To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Koty, psy i inni pierzasto-futrzaści ulubieńcy.

Godzilla - 11 Marca 2008, 22:45

Drugi buras w młodych latach zaczepiał nas, gdy siedzieliśmy przy komputerze. Słyszałam od drzwi takie zduszone "mra-au!". Rzucam okiem - kot staje na palcach, pozycja "na baczność". Odwracam głowę - kot się jeży, ogon robi się szerszy niż dłuższy. Wstaję z krzesła - kot wieje przez cały korytarz aż furczą dywany.
corpse bride - 11 Marca 2008, 23:43

Martva napisał/a
Kotka przynosi zabawkę, kładzie ją u stóp osoby która ma rzucać, a potem mruczy i ociera się o jej łydki, dopóki nie rzuci. Pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam.

brzmi znajomo...

chciałam jeszcze napisać, że moje koty mają się lepiej, odkąd przestałam im dawać karmy masterfoods i jedzą tylko suchą karmę, a zamiast mokrej dostają raz na parę dni prawdziwe mięsko. teraz dostały jeszcze kiełki pszenicy (mają całe poletko wysiane w misce i są szczęśliwe).

Godzilla - 12 Marca 2008, 09:31

Parę razy próbowałam kupić kotu "kocią trawę", niby polecaną czy coś. Efekt był taki, że Bury zżerał to trawsko, a potem wymiotował. Chyba nawet właśnie o to mu chodziło, ale mi zdecydowanie nie!
corpse bride - 12 Marca 2008, 10:18

my posiałyśmy zwykłą pszenicę ze wsi. kocięta pożerają ją z pasją. rzyguś zdarzył się raz.
ilcattivo13 - 13 Marca 2008, 21:31

Jeśli dla kota lub psa będzie brakowało witamin, to będzie jadł zielsko, ale tylko młode listki. Dlatego można zrobic tak jak corpse bride.

Natomiast jak będzie zwierzątku niedobrze (zje za dużo, lub coś niedobrego), to wtedy sięgnie po stare źdźbła trawy. I wtedy dopiero woomitnie. Gdyby pieski i kotki miały dłuższe paluszki, to by starej trawy nie żarły.

Godzilla - tylko nie kupuj żadnych trawek z supermarketów. Nie wiadomo co w niej jest i czy nie była przypadkiem przenawożona. Można solidnie zatruć zwierzaka, a zwłaszcza małe kociaki i szczeniaki są podatne na chemię.

rysiull - 14 Marca 2008, 09:43

a ja mam psa kolejnego i tym razem tylko mój - 3 miesięczny (prawie) owczarek niemiecki
mBiko - 14 Marca 2008, 09:49

rysiull, a jak wygląda prawie owczarek? :wink:
Godzilla - 14 Marca 2008, 09:55

Ech, Bury już dawno poszedł w świat i nie wrócił. Czasem go wspominamy, dzieciaki marzą o kocie.
Martva - 14 Marca 2008, 10:20

Bo kot fajne stworzenie :)
Kruk Siwy - 14 Marca 2008, 10:22

No. Ma taką fajną skórkę do otulania nerek i można na niego polować z procą. A pozatym te baradziej bezczelne co robią mi kaka w ogródku w *beep* nowym butem kopnąć można (i trzeba).
ihan - 14 Marca 2008, 10:27

Kruku, szkoda nowego buta.
Kruk Siwy - 14 Marca 2008, 10:29

W zasadzie masz rację. Odebrałem od szewca (z miasta Łodzi) parę po renowacji. Mają bardzo użyteczny szpic...
ihan - 14 Marca 2008, 10:31

Aaaam ze szpicem, to co innego. Za zanieczyszczanie ogródka od cioci ihan też możesz kopnąć.
Kruk Siwy - 14 Marca 2008, 10:34

Jest taki jeden obrzydliwy, spasły, biały z dzwoneczkiem. Temu dam szpicową przesyłkę adresowaną od cioci Ihan. Żeby sobie nie myślał...
Boh, wiosenne porządki... czego ja w tym ogródku nie znajdę. Ohyda.

merula - 14 Marca 2008, 10:42

Ode mnie też możesz.
U mnie jest taka jedna czarno biała, która notorycznie "użyźnia" mój ogródek. Chyba wymyśle jakiś odstraszacz, bo jak lubię koty, tak wnerwiają mnie pamiątki po sąsiedzkich sierściuchach.

Kruk Siwy - 14 Marca 2008, 10:45

Istnieje taki odstraszacz. Lichtenstein się nazywa. Tylko mu stanowisko snajperskie trzeba dać i nie mnożka suchych racji żywnościowych. On biega z giwerą po ruinach z innymi maniakami, to i smrodosierściucha trafi w samo sedno...
merula - 14 Marca 2008, 10:47

Jaka jest stawka za dzierżawę?
Kruk Siwy - 14 Marca 2008, 10:47

Dajemy dopłatę. Ale nie przyjmujemy zwrotów przed wygaśnięciem kontraktu.
ihan - 14 Marca 2008, 10:49

A są jakieś preferencje do kogo pojedzie jeśli przyjdzie sporo zgłoszeń? Czy będzie licytacja?
merula - 14 Marca 2008, 10:53

I jaka jest podstawowa długość kontraktu?
dalambert - 14 Marca 2008, 10:54

Kruk Siwy, jest okazja podaj wysokość doplaty i Lichtenstein do roboty hej :wink:
Kruk Siwy - 14 Marca 2008, 10:54

Oferta ma zawierać:
1. Potencjalną liczbę cełów.
2. Opis karmy (dla strzelca)
3. Deklarację o zgodzie na całkowity brak zwracania strzelcowi ciała czymkolwiek innym poza karmieniem, podawaniem amunicji i ustalaniem priorytetów w kwestii wyboru celow.

Jako bonus odstrzeliwanie ulubionych świętych obrazków nie ulubionych sąsiadów.

Im wiecej celow tym lepiej. I te oferty będą premiowane. Podstawowy czas kontraktu: trzy obiady.

Przy czasie pięcioobiadowym wymieniony wyżej bonus.

dalambert on i moniusia może strzelić w rufę jak ten żebrak dalej będzie taki namolny...

rysiull - 14 Marca 2008, 10:59

mBiko, prawie znaczyło że ma nie całe 3 miechy bo owczarek to on jest cały :D
dalambert - 14 Marca 2008, 11:03

Kruk Siwy napisał/a
dalambert on i moniusia może strzelić w rufę jak ten żebrak dalej będzie taki namolny...

Moniuszek nigdy nie jest namolny tylko mówi , że też by chciał, a pozatym nie jest miauczącym sierściuchem tylko szlachetnym szczekaczem merdającym rasy zacnej hej :twisted:

Kruk Siwy - 14 Marca 2008, 11:06

I nie robi kupy na trawniku, albo wprost na ścieżce? Idełał jakiś, coo?

No ale dość. Dajmy pogadać maniakom i miłośnikom a my... róbmy swoje.

Godzilla - 14 Marca 2008, 11:18

Barbarzyńcy, do kotów chcą strzelać. Pozagryzam pierzaki!
Kruk Siwy - 14 Marca 2008, 11:21

Ja tylko mówię jak jeden władca: "czy nikt nie uwolni mnie od tego sraycota?" I strzelec wędruje na stanowisko snajperskie.
Od dzisiaj będzie będzie brał też RPG ot tak, jakby jakaś zgryżliwa Godzilla, trafiła w celownik...

Fidel-F2 - 14 Marca 2008, 20:34

rysiull, dawaj zdjecia, ONki to najcudniejsze psiaki
ilcattivo13 - 17 Marca 2008, 14:53

odrobaczyłem dziś Gruchę, zobaczymy czy hodował jakieś stworzonka ;P:
merula - 17 Marca 2008, 17:16

Wiozłam nad morze abisyńczyka czekoladowego. Piękny był, tylko te uszy jak u nietoperza. I strasznie gadatliwy, póki siedział w zamknięciu.
Ja chcę kota!

Partner forum