Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
ilcattivo13 - 16 Czerwca 2008, 15:12
jeszcze tylko 4 dni do premiery "Hired Guns: The Jagged Edge". Coś czuję, że te wakacje będą mocno skomputeryzowane
Hubert - 18 Czerwca 2008, 18:08
Odświeżyłem sobie Stund GP. Bardzo przyjemna zręcznościówka, przywodząca na myśl złote lata, kiedy jeszcze miałem czas, żeby porządnie pograć, a świat za oknem wydawał się piękniejszy.
Miło się pościgać takimi zdalnie sterowanymi, niezniszczalnymi samochodzikami. Brrruuum!
Adashi - 24 Czerwca 2008, 18:38
Mortal Kombat II na pececie udającym Segę Mega Drive z przystawką 32X Ostro!
Duke - 26 Czerwca 2008, 14:37
ilcattivo13 napisał/a | jeszcze tylko 4 dni do premiery Hired Guns: The Jagged Edge. Coś czuję, że te wakacje będą mocno skomputeryzowane |
Też na to czekam a na razie odświezyłem sobie Brygadę E5. Tak na marginesie to czy ktoś wie czy pojawiła się bądź się pojawi "7,76"?
A`propos "Chaos gate": udało się komuś odpalić tą gierkę na XP? Jeśli tak to proszę o rady na PW
Hubert - 27 Czerwca 2008, 09:07
Tak się obraziłem na niedziałające w sieci NWN, że aż odpaliłem Baldur's Gate 2. Tym razem przechodzę bardem. I gra wcale nie jest tak trudna, jak się zapowiadała. Odpowiednio wyposażony bard może nawet w pierwszej linii stawać bez ryzyka.
Fearfol - 27 Czerwca 2008, 11:28
Skoro ty masz zainstalowanego BG2 i ja mam zainstalowanego to może pogramy przez sieć ? mam działające Hamachi.
Virgo C. - 27 Czerwca 2008, 13:19
@Sosne
Zainstaluj sobie mody Tactics oraz Ascension. I zacznij od tego momentu marudzić na zbyt wysoki poziom
Taselchof - 27 Czerwca 2008, 13:23
kupiłem sobie diamentową kolekcje NWN ehh tylko kiedy ja będę miał czas przejść
Ixolite - 27 Czerwca 2008, 15:06
ilcattivo13 napisał/a | jeszcze tylko 4 dni do premiery Hired Guns: The Jagged Edge. Coś czuję, że te wakacje będą mocno skomputeryzowane |
Ktoś to już gdzieś widział? Grał?
Hubert - 27 Czerwca 2008, 16:23
Fearfol napisał/a | Skoro ty masz zainstalowanego BG2 i ja mam zainstalowanego to może pogramy przez sieć ? mam działające Hamachi. |
Możemy. To już prędzej za 1,5 tygodnia (i jutro), bo w niedzielę jadę na tydzień do Wrocławia.
To jeszcze ze dwie osoby zmusić do grania i składamy dobrą ekipę
Fearfol - 27 Czerwca 2008, 17:16
na razie spróbujmy , zobaczymy czy się uda uruchomić grę .
Chal-Chenet - 27 Czerwca 2008, 17:36
A ja pykam w Pacmana Deluxe. Zajmuje niecały 1 mega, a wciąga wprost cholernie!
Adanedhel - 2 Lipca 2008, 08:50
Nie chce mi się zakładać nowego tematu, wiec po prostu tu dam.
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Ja chcę tą grę... Wciąż gram w Killzone 1. Gra ma już 4 lata na starusieńkim PS2, a wciąż wciąga jak diabli. Niesamowity klimat (ale naprawdę niesamowity, w żadnym innym FPSie takiego nie spotkałem), wciąż świetna grafika, naprawdę wredni, inteligentni przeciwnicy. Cudo. Gra bije na głowę cukierkowe Halo. A teraz trzeba wytrzymać jeszcze z pół roku i kupić PS3...
Homer - 2 Lipca 2008, 13:00
Dobra dusza stworzyła Patch do "Księcia i Tchórza", który pozwala na uruchomienie gry na WindowsXP. Tydzień temu z radością przeszedłem to dzieło po raz kolejny, ciesząc oczy i uszy humorem ponadczasowym i wieloma nawiązaniami, których, ze względu na mą fantastyczną niewiedzę tamtego czasu, nie zauważyłem za pierwszym razem.
Dunadan - 2 Lipca 2008, 14:53
Adanedhel, tu:
http://www.gametrailers.com/player/21504.html
W ZNACZNIE lepszej jakości...
Szczena opada... kolejny ( po MGS 4 ) killer na PS3!
ilcattivo13 - 2 Lipca 2008, 15:35
Duke napisał/a | ...Tak na marginesie to czy ktoś wie czy pojawiła się bądź się pojawi 7,76?
A`propos Chaos gate: udało się komuś odpalić tą gierkę na XP? Jeśli tak to proszę o rady na PW |
"7.62mm" nie pojawi się, chociaż gra ma bardzo wysokie noty u sąsiadów. Developer nie zdecydował się na przetłumaczenie gry na anglijski ani żaden inny "zgniło-zachodnio-kapitalistyczny" jazyk. A u nas nikomu się nie chciało tłumaczyć z rosyjskiego.
"Warhammer 40000: Chaos Gate" powinien chodzić na XP (u mnie chodził). Jedyny problem, to to, że w sieci są dwie wersje, a jedna ma uszkodzone kilka plików i gra zawiesza się w czasie pierwszej misji z wsparciem pancernym (jeśli dobrze pamiętam, to był to Rhino).
A w Empiku dalej ani śladu po "Hired Guns" Za to nowa wersja "JA 113" chodzi jak burza.
Adanedhel - 2 Lipca 2008, 16:51
Dunadan, widziałem, wszystko widziałem Ponoć jeszcze z tym systemem zniszczeń nie wszystko działa, a przeciwnicy są głupi jak... komputerowi przeciwnicy, ale jeszcze pół roku. A Guerillas zatrudnili na ten czas kilku najlepszych gości od AI. Może być zabawnie
ilcattivo13 - 9 Lipca 2008, 15:41
Na skrzydłach sierpa i młota wróciłem do świata Silent Storma. H&S trudne jest.
Adanedhel - 12 Lipca 2008, 10:16
Kupiłem sobie właśnie pierwszą z dwóch gier, w które muszę zagrać jeszcze na PS2 - czyli "God of War II". Jedynka była jedną z najlepszych gier w historii (tak, tak! ), dwójka ponoć jest jeszcze lepsza. A przy okazji tak brutalna, że takie GTA wydaje się przy tym grą dla przedszkolaków
Duke - 14 Lipca 2008, 13:56
Cytat | 7.62mm nie pojawi się, chociaż gra ma bardzo wysokie noty u sąsiadów. Developer nie zdecydował się na przetłumaczenie gry na anglijski ani żaden inny zgniło-zachodnio-kapitalistyczny jazyk. A u nas nikomu się nie chciało tłumaczyć z rosyjskiego.
Warhammer 40000: Chaos Gate powinien chodzić na XP (u mnie chodził). Jedyny problem, to to, że w sieci są dwie wersje, a jedna ma uszkodzone kilka plików i gra zawiesza się w czasie pierwszej misji z wsparciem pancernym (jeśli dobrze pamiętam, to był to Rhino).
A w Empiku dalej ani śladu po Hired Guns Za to nowa wersja JA 113 chodzi jak burza. |
Trochę to dziwne bo na stronie 1C jest sporo materiałów na temat gry "pa anglickamu"
Co do Chaos Gate to problem polega z tym że sama gra w środowisku XP jest bardzo niestabilna i występuje tzw "las gun bug" - wystrzelenie z las guna powoduje wykrzaczenie gry. Można to obejść blokując tą broń w grze, ale wtedy kultysci chaosu są bezbronni. Można też włączyć emulację Win98, ale to też nie rozwiązuje problemu niestabilności i tak sobie myślałem że ktoś tu ma inny patent..
Co do Hired Guns to też mnie dziwi fakt że zaraz po premierze gra zniknęła. A trochę się boję że może być znowu kiszka w stylu Brygady E5 gdzie rozgrywka przypomina szybką jazdę po górskiej drodze: super widoki, super perspektywy tylko nie wiedzieć czemu womitować trochę się chce
ilcattivo13 - 15 Lipca 2008, 15:00
Duke - materiały po anglijsku są, ale gra nie została przetłumaczona i nie jest sprzedawana na zachodzie.
"Brygadę E5" przeszedłem dwa razy - raz pomagając przemytnikom i raz rebeliantom. Jedyne co mi przeszkadzało w grze to bugi. Zwłaszcza wbieganie postaci pod wzniesienia terenu. Poza tym, gra (jak na tę cenę) była o.k. "7.62mm" miała mieć naprawione wszystkie błędy poprzedniczki i chyba to się udało, bo gra wciąż się sprzedaje.
Co do "W40K Chaos Gate" - ze strzelającymi kultystami nie miałem problemu. Za to uszkodzone były pliki misji i wymiana tychże pomagała.
Duke - 15 Lipca 2008, 15:47
Ja mam wersję już upatchowaną bez bugów, ale irytuje mnie fakt że kasy mam jak lodu a w sklepach to tylko marinera (raz mi się trafił G36C ale prawie do końca nie było do niego amunicji) mogę kupić, no i te wydumane questy w poszukiwaniu butelek wina... Generalnie za Brygadę zapłaciłem 9,99 zł i nie czuję że przepłaciłem. Co do "7,62mm" to gra jest ciągle jeszcze w zapowiedziach (jesień 2008), tak więc zachowuje umiarkowany optymizm. W końcu Nocznoj i Dienny Dozor wyszły tylko jako Value Paki w supermarketach
Co do Chaos Gate to ja nie miałem problemów z pojazdami - moja wersja jest obciążona "las pistol bugiem" i jest paskudnie niestabilna, a co to za przyjemność co dwie tury ładować gierkę od nowa.
Z takich klimatów to jest jeszcze "82 Allamerican in Normandy" czyli sequel "101 airborne". Rok temu wyszła a u nas też ani widu ani słychu a część pierwsza była naprawdę miodna.
ilcattivo13 - 15 Lipca 2008, 17:54
Duke - w Brygada E5 ilość i jakość broni w sklepach zależy od levelu doświadczenia Twoich najemników. Możesz odblokować broń w sklepach modyfikując pliki gry. Potrzebny jest do tego specjalny programik, do pobrania na fanowskich stronach. Albo wykorzystaj gotowego moda.
Na forum Liberate Arulco jest opublikowany mail od kogoś z Cenegi (wydawcy Brygady E5), w którym piszą, że gra jest przeznaczona tylko na rynek rosyjski i nie będzie wydawana na zachodzie (w tym w Polsce). Jest też opublikowany podobny w treści mail Ivashkina (twórcy Brygady E5 i 7.62mm). Co prawda, oba mają już ponad rok i może coś się w tej kwestii zmieniło, ale jako że na stronach fanowskich panuje cisza, więc ja też będę sceptyczny w tej materii.
Duke - 15 Lipca 2008, 22:21
ilcattivo13, to jest link do odpowiedniej strony na forum 1C
http://forum.1cpublishing...p?t=2331&page=3
Wynika z tego czarno na białym że gra jest obecnie "beta testowana" na rosyjskim rynku - jak znajdą wszystkie bugi to zrobią wersję GOLD i taką przetłumaczą, a wtedy gra wejdzie na rynek europejski - czyli tak na jesień tego roku. Bez poł litra wodku nie rozbirosz. Swoją drogą może trzeba to też wysłać do Cenegi - niech się dowiedzą i nie kładą krzyżyka na grę
ilcattivo13 - 15 Lipca 2008, 23:08
Ale sprytni są ci Rosjanie. Zwiedli mnie całkowicie. Od lipca 2007 gra jest w normalnej sprzedaży, a oni mówią, ze to "beta-testy" Ech... Co kraj, to obyczaj.
Przynajmniej teraz wiadomo, że gra jednak się pojawi na rynku
Pewnie, biorąc pod uwagę "sukces rynkowy" jaki odniosła "Brygada E5", nie było chętnych do wydania "7.62mm" na zachodzie. I pewnie dopiero popularność gry na rosyjskim rynku zmusiła firmy do zmiany stanowiska. Jakby nie było, jest o.k.
Hubert - 16 Lipca 2008, 12:53
Właśnie instaluję Arcanum. Tym razem spróbuję ocalić Virgilla, ponoć to możliwe.
Adanedhel - 16 Lipca 2008, 18:26
W Arcanum? Tam chyba wszystko było możliwe. Jakby jeszcze miała lepszy system walki to byłaby ideałem ta gra.
NURS - 16 Lipca 2008, 18:33
Odpaliłem MGS4, jest fajnie, aczkolwiek trójka dawała więcej miodu. Przynajmniej na początku zabawy.
Witchma - 16 Lipca 2008, 18:53
Sosnechristo napisał/a | Właśnie instaluję Arcanum. |
Jakoś nie mogę się przekonać do tej gry, głównie właśnie przez system walki.
Adanedhel - 16 Lipca 2008, 18:58
System walki był po prostu nijaki. Ale w sumie też nie wadził. Choć gdyby był lepszy...
Tymczasem trochę w God of War 2 gram. I z całą pewnością jest to ostatnia wielka gra na drugie Playstation. Posiekanie na kawałki Perseusza (zresztą w tej grze sieka się na kawałki wszystko, co się rusza ) sprawiło mi niemałą radość. Za to zagadki, choć może nie są najtrudniejsze w historii, potrafią zdenerwować. Ba! Cała gra nie należy do łatwych.
|
|
|