Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
GAndrel - 26 Października 2007, 10:02
Już nie sekretnej.
rumeli - 26 Października 2007, 10:08
Po co szukać układów, skoro jesteśmy wszyscy razem w jednym - Słonecznym
dalambert - 26 Października 2007, 10:36
embargo było bronią do walki o Wielką Rosję i rzeczywiście założono je nie na skutek jakości miąs, a wyniku wyborow w 2005 i tylko naiwniak mogł sądzić , ze ruskie je zniosą za wladzy PiS, azab;okowanie rozmów uni z ruskimi To Był sukces bo naglośnil sprawę i zmusil UE do dzialania GAndrel napisał/a | Zniesienie embarga na mięso? | . dalej będę sie odgryzal sukcesywnie jak czas zlapie
Oczywiscie teraz jak p. Tusk do Moskwy pogna to embargo natychmiasy zniosą? zobaczymy..
NURS - 26 Października 2007, 10:44
dalambert a jaki to był sukces z tym zmuszeniem UE do działania, skoro nie zniesionio embarga? IMO to porażka, bo pokazało, że UE nie miesza sie specjalnie w takie sprawy. Popraw mnie, jeśli sie mylę.
GAndrel - 26 Października 2007, 10:54
dalambert napisał/a | tylko naiwniak mogł sądzić , ze ruskie je zniosą za wladzy PiS, |
Na co jeszcze liczyli naiwniacy głosujący na PiS?
Cytat | azab;okowanie rozmów uni z ruskimi To Był sukces bo naglośnil sprawę i zmusil UE do dzialania. |
I co UE zrobiła?
Cytat | Oczywiscie teraz jak p. Tusk do Moskwy pogna to embargo natychmiasy zniosą? zobaczymy.. |
Może najwyższy czas żeby ktoś pojechał i pogadał z Putinem?
Czy blokowanie rozmów to jedyne sukcesy polityki zagranicznej rządu J.K.?
P.S. Czy brak ortografii i gramatyki w Twoich wpisach to wyraz walki z Układem?
Kruk Siwy - 26 Października 2007, 11:01
GAndrel, to ostatnie to już nieco poniżej pasa... z pracy człowiek pisze i się spieszy.
GAndrel - 26 Października 2007, 11:04
A to przepraszam.
ihan - 26 Października 2007, 11:09
NURS napisał/a | Popraw mnie, jeśli sie mylę. |
NURSie, na pewno mylisz się i będziesz poprawiony.
A w ogóle to przyczepiliście się do tego Układu, a nie pomyśleliście, że jak w raporcie mniejszości układ został zlikwidowany zanim powstał. Dorn dziś rano powiedział, że CBA jest najsprawniejszą ze wszystkich służb (aż strach się bać w jakim stanie są pozostałe), i to dzięki temu rządowi tak niezwykle sprawna służba powstała i działała.
3 miliony mieszkań nie zostało zbudowanych z premedytacją, a nie dlatego, że rząd tego zrobić nie mógł, bo mieszkania wielopokoleniowe przyczyniają się do cementowania podstawowej komórki społecznej, brak autostrad uratuje ileś tam osób które zginęłyby w wypadkach na tych tysiącach kilometrów dróg.
Naprawdę, skoro tego nie widzicie cechujecie się niespotykanym chamstwem, prawie jak ten wasz idol Tusk. Rzekłam.
NURS - 26 Października 2007, 12:12
prawdę rzeczesz ihan, ale w jednym sie mylisz, na autostradach ginie znacznie mniej ludzi niż na drogach lokalnych
GAndrel - 26 Października 2007, 13:03
Tylko że teraz na autostradach ludzie w Polsce prawie wcale nie giną. Bo prawie ich nie ma. Jak się je wybuduje to zaczną na nich ginąć.
dalambert - 26 Października 2007, 13:51
NURS napisał/a | dalambert a jaki to był sukces z tym zmuszeniem UE do działania, skoro nie zniesionio embarga? IMO to porażka, bo pokazało, że UE nie miesza sie specjalnie w takie sprawy. Popraw mnie, jeśli sie mylę. |
U e się miesza,jak to UE, ale wogóle musiało zareagować , a pzredtem miał ihan napisał/a | 3 miliony mieszkań nie zostało zbudowanych z premedytacją, a nie dlatego, że rząd tego zrobić nie mógł, bo mieszkania wielopokoleniowe przyczyniają się do cementowania | o w ...
W dwa lata to w sowietch / miedzy1921, a 1923 zbudowano 3 miliony miejsc w łagrach/ a programbudowy mieszkań byl rozlożony na 8 lat i pierwsze ustawy o terenach,pod budowę , kredytowaniu zostały uchwlone mimo wrzasków PO
GAndrel napisał/a | Może najwyższy czas żeby ktoś pojechał i pogadał z Putinem? |
A Putin oczywiscie jak z nimpogadać to założenia ruskiej polityki zagranicznej zmieni p. Tuska do piersi przyciśnie i szyneczką zakąszą - ot tak za biezdurno...
GAndrel - 26 Października 2007, 14:27
dalambert napisał/a | GAndrel napisał/a | Może najwyższy czas żeby ktoś pojechał i pogadał z Putinem? |
A Putin oczywiscie jak z nimpogadać to założenia ruskiej polityki zagranicznej zmieni p. Tuska do piersi przyciśnie i szyneczką zakąszą - ot tak za biezdurno... |
A próbowała Fotyga takiego podejścia do polsko-rosyjskich negocjacji? Nie, bo lepiej Rosję straszyć Unią (w takich przypadkach UE dobra jest), i mówić o wypowiadaniu wojen.
dalambert - 26 Października 2007, 15:50
GAndrel napisał/a | A próbowała Fotyga takiego podejścia do polsko-rosyjskich negocjacji? |
Próbowała bo rozmowy z Rosją prowadzone byly, jeno to "największy jest ambaras , zeby dwoje chciało na raz", a GW przemilczala te rozmowy to i ludek sluchał tylko tego, co mu podtykali do zabawy w " brzydkie kaczki"
Rosja z alozenia używa gospodarki jako broni, a dawne KDL'owskie kraje chce w polityce zmarginalizować, przyklady proszę sobie samemu przypomnieć - bo liczne!
Dyplomacji nie prowadzi się w mendialnym jazgocie ku uciesze mlodzi, co wroga szuka bo z kimś walczyć musi, inaczej się udusi - to i wrogow wykreowano...
Gustaw G.Garuga - 26 Października 2007, 18:07
Włączyłbym się do dyskusji, ale odkąd są widoki, że polska polityka przestanie mnie zawstydzać, nie czuję wystarczającego imperatywu.
GAndrel - 26 Października 2007, 18:21
dalambert napisał/a | GAndrel napisał/a | A próbowała Fotyga takiego podejścia do polsko-rosyjskich negocjacji? |
Próbowała bo rozmowy z Rosją prowadzone byly, jeno to największy jest ambaras , zeby dwoje chciało na raz, a GW przemilczala te rozmowy to i ludek sluchał tylko tego, co mu podtykali do zabawy w brzydkie kaczki |
I znowu wylazł ten wstrętny Michnik/Kurski. Daj mi linka do kalendarza rozmów. Bo tuszę, że jest on gdzieś dostępny skoro mógł go ktoś przemilczeć. TVP, Rzepa, Dziennik i tygodniki też te rozmowy ignorowały?
Cytat | Rosja z alozenia używa gospodarki jako broni, a dawne KDL'owskie kraje chce w polityce zmarginalizować, przyklady proszę sobie samemu przypomnieć - bo liczne!
Dyplomacji nie prowadzi się w mendialnym jazgocie ku uciesze mlodzi, co wroga szuka bo z kimś walczyć musi, inaczej się udusi - to i wrogow wykreowano... |
Kto wykreował? Fotyga? Czy jeszcze ktoś mówił o niemieckich roszczeniach, rosyjskim wypowiedzeniu wojny i blokował podejmowanie decyzji w UE? Żeby chociaż skutecznie (Dzień Przeciwko Karze Śmierci).
Easy - 26 Października 2007, 18:55
Gustaw G.Garuga napisał/a | Włączyłbym się do dyskusji, ale odkąd są widoki, że polska polityka przestanie mnie zawstydzać, nie czuję wystarczającego imperatywu. |
Znam ten ból...
NURS - 26 Października 2007, 19:49
dalambercie, i tu mógłbym ci odpowiedziec, skąd te dane, pani w maglu powiedziała? widzisz na tym własnie polega nasz ból, kazdy wierzy swoim, ty obśmiałes mnie, jak mówiłem, że spadła ilość przeszczepó i pan ziobro jest winien smierci wielu ludzi, którzy musieli umrzeć z powodu durnej konferencji, a ja moge się zrewanzowac, uznając za żart informacje o rozmowach z Rosjanami, bo widząc Fotyge, moge powiedziec jedno, jesli nawet z nimi gadała, to ni w zab nie wiedzieli czego chciała. Zauważ, że po owocach ją poznając, praktycznie nic nie załatwiła. Joanina - zart. Ten system sprzyja Niemcom, nie nam, bardzo prosty przykład - ile krajów Polska musi namówić, zeby coś zablokować? bo 18% trzeba. a kto z nami pójdzie? to był pic obliczony na to, żeby ludziom pokazać, ze nie klęczymy, bo nie klęczymy, tylko wypinamy sie pewna częścią ciała stojąc obok beczki z wazeliną w dyplomacji kaczej rzecz jasna.
Fidel-F2 - 26 Października 2007, 21:35
dalambert, nie wiem skąd u Ciebie to samozaparcie godne lepszej sprawy
niewiele pyskuję w tym wątku z różnych przyczyn, powiem tylko tak
dwa lata temu cieszyłem się, że dwie partie o naajwiększych szansach na zwyciestwo to PiS i PO, w zasadzie sklonny byłem dać głos i jednym i drugim, PO zwyciężyło o włos
potem niestety ( w mojej opinii) PiS pokazał się z najgorszjej strony, wejscie w układ z LPR i Samoobroną (oraz ich późniejsze wygibasy) przybiło gwóźdź do trumny, potem było coraz gorzej, awanturnictwo, brak szacunku dla prwa i ludzi, kompletnie pomylone priorytety, brak słowności, szerzenie podziałów i nienawiści, kompletna olewka dla spraw związanych z gospodarką, klucz dla obsady stanowisk wedle zasług nie zaś potrzeb i kwalifikacji
prezydenta mam za niedorobionego półgłówka, a Jarka za palanta i szumowinę
nie bedę sie wypowiadał o innych kurskich i Gosiewskich bo szkoda mojego czasu a kon jaki jest każdy widzi
nie będę się z Toba przerzucał argumentami bo raz nie czuję sie tu najmocniejszy dwa, z lektury watku widze, że nie ma to sensu
dodam tylko, że Twój "furerek" jest cokolwiek durny ale ślicznie wpasowujący się w linie pisowskiego postepowania - zero sensu ale jak rzucimy *beep* to na pewno coś zostanie
zastanów się czlowieku troche nad soba irzeczywistościa dokola bo wydajesz sie niegłupim a pleciesz taki niedorzeczności, że nie bardzo nawet wiadomo jak do tego podejść
będzie tego, rozgadałem się jak moja połowica
Ziemniak - 26 Października 2007, 21:38
Jarek znowu wyszedł na dupka:
http://wiadomosci.gazeta....4.html?skad=rss
Niedługo powie że o mieszkaniach i autostradach też żartował... dowcipny facet
Agi - 27 Października 2007, 09:12
Mam nieodparte wrażenie, że jeśliby panu prezesowi PiS zdarzyło się klapnąć siądźką o ziemię, to wstanie i powie, że wcale nie upadł, tylko chciał sobie odpocząć.
Hubert - 27 Października 2007, 10:27
Kiedy byłem na spotkaniu z Bartoszewskim, to dowodził, że Kaczka ma rewelacyjne poczucie humoru (i schizofrenię)
Easy - 27 Października 2007, 11:02
http://www.pardon.pl/arty...alili_rzady_pis
Tytuł:To młodzi internauci obalili rządy PiS!
Jestem młody i mam internet.
Obaliłem rządy PiS.
Czuję, że mam władzę!
GAndrel - 27 Października 2007, 12:55
Ja tylko mam dostęp do Internetu, ale też poczułem, że mam władzę.
elam - 27 Października 2007, 18:17
z dedykacja dla wszystkich zadowolonych i niezadowolonych z wynikow wyborow
(a na koncu ukradli ksiezyc... )
Adanedhel - 27 Października 2007, 20:10
Teraz PiS ma swoich cieniasów. Właściwnie to dosłownie cieniasów
mBiko - 27 Października 2007, 22:54
To przecież typowe dla PIS-u, mówią coś, a potem okazuje się, że albo żartowali, albo zostali źle zrozumiani, albo po prost nic takiego nie pamiętają.
Słowik - 28 Października 2007, 06:50
Ale też bez przesady panowie, gdzie tam niby stoi jakaś obietnica?
NURS - 28 Października 2007, 13:06
A ja z innej beczki, tam mnie cholera naszło dzisiaj, jak słuchałem kolejnych przepychanek wokół synekur - a gdyby tak wzorem reprezentacji, także zagraniczni politycy mogli startować w wyborach? skoro reprezenatacje prowadzi Ben Haker
pomysł pisarsko zastrzezony
Easy - 28 Października 2007, 13:39
Tak i Erika Steinbach powinna dostać się do Sejmu, ona zadbałaby o "dobro" Polski.
NURS - 28 Października 2007, 14:02
Easy, wybieraliby Polacy, jesli ci to coś mówi
|
|
|