To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Agi - 24 Października 2007, 16:33

dalambert, a wiesz Ty za co Kain Abla... mówią, że za opowiadanie starych dowcipów :twisted:
mad - 24 Października 2007, 19:00

Nie wiecie przypadkiem, kto będzie ministrem edukacji? Bardzo mnie to interesuje. Może zostawią ten resort PSL-owi i będę miał dożynki w szkole? :(
Gustaw G.Garuga - 24 Października 2007, 20:27

Spoko, dalambert przecież żartuje! Istotnie śpiewająco zgrywa pisiora, ale to tylko taka prowokacja! Śmiejmy się razem!

:mrgreen:

Ciekaw jestem, kto ostatecznie pójdzie do MSZ. Sikorskiego wolałbym w Ministerstwie Obrony, bo miał wizję polskiej armii - niewielkiej, nowoczesnej, zawodowej. Do MSZ wolałbym Buzka, ten z kolei ma wizję solidarności europejskiej i udziela się w komisjach Europarlamentu. Zaś do Ministerstwa Rolnictwa lepszy byłby chyba Kalinowski od Pawlaka. Ale tak sobie tylko gdybam :)

Agi - 24 Października 2007, 20:38

Ja też żartuję, z czterdziestoletniego dowcipu dalamberta :mrgreen:
Oryginał przytoczę w "Kosmicznych...", albo lepiej nie, bo usłyszę to samo... :wink: :mrgreen:

Punolek - 24 Października 2007, 21:05

Cytat
NURS napisał/a
BTW ciekawe czy zapytasz Kaczyńskich o te autostrady, 3 mln mieszkań itp rozliczysz ich tez z tego, czy obietnicer swojaków moga byc nie spelniane?

I proszę, nie odpowiadaj tymi swoimi cienkimi żarcikami, tylko konkretnie, co takie zrobił Kaczyński, że warto go wspierać?

Co do obietnic.. cóż... wydaje mi się, że rządy wspólnie z LPR i samoobroną... napewno były trudniejsze od tych, które czekają PO... a co za tym idzie... może i efekty PO będą lepsze. Co do budowy... cóż, słabo znam prawo... ale wydaje mi się, że wszystko jest tak zagmatwane i pełne biurokracji... że trudno cokolwiek zbudować bez zmian prawnych... :) ale nie wiem, czy PiS'owi udało się coś ruszyć w prawie... :) inna sprawa, że ważne jest... czy tzw. "układ" który "rozbijali" faktycznie nim był... Jeżeli coś takiego istnieje... to szkoda, że nie wyszło... a jeżeli to była "choroba";) to cóż... dobrze, że to przerwano:)

PO dużo obiecuje... i byłoby naprawdę fajnie, jakby to zrealizowali... :) ale przecież, rządzenie nie jest proste... i nie robi się "cudów" w chwilę... Więc myślę (choć mam nadzieję, że się mylę), że PO które przecież nie dostało wspaniałego gospodarczo państwa... nie zrealizuje wielu swoich postulatów.. a mają przecież sytuacje znacznie łatwiejszą od PiS...

Tak czy inaczej pożyjemy zobaczymy :)

Pozdrawiam,
Kuba.

Martva - 24 Października 2007, 21:14

Gadałam dziś z kolegą, zwolennikiem PiS.
On: Tusk: "A teraz Boże dawaj szybko ten cud!"
Ja:a 3 miliony mieszkań i mnóstwo kilometrów autostrad to dostaliśmy?
On:przez 2 lata wybuduje ci tysiąc kilometrów autostrad, no proszę... mimo to zobacz ile dróg jest w remontach, dostosowuje się istniejące już drogi do warunków europejskich
Ja: ale ten cud gospodarczy chyba też nie miał ustalonych ram czasowych
On: to jest zwykły populizm
Na co ja: umarłam :D

Punolek - 24 Października 2007, 21:15

elam napisał/a
wkurza mnie to kacze zaciecie, te zlosliwe, zle wypowiedzi obu panow K.
normalnie indory, koguty, a nie kaczki...

bo do orlow to im tez daleko :|

A Tusk chwalił po wygranej? ;) przecież, o ile dobrze pamietam wymsknęło mu się "mochery" i coś tam jeszcze ;]

A i do kogoś kto pisał o "klapkach na oczach" u wyborców PiS... to ten ktos powinien pamiętać, że takie same klapki ma on :) jak i każdy inny człowiek :)

Gustaw G.Garuga - 24 Października 2007, 21:26

Krąży mem, że Tusk powiedział był o moherowych beretach, gdy tymczasem powiedział o "moherowej koalicji". Ale to mniejsza. Gugała w Wydarzeniach Polsatu rzekł, iż PiS to pierwsza partia, która po okresie rządzenia zwiększyła swoje poparcie. Siwe włosy na głowie, a nie pamięta, że SLD po pierwszych rządach też dostało więcej głosów. I też straciło władzę, bo opozycja urosła w siłę :)
NURS - 24 Października 2007, 22:07

dalambert napisał/a
NURS napisał/a
Że wygrali i skopali pierzaste dupska

Otóż ową urocza retorykę bojowego anty kaczyzmu trzeba będzie stosować dalej jeno a'rebours, teraz my zaczniemy walić w wyglancowaną mordę furerka .
/ nad sejmem wielka się d.. ukazała i głos potężny zgrzmiał: jak tusk Bogu , tak Bóg tuskowi?/ihi fajne nie?
a na razie furerek w radio się chwali, że go put'ka do Moskwy wezwal i że czym prędzej leci...

widzisz, rosja to miejsce, dzięki któremu można trochę zarobić, pozycję zyskać - oczywiście, jak mądrze a nie po kaczemu bedzie się robić.
Myslę dalambercie, że róznica między nami bedzie taka, że jak będe nawalał w donalda jak w kaczora a ty za cholerę nie rpzyznasz, że kaczki robiły źle :-)

GAndrel - 25 Października 2007, 11:44

mad napisał/a
Nie wiecie przypadkiem, kto będzie ministrem edukacji? Bardzo mnie to interesuje. Może zostawią ten resort PSL-owi i będę miał dożynki w szkole? :(

Jest pierwsza spekulacja. Niby Gowin dostal propozycje objecia resortu. Wczoraj slszalem tez gdzies, ze PO mysli o polaczeniu MENu i MNiSW.

mad - 25 Października 2007, 20:21

Gowin? Hm, zobaczymy. Nie mogę sobie przypomnieć innych znaczących "fachowców od oświaty" w PO.
Martva - 25 Października 2007, 21:12

No to religia wliczana do średniej zostanie.
Easy - 25 Października 2007, 21:23

Martva napisał/a
No to religia wliczana do średniej zostanie.

E tam, czy to jest tak wielka sprawa, by kolesia od razu przekreślać?

Martva - 25 Października 2007, 21:26

A gdzie napisałam że go przekreślam? :shock: Stwierdziłam fakt.
Chociaż fakt, głosowałam na następna osobę po nim, dla mnie to straszna konserwa ;)

Easy - 25 Października 2007, 21:28

Martva napisał/a
Chociaż fakt, głosowałam na następna osobę po nim, dla mnie to straszna konserwa ;)

A kto był dwójką?

Gowin ma konserwatywne poglądy, ale daleko mu do radykała.
Myślę, że byłby z niego dobry minister.

NURS - 25 Października 2007, 21:43

Po owocach go poznamy :-)
Generalnie mało co dał sie poznać.
ale ciekawsza sprawa. Dzisiaj CBA domknęło Lipca :-) Chyba maja racje w TV, że PiS oszczędził sobie wstydu w czasie kampanii.

Easy - 25 Października 2007, 21:48

A tam, zamknęliby go przed wyborami i odtrąbili sukces, że "my jesteśmy uczciwi, czyścimy nawet nasze szeregi itd. itp. sratu tatu pierdu smerdu".
mBiko - 25 Października 2007, 21:49

Dziwne tylko, że inne zatrzymania musiały odbyć się tuż przed wyborami.
Easy - 25 Października 2007, 21:51

Wyższa potrzeba społeczna.
ihan - 25 Października 2007, 22:38

Easy napisał/a
Wyższa potrzeba społeczna.

Proszę o trochę powagi nad ta trumną. Takie śmichy-chichy nie przystoją :)

Easy - 25 Października 2007, 22:43

Przepraszam...

Sczeznę w piekle...

ihan - 25 Października 2007, 23:00

Poziom samokrytyki zaprezentowany przez Wassermana mnie przytłoczył. Łał
Cytat

W tych wyborach dla większości partii nie liczył się program, tylko chwytliwe hasła - ocenił minister.

Źródło: http://wiadomosci.onet.pl/1630349,11,item.html

mad - 25 Października 2007, 23:19

Nomen omen problemy Lipca zaczęły się w lipcu. Aż boję się, co się stanie z Martvą :wink:
Rafał - 26 Października 2007, 08:01

Cytat
- W żadnym razie nie podważam tego, że w Oświęcimiu dokonano ludobójstwa. Tam dymiły krematoria; byłbym fantastą, gdybym twierdził co innego - tłumaczył Senator PiS Bender.

W związku z tym mam pytanie, czy prawdą jest jakoby ABW szykowało akcję zatrzymania na ostatnim Polconie wszystkich fantastów, żeby w końcu raz na zawsze zrobić porządek z tymi obrzydliwymi dewiantami?

dalambert - 26 Października 2007, 08:24

NURS napisał/a
a ty za cholerę nie rpzyznasz, że kaczki robiły

Tak nie przyznam , że Kaczyńscy robili źle, bo w/g mnie robili dobrze i mają właściwą ocenę sytuacji w Polsce choćby opis układowego zarzadzania z tylnych foteli w poprzednich latach.
A mnie właśnie podoba się zmiana w polityce zagranicznej przez PiS prowadzona / odejscie od grzecznego słuchania jewroppy i dbanie o Polskie interesy, a nie wizję świetlanej przyszłości. tudzież przeciwstawienie się ruskim, których doktryną polityczną - oficjalnie wyrażoną jest odbudowa imperium i używanie do tego zamiast czołgów gospodarki i surowców/
w kraju walka z korupcyjnymi ukladami , na tyle groźna by wzbudzić ogóny mendialny wrzask i front walki
Mnie osobiście PiS dał możliwość wykupu za rozsądną cenę mieszkania spółdzielczego / bulę na nie już 28 lat i ciągle byłem lokatorem / dając jednoczesną szansę rozbicia spółdzielczych molochów i pogonienia Prezesbaronów./ PO dokładnie tu mnie załatwia/
Miejsc pracy za 2 lat rzadów PiS powstało w polsce milion dwieście tysięcy / to w/g Pane pewnie na znak protestu /
Rozwalenie WSI jest słuszne natomiast jazgot pzry tym podniesiony przez mendia tylko świadczy o tym, że trzeba było
I ostatnie stworzona ogólnie w kraju atmosfera "polowania na kaczki" dla niektórych szlenie zabawna i rajcująca, dla mnie była najlepszym powtórzeniem stalinowskich wzorów opluwania przeciwników politycznych i dlatego,żeby to niektórym uświadomić użyłem " glancowanej mordy furrerka' - naprawdę pluć i obrażać można również w drugą stronę.
I to by było na tyle poczekamy, zobaczymy sądzę , ze czekac długo nie będziemy / już szykują panowie Rektorzy likwidację bezplatnych studiów, pewnie w podzięce studenckiej mlodzi za glosy na PO/

Gustaw G.Garuga - 26 Października 2007, 09:09

[emotka załamująca ręce]
ihan - 26 Października 2007, 09:14

dalambert napisał/a
I ostatnie stworzona ogólnie w kraju atmosfera polowania na kaczki dla niektórych szlenie zabawna i rajcująca, dla mnie była najlepszym powtórzeniem stalinowskich wzorów opluwania przeciwników politycznych

Metoda ta, oczywiście, absolutnie nie była stosowana przez PiS. Nigdy, nigdy.

Martva - 26 Października 2007, 09:24

dalambert napisał/a
Miejsc pracy za 2 lat rzadów PiS powstało w polsce milion dwieście tysięcy

Obawiam się, że raczej się zwolniło, a nie powstało.

dalambert napisał/a
I ostatnie stworzona ogólnie w kraju atmosfera polowania na kaczki

A polowania na przebrzydłych liberałów wcześniej nie było?

dalambert napisał/a
dlatego,żeby to niektórym uświadomić użyłem glancowanej mordy furrerka'

Przy czym jest to dla mnie bardzo chybiona ksywka, kaczory były kaczorami od nazwisk. 'Furrerek' jest od wyjątkowo obrzydliwego Kurskiego. Wymysliłbyś coś... bardziej z klasą.

GAndrel - 26 Października 2007, 09:40

dalambert napisał/a

Tak nie przyznam , że Kaczyńscy robili źle, bo w/g mnie robili dobrze i mają właściwą ocenę sytuacji w Polsce choćby opis układowego zarzadzania z tylnych foteli w poprzednich latach.
A mnie właśnie podoba się zmiana w polityce zagranicznej przez PiS prowadzona / odejscie od grzecznego słuchania jewroppy i dbanie o Polskie interesy, a nie wizję świetlanej przyszłości. tudzież przeciwstawienie się ruskim, których doktryną polityczną - oficjalnie wyrażoną jest odbudowa imperium i używanie do tego zamiast czołgów gospodarki i surowców/

No i co oni tą metodą załatwili? Zniesienie embarga na mięso? Pierwiastek? Joanina w traktacie a nie w protokole? Wymień proszę jakiś sukces polskiej odzyskanej polityki zagranicznej.

Cytat
w kraju walka z korupcyjnymi ukladami , na tyle groźna by wzbudzić ogóny mendialny wrzask i front walki

To znaleźli ten Układ w końcu?

Cytat
Mnie osobiście PiS dał możliwość wykupu za rozsądną cenę mieszkania spółdzielczego / bulę na nie już 28 lat i ciągle byłem lokatorem / dając jednoczesną szansę rozbicia spółdzielczych molochów i pogonienia Prezesbaronów./ PO dokładnie tu mnie załatwia/

Tobie możliwość dał nie myśląc jednocześnie o milionach, które wcześniej mieszkania wykupiły po normalnych cenach. To jest ta pisowska solidarność.

Cytat
Miejsc pracy za 2 lat rzadów PiS powstało w polsce milion dwieście tysięcy / to w/g Pane pewnie na znak protestu /

A PiS wpływ na to miał taki jak meteorolodzy na pogodę.

Cytat

Rozwalenie WSI jest słuszne natomiast jazgot pzry tym podniesiony przez mendia tylko świadczy o tym, że trzeba było

Z tego co pamiętam to wszyscy twierdzili, że z WSI trzeba coś zrobić. A jazgot dotyczył metody, a zwłaszcza Raportu z likwidacji, wywalenia wszystkich jak leci oraz przede wszystkim Macierewicza.

Cytat

I ostatnie stworzona ogólnie w kraju atmosfera polowania na kaczki dla niektórych szlenie zabawna i rajcująca, dla mnie była najlepszym powtórzeniem stalinowskich wzorów opluwania przeciwników politycznych i dlatego,żeby to niektórym uświadomić użyłem glancowanej mordy furrerka' - naprawdę pluć i obrażać można również w drugą stronę.

Czego dowodem jesteś Ty. Te "mendia" Ci przypadkiem nie wychodzą w końcu. N jest za daleko od e i d żeby je przypadkiem tam wcisnąć. I to dwa razy. Co najmniej.

Cytat
I to by było na tyle poczekamy, zobaczymy sądzę , ze czekac długo nie będziemy / już szykują panowie Rektorzy likwidację bezplatnych studiów, pewnie w podzięce studenckiej mlodzi za glosy na PO/

Co Rektorzy mają wspólnego z PO?

ihan - 26 Października 2007, 09:56

GAndrel napisał/a
Co Rektorzy mają wspólnego z PO?

Oj, przecież wiadomo, że są w Układzie. Sekretnej loży wykształciuchów.

Partner forum