To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Easy - 28 Października 2007, 14:22

NURS napisał/a
Easy, wybieraliby Polacy, jesli ci to coś mówi :twisted:

Niezbyt, to jacyś przodkowie Indian?

NURS, Polacy do Senatu wybrali Bendera, do Sejmu Macierewicza i Kurskiego, to i Steinbach jest możliwa.

NURS - 28 Października 2007, 15:14

Tak, to Aztekowie znad Nilu, którzy uciekając przed potopem dotarli Nysą nad Bałtyk - pewnie jantarowym szlakiem.
Akurat Steinbach nie jest mozliwa. kurski ani Bender nie są akurat antypolscy, oni po prostu widzą ten kraj inaczej niż ja.

Easy - 28 Października 2007, 15:31

NURS napisał/a
Akurat Steinbach nie jest mozliwa.

No dobra, ona może faktycznie nie byłaby możliwa, ale po co sprowadzać innych oszołomów zza granicy, skoro mamy dość własnych?

Słowik - 28 Października 2007, 15:49

Na BBC World wywiad na żywo z Radkiem Sikorskim. Odpowiada na pytania prowadzącej i widzów z wysp. Ja jestem mile zaskoczony poziomem erudycji Sikorskiego, pierwszy raz słyszę polskiego polityka, poza Kwachem, na tym poziomie konwersacyjnym.
Adanedhel - 28 Października 2007, 15:53

Sikorski już teraz, moim zdaniem, jest lepszy od Kwacha. Gdzieś chyba pisałem, że uważam go za potencjalnie najlepszego polskiego polityka. Ale jeszcze młody jak na polityka jest i trochę musi się nauczyć. Zwłaszcza jak zyskiwać poparcie w partii.
Madar - 28 Października 2007, 17:37

NURS napisał/a
A ja z innej beczki, tam mnie cholera naszło dzisiaj, jak słuchałem kolejnych przepychanek wokół synekur - a gdyby tak wzorem reprezentacji, także zagraniczni politycy mogli startować w wyborach? skoro reprezenatacje prowadzi Ben Haker :-)
pomysł pisarsko zastrzezony :-)

Bena Hakera wymyslił Jasiu Smietana na onecie , czyżby NURS.......

Gustaw G.Garuga - 28 Października 2007, 17:50

NURS napisał/a
A ja z innej beczki, tam mnie cholera naszło dzisiaj, jak słuchałem kolejnych przepychanek wokół synekur - a gdyby tak wzorem reprezentacji, także zagraniczni politycy mogli startować w wyborach? skoro reprezenatacje prowadzi Ben Haker :-)
pomysł pisarsko zastrzezony :-)

Wpadłem na to samo, i to w tym samym wątku parę stron wcześniej, a nawet zdążyłem już literacko spożytkować :mrgreen:

Sikorski niech się przetrze w Europie (miał być zdaje się ambasadorem w Brukseli, ale go Miller nie zatwierdził), przemyśli swoje co radykalniejsze poglądy, i będziemy mieli kandydata na prezydenta co się zowie.

Easy - 28 Października 2007, 17:53

Gustaw G.Garuga napisał/a
przemyśli swoje co radykalniejsze poglądy

On ma jakieś radykalne poglądy?

gorat - 28 Października 2007, 18:01

O, GGG, zabiłeś nam ćwieka! Jakie radykalne? Nie zwlekaj, dam sępom pożywkę! (źródłową)
Gustaw G.Garuga - 28 Października 2007, 18:10

Ja wiem, że Sikorski jest dziś wśród gołąbków z PO, ale jeszcze nie tak dawno był pośród waranów z PiSu, pamiętacie? :wink: Wypowiedzą o pakcie Ribbentrop-Mołotow w kontekście rurociągu omijającego Polskę zrobił w Europie niewiele lepsze wrażenie, niż Kaczor domagający się uwzględnienia w ilości głosów liczby polskich ofiar II Wojny Światowej. Przedstawia się jako bezwzględny dekomunizator ("Strefa zdekomunizowana"), co może zapowiadać polaryzację podczas ewentualnych wyborów i rządów. Mam nadzieję, że to Wam wystarczy, bo głębiej mi się w pamięci grzebać nie chce :mrgreen: A może rozstaw widełek "radykalności" mamy nieco inny :wink:
Easy - 28 Października 2007, 18:15

Ja wiem, że Sikorski jest dziś wśród gołąbków z PO, ale jeszcze nie tak dawno był pośród waranów z PiSu, pamiętacie?

A co, w PiS sami radykalni politycy są?

:wink: Wypowiedzą o pakcie Ribbentrop-Mołotow w kontekście rurociągu omijającego Polskę zrobił w Europie niewiele lepsze wrażenie, niż Kaczor domagający się uwzględnienia w ilości głosów liczby polskich ofiar II Wojny Światowej.

Nie pamiętam już, o co tam chodziło, a wypowiedzi nie chce mi się szukać. Możesz więc przybliżyć, co tam ciekawego powiedział?

Przedstawia się jako bezwzględny dekomunizator

No to ma u mnie plusa.

co może zapowiadać polaryzację podczas ewentualnych wyborów i rządów

Chodzi ci o wybory prezydenckie?

Gustaw G.Garuga - 28 Października 2007, 18:26

Easy napisał/a
A co, w PiS sami radykalni politycy są?

No nie, oczywiście, że nie, przecież jest ten, no, jak mu tam... I ten drugi też... Żartuję sobie, ale nie bez powodu Sikorski dwa lata temu wybrał PiS. Nie bez powodu teraz przeszedł do PO, to wiem, niemniej to pokazuje, gdzie ma korzenie.
Easy napisał/a
Nie pamiętam już, o co tam chodziło, a wypowiedzi nie chce mi się szukać. Możesz więc przybliżyć, co tam ciekawego powiedział?

Właśnie to - że to nowy pakt R-M. Że ta wypowiedź wywołała szok, czytałem na BBC.
Easy napisał/a
No to ma u mnie plusa.

Gdybyż to było takie proste! Kaczory pootwierały szafy z trupami i poza kurzem nic z tego nie wyszło. Wielu ludzi tamtego reżimy jest już i tak na wylocie. Kolejny dekomunizator na wysokim urzędzie = kolejne wojny z trupami (no chyba, że wierzy się w układ).
Chodzi ci o wybory prezydenckie?

Oczywiście. Dla Sikorskiego funkcja ministra spraw zagranicznych może być trampoliną. Parę dni temu jakiś komentator zwrócił na te ambicje Sikorskiego uwagę. Osobiście nie mam przeciw Sikorskiemu zbyt wiele, ale wolałbym, żeby łączył raczej, niż dzielił. Na szczęście ma jeszcze osiem lat (bo że spróbuje za trzy, to nie sądzę) na ewolucję.

Fidel-F2 - 28 Października 2007, 18:55

I jakie nazwisko
ihan - 28 Października 2007, 19:03

Easy napisał/a
ale po co sprowadzać innych oszołomów zza granicy, skoro mamy dość własnych?

Bo znają języki obce.

NURS - 28 Października 2007, 21:46

ihan napisał/a
Easy napisał/a
ale po co sprowadzać innych oszołomów zza granicy, skoro mamy dość własnych?

Bo znają języki obce.

i może zaczniemy greac w lepszej lidze narodów :-)

lavojtek - 28 Października 2007, 22:14

Wyniki wyborow dotarly do mnie dopiero wczoraj (dzieki bogu) i szczerze powiem ze ... nie bylem zbytnio zaskoczony. Najlepsza wiadomoscia IMO byla wysoka frekwencja. Cieszy mnie wysoki wynik PiS (9% mniej to nie znowu taka kleska) i brak Samoobrony i LPR w sejmie. Nie moge sie rowniez powstrzymac przed klaskaniem w dlonie ze nie bedzie koalicji PO z LiD :bravo :mrgreen:
W przerwach miedzy kapielami w goracych zrodlach a spacerami po lodowcach ;)przeczytalem drugi tom Niech żyje Polska. Hura! i uwazam ze dwa z opowiadan sa szczegolnie na czasie: "Jak ja was ku*wy nienawidzę" Jacka Piekary i "Poganiacz Osłów" Łukasza Wiśniewskiego. Ci, ktorzy czytali powinni wiedziec o co chodzi :)

ihan - 28 Października 2007, 22:20

Jak błogo. Wszyscy szczęśliwi, zadowoleni, radośnie klaszczą w dłonie. Podoba mi się :)
lavojtek - 28 Października 2007, 22:40

Ta kpina jest zupelnie niepotrzebna.
ihan - 28 Października 2007, 22:54

Ale to wcale nie miało brzmieć jak kpina, przepraszam. :oops:

Podoba mi się, bo miło by mi było gdyby w Polsce byli wszyscy zadowoleni i uśmiechnięci, a do osób odmiennych politycznie odnosili się z sympatią. Bez podtekstów.

Ziuta - 28 Października 2007, 23:24

Ja się odnoszę. Lubię ludzi z odmiennymi sympatiami, byle mnie nie obrażali i żeby się nie okazywało, że ślepo odczytuja swoje pogląday z jakiejś ideolo gazetki (dwie plagi naszej świadomości politycznej w narodzie) :D
Ale boję się, że jak wszyscy są hepi, to PO sp..suje gorzej niż PiS :|

Easy - 29 Października 2007, 12:14

http://wiadomosci.wp.pl/w...87&ticaid=14b9d

Żałosny człowieczek.

Drugą wielką manipulacją był Okrągły Stół, który pozwolił ludziom wprowadzającym stan wojenny wyjść ze wszystkiego suchą nogą.

Nie chcę się czepiać, ale czy niejaki Jarosław Kaczyński nie zasiadał przy Okrągłym Stole? No tak, on tam o Polskę walczył, sam, przeciwko wszystkim.

To jest tak samo żałosne, jak to, że Kaczyński jeździ po Platformie, jako partii ludzi należących wcześniej do AWS, czy Unii Wolności, a sam był w Akcji Wyborczej Solidarność , jego brat był nawet ministrem w rządzie Buzka.

Żenada.

Pawlak wicepremierem i ministrem gospodarki. Fajnie. Ja tam Pawlaka lubię.

GAndrel - 29 Października 2007, 20:41

Stadion Narodowy stał się stadionem politycznym.

Warszawiacy, napiszcie co myślicie o proponowanych lokalizacjach.

Martva - 29 Października 2007, 20:44

Też miałam o to zapytać, z jednej strony oszczędności, z drugiej bardzo mało czasu..
mad - 29 Października 2007, 20:47

Warszawa bez Euro? Wstyd jak diabli (sorry, Dabliu :wink: )
Martva - 29 Października 2007, 21:00

Nie no, chyba Warszawa by miała zostać, ale gdzieś bardziej na brzegu, jeśli dobrze rozumiem?
Piech - 29 Października 2007, 21:37

Tymczasem w Poznaniu stadion już praktycznie gotowy.
NURS - 29 Października 2007, 22:31

Jako zapalony mieszkaniec Warszawy chcę stadionu w Chorzowie!
mBiko - 29 Października 2007, 23:00

Jarosław Kaczyński mówi
Cytat
Ludzie - szczególnie ci młodzi - w dużej części jeszcze bardzo naiwni, którzy in gremio przeciw nam głosowali, zobaczą, że to nie jest tak jak oni sądzili

Okazuje się, że prawie 68% wyborców głosowało nie na swoich kandydatów, ale przeciwko PIS-owi. To dopiero jest Układ.

mad - 30 Października 2007, 00:14

Piech napisał/a
Tymczasem w Poznaniu stadion już praktycznie gotowy.

Zapraszamy, zapraszamy!!!

Od paru godzin mamy nowego bohatera. Naprawdę piszę to bez przekąsu. Przeżyłem pożar, wiem, co to znaczy.

http://wiadomosci.wp.pl/w...=1193698792.790

dalambert - 30 Października 2007, 08:11

NURS napisał/a
Jako zapalony mieszkaniec Warszawy chcę stadionu w Chorzowie
GAndrel napisał/a
Warszawiacy, napiszcie co myślicie o proponowanych lokalizacjach

Na terenie wokół stadionu X-lecia obiekty sportowe przewidywano " od Zawsze", jest to teren DOBRZE skomunikowany z miastem Most Poniatowskiego, Linia bulwarów nad Wisłą, Linia ul. Targowej, :inia Kolejowa z przystankiem Stadion. Obiekt na Euro winiem mieć pojemność 55 000 , w dobre dni na Jarmark Europa przybywało i 100 000. Tereny "stadionowe" nie są wlasnością samorzadu warszawskiego lecz Państwa.
Propozycje Pani HGW są enigmatyczie . a to Białołęka / dojazd wisi na trakcie nowodworskim, a budowa Mostu Północnego w lesie mimo szumnych zapowiedzi przed wyborczych PO/ i może Służewiec , gdzieś koło Wyścigów /komunikacja wisi na ul. Puławskiej, niech Kruk Siwy powie jak się tam przemieszcza/ :P
Jedyne co głośno powiedziała Pani HGW to Stadion na Euro gdzie indziej ma być, a tereny wokół Stadionu X-lecia są zbyt cenne , by były tam obiekty sportowe i należy je sprzedać / już Zagłoba Niderlandami rozporzadzał/, klijenci do Pani Prezydent pewnie już w kolejkach z kopertami stoją ,a Pani Poseł Pitera jeno bada by korupcji nie było, hi, hi, hi :twisted:

Partner forum