To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Witchma - 4 Marca 2009, 14:09

Dokumenty z amerykańskich sądów. NIENAWIDZĘ ICH :evil:
Piech - 4 Marca 2009, 15:19

Witchma napisał/a
Dokumenty z amerykańskich sądów. NIENAWIDZĘ ICH :evil:

Czemu?

Witchma - 4 Marca 2009, 15:20

Piech, są głupie i w jakimś kosmicznym języku. Na dodatek nie znalazłam jeszcze żadnego przyzwoitego słownika prawniczego angielsko-polskiego.
ivaine - 4 Marca 2009, 15:30

Wkurzają mnie wielkie przychodnie, odsyłające ludzi z jednej recepcji do drugiej i to bezsensowne marnowanie czasu, tylko po to, żeby zrobić jedno badanie. To był nerwowy poranek... Ych.
Piech - 4 Marca 2009, 15:36

Witchma napisał/a
Piech, są głupie i w jakimś kosmicznym języku. Na dodatek nie znalazłam jeszcze żadnego przyzwoitego słownika prawniczego angielsko-polskiego.

Aha, język prawniczy - w miarę jednoznaczny, za to prawie niezrozumiały. Tak jest chyba wszędzie, z tym że w przypadku angielszczyzny pewnie jest tam pełno staroci w stylu "aforementioned", "heretofore" itp.

Witchma - 4 Marca 2009, 15:45

Piech, takie słowa akurat są najprostsze ;)
Chodzi mi o terminy, które mogą znaczyć milion różnych rzeczy (np. "privilege", który akurat w danym tekście znaczy "nieujawnianie informacji"...). Nie mówiąc już o tym, kiedy jedno słowo w jednym akapicie znaczy trzy różne rzeczy.

Martva - 4 Marca 2009, 16:56

Kończy mi się mała czarna drobnica, nie mam skąd wziąć :evil:
Ziemniak - 5 Marca 2009, 07:31

Kretyństwo różnych śmiesznych ludzików:

http://wiadomosci.gazeta....z.html?skad=rss

Rafał - 5 Marca 2009, 08:17

A nieprawda, trzeba tylko wcześniej wypełnić ankietę w obecności anestezjologa i mieć przy sobie 300 zł za usługę. Od wieków tak to działa - przynajmniej we wszystkich przypadkach o jakich słyszałem do końca jesieni ubiegłego roku i nic nie wskazywało na to, że ma się zmienić. Zresztą jest taki wybór szpitali do rodzenia, że nawet gdyby któryś nie miał anestezjologa na dyżurze (co mi się w głowie nie mieści) to przyprowadzasz swojego ze szprycą i drenem i voila - też ze 300 zeta taka usługa kosztuje. Jak dla mnie to ten artykuł to brednie.
Chal-Chenet - 5 Marca 2009, 09:38

Dodzwoń się do kobiet... :evil: Chciałem zadzwonić do trzech, w trzech różnych sprawach, żadna nie odbiera. Oczywiście pewnie jak zwykle telefony pałętaja się po torebkach, albo usłyszę później rozbrajające "Nie słyszałam...". Wrrr.
shenra - 5 Marca 2009, 11:07

Listonosz, który znów minął się z dzwonkiem do drzwi, ale o avizo pamiętał. Szkodnik jeden :twisted:
Adanedhel - 5 Marca 2009, 11:08

Gorim?
shenra - 5 Marca 2009, 11:12

Nie :mrgreen: , ale to mogłoby być interesujące. ;P:
ivaine - 5 Marca 2009, 14:22

Zmienna pogoda i brak weny.
Godzilla - 5 Marca 2009, 14:24

Dzieci mi mówią czasem: mama, ja bym chciał żebyś ty z nami w domu siedziała. No i co ja mam powiedzieć...
xan4 - 5 Marca 2009, 14:27

że nie lubisz siedzieć ;P:
hrabek - 5 Marca 2009, 14:28

Kazdy tak ma. A jak ja bym chcial siedziec z moim synkiem. Juz sie nie moge doczekac wakacji, bedzie duzo czasu do spedzenia razem.
Godzilla - 5 Marca 2009, 14:30

Będę musiała chyba z gardła wyrwać szefostwu dwa tygodnie urlopu latem. Już widzę co by powiedzieli na trzy :(
hrabek - 5 Marca 2009, 14:32

Ja juz mam zaklepane 3. I bilety do USA dla calej rodziny. I wizy. Ale to juz chyba nie na ten watek ;)
Martva - 5 Marca 2009, 15:13

Odbiłam się od drzwi hurtowni pasmanteryjnej, bo ją przenieśli na drugi koniec miasta :evil:
qbard - 5 Marca 2009, 17:40

Nie mam kiedy wykorzystać zaległego urlopu !!! Ku@#$%
Cień - 5 Marca 2009, 22:01

nienawidzę się kłócić
ivaine - 5 Marca 2009, 22:44

Wkurza mnie, że jutro znowu odwiedzę przychodnie i lekarza...
Cień - 6 Marca 2009, 02:51

a mnie wkurza to że jutro mam zakupy i nie będę na forum długo :mrgreen: :mrgreen:
Fidel-F2 - 6 Marca 2009, 07:14

a mnie wkurza odkurzany kurz
joe_cool - 6 Marca 2009, 08:28

choróbsko się jakieś przypałętało :evil: a muszę iść do pracy :evil:
Rafał - 6 Marca 2009, 08:52

Kich, kurka, joe_cool, zaraziłaś mnie chyba :?
Pucek - 6 Marca 2009, 09:29

Rafał, przeczytałam w WIKI o twojej miejscowości ( po westchnieniu w "Ouizie") i o tamtejszych tunelach kolejowych - daty!
Wkurzyło mnie porównanie z budową metra, z całą jego dzisiejszą technologią , sprzętem i fachowcami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rafał - 6 Marca 2009, 09:55

Pucek, Świerki Dolne to tak po prawdzie po drugiej stronie gór leżą, spodobała mi się nazwa i okolica i się przynajmniej w podpisie przeflansowałem :wink:
ihan - 6 Marca 2009, 10:54

Że Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego ogłasza konkursy na fundusze strukturalne z 1,5 miesięcznym terminem. Rozumiem, że chodzi o dopuszczenie do żłobu krewnych i znajomych królika, ale minimum przyzwoitości powinno być zachowane. A potem szczekają, że fundusze niewykorzystane, miło gdyby ktoś pamiętał, że ludzie jeszcze muszą spać, a pisanie wniosków odbywa się obok normalnej pracy i codziennych obowiązków.

Partner forum