To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

ilcattivo13 - 16 Czerwca 2008, 15:12

jeszcze tylko 4 dni do premiery "Hired Guns: The Jagged Edge". Coś czuję, że te wakacje będą mocno skomputeryzowane
Hubert - 18 Czerwca 2008, 18:08

Odświeżyłem sobie Stund GP. Bardzo przyjemna zręcznościówka, przywodząca na myśl złote lata, kiedy jeszcze miałem czas, żeby porządnie pograć, a świat za oknem wydawał się piękniejszy.
Miło się pościgać takimi zdalnie sterowanymi, niezniszczalnymi samochodzikami. Brrruuum!

Adashi - 24 Czerwca 2008, 18:38

Mortal Kombat II na pececie udającym Segę Mega Drive z przystawką 32X :twisted: Ostro!
Duke - 26 Czerwca 2008, 14:37

ilcattivo13 napisał/a
jeszcze tylko 4 dni do premiery Hired Guns: The Jagged Edge. Coś czuję, że te wakacje będą mocno skomputeryzowane

Też na to czekam a na razie odświezyłem sobie Brygadę E5. Tak na marginesie to czy ktoś wie czy pojawiła się bądź się pojawi "7,76"?
A`propos "Chaos gate": udało się komuś odpalić tą gierkę na XP? Jeśli tak to proszę o rady na PW

Hubert - 27 Czerwca 2008, 09:07

Tak się obraziłem na niedziałające w sieci NWN, że aż odpaliłem Baldur's Gate 2. Tym razem przechodzę bardem. I gra wcale nie jest tak trudna, jak się zapowiadała. Odpowiednio wyposażony bard może nawet w pierwszej linii stawać bez ryzyka.
Fearfol - 27 Czerwca 2008, 11:28

Skoro ty masz zainstalowanego BG2 i ja mam zainstalowanego to może pogramy przez sieć ? mam działające Hamachi.
Virgo C. - 27 Czerwca 2008, 13:19

@Sosne
Zainstaluj sobie mody Tactics oraz Ascension. I zacznij od tego momentu marudzić na zbyt wysoki poziom ;)

Taselchof - 27 Czerwca 2008, 13:23

kupiłem sobie diamentową kolekcje NWN ;P: ehh tylko kiedy ja będę miał czas przejść :)
Ixolite - 27 Czerwca 2008, 15:06

ilcattivo13 napisał/a
jeszcze tylko 4 dni do premiery Hired Guns: The Jagged Edge. Coś czuję, że te wakacje będą mocno skomputeryzowane

Ktoś to już gdzieś widział? Grał?

Hubert - 27 Czerwca 2008, 16:23

Fearfol napisał/a
Skoro ty masz zainstalowanego BG2 i ja mam zainstalowanego to może pogramy przez sieć ? mam działające Hamachi.

Możemy. To już prędzej za 1,5 tygodnia (i jutro), bo w niedzielę jadę na tydzień do Wrocławia.
To jeszcze ze dwie osoby zmusić do grania i składamy dobrą ekipę :mrgreen:

Fearfol - 27 Czerwca 2008, 17:16

na razie spróbujmy , zobaczymy czy się uda uruchomić grę .
Chal-Chenet - 27 Czerwca 2008, 17:36

A ja pykam w Pacmana Deluxe. Zajmuje niecały 1 mega, a wciąga wprost cholernie! :mrgreen:
Adanedhel - 2 Lipca 2008, 08:50

Nie chce mi się zakładać nowego tematu, wiec po prostu tu dam.

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Ja chcę tą grę... Wciąż gram w Killzone 1. Gra ma już 4 lata na starusieńkim PS2, a wciąż wciąga jak diabli. Niesamowity klimat (ale naprawdę niesamowity, w żadnym innym FPSie takiego nie spotkałem), wciąż świetna grafika, naprawdę wredni, inteligentni przeciwnicy. Cudo. Gra bije na głowę cukierkowe Halo. A teraz trzeba wytrzymać jeszcze z pół roku i kupić PS3...

Homer - 2 Lipca 2008, 13:00

Dobra dusza stworzyła Patch do "Księcia i Tchórza", który pozwala na uruchomienie gry na WindowsXP. Tydzień temu z radością przeszedłem to dzieło po raz kolejny, ciesząc oczy i uszy humorem ponadczasowym i wieloma nawiązaniami, których, ze względu na mą fantastyczną niewiedzę tamtego czasu, nie zauważyłem za pierwszym razem.
Dunadan - 2 Lipca 2008, 14:53

Adanedhel, tu:
http://www.gametrailers.com/player/21504.html
W ZNACZNIE lepszej jakości...

Szczena opada... kolejny ( po MGS 4 ) killer ;-) na PS3!

ilcattivo13 - 2 Lipca 2008, 15:35

Duke napisał/a
...Tak na marginesie to czy ktoś wie czy pojawiła się bądź się pojawi 7,76?
A`propos Chaos gate: udało się komuś odpalić tą gierkę na XP? Jeśli tak to proszę o rady na PW

"7.62mm" nie pojawi się, chociaż gra ma bardzo wysokie noty u sąsiadów. Developer nie zdecydował się na przetłumaczenie gry na anglijski ani żaden inny "zgniło-zachodnio-kapitalistyczny" jazyk. A u nas nikomu się nie chciało tłumaczyć z rosyjskiego.

"Warhammer 40000: Chaos Gate" powinien chodzić na XP (u mnie chodził). Jedyny problem, to to, że w sieci są dwie wersje, a jedna ma uszkodzone kilka plików i gra zawiesza się w czasie pierwszej misji z wsparciem pancernym (jeśli dobrze pamiętam, to był to Rhino).

A w Empiku dalej ani śladu po "Hired Guns" :( Za to nowa wersja "JA 113" chodzi jak burza.

Adanedhel - 2 Lipca 2008, 16:51

Dunadan, widziałem, wszystko widziałem ;) Ponoć jeszcze z tym systemem zniszczeń nie wszystko działa, a przeciwnicy są głupi jak... komputerowi przeciwnicy, ale jeszcze pół roku. A Guerillas zatrudnili na ten czas kilku najlepszych gości od AI. Może być zabawnie ;)
ilcattivo13 - 9 Lipca 2008, 15:41

Na skrzydłach sierpa i młota wróciłem do świata Silent Storma. H&S trudne jest.
Adanedhel - 12 Lipca 2008, 10:16

Kupiłem sobie właśnie pierwszą z dwóch gier, w które muszę zagrać jeszcze na PS2 - czyli "God of War II". Jedynka była jedną z najlepszych gier w historii (tak, tak! ;) ), dwójka ponoć jest jeszcze lepsza. A przy okazji tak brutalna, że takie GTA wydaje się przy tym grą dla przedszkolaków :mrgreen:
Duke - 14 Lipca 2008, 13:56

Cytat
7.62mm nie pojawi się, chociaż gra ma bardzo wysokie noty u sąsiadów. Developer nie zdecydował się na przetłumaczenie gry na anglijski ani żaden inny zgniło-zachodnio-kapitalistyczny jazyk. A u nas nikomu się nie chciało tłumaczyć z rosyjskiego.

Warhammer 40000: Chaos Gate powinien chodzić na XP (u mnie chodził). Jedyny problem, to to, że w sieci są dwie wersje, a jedna ma uszkodzone kilka plików i gra zawiesza się w czasie pierwszej misji z wsparciem pancernym (jeśli dobrze pamiętam, to był to Rhino).

A w Empiku dalej ani śladu po Hired Guns Za to nowa wersja JA 113 chodzi jak burza.

Trochę to dziwne bo na stronie 1C jest sporo materiałów na temat gry "pa anglickamu"
Co do Chaos Gate to problem polega z tym że sama gra w środowisku XP jest bardzo niestabilna i występuje tzw "las gun bug" - wystrzelenie z las guna powoduje wykrzaczenie gry. Można to obejść blokując tą broń w grze, ale wtedy kultysci chaosu są bezbronni. Można też włączyć emulację Win98, ale to też nie rozwiązuje problemu niestabilności i tak sobie myślałem że ktoś tu ma inny patent..
Co do Hired Guns to też mnie dziwi fakt że zaraz po premierze gra zniknęła. A trochę się boję że może być znowu kiszka w stylu Brygady E5 gdzie rozgrywka przypomina szybką jazdę po górskiej drodze: super widoki, super perspektywy tylko nie wiedzieć czemu womitować trochę się chce ;P:

ilcattivo13 - 15 Lipca 2008, 15:00

Duke - materiały po anglijsku są, ale gra nie została przetłumaczona i nie jest sprzedawana na zachodzie.
"Brygadę E5" przeszedłem dwa razy - raz pomagając przemytnikom i raz rebeliantom. Jedyne co mi przeszkadzało w grze to bugi. Zwłaszcza wbieganie postaci pod wzniesienia terenu. Poza tym, gra (jak na tę cenę) była o.k. "7.62mm" miała mieć naprawione wszystkie błędy poprzedniczki i chyba to się udało, bo gra wciąż się sprzedaje.
Co do "W40K Chaos Gate" - ze strzelającymi kultystami nie miałem problemu. Za to uszkodzone były pliki misji i wymiana tychże pomagała.

Duke - 15 Lipca 2008, 15:47

Ja mam wersję już upatchowaną bez bugów, ale irytuje mnie fakt że kasy mam jak lodu a w sklepach to tylko marinera (raz mi się trafił G36C ale prawie do końca nie było do niego amunicji) mogę kupić, no i te wydumane questy w poszukiwaniu butelek wina... Generalnie za Brygadę zapłaciłem 9,99 zł i nie czuję że przepłaciłem. Co do "7,62mm" to gra jest ciągle jeszcze w zapowiedziach (jesień 2008), tak więc zachowuje umiarkowany optymizm. W końcu Nocznoj i Dienny Dozor wyszły tylko jako Value Paki w supermarketach ;)
Co do Chaos Gate to ja nie miałem problemów z pojazdami - moja wersja jest obciążona "las pistol bugiem" i jest paskudnie niestabilna, a co to za przyjemność co dwie tury ładować gierkę od nowa.
Z takich klimatów to jest jeszcze "82 Allamerican in Normandy" czyli sequel "101 airborne". Rok temu wyszła a u nas też ani widu ani słychu a część pierwsza była naprawdę miodna.

ilcattivo13 - 15 Lipca 2008, 17:54

Duke - w Brygada E5 ilość i jakość broni w sklepach zależy od levelu doświadczenia Twoich najemników. Możesz odblokować broń w sklepach modyfikując pliki gry. Potrzebny jest do tego specjalny programik, do pobrania na fanowskich stronach. Albo wykorzystaj gotowego moda.

Na forum Liberate Arulco jest opublikowany mail od kogoś z Cenegi (wydawcy Brygady E5), w którym piszą, że gra jest przeznaczona tylko na rynek rosyjski i nie będzie wydawana na zachodzie (w tym w Polsce). Jest też opublikowany podobny w treści mail Ivashkina (twórcy Brygady E5 i 7.62mm). Co prawda, oba mają już ponad rok i może coś się w tej kwestii zmieniło, ale jako że na stronach fanowskich panuje cisza, więc ja też będę sceptyczny w tej materii.

Duke - 15 Lipca 2008, 22:21

ilcattivo13, to jest link do odpowiedniej strony na forum 1C
http://forum.1cpublishing...p?t=2331&page=3
Wynika z tego czarno na białym że gra jest obecnie "beta testowana" na rosyjskim rynku - jak znajdą wszystkie bugi to zrobią wersję GOLD i taką przetłumaczą, a wtedy gra wejdzie na rynek europejski - czyli tak na jesień tego roku. Bez poł litra wodku nie rozbirosz. Swoją drogą może trzeba to też wysłać do Cenegi - niech się dowiedzą i nie kładą krzyżyka na grę :wink:

ilcattivo13 - 15 Lipca 2008, 23:08

Ale sprytni są ci Rosjanie. Zwiedli mnie całkowicie. Od lipca 2007 gra jest w normalnej sprzedaży, a oni mówią, ze to "beta-testy" ;P: Ech... Co kraj, to obyczaj.

Przynajmniej teraz wiadomo, że gra jednak się pojawi na rynku :)

Pewnie, biorąc pod uwagę "sukces rynkowy" jaki odniosła "Brygada E5", nie było chętnych do wydania "7.62mm" na zachodzie. I pewnie dopiero popularność gry na rosyjskim rynku zmusiła firmy do zmiany stanowiska. Jakby nie było, jest o.k.

Hubert - 16 Lipca 2008, 12:53

Właśnie instaluję Arcanum. Tym razem spróbuję ocalić Virgilla, ponoć to możliwe.
Adanedhel - 16 Lipca 2008, 18:26

W Arcanum? Tam chyba wszystko było możliwe. Jakby jeszcze miała lepszy system walki to byłaby ideałem ta gra.
NURS - 16 Lipca 2008, 18:33

Odpaliłem MGS4, jest fajnie, aczkolwiek trójka dawała więcej miodu. Przynajmniej na początku zabawy.
Witchma - 16 Lipca 2008, 18:53

Sosnechristo napisał/a
Właśnie instaluję Arcanum.

Jakoś nie mogę się przekonać do tej gry, głównie właśnie przez system walki.

Adanedhel - 16 Lipca 2008, 18:58

System walki był po prostu nijaki. Ale w sumie też nie wadził. Choć gdyby był lepszy...

Tymczasem trochę w God of War 2 gram. I z całą pewnością jest to ostatnia wielka gra na drugie Playstation. Posiekanie na kawałki Perseusza (zresztą w tej grze sieka się na kawałki wszystko, co się rusza :mrgreen: ) sprawiło mi niemałą radość. Za to zagadki, choć może nie są najtrudniejsze w historii, potrafią zdenerwować. Ba! Cała gra nie należy do łatwych.

Partner forum