło
Witchma - 28 Maj 2010, 20:39
Mnie bardzo miło, że jednak przeżyłam
Szenute - 28 Maj 2010, 20:55
"Dom latających sztyletów" - właściwie to jestem w trakcie oglądania bo leci w tvp.
hijo - 28 Maj 2010, 21:04
A ja własnie po raz kolejny oglądam Alien Resurection Obrzydliwy film, ale strasznie podoba mi się jak Sigourney Weaver zagrała to wcielenie Ripley
Edyta ortograficzna
Szenute - 28 Maj 2010, 21:09
W istocie 4 Obcy jest w porządku, też go oglądałem przed "Domem..."
Witchma - 28 Maj 2010, 21:17
Ja właśnie zaczęłam oglądać Wyspę.
Memento - 28 Maj 2010, 22:06
Misery
Wiedziałem o czym jest ta historia i jak się kończy, więc tu nie było szans na zaskoczenie. Mimo tego film nie nudził, świetnie oglądało się Jamesa Caana i Kathy Bates. Bardzo doceniam też przebłyski wisielczego, smoliście czarnego humoru. Jednak zdecydowanie zabrakło mi w filmie wątku z uzależnieniem od novrilu (który w książce był dość istotny), pokazania tego dramatu, jak przez uzależnienie Paul powoli zmienia się we wrak człowieka, i niecałkowitego powrotu do normalności, gdy było już po wszystkim. To właśnie - moim zdaniem - dodało książce dodatkowego wymiaru, i między innymi przez to tak dobrze ją pamiętam. Film jako thriller sam w sobie jest dobry, ale jako adaptacja prozy Stephena Kinga - trochę lepszy średniak.
| hijo napisał/a | | A ja własnie po raz kolejny oglądam Alien Resurection Obżydliwy film |
Wcale nie obRZydliwy. Przynajmniej nie w ramach konwencji.
dalambert - 28 Maj 2010, 22:30
Dom latających sztyletów
taki sobie mielony dramacik, ale do patrzenia śliczne.
hijo - 29 Maj 2010, 10:32
Memento,faktycznie obrzydliwy
ketyow - 29 Maj 2010, 14:14
Ej, mnie też się Zejście podobało. W sumie to nie słyszałem wcześniej, żeby ktoś na nie narzekał...
Osobliwości narodowego wędkowania, dobra komedia, specyficzna, ale dobra - 8/10.
corpse bride - 30 Maj 2010, 15:20
dom latających... mi się podobał, ale m., który mi go puścił zapomniał mi powiedzieć, jak to się kończy teraz chce mi puścić hero i przypuszczam, że pewnie też będzie piękne i też wszyscy zginą, więc się wzbraniam.
jako, że nie widziałam nigdy do tej pory matrixa m. postanowił mnie doedukować. nawet ok było, przynajmniej do połowy, bo potem zasnęłam.
Memento - 30 Maj 2010, 17:14
Pierwszy Matrix jest wery fajny, oglądałem ze sto razy.
ketyow - 30 Maj 2010, 18:12
corpse bride, spoilery!
Land of the Lost - oceny ma w necie nędzne, ale mi się bardzo podobał - może dlatego, że oglądałem z kumplem, z którym zawsze przy komediach dostajemy głupawki Taki Indiana Jones trochę ześwirowany, z dobrymi efektami.
corpse bride - 30 Maj 2010, 20:39
o, pejczyk.
przypomniało mi się, że oglądałam jeszcze ostatnio (i przedostatnio):
- gladiator - ani dobre ani złe. po recenzji w przekroju, w której robin hood jawi się jako sporo gorszy gladiator tego ostatniego spobie odpuściłam.
- kick ass - bardzo miły film o zabijaniu i innych rzeczach. kupa śmiechu przy okazji. i w sumie jest dość zaskakujący, spodziewałam się czegoś... innego
Szenute - 30 Maj 2010, 21:39
Hero jest super naprawdę warto obejrzeć, oglądałem dwa razy chociaż ja generalnie lubię takie filmy.
ketyow - 30 Maj 2010, 23:29
Escape from Absolom - przyzwoity, z klimatem, przypominał mi nieco Mad Maxa. Nieco bez polotu końcówka, ale w zasadzie tak się to miało skończyć, co wiadome było wcześniej - jak to już jest w tego typu filmach. Ogląda się jednak dobrze. 7,5/10
shenra - 31 Maj 2010, 12:06
Barfuss very nice. W sumie nie spodziewałam się, że będzie dobry. Bardzo miłe zaskoczenie.
Chal-Chenet - 31 Maj 2010, 19:55
Ojciec Chrzestny Cz. I i II To się nazywa klasyka. Uwielbiam te filmy, odkąd je pierwszy raz zobaczyłem. Wtedy nie wszystko wychwytywałem, być może cały czas tak jest, tym niemniej cholernie smutny wydźwięk mają. Zwłaszcza część druga.
Oglądanie tego zawsze jest emocjonujące, nie można nie przejmować się losami bohaterów, a to jest cecha majstersztyków.
Jak zwykle wspaniałe kino.
Niezmiennie 10/10
shenra - 1 Czerwca 2010, 06:50
Upperdog i Millenium2 ciąg dalszy serio dobrego kina.
ketyow - 1 Czerwca 2010, 09:22
Pi. Dałbym więcej, ale zakończeniem się zawiodłem. 8/10
ketyow - 1 Czerwca 2010, 22:55
Nagi Lunch. Okej, teraz przestałem uważać Pi za poschizowany, przecież ten jest po prostu schizofreniczny Ryje baniak w każdym calu. Ciężko go oceniać, bo w ogóle nie przypomnia niczym czegokolwiek innego. Dam mu jednak 8/10, po obejrzeniu musiałem włączyć Un chien andalou, wessało mnie w surrealizm.
Matrim - 1 Czerwca 2010, 22:57
Shutter Island. Wciągający, choć przewidywalny. Ale ładnie nakręcony. I końcówka fajna. Ta końcowa końcówka, nie wcześniejsza
Gwynhwar - 2 Czerwca 2010, 07:47
Bright Star.
Piękny film, ale raczej dla spokojnych ludzi. Płakałam jak bóbr, a podczas napisów recytowałam "Ode to the Nightingale" razem z Keats'em. Cudny, śliczny film! Idealnie skomponował mi się ze scenami śmierci Keats'a, które miałam w głowie po przeczytaniu "Upadku Hyperiona" Simmonsa.
Polecam!
Stormbringer - 2 Czerwca 2010, 11:45
Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet - książki niestety nie czytałem, ale film świetny. Wyszedł Szwedom naprawdę klimatyczny, trzymający w napięciu thriller.
shenra - 2 Czerwca 2010, 12:34
Stormbringer, druga część też jest świetna.
Hubert - 2 Czerwca 2010, 12:51
Przymierzam się do obejrzenia Czas Apokalipsy: Powrót, ale weź tu i znajdź ponad 3 godziny. Niby wakacje, a czasu niekoniecznie tak dużo.
Stormbringer - 2 Czerwca 2010, 13:37
| shenra napisał/a | | Stormbringer, druga część też jest świetna. |
No właśnie ostatnio zacząłem oglądać i, jak dla mnie, bieda straszna. Przepadł klimat, przepadło napięcie, a całość przypomina odcinek "Ekstradycji" (z całym szacunkiem dla tego serialu). Ale dokończę, może będzie lepiej.
Comar - 2 Czerwca 2010, 14:03
| ketyow napisał/a | | (...)wessało mnie w surrealizm. |
To w takim razie polcam filmy Jodorovsky'ego. Przy nich Pies Andaluzyjski sprawia wrażenie zupełnie normalnego.
shenra - 2 Czerwca 2010, 14:15
Stormbringer inna historia. Wiesz, jak to jest z dublami. Po pierwszej wiesz czego możesz się spodziewać, wiesz jak się zachowują niektórzy bohaterowie. Ale w sumie jest niezła. Porównaj inne "drugie" części filmów.
Stormbringer - 2 Czerwca 2010, 17:34
Inna historia też, ale moim zdaniem to raczej kwestia zmiany reżysera i innego, bardziej telewizyjnego (w negatywnym tego słowa znaczeniu) sposobu realizacji. Za mało w tym wszystkim nerwu - między "jedynką" a "dwójką" jest tu moim zdaniem wielka przepaść.
|
|
|