Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 21 Października 2007, 17:07
Zrobiłem prawie 500km, żeby oddać głos i oddałem. W komisji tłum niemożebny a było ok 14. Z wrażenia o mało nie zrobiłem krzyżyka koło senatora z PiS. Strasznym maczkiem opisali senatorów, znaczy przynależnośc, ludzie starsi mogą się pogubić.
BTW, czy te wszystkie plakaty na ulicach to nie złamanie ciszy?
BTW 2. przejechalem kilka miast i praktycznie poza PiS PO i LiD zero reklam innych partii.
mawete - 21 Października 2007, 17:07
Martva napisał/a | a najwięcej ludzi było pewnie w okolicach 12.00, po mszy. |
Tego się własnie boję...
Martva - 21 Października 2007, 17:16
NURS napisał/a | BTW 2. przejechalem kilka miast i praktycznie poza PiS PO i LiD zero reklam innych partii. |
U nas jedna pani z PSL ma sporo plakatów.
mawete napisał/a | Tego się własnie boję... |
Sporo młodzieży chadzającej do kościoła głosuje... nooo, niemoherowo.
agnieszka_ask - 21 Października 2007, 17:18
NURS napisał/a | BTW, czy te wszystkie plakaty na ulicach to nie złamanie ciszy? |
nie, ale dolepianie nowych lub zrywanie aktualnie wiszących już podlega karze
mawete - 21 Października 2007, 17:25
NURS napisał/a | BTW 2. przejechalem kilka miast i praktycznie poza PiS PO i LiD zero reklam innych partii. |
U nas jeszcze Wesoły Romek wisi...
dzejes - 21 Października 2007, 17:52
Gwynhwar napisał/a | Tak się objawia wkurzenie narodu... |
Poczekaj na wyniki...
Iscariote - 21 Października 2007, 17:54
No i już po głosowaniu... ^^
mawete - 21 Października 2007, 18:16
dzejes: no ja własnie czekam... ale to co słyszałem w kolejce nastraja mnie poniekad optymistycznie. Tak prawde mówiąc jednak na dwoje babka wrózyła.
Hubert - 21 Października 2007, 18:41
Byłem dziś z rodzicami, kiedy głosowali. W szkole, gdzie stały urny, kręciła się niepozorna osóbka, która wszystkim mówiła, jak mają głosować (oczywiście na partię, przez którą wszystko pójdzie w p**du). Ale głosować poszła też znajoma rodziców, która również została zaczepiona. Powiedziała, że głosuje na PO. Agitatorka o mało nie dostała zawału
mawete - 21 Października 2007, 18:55
Sosnechristo: trzeba było dzwonić po niebieskich, mówiac szczerze ja bym zadzwonił.
Gustaw G.Garuga - 21 Października 2007, 19:00
Albo powiadomić komisję. To się kwalifikuje jako naruszenie ciszy
Zagłosowałem po 12, ludzi sporo, kabiny zajęte, a długopisu nie miałem, to sobie postałem. Wg sondaży do 17:30 udział wzięło 41,7%. Takie głosowanie to ja rozumiem
Hubert - 21 Października 2007, 19:01
Ja pewnie też, mawete... gdybym miał czym i za co. Komórkę zostawiłem w domu.
lavojtek - 21 Października 2007, 19:05
mawete napisał/a | trzeba było dzwonić po niebieskich |
Chyba epoki ci sie pomylily mawete
mawete - 21 Października 2007, 19:07
lavojtek: nie. to jest agitacja czyli złamanie ciszy wyborczej. No chyba, że uważasz, ze są równi i równiejsi. Jest to ścigane z urzędu.
lavojtek - 21 Października 2007, 19:08
Nie Chodzi mi o okreslenie "niebiescy"
mawete - 21 Października 2007, 19:09
A teraz to niby jakie maja mundury? Rózowe?
lavojtek - 21 Października 2007, 19:12
Jak ostatnio bylem w Polsce to wiekszosc miala czarne (oprocz drogowki). Az takie zmiany nastapily?
mawete - 21 Października 2007, 19:18
lavojtek: jeśli tak znasz realia życia w Polsce to mam nadzieję, że nie głosowałeś....
Gustaw G.Garuga - 21 Października 2007, 19:23
Mają seledynowe. Naszywki
PS: TVN podaje, że do 18:30 frekwencja wyniosła 47%. Ciekawe, czy w realu przekroczymy 50%...
NURS - 21 Października 2007, 19:34
to w Realach też głosują?
ihan - 21 Października 2007, 19:41
Głosowaliby, tylko wprowadzono zakaz w sklepach wielkopowierzchniowych w niedzielę
NURS - 21 Października 2007, 19:57
Z zupełnie innej mańki teraz.
Spojrzałem na zdjęcie byłych szefów koalicji i tak patrzę, i widzę...
no normalnie Tytus (AL), Romek (Romek) i A'Tomek (prezymier w okularach)
NURS - 21 Października 2007, 20:17
Z tą ciszą przesadzają. Niby jak w tych kilku okregach cokolwiek może ulec zmianie I to w kwadrans.
Jak mnie kiedyś wybierzecie, to zniosę podatki i ciszę wyborczą.
A może małe przewidywania co do wyników, zanim podadzą oficjalne?
Gustaw G.Garuga - 21 Października 2007, 20:25
Tak sobie myślę, że gdyby komisje pootwierać w Realach, Biedronkach, Żabkach, Groszkach (jest taka sieć), zamiast w starych przedszkolach i bibliotekach, to frekwencja mogłaby być jeszcze wyższa
elam - 21 Października 2007, 20:28
nudna ta cisza i jeszcze przedluzaja ciagle...
a frekwencja niezla, w porownaniu z ostatnimi wyborami.
ciekawe, ciekawe, co to bedzie...
Gustaw to jest mysl, takie TESCO jest otwarte 24/7, mogli zrobic komisje, ludzie by sobie polaczyli glosowanie z zakupami.... jeszcze mogliby rzucic jakies promocje, mieliby i utarg ciekawy, i reklame, ze sie do patrotycznych obowiazkow przykladaja...
mad - 21 Października 2007, 20:29
Cisza przedłużona do 21. Dla mnie to są jaja. Ze wzgledu na parę głosów cała Polska musi wstrzymać oddech. Są chyba jakieś proporcje, granice absurdu?
Wyniki wyborów są jasne. Ze względu na wysoką frekwencję wygrali je "oportuniści"
Gustaw G.Garuga - 21 Października 2007, 20:31
Im wyższa frekwencja, tym bardziej wybory legitymizują władzę. Jeśli zatem wygra PiS...
Moje typy: PO niewielka przewaga nad PiS, trzecie LiD, wchodzi jeszcze PSL i może rzutem na taśmę LPR.
Hubert - 21 Października 2007, 20:57
NURS napisał/a | A może małe przewidywania co do wyników, zanim podadzą oficjalne? |
Stawiam na Tolka Banana.
A tak na serio - aż boję się przewidywać.
mawete - 21 Października 2007, 21:00
Znowu się z Guciem zgadzam cud
Agi - 21 Października 2007, 21:02
Głosowaliśmy z Driverem 15 minut przed 20 - tą. Komisja mówiła, że takiej frekwencji jak w tych wyborach jeszcze nie było.
No a teraz Warszawa zafundowała nam triller wyborczy.
|
|
|