To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Głos Pana - Regulamin forum - Zasady panujące na forum - Wasze sugestie.

gorat - 16 Października 2009, 19:14

W przychodni pewnie - mnie właśnie zmogło :P:
dalambert - 16 Października 2009, 19:20

gorat, toż to jeszcze chwila zdążysz się wyleczyć :!:
ZDROWIA :!: i pomysłu na stosowną uroczystość :D

Rafał - 2 Listopada 2009, 08:51

Bardzo uprzejmie, ach stanowczo upraszam wszystkich rządzących forum, aby usiedli, zaczęli myśleć i wymyślili opcję "ignoruj użytkownika". Na innych forach jest taka możliwość i nie jest to głupie. Ostatnio zastanawiałem się czy nie wrzucić w ignory wszystkiego co nie jest literaturą, ale nawet tam się mofisuje i remówi. Trwa ucieczka co wrażliwszych użytkowników, nawet Agi napisała, że ma dosyć. Jak już Agi się odetnie od forum to ja chyba też. Męczyć mnie to zaczyna, a rozwiązanie jest chyba w sumie proste, nie?
Fidel-F2 - 2 Listopada 2009, 08:53

szczerze popieram Rafała
Ziemniak - 2 Listopada 2009, 09:02

To nie powinien być problem, ten moduł już jest, wystarczy go włączyć. Molestujcie gorata :twisted:
shenra - 2 Listopada 2009, 09:17

Popieram. :|
mawete - 2 Listopada 2009, 09:18

gorat: uruchom to - pamiętaj, że ja jestem większy :wink:
Piech - 2 Listopada 2009, 09:23

Dołączam się do postulatu Rafała. Zresztą już dawno prosiłem o opcję ignorowania wybranych użytkowników.
ihan - 2 Listopada 2009, 09:37

A tego akurat nie rozumiem. Nie mam ochoty czytać jakichś postów, po prostu ich nie czytam, czy potrzebne jest ostentacyjne umieszczenie w profilu (tak jest na niektórych forach) kogo olewam?
Ozzborn - 2 Listopada 2009, 09:40

Swego czasu dostałem informację, że ta funkcja znacznie pogorszyłaby działanie forum - dokładnie nie przytoczę bo rozmowa była na pw i nie wiem czy nie obowiązuje mnie "tajemnica spowiedzi".

Jednakowoż sprawy zaszły na tyle daleko, że chybatrzeba przedsięwziąć drastyczne kroki...

hrabek - 2 Listopada 2009, 10:28

Opcja ignorowanie użytkownika jest dość niebezpieczna, bo na czym miałaby polegać? Że nie widzisz postów użytkownika? Ale przecież widać będzie odpowiedzi innych - rozmowa stanie się kompletnie bez sensu, będziecie chcieli coś odpowiedzieć, okaże się, że ignorowany użytkownik powiedział już to przed chwilą. Albo będziecie dyskutowali z całą resztą forumowiczów, a z tym nie? Przecież i teraz możecie tak robić, po prostu nie odpowiadajcie na posty nielubianego usera, nawet gdy zwraca się do was osobowo.

Druga sprawa - odpowiadasz użytkownikowi i widzisz post pod postem. Ale inni użytkownicy widzą pomiędzy tymi postami 10 postów dwóch ignorowanych użytkowników, więc dla nich ten post jest kompletnie bez sensu, bo dyskusja dawno już zeszła na inne tory.

A to nie wszystkie problemy występujące podczas ignorowania użytkowników. Część z nich dotyczy tylko moderatorów (bo jak moderować dyskusję, w której połowa użytkowników ma drugą połowę w ignorach i dyskusja toczy się wielotorowo?)

Lynx - 2 Listopada 2009, 10:39

hrabek, częściowo masz rację. Problem w tym, że trudno jest czasami nie reagować, tym bardziej, że trolling zaczyna być skuteczny. Odchodzą z forum użytkownicy, którzy wiele dla niego zrobili. Trudno się czasami powstrzymać od niegrzecznych uwag, jak człowieka krew zalewa. Jeśli traktujemy forum w miarę poważnie, jako sposób na spotkanie i dyskusję "ponad przestrzenią" trudno jest uniknąć emocjionalnego podejścia. A taki troll prowokuje, czasami w sposób zgodny z regulaminem. I wtedy moderatorom też trudno cokolwiek zrobić.
hrabek - 2 Listopada 2009, 10:41

Ja jeszcze nie wiem, co się działo tu w weekend, dopiero rozpocząłem przedzieranie się przez tematy. Ale jeśli jest tak, jak się domyślam, że jest, to chyba mam na to sposób.
hardgirl123 - 2 Listopada 2009, 10:52

opcja ignoruj uzytkownika najczęściej ma na celu oscentacyjne pokazanie tegoż w profilu.
pozatym bądxmy poważni i szanujmy się.

Ozzborn - 2 Listopada 2009, 10:54

hardgirl123 napisał/a
pozatym bądxmy poważni i szanujmy się.

i jeszcze żeby był pokój na świecie...

Witchma - 2 Listopada 2009, 10:56

No już bez przesady, nauczyłam się ignorować niektórych bez tej opcji i mam wrażenie, że na dobre mi to wyszło. Rozumiem, że Agi jako mod tak nie może, ale nie widzę innych przeszkód, aby zwykli użytkownicy po prostu nie czytali postów wybranych osób i dyskusji, które wokół nich są budowane. Bo jeżeli strasznie ich to wkurza i w ogóle spać przez to nie mogą, a mimo to czytają, to tylko świadczy o ich masochizmie.
NURS - 2 Listopada 2009, 10:57

hrabek ma wiele racji, w tym co napisał. co do systemu. bo problem jest znacznie głębszy.
Rafał - 2 Listopada 2009, 10:59

Well, problemy te będą problemami ludzi, którzy sobie ignory poustawiają, nie?
Martva - 2 Listopada 2009, 11:00

Na Zaginionej Bibliotece to działa, zamiast posta ignorowanej osoby widzisz ikonkę z napisem 'ignorujesz autora tego posta, kliknij jeśli chcesz go zobaczyć'. I już.
Dla mnie to jest trochę chore, ale jeśli niektórzy uznają funkcję za potrzebną, to niech sobie będzie.

dzejes - 2 Listopada 2009, 13:39

Ludzie, a może odrobina refleksji nad sobą? Lynx - na zielono cię prosiłem o niezaognianie sytuacji, a ty przychodzisz tutaj i piszesz kompletnie kuriozalne rzeczy.
Jeśli użytkownik nie łamie regulaminu, to znaczy, ze się po prostu tobie nie podoba, a to nie znaczy, że możesz nazywać go trollem i domagać się interwencji.
Powstrzymaj się od takich uwag, proszę po raz ostatni. Dotyczy to również innych, gdyż obrażacie ludzi.

ketyow - 2 Listopada 2009, 14:43

Ja jestem na tym forum od niedawna, dołączyłem po to, żeby tylko dowiedzieć się coś na temat wysyłania do prac do SFFiH, a powiem wam szczerze, że zaszokowała mnie kultura tego forum. Udzielałem się na naprawdę wielu forach i nigdzie jeszcze nie miałem okazji trafić na tak dojrzałych i rozsądnych ludzi. Każdy czasem ma gorszy dzień, zły humor, albo po prostu charakter za którym idą docinki, czy prowokacje do zaostrzenia dyskusji. Tak jest wszędzie, w każdym miejscu ktoś taki się znajdzie, ale w momencie kiedy ludzie chcą odchodzić albo opcję ignoruj - to tak naprawdę dajecie mu wygrać. Patrząc ogólnie na to dokąd ten świat zmierza, jak poziom (zaczynając od poziomu wypowiedzi) człowieka spada, to mamy tu i tak niezłe getto i trzymamy się dobrze ;)
Chal-Chenet - 16 Listopada 2009, 16:26

Ziemniak napisał/a
dzejes, problem w tym, ignorowanie użytkowników wraca jak bumerang co pewien czas, a gorat jak dotychczas nawet pary z ust nie puścił, nie mówiąc o realizacji postulatu. :?
dzejes napisał/a
Od zgłaszania tego typu uwag są inne tematy.

Czy może ten?

Także tego. Da radę włączyć tę opcję?

Hubert - 16 Listopada 2009, 20:59

A nie wystarczy po prostu nie odpowiadać na posty jakiegoś? Ćwiczcie silną wolę, a nie zwalajcie wszystko na automat.
Ixolite - 16 Listopada 2009, 21:06

Opcja ignorowania użytkowników pozwala w ogóle nie widzieć ich postów - to często bardzo przydatne rozwiązanie. Nie da się przeskoczyć wzrokiem treści wybranych postów...
gorat - 16 Listopada 2009, 22:20

Żebyście tylko nie żałowali...
Martva - 16 Listopada 2009, 22:24

Przecież to jest odwoływalne. Ba, jak się chce wyjątkowo zobaczyć jeden post ignorowanego użyszkodnika to wystarczy jeden klik i już.
Pewnie sama nie będę korzystać z tej funkcji, ale niektórym by się mogła przydać.

Hubert - 17 Listopada 2009, 19:56

Cytat
Opcja ignorowania użytkowników pozwala w ogóle nie widzieć ich postów - to często bardzo przydatne rozwiązanie. Nie da się przeskoczyć wzrokiem treści wybranych postów...

Dlaczego nie? Ixolite, Ty masz jakieś burżujskie widzimisię. :wink: Czy w rzeczywistości też nie słyszysz wypowiedzi człowieka, którego nie lubisz (a który akurat stoi koło Ciebie i nadaje), ale głosy reszty już odbierasz?

banshee - 17 Listopada 2009, 20:01

To się nazywa lenistwo. Bo jaki jest problem z omijaniem postów nielubianych osób? :roll:
Hubert - 17 Listopada 2009, 20:06

banshee, siostro moja. :)
Ziemniak - 18 Listopada 2009, 16:57

I jak już jesteśmy przy ignorowaniu, to wnioskuję o dodanie przycisku "zgłoś do moderacji", który po pierwsze ułatwi życie modom, a po drugie, skończą się utyskiwania na długi czas reakcji na niektóre incydenty.

Instruktaż dla gorata:

Przycisk ignorowania:
PA/ogólne/Konfiguracja/ustawienia widoku tematów/Pokazuj ignorowanie użytkowników

Przycisk zgłaszania:
PA/Zgłaszanie postów/konfiguracja/Zgłaszanie postów wyłączone.[/list:u]

Partner forum