Głos Pana - Regulamin forum - Zasady panujące na forum - Wasze sugestie.
Ixolite - 21 Maj 2009, 21:37
No to teraz chyba wsio jasne
Adanedhel - 22 Maj 2009, 12:08
Agi napisał/a | A jakie masz konkretne uwagi i zastrzeżenia? |
Odnośnie zasad? Żadnych. Z nimi wszystko jest fajnie. Natomiast zmiany nie zapobiegną dosproporcji w reakcji czy karach, jeśli już do nich dojdzie.
dareko - 22 Maj 2009, 12:41
Adanedhel, o co Ci chodzi? Zmiany byly potrzebne i sa.
Ze zieloni reguja roznie, no reaguja roznie, sami to napisali. IMHO prowadza forum dobrze, czasem zdarzaja sie wpadki. Ludzka rzecz.
Adanedhel - 22 Maj 2009, 17:07
Nie, oczywiście, o nic mi nie chodzi, właśnie zdałem sobie sprawę, że tak sobie marudzę.
dalambert - 23 Maj 2009, 09:10
No,no co za zmiany!
Przeniesienie Quizu edukacyjnego z Pikniku do Słonecznej loterii jest decyzją na miare Kopernika z Napoleonem
Pozostaję w trwożnym oczekiwaniu na dalsze genialne decyzje kochanej Moderacji
Agi - 23 Maj 2009, 10:10
Mógłbyś nie kpić, z łaski swojej?
dalambert - 23 Maj 2009, 11:18
Agi, ja tam jestem tradycjonalista i jest wprawdzie "Słoneczna loteria" ale Quiz byl od początku w "Pikniku" jako coś tronę innego niż zwykla zgadywanka, zmiana jest w sumie nie istotna, ale to jeden z najmilszych wątków Forum, a merdenie z działu do działu przy jednoczesnym pojawieniu się Nowej Moderacji przypomina mi słynną "Taktykę Austriacką":
Gdy to przezucano prawe skrzydlo na lewe, a lewe na prawe, zaś szczytem subtelności taktycznej było przesunięcie Centrum na tyły , a Tyłów do centrum.
Można i tak,jezeli Kogoś urazilem to przepraszam.
mawete - 23 Maj 2009, 11:19
dalambert: i tu się z Tobą zgadzam.
Martva - 23 Maj 2009, 11:23
Dajcie spokój, quiz to quiz, quizy mają specjalny dział i nie wiem po co je rozsiewać gdzie indziej...
mawete - 23 Maj 2009, 11:23
Martva: ale własne zdanie możemy mieć?
Adashi - 23 Maj 2009, 11:24
W Powrocie jest trochę topiców, które można przenieść gdzie indziej w ramach porządków, tak w sumie.
↓ ale ktoś tu o tym wspomniał, więc inni dorzucili swoje zdanie. Może zamiast od razu zielenić się ze złości wystarczy, że przekleisz te kilka postów do O forum” czy gdzieś
edit2: jak piszesz na zielono to już zazwyczaj rozmowa się ucina i finito, od tego macie te funkcje do edytowania postów/tematów/działów żeby ich używać. Jeżeli w danym wątku robi się dryf trzeba go wyciąć do innego, niech se narzekają na przeniesienie quizu, ale gdzie indziej. A o zielenienie ze złości się nie obrażaj, to rykoszet, ostatnio coś dużo zielonego na forum
edit3: takie buty, nie mam więcej pytań.
Agi - 23 Maj 2009, 11:52
Powyższa dyskusja nie ma nic wspólnego z zasadami, czyli Regulaminem Forum. Rozmieszczenie wątków w poszczególnych działach jest kwestią techniczną i raczej ważna jest tu logika niż tradycja.
dalambert, nie czuję się urażona, nie mniej jednak przeprosiny przyjmuję.
Edit: Adashi, nie zielenieję ze złości, jak to "uprzejmie" określiłeś, tylko zgodnie z wcześniejszymi sugestiami, oddzielam odpowiedź moderatorską od prywatnej.
Edit 2: Akurat tego tematu nie mogę moderować, to kompetencja administracji, natomiast mogłam, a nawet miałam obowiązek przerwać offtopa.
Tyle wyjaśnień, nie oczekuję odpowiedzi.
hrabek - 18 Czerwca 2009, 13:00
dalambert napisał/a | Agi, hrabek, czy Wasze ostrzeżenie dla Jorlandy mam rozumieć jako ogólny zakaz w wypowiedziach, komentarzach i innych wyrażaniach się na Forum używania wyłącznie emotek / bez zbędnego ględzenia/ jeśli tak to wydaje mi się to conajmniej dziwne .
uwagę Agi do jorlandy ,po jej wymianie / jakże uroczych/ uprzejmości z Fidelem pojąłem jako zielony komentarz, a nie groźbę , a tu hrabek, z takiej kolubryny strzela
, ej mody więcej luzu!!!!! |
Dalambercie, chodzi o umiar. Jorlanda była już upominana za to przewinienie w innym wątku. Tu znowu porozumiewa się obrazkami. Za pierwszym razem nie reagowaliśmy, za drugim razem zwróciłem jej uwagę. Krzywda jej się nie stała i bronić jej nie trzeba. A można myśl wyrazić słowami.
Martva - 30 Lipca 2009, 16:50
Ja mam taką propozycję, żeby gdzieś w Słonecznej Loterii umieścić informację o zakazie googlania, tylko nie wiem jak to zrobić od strony technicznej, wkleić w tytuły albo coś...
baranek - 30 Lipca 2009, 19:27
ale chyba wiedzą wszyscy, że nie można googlać. to nie sportowe przecież zachowanie by było.
Kruk Siwy - 30 Lipca 2009, 19:28
Coś czuję że bez wody święconej (moderatorskiej) nie obędzie się.
Martva - 30 Lipca 2009, 19:36
baranek, no właśnie od czasu do czasu się pojawia ktoś kto nie wie
Adashi - 31 Lipca 2009, 10:17
W opisie sekcji można dodać info o zakazie googlania. O ile ktoś w ogóle czyta te opisy, no i motyw z nagrodami też nieco zamierzchły...
Cytat | Słoneczna loteria
Konkursy dla forumowiczów. Tutaj rozdajemy fanty, można coś wygrać za to że się jest na forum, albo, że się coś wie i powie. |
dalambert - 15 Sierpnia 2009, 19:16
Hek Mody wprowadźcie do Statystyki w tabelce z miastami forumowiczów osobną pozycje " stamtąd" i "skądinąd" bo te "orginalne" określenia stosuje co trzeci forumek wiec jakos to zaznaczyć by wypadało
Agi - 15 Sierpnia 2009, 20:28
GAndrel zrobił kiedyś mape forumowiczów, jeszcze jest link w jego podpisie, tam można zaznaczyć swoje namiary. Wiele nicków znajdziesz na tej mapie.
dalambert - 15 Sierpnia 2009, 21:38
Agi, to był mały żarcik, po prostu lekko mnie zdenerwowało, ze co trzeci nowy wrzuca po SKĄD skądinąd - jeszcze pewnie myśli, ze jest niesłychanie oryginalny
elam - 15 Sierpnia 2009, 21:43
a mnie szlag trafia jak ludzie pisza "takze" w sensie "tak wiec", "tak, ze"
grrr
hrabek - 3 Września 2009, 10:21
Ciekawą rzecz zauważył Czarny w wątku o blogu Lucyfera. Ma sporo racji. Rzeczywiście chyba nie o to chodziło przy umożliwianiu blogowania naszym forumowiczom. Może warto by wprowadzić jakieś ograniczenie? Że np. blogować można zacząć po tysiącu postów? Albo po roku obecności? Czy jakoś tak? Liczby rzucam z powietrza, wszystko jest do ustalenia. Co wy na to?
Martva - 3 Września 2009, 10:29
Kurczę, zaczęłam blogować po dwóch tygodniach obecności, nie wiem jak z ilością postów. Myślę że jak coś/ktoś nie pasuje, to prędzej czy później się 'wykruszy' , vide To - można się pośmiać, ale potem się nudzi i umiera śmiercią naturalną.
Chal-Chenet - 3 Września 2009, 10:57
Nie wiem czy to jest słuszna koncepcja. Czy poza blogiem Lucyfera w jakimkolwiek innym są podobne problemy? Raczej nie. Jednostka idiotyczna zawsze może się zdarzyć, myślę, że nie ma co siać paniki. Wysypu tego typu blogów raczej nie ma.
Agi - 3 Września 2009, 11:01
Proponuję, żeby nie wprowadzać odgórnych ograniczeń co ilości postów i czasu pobytu na Forum.
Można zastanowić się nad koncepcją zamykania bloga, jeśli Autor otrzyma np. dwa ostrzeżenia bezpośrednio związane z jego postami na blogu.
Ozzborn - 3 Września 2009, 11:07
Ja bym się skłaniał ku pomysłowi Agi.
dalambert - 3 Września 2009, 11:11
Agi, Popieram - hej
Iwan - 3 Września 2009, 14:38
Agi, ma rację, na taki blog baranka na przykład jeszcze byśmy czekali, a ile juz radości wniósł
dalambert - 16 Października 2009, 12:08
Hej , hej wrzuce TU cobyście zauważyli -
wielkimi krokami / postami/ nadchodzi wiekopomna chwila 500 000 posta na forum - być może już w październiku !!!
Spamersiątka do dzieła
Adminy - będzie bankiet
|
|
|