To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.

mawete - 30 Stycznia 2006, 13:48

Cholerka... zaproszenia na palenie Wiedźmy nie dostałem.... :x :mrgreen:
Wiedźma - 30 Stycznia 2006, 15:11

mawete napisał/a
Cholerka... zaproszenia na palenie Wiedźmy nie dostałem.... :x :mrgreen:

Romek nie dał rady :) A Ciebie to ja zaraz zaproszę na dance macabre z Wiedźmą :twisted:

mawete - 30 Stycznia 2006, 15:46

Wiedźma: przyjemność po mojej stronie - jest ryzyko, jest zabawa. Zagrasz? :D
Wiedźma - 30 Stycznia 2006, 16:03

mawete napisał/a
Wiedźma: przyjemność po mojej stronie - jest ryzyko, jest zabawa. Zagrasz? :D

Zabawa dla mnie ;) Ryzyko dla Ciebie :D

mawete - 30 Stycznia 2006, 16:15

Za chwilkę dostaniesz moje gg. Lubię grać :D
Anko - 31 Stycznia 2006, 12:50

Romek P. napisał/a

E, ja nie mieszkam na Śląsku ;p

Racja! To trzeba przypominać! :x Wiesz, jak dostałam mail od znajomego, który wie, w jakim mieście mieszkam - a w liście kondolencje z powodu wypadku w Katowicach bo (cytuję) "Ty też mieszkasz na Śląsku" to mi ręce opadły!
A w ogóle to zawsze mnie zastanawiało, czemu w powszechnej świadomości Polaków region GOP to smog, hałdy i księżycowy krajobraz. Mitologizują strasznie... (Hej, może to kolejne materiał na artykuł po mitologii czaszkowej? 8) ) - bo np. u mnie niedaleko domu rosną nawet rośliny chronione (dziewięćsił bezłodygowy, na ten przykład). I Hucie Katowice się nie dały...

Wiedźma - 31 Stycznia 2006, 13:50

Anko napisał/a
Romek P. napisał/a

E, ja nie mieszkam na Śląsku ;p

Racja! To trzeba przypominać! :x Wiesz, jak dostałam mail od znajomego, który wie, w jakim mieście mieszkam - a w liście kondolencje z powodu wypadku w Katowicach bo (cytuję) Ty też mieszkasz na Śląsku to mi ręce opadły!
A w ogóle to zawsze mnie zastanawiało, czemu w powszechnej świadomości Polaków region GOP to smog, hałdy i księżycowy krajobraz. Mitologizują strasznie... (Hej, może to kolejne materiał na artykuł po mitologii czaszkowej? 8) ) - bo np. u mnie niedaleko domu rosną nawet rośliny chronione (dziewięćsił bezłodygowy, na ten przykład). I Hucie Katowice się nie dały...

Ojej, ale ktos tu naprawdę nie ma poczucia humoru ,a za to ma ogromne przekonanie o swojej dogłębnej znajomości Śląska :(
Nie pisałam, że Romek mieszka na Śląsku, ale pewnie w Katowicach bywa często, dlatego osmieliłam sie zażartować :) Przykro mi, bo nie chciałam urazić Twoich uczuc związanych z regionem Zagłebia, a najwyraźniej podeszłaś do tego niesamowicie powaznie.
A jak nigdy nie byłaś w zapyziałym miasteczku śląskim z hałdami i smogiem, to niewiele straciłaś, chyba oprócz pewnej doswiadczenia, raczej mało estetycznego :)
Ale masz rację Śląsk się na szczescie zmienia, zamykają kopalnie, tworzy sie mnóstwo nisz zielonych z rosłinami chronionymi, teren jest bardzo różnorodny to akurat prawda :)

mawete - 31 Stycznia 2006, 13:55

Jezu...]

//edit: oba powyższe....

//edit2: z batutą i z humorem, czy z pałą i na ponuro?

Wiedźma - 31 Stycznia 2006, 13:58

Właśnie tematy Śląska na poważnie przerzućmy do innego wątku nie zaśmiecając wątku autora,
Anko - 31 Stycznia 2006, 14:05

Wiedźma napisał/a
Ojej, ale ktos tu naprawdę nie ma poczucia humoru
Fakt, nie mam. Przyznaję się bez bicia. :roll: I to już po raz kolejny (to tak w kwestii nieczytania poprzednich postów...). :oops:

Wiedźma napisał/a
a za to ma ogromne przekonanie o swojej dogłębnej znajomości Śląska
To też było do mnie? Bo nie wiem, z czego to wysnułaś. Raz, że napisałam: GOP, a nie Śląsk, dwa, nie twierdzę, że hałd nie ma, ale że to nie całe oblicze. Półprawda.

Wiedźma napisał/a
Nie pisałam, że Romek mieszka na Śląsku,
A ja tylko odniosłam się do postu Romka, a nie Twojego - że pewne rzeczy trzeba przypominać. Niekoniecznie Tobie, Wiedźmo, ale np. takim ludziom, jak wspomniany mój znajomy.

Wiedźma napisał/a
Przykro mi, bo nie chciałam urazić Twoich uczuc związanych z regionem Zagłebia, a najwyraźniej podeszłaś do tego niesamowicie powaznie.
Mówię, to nie było do Ciebie - o tym mitologizowaniu, to była taka dygresja na uboczu, niewymierzona w nikogo konkretnego w tym wypadku. Przykro mi, że odebrałaś to tak osobiście. :oops:

Wiedźma napisał/a
A jak nigdy nie byłaś w zapyziałym miasteczku śląskim z hałdami i smogiem, to niewiele straciłaś, chyba oprócz pewnej wiedzy i doswiadczenia :)
Moja już nieżyjąca babcia mieszkała w Piekarach Śląskich, więc co nieco tego Śląska też sobie obejrzałam. :wink:

P.S. Jej, a ja chciałam tylko Romkowi podsunąć pomysł na felieton, a tu taka zadyma się robi... :cry:

Romek P. - 31 Stycznia 2006, 14:12

Anko, Wiedźmo, felieton o sprawach śląsko-zagłębiowskich spowoduje, że pod moimi oknami zaczniecie palic świeczki :)

Ale jeżeli chodzi o mnie, nie widze problemów: możemy o tym dyskutować. W sumie nie o to chodzi, że ludzie mylą. Raczej, że miejsce zamieszkania jest jakimś tam wyznacznikiem czegoś tam - a ja uważam, że nie jest. Albo w małym stopniu :)

Anko - 31 Stycznia 2006, 14:18

Bo widzisz, kiedyś jakiś mądrala z Krakowa pracujący w jakimś piśmie ekologicznym stwierdził w jakiejś kłótni (protest był o coś czy manifestacja), że "nie chcielibyście się urodzić na zanieczyszczonym Śląsku". A ja uważam, że podchodzenie z takim "politowaniem" jest trochę obraźliwe. Jakby robić z ludzi mieszkających na Śląsku "dzieci wojny", jak to się u mnie w podstawówce wyzywano. I o tym mówiłam, a nie o jakimś tam żarcie Wiedźmy. Cóż, nie chciałam rzucać 2 postów pod rząd, ale jak widać, zmiana tematu w połowie posta bywa niebezpieczna.

A z tymi świeczkami, to masz chyba rację, skoro już Wiedźma oświadczenie wygłosiła... Przepraszam, chyba nie zdawałam sobie sprawy, na co się ważę. :cry:

Wiedźma - 31 Stycznia 2006, 14:19

Anko: Piekary Ślaskie to piękne miasteczko i trudno je porównywać z tymi, które miałam na myśli.
Odniosłaś się do odpowiedzi Romka na moje wczesniejsze żarty, ale przeprosiny przyjmuję ;)

Romku: ja nie mam ochoty dyskutować, choc temat, który podałeś jest ciekawy, ale na pewno nie w Twoim wątku, bo to sprawa o wiele bardziej skomplikowana.

Wiedźma - 31 Stycznia 2006, 14:26

Anko napisał/a
Bo widzisz, kiedyś jakiś mądrala z Krakowa pracujący w jakimś piśmie ekologicznym stwierdził w jakiejś kłótni (protest był o coś czy manifestacja), że nie chcielibyście się urodzić na zanieczyszczonym Śląsku. A ja uważam, że podchodzenie z takim politowaniem jest trochę obraźliwe. Jakby robić z ludzi mieszkających na Śląsku dzieci wojny, jak to się u mnie w podstawówce wyzywano. I o tym mówiłam, a nie o jakimś tam żarcie Wiedźmy. Cóż, nie chciałam rzucać 2 postów pod rząd, ale jak widać, zmiana tematu w połowie posta bywa niebezpieczna.

A z tymi świeczkami, to masz chyba rację, skoro już Wiedźma oświadczenie wygłosiła... Przepraszam, chyba nie zdawałam sobie sprawy, na co się ważę. :cry:

Masz rację uogólnianie w jedną stronę jest niemądre, ale Ty uogólniasz w druga, a czasem lepiej zwrócic może przesadną uwagę, by komus uzmysłowić potrzebę ochrony środowiska niz leceważyć z jakiegoś poczucia wstydu, że się nade mną litują? Ale to tylko refleksja... Każdy inaczej właśnie odczuwa przywiązanie do swego miejsca zamieszkanie itp.

Ja świeczek nie mam zamiaru palić nigdzie, na razie to niektórzy widze, chętnie by spalili Wiedźmę :( Wiedźma już nie będzie sie odzywac, bo żartuje - źle, broni się - źle..., w ogóle jest - źle :P

Romek P. - 31 Stycznia 2006, 15:02

Anko napisał/a

A z tymi świeczkami, to masz chyba rację, skoro już Wiedźma oświadczenie wygłosiła... Przepraszam, chyba nie zdawałam sobie sprawy, na co się ważę. Crying or Very sad

Wiedźma napisał/a

Ja świeczek nie mam zamiaru palić nigdzie, na razie to niektórzy widze, chętnie by spalili Wiedźmę Sad Wiedźma już nie będzie sie odzywac, bo żartuje - źle, broni się - źle..., w ogóle jest - źle

Moje drogie - obie - zaperzone niemal na śmierć - też obie - Panie...

W tym furczeniu kłaków nie załapałyście, że to nie Wy, tylko jacyś debile (nie kibice, tych szanuję) spod znaku Gieksy czy innego Zagłebia by mnie palili. A Wy, w mojej uwadze, miałyście palić świeczki tak, jak sie to robi na wspomnienie czyjejś biednej duszy...

Niniejszym korzystając z praw swego wątku, ucinam kwestie o tym, skąd pochodzimy :)

Pako - 31 Stycznia 2006, 15:07

Pochodzimy od mamy i taty :) I na tym zakończmy :)
Wiedźma - 31 Stycznia 2006, 15:11

Cytat
Moje drogie - obie - zaperzone niemal na śmierć - też obie - Panie...

W tym furczeniu kłaków nie załapałyście, że to nie Wy, tylko jacyś debile (nie kibice, tych szanuję) spod znaku Gieksy czy innego Zagłebia by mnie palili. A Wy, w mojej uwadze, miałyście palić świeczki tak, jak sie to robi na wspomnienie czyjejś biednej duszy...

Niniejszym korzystając z praw swego wątku, ucinam kwestie o tym, skąd pochodzimy :)

Mój "przyjacielu" nie mam ochoty palić świeczek pod twoim oknem z żadnych powodów, przeciez napisałam jasno. Dlatego pierwsza zaproponowałam skonczenie tematu, który cie zainteresował.
A rwanie kłaków nie wchodziło i nie wchodzi w rachubę z mojej strony :) Bom ja Wiedźma pokojowa, włoski mam cienkie, delikatne :) I bardzo je pielęgnuje, więc na żadne wyrywanie nie narażam :) A nawet jeślii Anko jest "kudlata",to pewnie też szarpac się nie lubi, jak przystało na kobietę. ;)

mawete - 31 Stycznia 2006, 15:25

Fajnie się Was kobietki czyta... dawno sie tak nie uśmiałem.... :mrgreen: :bravo

//edit: to oczywiście nie dotyczy Romka i Pako

Wiedźma - 31 Stycznia 2006, 15:30

mawete napisał/a
Fajnie się Was kobietki czyta... dawno sie tak nie uśmiałem.... :mrgreen: :bravo

Romek od dawna nie szanuje Wiedźm i dobrze mu to wychodzi. :( A myślałam przez chwile, że nie boi sie zaprzyjaźnić.

mawete - 31 Stycznia 2006, 15:31

bo Mu mało włosów na głowie zostało...
:mrgreen:

//edit: i ne będzie mu ich Wiedźma wyrywać...

Wiedźma - 31 Stycznia 2006, 15:32

mawete napisał/a

Zeby tylko włosów :mrgreen: Albo raczej powinno być :cry:

Pako - 31 Stycznia 2006, 15:40

E tam.. wszyscy lubią wiedźmy :) Która przepowie mi przyszłość :> ?
A Romek pewnie też wiedźmy lubi. Podobno w sosie czosnkowym są pycha :mrgreen:

Romek P. - 31 Stycznia 2006, 15:41

Wiedźma napisał/a
mawete napisał/a

Romek od dawna nie szanuje Wiedźm i dobrze mu to wychodzi. :( A myślałam przez chwile, że nie boi sie zaprzyjaźnić.

Wiedźmo,prosiłem, żebyś przestała dyskutować w tej sprawie.
Uprzejmie proszę: daruj sobie takie uwagi, bo są zwyczajnie niegrzeczne. Rozrachunki przenieś na priv z osobami, z którymi masz na pieńku, albo chcesz mieć.

Do wszystkich: jeżeli ta bijatyka się nie skończy, poproszę Logana, żeby usuwał kolejne posty kierowane ad personam, nawet jeżeli skończy sie to obumarciem wątku. Nie chodzi, że należy tu czcić pana Pawlaka, ale zrobiła sie nieprzyjemna przepychanka.

Koniec tematu.

Wiedźma - 31 Stycznia 2006, 15:42

mawete napisał/a

Czyzbyś był zazdrosny i chcialbyś bym Tobie wyrywała? :mrgreen:

mawete - 31 Stycznia 2006, 15:45

Romek: mam prośbę niech Logan nie usuwa wypowiedzi Wiedźmy i Anko... są tekie śmiesne.... KOniec tematu. jak ktoś ma coś do mnie to proszę na pw żeby nie było na Romka...
Romek P. - 31 Stycznia 2006, 15:46

Wiedźma napisał/a
mawete napisał/a

Czyzbyś był zazdrosny i chcialbyś bym Tobie wyrywała? :mrgreen:

Ja się nie dam! Będę się bronić czarem i smokiem, albo innymi okropieństwami.

Wiedźma - 31 Stycznia 2006, 15:49

Romek P. napisał/a

Ja się nie dam! Będę się bronić czarem i smokiem, albo innymi okropieństwami.

Szczególnie okropieństwami! :P

Pako - 31 Stycznia 2006, 15:50

Gumą balonową :P Albo wojnę balonową rozpętasz, ta?
Włosków może i za dużo nie masz, ale gumę z nich i tak ciężko bedzie się wyciągało :)
BTW - do twarzy ci w takiej średniej łysince :)

Wiedźma - 31 Stycznia 2006, 15:53

Romek P. napisał/a
[

Wiedźmo,prosiłem, żebyś przestała dyskutować w tej sprawie.
Uprzejmie proszę: daruj sobie takie uwagi, bo są zwyczajnie niegrzeczne. Rozrachunki przenieś na priv z osobami, z którymi masz na pieńku, albo chcesz mieć.

Do wszystkich: jeżeli ta bijatyka się nie skończy, poproszę Logana, żeby usuwał kolejne posty kierowane ad personam, nawet jeżeli skończy sie to obumarciem wątku. Nie chodzi, że należy tu czcić pana Pawlaka, ale zrobiła sie nieprzyjemna przepychanka.

Koniec tematu.

Zgoda zaraz Ci wyślę priva, jeśli maile nie dotarły :) Inni moga żyć w spokoju :)
Bo chyba nie zaprzeczysz, że parę razy deklarowałeś chęć palenia Wiedźm? :mrgreen:

Romek P. - 31 Stycznia 2006, 15:56

Pako napisał/a
Gumą balonową :P Albo wojnę balonową rozpętasz, ta?

Obronną rozpętam :)

Pako napisał/a
Włosków może i za dużo nie masz, ale gumę z nich i tak ciężko bedzie się wyciągało :)
BTW - do twarzy ci w takiej średniej łysince :)

Muszę kogoś namówić, żeby obraz namalował, to się podrasuje :)

Partner forum