To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Hubert - 30 Kwietnia 2010, 23:08

Cytat
Krosołwery się nie liczą. ;P:

Beznadziejne, fakt, ale to jednak rodzina. Rodziny się nie wybiera. ;P:

dzejes - 1 Maj 2010, 08:28

Iron Man II - czyli krasz bóm bęg! 9/10

PS Warto przeczekać napisy końcowe ;P:

gorbash - 1 Maj 2010, 08:36

Tego mi było potrzeba!
Dziś idziemy na Kick-Ass - Ironman w jutro ;-)

Taselchof - 1 Maj 2010, 11:11

"Zabójcze ryjówki " świetna gra aktorska (szczególnie głównej postaci żeńskiej) , niepoprawność polityczna, piękna charakteryzacja psów grających ryjówki ciekawa myśl techniczna :D film godzien polecenia wszystkim :!: :!: :twisted:
Ozzborn - 1 Maj 2010, 11:59

dzejes napisał/a
Iron Man II - czyli krasz bóm bęg! 9/10

ech te degustibusty... już słyszałem dwie opinie, że kicha i beznadzieja :mrgreen:

Obejrzałem wreszcie G.I.Joe. Fajoskie :D . Nieźle zrealizowane, momentami aż przegięte, no ale o to w tym chodzi. Kawał fajnej rozrywki i powrót miłych wspomnień z dzieciństwa. Chyba poszukam kreskówki i komiksów :P
No i pani baronowa, i ta ruda... :mrgreen:

Hubert - 1 Maj 2010, 14:21

Nagi Instynkt. Fajnie było sobie przypomnieć. I Sharon jeszcze młoda :)
Memento - 1 Maj 2010, 20:44

Lock, Stock And Two Smoking Barrels
Bardzo fajne. :D Tarantinowskie zakapiory, tarantinowskie pif paf i tarantinowski humor w brytyjskim wydaniu. Zabawa przednia.

Fidel-F2 - 1 Maj 2010, 21:09

ilcattivo13 napisał/a
Little Big Soldier
z tą garścią dynamitu to teza raczej naciągana. Pewne idee gdzies tam sie pokrywają ale mocno w sensie że pewnym sensie wszystko jest w pewnym sensie. Film Leone to majstersztyk, film Dinga to fajne kino ale za jakiś czas pewnie o nim zapomnę. Niemniej rzecz jest dość ciekawa, niegłupia, trochę odrealniona, dowcip raczej inteligentny, momentami rubaszny, mocno w stylu Chana. Nie uznałbym tego filmu za pozycję obowiązkową ale polecić polecę.
Hubert - 2 Maj 2010, 10:21

Powtórzyłbym sobie Znikający Punkt, ale ostatnio jakoś telewizja nie raczy puścić.
Kruk Siwy - 2 Maj 2010, 10:25

Nie było przypadkiem na TCM?
Hubert - 2 Maj 2010, 10:32

Kruk Siwy, Cyfra Plus chyba tego nie obejmuje. Chyba.
A w dodatku film można dorwać jedynie na alledrogo, bez polskich napisów :|

feralny por. - 2 Maj 2010, 10:36

Kruku Siwy, na TCM, to ostatnio Bullita wałkowali, Znikającego punktu nie zauważyłem. Może za szybko zniknął.
Kruk Siwy - 2 Maj 2010, 10:47

Mata rację chłopaki. Ruchomy cel mi się skleił nie wiedzieć czemu.
shenra - 2 Maj 2010, 13:23

Saint Ange strasznie zepsuty motyw sierocińca. Niby oczywiste wszystko jest od samego początku, ale tak skopać pointę, to się nie spodziewałam.

Dzień Świra po raz nie wiem, który :mrgreen: Bezbłędny.

Easy - 2 Maj 2010, 17:32

shenra napisał/a
Dzień Świra po raz nie wiem, który :mrgreen: Bezbłędny.

Przede wszystkim smutny.

Matrim - 2 Maj 2010, 19:31

Memento napisał/a
Lock, Stock And Two Smoking Barrels
Bardzo fajne. :D Tarantinowskie zakapiory, tarantinowskie pif paf i tarantinowski humor w brytyjskim wydaniu. Zabawa przednia.

Bardzo bym się kłócił. Tarantino i Ritchie to dwa różne podejścia do kina i opowieści.

Edit:
Obejrzałem Lovely Bones i mam mieszane uczucia. Nie czytałem książki, więc nie wiem, co się zgadza z pierwowzorem, a co nie. Ale może to i lepiej. Sam film jest... ładny. Wizualnie. Widać styl Jacksona. Ale za dużo trochę efekciarstwa specjalnego. Za to budzi emocje, a przecież o to chodzi. Stanley Tucci - świetny. Susan Sarandon - niewykorzystana. Reszta - może być.
Film zdecydowanie nie dla każdego, ale według mnie dobry.

Lichtenstein - 3 Maj 2010, 10:40

Matrim: różne podejścia, ale widać jednak na kim się Ritchie wychował.
shenra - 3 Maj 2010, 12:51

Easy napisał/a
Przede wszystkim smutny.
Prawdziwy.
Ozzborn - 3 Maj 2010, 13:02

Właśnie leci jakiś bolliwoodzki szajs :shock: o Matko Bosko! Chyba bym wolał obejrzeć kilka odcinków Mody na sukces.
feralny por. - 3 Maj 2010, 13:05

Ozzborn, na TV4 właśnie idzie Duży, przełącz se.
nureczka - 3 Maj 2010, 13:05

Ozzborn, bluźnisz. Jestem członkiem firmowego Stowarzyszenia Miłośników Kina Hinduskiego. Do celów statutowych wykorzystujemy nawet sprzęt na sali konferencyjnej.
Uwierz, trzy i pół godziny oglądania hinduskiej wersji "Lotu nad kukułczym gniazdem" jest przeżyciem niezapomnianym i niezwykle cementującym więź między publicznością.
Ach, te tańce synchroniczne...

Ozzborn - 3 Maj 2010, 13:07

Ale moja rodzina to ogląda :shock: mama z ewidentnym zainteresowanie, a ojciec i brat z jakąś chorą masochistyczną fascynacją :lol: Lepiej se obejrzę odcinek Różowych lat ;P:
Easy - 3 Maj 2010, 13:15

shenra napisał/a
Easy napisał/a
Przede wszystkim smutny.
Prawdziwy.

I dlatego właśnie smutny.

Gwynhwar - 3 Maj 2010, 13:19

Widziałam Deathwatch. Bardzo fajne coś.
Adon - 3 Maj 2010, 14:00

Lovecraft: Fear Of The Unknown - bardzo ciekawy dokument.

Memento, Campbell nie ma dziwnego akcentu tylko wadę wymowy. To taka drobna różnica.

Memento - 3 Maj 2010, 14:04

Ok, pardą, nie wiedziałem, maj mistejk, nie bij.

The Mummy: The Tomb Of The Dragon Emperor
Bardzo fajne filmidło. Co prawda jest trochę mniej humoru i Chiny to już nie to samo co egipskie grobowce na pustyni, ale mnie oglądało się super. Fajna wariacja z terakotową armią, tradycyjnie już przezabawny John Hannah jako Jonathan i Fraser którego nosi i którego jak zwykle wszędzie pełno. Mimo obniżenia lotów jestem ciekaw czwartej części.

Lichtenstein napisał/a
Matrim: różne podejścia, ale widać jednak na kim się Ritchie wychował.

Jop, datz tró.

Gwynhwar napisał/a
Widziałam Deathwatch. Bardzo fajne coś.

Jop, datz tró tó.

dzejes - 3 Maj 2010, 21:59

Jak wytresować smoka - alle fajne. I zaskakująco dużo podobieństw do Iron Mana II
Martva - 4 Maj 2010, 09:45

Wczoraj w TV Rozważna i romantyczna, a potem niestety Spiderman 2, w trakcie którego przyniosłam sobie laptopa i obrabiałam zdjęcia.
qbard - 4 Maj 2010, 10:05

A ja sobie trzasnąłem "2012". Film z rozmachem. Przyjemnie się oglądało, 2,5 h zleciało błyskawicznie.
Memento - 4 Maj 2010, 19:08

Coby wyluzować mózgownicę po dzisiejszej maturze z polszkego i przed jutrzejszą z matmy, trzasłem se powtórkowo Transformers: Revenge Of The Fallen. Very epic. Very spectacular. Very funny. Very good. :mrgreen: Na jutro w planie jest The Man Who Knew Too Little, i akurat będzie pasowało do jutrzejszego egzaminu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Partner forum