Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
Azirafal - 18 Kwietnia 2007, 12:12
Taaaa, a za 12 lat mistrzostwa świata
Adanedhel - 18 Kwietnia 2007, 12:13
Oj, mogą być problemy z przebiciem Anglików. Chyba że nasi rodacy zrobią im piątą kolumnę
hjeniu - 18 Kwietnia 2007, 12:19
Nowa Unia Lubelska? mawete już szykuje czerwone dywany, okrągłe stoły i horyłkę?
Adanedhel - 18 Kwietnia 2007, 12:21
A dużo tej horyłki?
Kwapiszon - 18 Kwietnia 2007, 12:31
Adanedhel napisał/a | A potem olimpiada w Warszawie |
Najlepiej zimowa.
Last Viking - 18 Kwietnia 2007, 12:38
Szczerze mówiąc niespodziewałem się.
A to zaskoczenie
Nie chcę siać defetyzmu, ale tu naprawdę musi się wydarzyć cud.
Ani Polska ani Ukraina nie ma odpowiedniego zaplecza (stadiony, bezpieczeństwo, drogi, baza noclegowa itp.) Z drugiej strony ogromna rzesza kibiców i potencjał ekonomiczny.
Zobaczymy może zyskamy tak jak Grecja w 2004 roku.
hrabek - 18 Kwietnia 2007, 12:43
Ja licze na to, ze teraz te stadiony beda musialy powstac. Do tego infrastruktura drogowo-kolejowa. Nie mowie, ze cala, ale chociaz jakas czesc bedzie. Mam tylko nadzieje, ze okazji nie zaprzepascimy.
NURS - 18 Kwietnia 2007, 12:44
UEFA kasy na autostrady i inne rzeczy nie da. to trzeba we własnym zakresie robić.
BTW koniec bazaru na stadionie bliski...
gorat - 18 Kwietnia 2007, 12:46
LOLOCOPTER
Będziemy autostrady maczugami wyklepywać
Ixolite - 18 Kwietnia 2007, 13:06
NURS napisał/a | BTW koniec bazaru na stadionie bliski... |
Zaraz, a to nie na Legii miał być stadion narodowy?
gorat - 18 Kwietnia 2007, 13:10
Do odzyskania Stadionu przydałaby się Legia. Cudzoziemska
hijo - 18 Kwietnia 2007, 13:19
ale będzie wstyd
mawete - 18 Kwietnia 2007, 13:44
Będzie ubaw.... Niech żyją ekolodzy!!!
aqulka - 18 Kwietnia 2007, 15:21
hijo napisał/a | ale będzie wstyd :twisted: |
a tam wstyd - jaja bedą:D
Ja się już nie moge doczekać:)
Adanedhel - 18 Kwietnia 2007, 15:42
Ixolite, na Dziesięciolecia. To tereny rządowe. Legia ma na terenach miasta i będzie oddzielnie budować własny.
Ekolodzy będą się kłócić o każde źdźbło trawy, he he
Alatar - 18 Kwietnia 2007, 15:58
Z tej mąki chleba nie będzie. Chciałbym się mylić i za pięć lat przepraszać cudotwórców. Będzie wstyd.
NURS - 18 Kwietnia 2007, 16:03
gorzej, oszołomy teraz zostawia wszystko inne i zajmą się robieniem stadionów, ktore, zwazywszy na frekwencje na meczach, potem beda wspaniałymi noclegowniami dla bezdomnych
Romek P. - 18 Kwietnia 2007, 16:18
Igrzyska mieć będziemy! Wreszcie!
A stadionami to się będziemy martwić, jak je już wybudują
NURS - 18 Kwietnia 2007, 16:20
generalnie to ja sie juz martwie, bo 5 stadionów narodowych w sytuacji, gdy na mecze przychodzi garstka ludzi a z tego wiekszość, żeby sie ponaparzac, to IMO wywalanie kasy w błoto.
Kto bedzie na tych stadionach grał, a to warunek niezbedny, żeby je utrzymać - skoncza jako kolejne super bazary.
Fearfol - 18 Kwietnia 2007, 16:34
A obaczycie że Polska będzie jak drugie Chiny, zaczną się inwestycje na masową skalę, stadiony, drogi hotele, były premier nam to przecież obiecał i p. Lipiec też.
A tak poważnie to chały nie będzie można odwalic bo się skompromitujemy na kilka ładnych , długich dekad. Wiesz Nursie może ogromne imprezy sportowe ( i sukcesy polaków ) spowodują że zainteresowanie wzrośnie i będą sponsorzy, czapeczki, kubeczki, maskotki.
Głupio by się stało gdyby "niczego nie było". W Białymstoku niech zbudują stadion!!!
dagra - 18 Kwietnia 2007, 16:37
Ciekawe, skąd kasę wezmą? Pewnie z moich podwyżek, co to ich nie dostanę w tej sytuacji.
Ekonomiści wypowiadaja się pozytywnie, no i podobno to się zawsze zwraca finansowo. Chciałabym, żeby mi ktoś wyjaśnił jak to niby potem zwraca, ale tak fachowo a nie sloganami, bo takich szczegółów i konkretów nie słyszałam nigdy.
No i gdzie podzieją chłopców-szalikowców, ciekawość?
Dużo murarzy z ościennych krajów do nas przyjedzie, bo nasi wyjechali i podobno juz teraz ich brakuje. Se chłopaki ze wschodu dorobią.
NURS - 18 Kwietnia 2007, 16:52
Problem w tym, że taka infrastruktura nie bedzie po mistrzostwach potrzebna - nie mówię o autostradach, ale tysiacach miejsc hotelowych itp, które to podobno ma kapital prywatny finansowac. Impreza się skonczy, a to ma dalej przynosic zyski. same stadiony, zamkniete generuja milionowe koszta. Na sląskim, który mam za oknem robota sie wlecze latami, a imprez jak na lekarstwo.
a wybudujemy je kosztem tego, co jest potrzebne.
Dunadan - 18 Kwietnia 2007, 16:56
Ej, właśnie maskotki! ciekawe co będzie maskotką tych mistrzostw - Bolek i Lolek? ( mówię całkiem na serio... )
Romek P. - 18 Kwietnia 2007, 16:57
Moim zdaniem nie do końca masz rację, Robert. Bo można zrobić stadion na imprezę jednorazową, a można - jak lekkoatletyczną halę Bercy w Paryżu czy Madison Square Garden w Nowym Jorku. Hale/stadiony wielofunkcyjne, od biegów na 60 m po hokej czy koszykówkę. I wtedy taki stadionik można wykorzystywać częściej, choćby miały się tam odbywać chrzty świadków Jehowy czy juniorskie zawody w rzucie oszczepem. Albo koncerty rockowe.
Problem w koncepcji. Czy nasi władcy wpadną na to, że po imprezie stadion nie powinien być martwy - bo wtedy masz oczywiście rację...
Adanedhel - 18 Kwietnia 2007, 17:00
Wydaje mi się, że infrastruktura hotelowa jednak może się przydać. Warszawa, Poznań, Wrocław i Gdańsk są jednak dość popularnymi miejscami. Może się zwrócić.
Problem większy może być ze stadionami. W Warszawie, to zgodzę się, że mogą budować. To jednak ma być Stadion Narodowy i przyda się na długie lata. W Poznaniu również - Lech regularnie zbiera najwięcej kibiców ze wszystkich polskich klubów. Gorzej z Wrocławiem i Gdańskiem. Te dwa miasta zostały wybrane z powodów politycznych, głównie po to, żeby Kraków rządzony przez Majchrowskiego nie organizował. I w tych dwóch miastach stadiony będą się marnować. Na te dwa nie będzie miał kto przychodzić.
NURS - 18 Kwietnia 2007, 17:05
Romku, Bercy to miasto w mieście, MSG też, i nie maja funkcji stadionu pilkarskiego, jako takiego. A to maja byc stadiony piłkarskie, klasyczne. Jak to działa dzisiaj - widze z okna. Mamy jeden stadion tej klasy i prawie nic się na nim nie dzieje. wiecej razy Jehowych widzialem, niz mecz.
boje sie, że cala para pójdzie w gwizdek. to edzie kosztowało grube miliony, jak nie miliardy, ktore zostana zabrane z rzeczy potrzebnych krajowi.
Jedynie wizja autostrad do mnie przemawia, choc te 6km w tym roku...
Ixolite - 18 Kwietnia 2007, 17:08
Adanedhel napisał/a | Ixolite, na Dziesięciolecia. To tereny rządowe. Legia ma na terenach miasta i będzie oddzielnie budować własny.
Ekolodzy będą się kłócić o każde źdźbło trawy, he he |
Tia, podobno. O obuch mówili, że narodowe i wielkie i wogóle
A ja tak sobie myślę, że jak już ruszą te wszystkie inwestycje na dużą skalę, to nasze biedne miasto Stołeczne będzie miało zagwarantowany permanentny kilkuletni paraliż.
Romek P. - 18 Kwietnia 2007, 17:20
NURS napisał/a | Romku, Bercy to miasto w mieście, MSG też, i nie maja funkcji stadionu pilkarskiego, jako takiego. A to maja byc stadiony piłkarskie, klasyczne. Jak to działa dzisiaj - widze z okna. Mamy jeden stadion tej klasy i prawie nic się na nim nie dzieje. wiecej razy Jehowych widzialem, niz mecz. |
Tak, ja podałem przykłady kompleksów sportowych. Ale i stadiony piłkarskie tak funkcjonują. To znaczy - mogą. Problem w tym, że to trzeba zaplanować. One będą budowane w dużych miastach, istnieje zatem możliwość wykorzystywania ich do różnych celów.
Co do Stadionu Chorzowskiego, nie trzeba przekonywać przekonanego. To jest tragedia.
NURS - 18 Kwietnia 2007, 17:26
Tja, a Chorzów jest rezerwowym miastem
Lepiej wybudować od nowa, przecież mamy gest
A tak powazniej, Kaczki pogrzeja sie przy tym sukcesie, a za rok-dwa kolejne rzady będa musiły przełknąć ten kąsek W obiecywaniu to bracia mniejsi są mocni.
Anonymous - 18 Kwietnia 2007, 19:01
A ja już się cieszę. A wszystkich defetyszystów proszę o trochę wyobraźni i kredyt zaufania dla organizatorów. POOLSKAA! BIAŁOCZERWONIIII!
|
|
|