To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

NURS - 9 Marca 2008, 22:28

Tobie nie daje, innym tak, i to milionom, z tego co pamiętam :-)
Fidel-F2 - 9 Marca 2008, 22:33

disco polo tez milinom
czterdziescidwa - 9 Marca 2008, 22:51

Dla mnie AX był pierwszym serialem z worka "tajemnica, tajemnica, tajemnica", tego samego, w którym jest Lost, Heroes, 4400 i podobne. Czekałem na każdy odcinek, dopóki mi się nie przejadło pod koniec pierwszej serii. Przejadł się jeden i przejadły się wszystkie z tego wora.
Jeśli Fidel już oglądałeś któryś, to AX może Cię nudzić.

Kurcze, ja lubię kompletne historie, jak mi ktoś w każdym odcinku wsadza nową tajemnicę do fabuły, tajemnicę o której sam nie wie, do czego mu później posłuży, i robi to tylko po to, żebym gapił się na reklamy, to czuję się oszukany. A kanapie jeszcze przez pewien czas nie zamierzam się poddać, żeby pożerać co mi puszczą w TV będąc przez kanapę pożeranym ;)

Pooglądał bym coś jak Masters Of Science Fiction, Strefa Mroku, Po Tamtej Stronie... jest tyle dobrych opowiadań SF których nie czytałem i chętnie bym zobaczył na ekranie.

NURS: A Ty byś nie dał do pisma płytek z "Po Tamtej Stronie", albo ze "Strefą Mroku"? ;)

Fidel-F2 - 9 Marca 2008, 23:16

czterdziescidwa, AX widziałem z dziesięć lat temy, czyli chwilę przed
czterdziescidwa napisał/a
Lost, Heroes, 4400 i podobne

Lost mi sie podobało - zobaczyłem dwie serie w cztery dni i wystarczy
4400 jeden odcinek i wystarczy
Heroes nie zamierzam

czterdziescidwa - 9 Marca 2008, 23:27

nie oglądałeś AX, więc przejadło Ci się dopiero na lostach ;)
Fidel-F2 - 9 Marca 2008, 23:31

czterdziescidwa, mylna diagnoza, przejadlo mi się przed obejrzeniem pierwszego AX
Chal-Chenet - 9 Marca 2008, 23:41

Adashi napisał/a
Z Archiwum X 2, premiera 25.07.2008. 8)

O, fajnie. Pierwszej kinówki nie oglądałem, ale serial bardzo mi się podobał. Mam do niego duży sentyment. Tym chętniej zobaczę jak się miewają bohaterowie po tak długiej przerwie.

Dunadan - 10 Marca 2008, 10:55

Mam podobne spostrzeżenia co do niektórych - faktycznie główny watek czasem psuł odbiór - główny i poboczne trochę się ze sobą gryzły - normalnie jak w Morrowind albo Oblivionie :mrgreen:
Ale faktycznie "X-files" zrobił bardzo wiele dla kina sci-fi i należą mu się za to brawa. Choć tak naprawdę to pierwowzorem mógłby być Twin-Peaks ;-) ten drugi przynajmniej się nie ciągnął przez lata... choroba, muszę wreszcie skończyć bo zatrzymałem się na 11 odcinku :-D

dzejes - 10 Marca 2008, 11:28

A wiesz kto zabił Laurę Palmer?
Fidel-F2 - 10 Marca 2008, 11:30

ja wiem, ja wiem, ja wiem
dzejes - 10 Marca 2008, 11:32

Ja k**** też :evil: Bo mi pewna dama kiedyś z wziękiem opowiedziała... Na koniec, widząc moją minę dodała "No nie mów, że nie wiedziałeś"
Fidel-F2 - 10 Marca 2008, 11:32

dzejes, ale przed czy po obejrzeniu?
dzejes - 10 Marca 2008, 11:33

Zamiast...
Fidel-F2 - 10 Marca 2008, 11:35

no to kicha
Dunadan - 10 Marca 2008, 11:38

Ej... :twisted: micho ci tu! ee... cichu mi tu! ;P:
Taselchof - 10 Marca 2008, 23:03

Zdjęcia do kinowej adaptacji znakomitej gry Prince of Persia: Sands of Time mają rozpocząć się tego lata w Maroku. ;P:
Fidel-F2 - 11 Marca 2008, 01:25

o żesz w mordę

czy ktokolwiek kręci coś oryginalnego? czy jedynie adaptacje książki/komiksu/gry, kontynuacje i rimejki?

dzejes - 11 Marca 2008, 01:38

Już Homer zrzynał.
Fidel-F2 - 11 Marca 2008, 01:39

z kogo?
dzejes - 11 Marca 2008, 01:41

Z Szekspira fkors
Fidel-F2 - 11 Marca 2008, 01:44

nie wiedziałem
Micronus - 14 Marca 2008, 14:20

No i kupa, produkcja Fury Road - czyli czwartej części Mad Maxa została wstrzymana, George Miller postanowił najpierw zrobić grę o tym samym tytule:/
Dabliu - 14 Marca 2008, 16:46

Chyba nie najpierw, a zamiast.
Micronus - 14 Marca 2008, 17:02

Nie no, on z filmu nie zrezygnował, z tego co czytałem, ale chce zrobić większy szum i wydać grę i nakręcić MM4, tyle że później. Stopklatka podaje bardzo sugestywny tytuł właściwego newsa. Filmweb zredagował wieść ciut inaczej.
Taselchof - 19 Marca 2008, 23:42

Mel Gibson chce nakręcić własną wersję dziejów Joanny d’Arc, a w tytułowej roli pragnie obsadzić... Britney Spears. dziewica orleańska będzie z niej jak się patrzy :P ;P:
ilcattivo13 - 20 Marca 2008, 00:29

Taselchof, Ty bój się Boga i nawet tak nie żartuj...
czterdziescidwa - 20 Marca 2008, 00:55

Taselchof napisał/a
Mel Gibson chce nakręcić...

Jak słyszę Mel Gibson, to od razu przychodzi mi na myśl tatar w sensie surowe mięso. Kurcze, wy tez tak macie? Nie spodziewam się, że nakręci coś, co mi się spodoba.

Adashi - 20 Marca 2008, 01:03

Braveheart był całkiem całkiem, a nawet więcej. Znaczy przypadł mi do gustu jak najbardziej.
Fidel-F2 - 20 Marca 2008, 21:49

czterdziescidwa, mnie nie podobały się tylko znaki, reszta rewelka, co film to lepiej
czterdziescidwa - 20 Marca 2008, 22:39

W znakach się właśnie zaczęło - jak zagrał pastora. Mam wrażenie że nie do końca wyszedł z tej roli. To Gibson jako producent, reżyser, scenarzysta i kaznodzieja mi się nie podoba.
Pasja - przecież tam się wylewa więcej krwi, niż pomieści ludzkie ciało. Oklepany temat ;) i absolutnie nie oryginalna interpretacja. W moim prywatnym rankingu startuje w tej samej kategorii co remake Teksańskiej Masakry Piłą Mechaniczną.
Apocalypto - dalej tą samą drogą. Tym razem o tym, kto tak naprawdę był niedobry w czasach konkwistadorów.
Obawiam się, że Joanna d’Arc ma zbyt silny wątek religijny, żeby Gibson go nie spieprzył.

Partner forum