To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 30 Października 2007, 15:29

Ja tu nie populizuję, ironizuję co nie co jedynie, złośliwie przedstawiając wszystkie pułapki i etapy , które w naszym pięknym kraju upupiają dość skutecznie każdą inwestycje i właśnie niewątpiwa koniecznośc przejśca tego calego piekła przy zmianie lokalizacj powoduje, że pomysł Pani Prezydent Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz jestt głęboko nieprzemyślany i walnięty ot tak z kapelusika,,
A szkodzi PO , a nie PiS co łatwo po odzewie na różnych forach internetowych juz dziś można zauważyć, ale cóż ja jako zakamieniały zwolennik PiS mogę się jeno uśmiechnąć i czakać co dalej.. :)

NURS - 30 Października 2007, 15:31

IMO nie jest, zarobienie paru miliardów na opchnięciu tych terenów wydaje mi się sensownym posunięciem.
O, w TV mówią, że kaczuszka abdykował :shock:

dalambert - 30 Października 2007, 15:35

NURS napisał/a
IMO nie jest, zarobienie paru miliardów na opchnięciu tych terenów wydaje mi się sensownym posunięciem.

to jest bardzo sensowne dla tych którzy nie swoje opychają dla miasta dzielnica biurowa czy apartamentowce w tym miejscu to klęska.
a co do Rospudy to nowy kandydat na ministra środowiska z PO , wlaśnie oświadczył, ze przebieg zmieniony nie będzie i budowa ruszy
Ekoteroryści już na PO zglosowali, a teraz po rozum do glowy wracamy, he, he

NURS - 30 Października 2007, 15:36

a na czym miałaby ona polegac, ta klęska? Bywałem w wielu miastach na kilku końtynentach i zazwyczaj takie dzielnice biurowców sytuowane sa blisko centrów. przy ważnych arteriach komunikacyjnych itp.
Easy - 30 Października 2007, 15:37

NURS napisał/a
O, w TV mówią, że kaczuszka abdykował :shock:

Rzecznik rządu właśnie dementuje doniesienia dziennika.

http://www.dziennik.pl/De...ArticleId=65914

A Suski potwierdza abdykację.

Nie ma się z czego cieszyć. Kaczyński zrezygnuje, zastąpi go Ziobro i dopiero wtedy zacznie się jazda.

dalambert - 30 Października 2007, 15:55

NURS napisał/a
zazwyczaj takie dzielnice biurowców sytuowane sa blisko centrów. przy ważnych arteriach komunikacyjnych itp.

Jeszcze koniecznie wielkie centrum handlowe , które w środku miasta jakoś Panom nie przeszkadza mimo tłumów na zakupy hurtowe obowiązkowo własnymi wozami przybywajacych, albo Super apartamentowce otoczone murem drutem kolczastym i wsparte chamską ochroną, niech się HGW bufetem zajmie w ratuszu bo ostatnio kuchnia bardzo się pogorszyła przynajmniej samorzędasom komfort wzrosnie.
Rozumiem NURSie iż jako Chorzowianin chętnie byś dwastację centrum Warszawy zobaczyl, boć to przecie miłe jak tym cholernym warszawiakom coś się pierniczy , a wlasna prezydent glupstwa wygaduje. Trudno dopust boży i skrzypce...

NURS - 30 Października 2007, 17:32

Ja z Wracławia jestem panie dzieju :-)
A w warszawie swego czasy byłem prawie rezydentem i to parę ładnych lat, znam miasto dobrze i uwierz mi, nie sadzę, aby ten teren za Wisłas po zabudowie był jakimś problemem, więcej, dzięki temu może nastapić kolejny rozwój miasta.
BTW Złote Tarasy są obok DC i je jakos przezyłeś :-)

Piech - 30 Października 2007, 17:38

Liberalna młodzież zmobilizowała się, zagłosowała na liberałów i dała im władzę, i dlatego ministrem gospodarki będzie... ladies and gentlemen... Waldemar Pawlak!!! :lol:
Gustaw G.Garuga - 30 Października 2007, 19:41

Pawlak, jak i całe PSL, jest obrotowy - w rządzie konserwatystów byłby umiarkowanie konserwatywny, w rządzie liberałów umiarkowanie liberalny. Tak wygląda polski pragmatyzm :mrgreen:

Tusk przeprasza prezydenta, choć sam nie wie za co, chce na stanowisku ministra sprawiedliwości "lepszego Ziobry" - ja rozumiem, że on chce się pozytywnie odróżnić od kłótliwej poprzedniej ekipy i nie zrazić do siebie jej zwolenników, ale stąpa po baaaaaaardzo cienkiej linie i zapomina chyba, jakie uczucia wobec PiS żywią jego wyborcy :(

Easy - 30 Października 2007, 23:50

Gustaw G.Garuga napisał/a
Pawlak, jak i całe PSL, jest obrotowy - w rządzie konserwatystów byłby umiarkowanie konserwatywny, w rządzie liberałów umiarkowanie liberalny. Tak wygląda polski pragmatyzm :mrgreen:

U nas nie ma prawdziwej lewicy, prawicy, liberałów itd.

Wszyscy są obrotowi.

Gustaw G.Garuga napisał/a
Tusk przeprasza prezydenta, choć sam nie wie za co, chce na stanowisku ministra sprawiedliwości lepszego Ziobry - ja rozumiem, że on chce się pozytywnie odróżnić od kłótliwej poprzedniej ekipy i nie zrazić do siebie jej zwolenników, ale stąpa po baaaaaaardzo cienkiej linie i zapomina chyba, jakie uczucia wobec PiS żywią jego wyborcy :(

Nie wszyscy. Część nie chce mieć nic wspólnego z PiS, a część nie chce mieć nic wspólnego z postkomunistami.

Gustaw G.Garuga - 31 Października 2007, 07:58

Można nie chcieć mieć nic wspólnego z postkomunistami (rozumiem, że masz na myśli LiD ;) ), a zarazem z PiSem - jedno drugiemu nie przeczy. Ale najważniejsze jest to, że PO zwyciężyła dzięki wku*wieniu ludzi na PiS, a nie dlatego, że nagle naród nawrócił się na konserwatywny liberalizm. Tusk musi o tym pamiętać. I o to tu chodzi.
rumeli - 31 Października 2007, 09:17

Gustaw, masz rację. Dla PO może to być zły znak, bo wielu głosowało po prostu przeciw rządzącym. Twardy elektorat PO nie jest tak liczny, jak może się wydawać.
merula - 31 Października 2007, 09:24

A może też trochę zwolenników cichych i do tej pory nie głosujących zdecydowało się uaktywnić. Taka mozliwośc zapewne też wchodzi w grę. Acz zapewne nie tylko.
NURS - 31 Października 2007, 10:53

a co powiecie o akcji proroków?
Niby głupie, ale może tym sposobem każdy nastepny naciskacz będzie wiedział, że po zmianie władzy dobiorą sied o tyłka.

Adanedhel - 31 Października 2007, 11:06

Tak patrzę na reakcje PiS na przeprosiny Tuska ( http://www.tvn24.pl/0,1526814,0,1,wiadomosc.html ) i zastanawiam się, czy aby PO nie zyska na tym. Coś mi się zdaje, że PiS zupełnie nie był przygotowany na przeprosiny. Ich reakcje są cokolwiek dziwne... Efekt może być taki, że Tusk ponownie wygra, przedstawiając się jako polityk ugodowy, gotowy do współpracy także z PiSem. Zwłaszcza, że PiS znowu pokazuję mordę krzykaczy...

Ciekawe są też oświadczenia o Sikorskim. I znów świadczą, moim zdaniem, o jednym - PiS boi się tego polityka jak ognia a zarazem nie może mu wybaczyć, że przeszedł do PO.

NURS - 31 Października 2007, 11:51

Argument, że ośmielił się zażądać czegoś (KASY!!!) od wielkiego brata powalający. :-)
Easy - 31 Października 2007, 12:41

http://www.tvn24.pl/-1,1526834,wiadomosc.html

PO zagrożeniem dla demokracji?

GAndrel - 31 Października 2007, 13:50

Co ma PO do decyzji sądu?
Easy - 31 Października 2007, 13:55

No wiesz, "Gazeta Polska" czynnie wspierała PiS...

A teraz wyobraź sobie taką sytuację: naczelny i zastępca naczelnego w "Gazecie wyborczej" są zatrzymani. W tym momenci 90% przeciwników PiS, nie interesując się powodami zatrzymania, zakrzyknęłoby "PiS wsadza niezależnych dziennikarzy do więzienia! Skandal! PRL bis!".

GAndrel - 31 Października 2007, 13:57

No ale jeszcze PiS rządzi jak na razie. Czyli to PiS jest zagrożeniem dla demokracji?
Easy - 31 Października 2007, 14:15

Prokuratorzy zbierają haki na Ziobrę. A nóż chcą się przypodobać nowej władzy(haki Zbyszka, proces ws. propisowskiej gazety itd.)?

Nie żebym w to wierzył, po prostu jestem ciekaw, czy PO będzie w niektórych sprawach traktowana tak samo jak PiS przez opinię publiczną.

GAndrel - 31 Października 2007, 14:29

Będzie traktowana jeszcze gorzej. Po "rewolucji moralnej" PiSu wyborcy kolejnego rozczarowania nie darują.

Zobacz co się dzieje w necie w sprawie lokalizacji Stadionu Narodowego. PO na to wpływu jeszcze praktycznie nie ma. PiS od pół roku inwestycji ostatecznie jeszcze nie zlokalizował. HGW w takim razie wtrąca swoje trzy grosze, chociaż wpływu na lokalizację nie ma. To rząd podejmie decyzję. A na forach? PO = zdrajcy i przekręciarze.

mad - 31 Października 2007, 16:47

Na forach jest różnie, pod względem politycznym trochę bardziej kolorowo niż tutaj :wink:
A na poważnie: może się rzeczywiście okazać, że EURO przejdzie nam koło nosa (w co jednak mało wierzę) - ale to pół biedy. Okaże się, że nikt nie będzie winny, bo drabinka decyzyjna zostanie zamieniona w pajęczynę zależności (UKŁADÓW :) ) i każdy będzie się tłumaczył, że to akurat nie on odpowiada za fiasko i nie on podejmował decyzje.
Tego bym nie zdzierżył :evil:

Easy - 31 Października 2007, 17:00

http://sport.wp.pl/kat,37...76&ticaid=14bd1

No i po sprawie.

NURS - 31 Października 2007, 17:32

Widziałerm notkę, że prezydęt zamówil ekspertyzy prawne w sprawie powoływania premiera. kaczuszka szykuje niespodziankę? :-)
Easy - 31 Października 2007, 17:38

A po co miałby kombinować? Jego elo ziom brat, nawet jeśli zostanie desygnowany na premiera, nie uzyska za nic w świecie nie otrzymałby wotum zaufania od sejmu. Że niby prezydent dąży do przyspieszonych wyborów? A tam, na całym tym zamieszaniu PiS by tylko stracił i przy ewentualnych kolejnych wyborach PO rozwaliłoby resztę i uzyskało pewnie większość.
GAndrel - 31 Października 2007, 18:26

Jak to po co? Wiesz co można zdziałać w archiwach w 2 tygodnie?
mad - 31 Października 2007, 18:26

NURS napisał/a
Widziałerm notkę, że prezydęt zamówil ekspertyzy prawne w sprawie powoływania premiera. kaczuszka szykuje niespodziankę? :-)

Mam zbyt ubogą wyobraźnię, żeby snuć domysły, co tu prezio może zamieszać. Sytuacja przecież jest klarowna jak znakomite schłodzone piwo :P

NURS - 31 Października 2007, 19:23

Coś ludzie bakaja o możliwości nowych wyborów, jak rząd nie zostanie wyłoniony na czas, żeby klepnac budżet. A jak mina w budżecie jest schowana, to im mniej czasu na klepnięcie, tym wieksza szansa, ze przejdzie :-)
Kruk Siwy - 31 Października 2007, 19:26

Ponoć według sondaży obecnie PO ma jeszcze większe poparcie niż w czasie wyborów. Może żenujące wypowiedzi i poczynania Kaczek po wyborach im się przysłużyły. Powiedziałbym powtórzmy tę zabawę gdyby nie fakt że dość kosztowna jest.

Partner forum