To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - Poznań WlkP - PiwoKon (cykliczno-spontaniczny)

Adanedhel - 4 Stycznia 2008, 21:08

Gadać nie chce, za to miny stroi... Pfff!!!
Agata - 4 Stycznia 2008, 23:06

Krasnola napisał/a
Adashi napisał/a
musowo wyrwiecie się na jakiś czas!

Ba! :)

W razie problemów uroczyście deklaruję, że mogę pójść do Paszka, szatę rozedrzeć i powołując się na przyszłość naszej przyjaźni zmusić go do kapitulacji i wypuszczenia Was zza kontuaru :mrgreen:

Sheila - 5 Stycznia 2008, 00:03

Tylko czy wtedy wypuścił by Ciebie? ;) )
Jest wstępna data kolejnego Piwokonu? Poza tym zainteresowanym przypominam, że 10 stycznia w Zeppelinie jest koncercik. Ja się wybieram na 100% :)

Chal-Chenet - 5 Stycznia 2008, 00:04

Sheila napisał/a
10 stycznia w Zeppelinie jest koncerci

Czemu to zawsze jest środek tygodnia? :|

Sheila - 5 Stycznia 2008, 00:08

Ponieważ w soboty musi być dicho, co by knajpa zarabiała :P Czy Ty myślisz, że na metal przyjdzie tyle ludzi, co na dj-a Tiesto? (nie obrażając dj-a :D )
Chal-Chenet - 5 Stycznia 2008, 00:10

No na Vaderze była właściwie cała sala, więc myślę, że można też na tym zarobić ;) A niech się drechy pobawią w środku tygodnia i rano wstają do roboty niewyspani i ogólnie wy****ni :evil: Równouprawnienia!
banshee - 5 Stycznia 2008, 00:17

oj klapaucjusz, nie zarzekaj ;P:
Chal-Chenet - 5 Stycznia 2008, 00:20

Będę narzekał :twisted: Bo to nie fair. Ale takie życie i takie realia bycia "brudem"...
banshee - 5 Stycznia 2008, 00:24

jakim brudem? :shock:
Chal-Chenet - 5 Stycznia 2008, 00:25

W niektórych kręgach to określenie na osobę słuchającą metalu. Nie wiedziałaś?
banshee - 5 Stycznia 2008, 00:28

niet
głupie :?

Chal-Chenet - 5 Stycznia 2008, 00:33

Też tak uważam, ale się niestety przyjęło... :|
banshee - 5 Stycznia 2008, 00:36

no ja takiego określenia nie słyszałam, więc nie wszędzie tak jest
ja jestem dumna z tego, że słucham metalu :mrgreen:

Chal-Chenet - 5 Stycznia 2008, 00:38

Swoja dziewczyna ;)
banshee - 5 Stycznia 2008, 00:40

po prostu mam dobry gust :twisted: czasem :mrgreen:
Chal-Chenet - 5 Stycznia 2008, 00:47

Z tym większą przyjemnością poznam kiedyś na żywo na Piwokoniku ;)
banshee - 5 Stycznia 2008, 00:49

oj oj :oops:
pożyjemy zobaczymy :wink:

Chal-Chenet - 5 Stycznia 2008, 00:50

Dobrych towarzyszy do inteligentnych dysput nigdy za wiele :D
banshee - 5 Stycznia 2008, 00:57

oby nie były nazbyt inteligentne :wink:
Chal-Chenet - 5 Stycznia 2008, 00:59

Inteligentne są w sam raz ;)
banshee - 5 Stycznia 2008, 01:01

we will see...
Chal-Chenet - 5 Stycznia 2008, 01:02

Każdy Piwokończyk potwierdzi :D
Gwynhwar - 5 Stycznia 2008, 10:37

Oj Bosh...

Piwokon Special Edition- "Pyrkon 2008", odbędzie się dnia drugiego, pierwszego nie będę mogła opuścić wcześniej szatni. Natomiast myślę, że w ramach perturbacji data ta może się jeszcze zmienić.

Rafała Kosika zaprosiłam ja, w jego wątku, przy czym był Adashi... Starość nie radość, Orgu Alfa :twisted:

Nawet mój brat mówi na nas brudy... ale ja mu wtedy wypominam okres jego życia blisko związany z białymi rękawiczkami... :evil:

edyta: ale spamujecie...

Sheila - 5 Stycznia 2008, 12:10

Kontynuując spam: dla mnie brudy, to punki (nie ludzie lubiący taką muzę), tylko te dziwactwa niedomyte, żebrzące o wino, po koncertach pokładające się w bramach z tymże w ręce. Zaczepni, chamscy. Nie cierpię. Do muzyki nie mam absolutnie nic, do takiego zachowania i owszem.

Już się nie mogę doczekać następnego Piwokonu. I super, że będzie edycja na Pyrkonie. Brawa dla orgów :bravo

cooger - 5 Stycznia 2008, 16:23

Sheila napisał/a
Kontynuując spam: dla mnie brudy, to punki

Punki to śmieci... (jeśli chodzi o etymologię ;) ), nie mylić z trash ;)

Adashi - 5 Stycznia 2008, 18:35

Gwyn, prawda, zresztą od czego mam Ciebie, Orgu Beta :wink: :mrgreen: Chociaż wydawało mi się, że ADHD coś w realu kombinował w tej kwestii :roll:

Co do offtopu dot. tzw. "brudów" itd., to już tak jest na tym świecie, jedni ludzie nazywają innych "brudami", a drudzy z kolei wołają na kogoś "dres" czy "dyskomuł". Zdarzają się nawet takie określenia jak "humaniści" albo "wykształciuchy". Zakończmy ten temat najlepiej... :|

Informacja oficjalna: padła propozycja zorganizowania w marcu jeszcze jednego PiwoKonu, przed tym pyrkonowym, tj. w okolicach przedświątecznych, gościem specjalnym będzie Melfka!!! :D

Adanedhel - 5 Stycznia 2008, 18:40

Zdaje się, że miałem kombinować. Ostatecznie Rafała zaprosiła nieoceniona Gwyn. Na Skofie pogada się i z innymi - Komudą, Orbitem i Przybyłkiem. Oni też mają się zjawić na Pyrkonie. A przynajmniej Komuda dodatkowego spotkania raczej nie odpuści ;) Może kogoś jeszcze da się ściągnąć. Idę o zakład, że da się zaciągnąć na spotkanie Jabłońskiego - ale to już bezpośrednio z konwentu.
Sheila - 6 Stycznia 2008, 11:32

Adashi napisał/a
Co do offtopu dot. tzw. brudów itd., to już tak jest na tym świecie, jedni ludzie nazywają innych brudami, a drudzy z kolei wołają na kogoś dres czy dyskomuł. Zdarzają się nawet takie określenia jak humaniści albo wykształciuchy. Zakończmy ten temat najlepiej... :|

Podsumowując i puentując: nie chodzi o to, jakiej muzyki się słucha, tylko co się sobą reprezentuje. Muzyka ma łączyć, a nie dzielić. Howgh! (czy jak to się pisze... :shock: ).

Co do koncertu, to jeśli ktoś się wybiera powinien kupić bilet wcześniej, bo w dniu koncertu cena wzrasta do 25 zł.
Pozdrawiam!

Fearfol - 6 Stycznia 2008, 14:14

Chciałbym zaklepać sobie udział w najbliższym piwo-konie (jeżeli będzie miał on miejsce przy okazji pyrkon'u to jeszcze lepiej), najlepiej jeżeli będzie to sobota w inny dzień musiałbym, sobie wziąć wolne. Może ktoś mi wysłać namiary i dokładną datę na pw( ktoś z poznania , najlepiej), bo ostatnio mam trochę mało czasu na czytanie postów.
Adashi - 7 Stycznia 2008, 12:45

Fearfol, najbliższy to prawdopodobnie będzie jeszcze w styczniu, dokładnego terminu chwilowo brak ;)

Partner forum