Planeta małp - Co nas cieszy
dalambert - 26 Stycznia 2010, 09:32
Lichtenstein, zawsze byłeś miglanc, oj biedni ci twoi klienci jak już kancelaryją oszusta, tfu adwokata otworzysz
nureczka - 26 Stycznia 2010, 10:32
dalambert, święte słowa.
dalambert - 26 Stycznia 2010, 10:35
Coż nureczka, Ty tego typa znasz najlepiej
ketyow - 26 Stycznia 2010, 10:46
Egzamin z baz danych raczej będzie zaliczony, zależnie od tego jak wnikliwie będzie sprawdzany to może nawet czwórka będzie I to nawet biorąc pod uwagę, że wyjątkowo nieciekawy zestaw mi się trafił. W piątek fajnie byłoby, gdyby piątka zwolniła mnie z egzaminu z algorytmów, ale ci co mają tróje już zapowiedzieli, że będą gościa przekonywać, żeby nikomu nic nie przepisywał - nie ma to jak zawiść Za to matmą się nie przejmuje, bo wiem, że tam mogą mi pomóc tylko Siły Wyższe
ED:
Wyczyściłem pocztę ze zbędnych maili. Kupa roboty, bo jeszcze posegregowałem kategoriami te potrzebne. Wyszło, że jestem zarejestrowany na chyba 100 forach/stronach. Masakra. A z 900 sztuk won. No i nareszcie jest przejrzyście
ilcattivo13 - 26 Stycznia 2010, 13:02
Dom mi się w nocy nie spalił
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2010, 13:26
za 10 min wyjmuję z pieca keksik orzechowo-migdałowo-pomarańczowy, szklaneczka mleczka już czeka
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2010, 13:44
keksik już na talerzyku, jeszcze paruje, mniam
Agi - 26 Stycznia 2010, 14:26
Niedźwiedź wraca do Trójki
Jedenastka - 26 Stycznia 2010, 14:27
Fidel-F2 napisał/a | za 10 min wyjmuję z pieca keksik orzechowo-migdałowo-pomarańczowy, |
Dasz przepis?
Kruk Siwy - 26 Stycznia 2010, 14:27
Agi, to już wiosna?
Na biurku leżą właśnie jego wspomnienia: Lista Przebojów Trójki 1994-2006
Agi - 26 Stycznia 2010, 14:31
Kruk Siwy napisał/a | Agi, to już wiosna? |
Jeszcze nie, ale dłużej będę się cieszyć, a wraca na urodziny Trójki, tak przynajmniej na onecie zapodają.
Kruk Siwy napisał/a | Na biurku leżą właśnie jego wspomnienia: Lista Przebojów Trójki 1994-2006 |
Mam całą kolekcję Listy przebojów - 25 książeczek z płytami plus 5 płyt Złotej Trójki.
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2010, 14:35
5 jaj
25 dkg mąki
25 dkg cukru pudru
cukier waniliowy
łyżka stołowa octu 6%
białka ubić, żółtka utrzeć z cukrem i cukrem, dodawać potem ocet i przesianą mąkę
białko wymieszać z ciastem domieszać garść bakalii jakie kto lubi
do pieca na 50 min na 200'C
ilcattivo13 - 26 Stycznia 2010, 15:17
Agi - dzięki za niusa, wreszcie poprawił mi się humor
Easy - 26 Stycznia 2010, 17:06
Zdane kolokwium z Myśli Politycznej.
Wchodziło się po pięć osób do jego gabinetu i każdy miał odpowiedzieć na dwa pytania. Na sam koniec JE stwierdził, że zdała tylko jedna osoba z naszej piątki, ale ponieważ brzydzi się obcować z ludźmi o tak niskim ilorazie inteligencji postanowił zaliczyć nam wszystkim, żeby nie musieć na nas patrzeć.
Niby cham i prostak, ale jednak przepuścił.
Memento - 26 Stycznia 2010, 17:10
Cieszą mnie nowy monitor i nowsza karta graficzna. Szału nie robi, ale da się pośmigać w jakiegoś nowszego NFS`a niż HP2.
Gwynhwar - 26 Stycznia 2010, 17:19
Zrobiłam obiad. Upiekłam ciasto. Jutro idę do biblioteki.
Jakos tak sie ruszyłam
Martva - 26 Stycznia 2010, 17:31
Dotrzymuję obietnicy danej sobie jakiś czas temu i zarzucam galerię nowościami. Jeszcze żeby się na sprzedaż przełożyło
Dawno nie siedziałam tak długo nad zdjęciami i opisami, zaczynam powoli mieć dość, ale już niedługo będzie z głowy.
SithLady - 26 Stycznia 2010, 17:45
Agi napisał/a | Niedźwiedź wraca do Trójki |
Mnie tam się podobało "cudowne rozmnożenie" listy. Ciekawe co będzie teraz w piątki w Złotych Przebojach leciało
Witchma - 26 Stycznia 2010, 18:08
Agi napisał/a | Niedźwiedź wraca do Trójki |
Serio, serio?
ketyow - 26 Stycznia 2010, 18:51
Fidel-F2, a co to za nowostworzona jednostka dkg?
Agi - 26 Stycznia 2010, 19:03
Witchma napisał/a | Agi napisał/a | Niedźwiedź wraca do Trójki |
Serio, serio? |
Serio
[quote="ketyow"]a co to za nowostworzona jednostka dkg?
To nie jest nowo stworzona jednostka, dkg czyli dekagramy, obecnie dag, ale obiegowo nadal dkg funkcjonuje.
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2010, 21:21
ketyow, taka tradycja, a ja z natury niechętny jestem nowinkom
ketyow - 27 Stycznia 2010, 00:37
Cieszy mnie, że pisemny z baz danych do przodu. Zaliczyło 37% a jeszcze się pochwalę, że lepiej ode mnie tylko 3 osoby
Agi - 27 Stycznia 2010, 06:32
ketyow, gratuluję!
Lynx - 27 Stycznia 2010, 09:52
ketyow, no piknie.
Agi napisał/a | ketyow napisał/a:
a co to za nowostworzona jednostka dkg?
To nie jest nowo stworzona jednostka, dkg czyli dekagramy, obecnie dag, ale obiegowo nadal dkg funkcjonuje. |
A ja swoje 3 grosze dodam. Dla mnie dag brzmi nienaturalnie.
Cieszy mnie, że na wiosnę robota ruszy. I będą szanse na jakiś piniondz.
ketyow - 27 Stycznia 2010, 11:24
Lynx, tak czy owak dkg brzmiałoby jak decykilogram, a to jakaś bajka by była. Matematyczka w podstawówce wybijała z głowy ludziom skrót dkg, choć poza tą matmą chyba nie spotkałem się zbyt wiele razy z tym zapisem, nie miałem pojęcia, że kiedyś takie funkcjonowało? "Deka" wszędzie używa się jako "da", jest to przyjęte do układu SI. Czy to w metrach czy w gramach. Samo "d" zajęte jest przez przedrostek "decy". A swoją drogą np. dkm też się używało czy to tylko taki głupi przypadek z gramami?
Aha, i cieszy mnie, że facet od algorytmów odpisał nam na meila, że podaruje egzamin piątkowiczom Jutro postaram się na to 4,5 z ustnego na bazach i zostaje mi koło z algorytmów, ale to dla mnie pryszcz i najgorsze - ustny z metod probabilistycznych i statystyki. Wypijcie na skofie za moją naukę w week.
Virgo C. - 28 Stycznia 2010, 08:21
Właśnie przeczytałem, że w pod koniec lutego wychodzi box z trzema nowymi płytami Joanny Newsom. Po 3 latach od zjawiskowego Ys w końcu nowa płyta
ketyow - 28 Stycznia 2010, 12:37
Cieszy mnie 4.5 na koniec z baz danych. Coś mi się wydaje, że średnia semestralna wyjdzie 4.5, na dodatek mając tróję z matmy
Spodobały mi się te bazy w ogóle. Może ktoś polecić jakąś literaturę na dobry początek z MySQL/Oracle?
Witchma - 30 Stycznia 2010, 12:42
Mam zamówienie na 3 pary kolczyków. Szaleństwo
xan4 - 30 Stycznia 2010, 13:06
Witchma, rewelacja
|
|
|