Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Agi - 24 Października 2007, 16:33
dalambert, a wiesz Ty za co Kain Abla... mówią, że za opowiadanie starych dowcipów
mad - 24 Października 2007, 19:00
Nie wiecie przypadkiem, kto będzie ministrem edukacji? Bardzo mnie to interesuje. Może zostawią ten resort PSL-owi i będę miał dożynki w szkole?
Gustaw G.Garuga - 24 Października 2007, 20:27
Spoko, dalambert przecież żartuje! Istotnie śpiewająco zgrywa pisiora, ale to tylko taka prowokacja! Śmiejmy się razem!
Ciekaw jestem, kto ostatecznie pójdzie do MSZ. Sikorskiego wolałbym w Ministerstwie Obrony, bo miał wizję polskiej armii - niewielkiej, nowoczesnej, zawodowej. Do MSZ wolałbym Buzka, ten z kolei ma wizję solidarności europejskiej i udziela się w komisjach Europarlamentu. Zaś do Ministerstwa Rolnictwa lepszy byłby chyba Kalinowski od Pawlaka. Ale tak sobie tylko gdybam
Agi - 24 Października 2007, 20:38
Ja też żartuję, z czterdziestoletniego dowcipu dalamberta
Oryginał przytoczę w "Kosmicznych...", albo lepiej nie, bo usłyszę to samo...
Punolek - 24 Października 2007, 21:05
Cytat | NURS napisał/a | BTW ciekawe czy zapytasz Kaczyńskich o te autostrady, 3 mln mieszkań itp rozliczysz ich tez z tego, czy obietnicer swojaków moga byc nie spelniane? |
I proszę, nie odpowiadaj tymi swoimi cienkimi żarcikami, tylko konkretnie, co takie zrobił Kaczyński, że warto go wspierać? |
Co do obietnic.. cóż... wydaje mi się, że rządy wspólnie z LPR i samoobroną... napewno były trudniejsze od tych, które czekają PO... a co za tym idzie... może i efekty PO będą lepsze. Co do budowy... cóż, słabo znam prawo... ale wydaje mi się, że wszystko jest tak zagmatwane i pełne biurokracji... że trudno cokolwiek zbudować bez zmian prawnych... ale nie wiem, czy PiS'owi udało się coś ruszyć w prawie... inna sprawa, że ważne jest... czy tzw. "układ" który "rozbijali" faktycznie nim był... Jeżeli coś takiego istnieje... to szkoda, że nie wyszło... a jeżeli to była "choroba";) to cóż... dobrze, że to przerwano:)
PO dużo obiecuje... i byłoby naprawdę fajnie, jakby to zrealizowali... ale przecież, rządzenie nie jest proste... i nie robi się "cudów" w chwilę... Więc myślę (choć mam nadzieję, że się mylę), że PO które przecież nie dostało wspaniałego gospodarczo państwa... nie zrealizuje wielu swoich postulatów.. a mają przecież sytuacje znacznie łatwiejszą od PiS...
Tak czy inaczej pożyjemy zobaczymy
Pozdrawiam,
Kuba.
Martva - 24 Października 2007, 21:14
Gadałam dziś z kolegą, zwolennikiem PiS.
On: Tusk: "A teraz Boże dawaj szybko ten cud!"
Ja:a 3 miliony mieszkań i mnóstwo kilometrów autostrad to dostaliśmy?
On:przez 2 lata wybuduje ci tysiąc kilometrów autostrad, no proszę... mimo to zobacz ile dróg jest w remontach, dostosowuje się istniejące już drogi do warunków europejskich
Ja: ale ten cud gospodarczy chyba też nie miał ustalonych ram czasowych
On: to jest zwykły populizm
Na co ja: umarłam
Punolek - 24 Października 2007, 21:15
elam napisał/a | wkurza mnie to kacze zaciecie, te zlosliwe, zle wypowiedzi obu panow K.
normalnie indory, koguty, a nie kaczki...
bo do orlow to im tez daleko |
A Tusk chwalił po wygranej? przecież, o ile dobrze pamietam wymsknęło mu się "mochery" i coś tam jeszcze ;]
A i do kogoś kto pisał o "klapkach na oczach" u wyborców PiS... to ten ktos powinien pamiętać, że takie same klapki ma on jak i każdy inny człowiek
Gustaw G.Garuga - 24 Października 2007, 21:26
Krąży mem, że Tusk powiedział był o moherowych beretach, gdy tymczasem powiedział o "moherowej koalicji". Ale to mniejsza. Gugała w Wydarzeniach Polsatu rzekł, iż PiS to pierwsza partia, która po okresie rządzenia zwiększyła swoje poparcie. Siwe włosy na głowie, a nie pamięta, że SLD po pierwszych rządach też dostało więcej głosów. I też straciło władzę, bo opozycja urosła w siłę
NURS - 24 Października 2007, 22:07
dalambert napisał/a | NURS napisał/a | Że wygrali i skopali pierzaste dupska |
Otóż ową urocza retorykę bojowego anty kaczyzmu trzeba będzie stosować dalej jeno a'rebours, teraz my zaczniemy walić w wyglancowaną mordę furerka .
/ nad sejmem wielka się d.. ukazała i głos potężny zgrzmiał: jak tusk Bogu , tak Bóg tuskowi?/ihi fajne nie?
a na razie furerek w radio się chwali, że go put'ka do Moskwy wezwal i że czym prędzej leci... |
widzisz, rosja to miejsce, dzięki któremu można trochę zarobić, pozycję zyskać - oczywiście, jak mądrze a nie po kaczemu bedzie się robić.
Myslę dalambercie, że róznica między nami bedzie taka, że jak będe nawalał w donalda jak w kaczora a ty za cholerę nie rpzyznasz, że kaczki robiły źle
GAndrel - 25 Października 2007, 11:44
mad napisał/a | Nie wiecie przypadkiem, kto będzie ministrem edukacji? Bardzo mnie to interesuje. Może zostawią ten resort PSL-owi i będę miał dożynki w szkole? :( |
Jest pierwsza spekulacja. Niby Gowin dostal propozycje objecia resortu. Wczoraj slszalem tez gdzies, ze PO mysli o polaczeniu MENu i MNiSW.
mad - 25 Października 2007, 20:21
Gowin? Hm, zobaczymy. Nie mogę sobie przypomnieć innych znaczących "fachowców od oświaty" w PO.
Martva - 25 Października 2007, 21:12
No to religia wliczana do średniej zostanie.
Easy - 25 Października 2007, 21:23
Martva napisał/a | No to religia wliczana do średniej zostanie. |
E tam, czy to jest tak wielka sprawa, by kolesia od razu przekreślać?
Martva - 25 Października 2007, 21:26
A gdzie napisałam że go przekreślam? Stwierdziłam fakt.
Chociaż fakt, głosowałam na następna osobę po nim, dla mnie to straszna konserwa
Easy - 25 Października 2007, 21:28
Martva napisał/a | Chociaż fakt, głosowałam na następna osobę po nim, dla mnie to straszna konserwa |
A kto był dwójką?
Gowin ma konserwatywne poglądy, ale daleko mu do radykała.
Myślę, że byłby z niego dobry minister.
NURS - 25 Października 2007, 21:43
Po owocach go poznamy
Generalnie mało co dał sie poznać.
ale ciekawsza sprawa. Dzisiaj CBA domknęło Lipca Chyba maja racje w TV, że PiS oszczędził sobie wstydu w czasie kampanii.
Easy - 25 Października 2007, 21:48
A tam, zamknęliby go przed wyborami i odtrąbili sukces, że "my jesteśmy uczciwi, czyścimy nawet nasze szeregi itd. itp. sratu tatu pierdu smerdu".
mBiko - 25 Października 2007, 21:49
Dziwne tylko, że inne zatrzymania musiały odbyć się tuż przed wyborami.
Easy - 25 Października 2007, 21:51
Wyższa potrzeba społeczna.
ihan - 25 Października 2007, 22:38
Easy napisał/a | Wyższa potrzeba społeczna. |
Proszę o trochę powagi nad ta trumną. Takie śmichy-chichy nie przystoją :)
Easy - 25 Października 2007, 22:43
Przepraszam...
Sczeznę w piekle...
ihan - 25 Października 2007, 23:00
Poziom samokrytyki zaprezentowany przez Wassermana mnie przytłoczył. Łał
Cytat |
W tych wyborach dla większości partii nie liczył się program, tylko chwytliwe hasła - ocenił minister. |
Źródło: http://wiadomosci.onet.pl/1630349,11,item.html
mad - 25 Października 2007, 23:19
Nomen omen problemy Lipca zaczęły się w lipcu. Aż boję się, co się stanie z Martvą
Rafał - 26 Października 2007, 08:01
Cytat | - W żadnym razie nie podważam tego, że w Oświęcimiu dokonano ludobójstwa. Tam dymiły krematoria; byłbym fantastą, gdybym twierdził co innego - tłumaczył Senator PiS Bender.
|
W związku z tym mam pytanie, czy prawdą jest jakoby ABW szykowało akcję zatrzymania na ostatnim Polconie wszystkich fantastów, żeby w końcu raz na zawsze zrobić porządek z tymi obrzydliwymi dewiantami?
dalambert - 26 Października 2007, 08:24
NURS napisał/a | a ty za cholerę nie rpzyznasz, że kaczki robiły |
Tak nie przyznam , że Kaczyńscy robili źle, bo w/g mnie robili dobrze i mają właściwą ocenę sytuacji w Polsce choćby opis układowego zarzadzania z tylnych foteli w poprzednich latach.
A mnie właśnie podoba się zmiana w polityce zagranicznej przez PiS prowadzona / odejscie od grzecznego słuchania jewroppy i dbanie o Polskie interesy, a nie wizję świetlanej przyszłości. tudzież przeciwstawienie się ruskim, których doktryną polityczną - oficjalnie wyrażoną jest odbudowa imperium i używanie do tego zamiast czołgów gospodarki i surowców/
w kraju walka z korupcyjnymi ukladami , na tyle groźna by wzbudzić ogóny mendialny wrzask i front walki
Mnie osobiście PiS dał możliwość wykupu za rozsądną cenę mieszkania spółdzielczego / bulę na nie już 28 lat i ciągle byłem lokatorem / dając jednoczesną szansę rozbicia spółdzielczych molochów i pogonienia Prezesbaronów./ PO dokładnie tu mnie załatwia/
Miejsc pracy za 2 lat rzadów PiS powstało w polsce milion dwieście tysięcy / to w/g Pane pewnie na znak protestu /
Rozwalenie WSI jest słuszne natomiast jazgot pzry tym podniesiony przez mendia tylko świadczy o tym, że trzeba było
I ostatnie stworzona ogólnie w kraju atmosfera "polowania na kaczki" dla niektórych szlenie zabawna i rajcująca, dla mnie była najlepszym powtórzeniem stalinowskich wzorów opluwania przeciwników politycznych i dlatego,żeby to niektórym uświadomić użyłem " glancowanej mordy furrerka' - naprawdę pluć i obrażać można również w drugą stronę.
I to by było na tyle poczekamy, zobaczymy sądzę , ze czekac długo nie będziemy / już szykują panowie Rektorzy likwidację bezplatnych studiów, pewnie w podzięce studenckiej mlodzi za glosy na PO/
Gustaw G.Garuga - 26 Października 2007, 09:09
[emotka załamująca ręce]
ihan - 26 Października 2007, 09:14
dalambert napisał/a | I ostatnie stworzona ogólnie w kraju atmosfera polowania na kaczki dla niektórych szlenie zabawna i rajcująca, dla mnie była najlepszym powtórzeniem stalinowskich wzorów opluwania przeciwników politycznych |
Metoda ta, oczywiście, absolutnie nie była stosowana przez PiS. Nigdy, nigdy.
Martva - 26 Października 2007, 09:24
dalambert napisał/a | Miejsc pracy za 2 lat rzadów PiS powstało w polsce milion dwieście tysięcy |
Obawiam się, że raczej się zwolniło, a nie powstało.
dalambert napisał/a | I ostatnie stworzona ogólnie w kraju atmosfera polowania na kaczki |
A polowania na przebrzydłych liberałów wcześniej nie było?
dalambert napisał/a | dlatego,żeby to niektórym uświadomić użyłem glancowanej mordy furrerka' |
Przy czym jest to dla mnie bardzo chybiona ksywka, kaczory były kaczorami od nazwisk. 'Furrerek' jest od wyjątkowo obrzydliwego Kurskiego. Wymysliłbyś coś... bardziej z klasą.
GAndrel - 26 Października 2007, 09:40
dalambert napisał/a |
Tak nie przyznam , że Kaczyńscy robili źle, bo w/g mnie robili dobrze i mają właściwą ocenę sytuacji w Polsce choćby opis układowego zarzadzania z tylnych foteli w poprzednich latach.
A mnie właśnie podoba się zmiana w polityce zagranicznej przez PiS prowadzona / odejscie od grzecznego słuchania jewroppy i dbanie o Polskie interesy, a nie wizję świetlanej przyszłości. tudzież przeciwstawienie się ruskim, których doktryną polityczną - oficjalnie wyrażoną jest odbudowa imperium i używanie do tego zamiast czołgów gospodarki i surowców/ |
No i co oni tą metodą załatwili? Zniesienie embarga na mięso? Pierwiastek? Joanina w traktacie a nie w protokole? Wymień proszę jakiś sukces polskiej odzyskanej polityki zagranicznej.
Cytat | w kraju walka z korupcyjnymi ukladami , na tyle groźna by wzbudzić ogóny mendialny wrzask i front walki |
To znaleźli ten Układ w końcu?
Cytat | Mnie osobiście PiS dał możliwość wykupu za rozsądną cenę mieszkania spółdzielczego / bulę na nie już 28 lat i ciągle byłem lokatorem / dając jednoczesną szansę rozbicia spółdzielczych molochów i pogonienia Prezesbaronów./ PO dokładnie tu mnie załatwia/ |
Tobie możliwość dał nie myśląc jednocześnie o milionach, które wcześniej mieszkania wykupiły po normalnych cenach. To jest ta pisowska solidarność.
Cytat | Miejsc pracy za 2 lat rzadów PiS powstało w polsce milion dwieście tysięcy / to w/g Pane pewnie na znak protestu / |
A PiS wpływ na to miał taki jak meteorolodzy na pogodę.
Cytat |
Rozwalenie WSI jest słuszne natomiast jazgot pzry tym podniesiony przez mendia tylko świadczy o tym, że trzeba było |
Z tego co pamiętam to wszyscy twierdzili, że z WSI trzeba coś zrobić. A jazgot dotyczył metody, a zwłaszcza Raportu z likwidacji, wywalenia wszystkich jak leci oraz przede wszystkim Macierewicza.
Cytat |
I ostatnie stworzona ogólnie w kraju atmosfera polowania na kaczki dla niektórych szlenie zabawna i rajcująca, dla mnie była najlepszym powtórzeniem stalinowskich wzorów opluwania przeciwników politycznych i dlatego,żeby to niektórym uświadomić użyłem glancowanej mordy furrerka' - naprawdę pluć i obrażać można również w drugą stronę. |
Czego dowodem jesteś Ty. Te "mendia" Ci przypadkiem nie wychodzą w końcu. N jest za daleko od e i d żeby je przypadkiem tam wcisnąć. I to dwa razy. Co najmniej.
Cytat | I to by było na tyle poczekamy, zobaczymy sądzę , ze czekac długo nie będziemy / już szykują panowie Rektorzy likwidację bezplatnych studiów, pewnie w podzięce studenckiej mlodzi za glosy na PO/ |
Co Rektorzy mają wspólnego z PO?
ihan - 26 Października 2007, 09:56
GAndrel napisał/a | Co Rektorzy mają wspólnego z PO? |
Oj, przecież wiadomo, że są w Układzie. Sekretnej loży wykształciuchów.
|
|
|