Autostopem przez galaktykę - kosmiczne jaja albo po prostu dowcipy
ihan - 8 Listopada 2013, 17:45
konopia napisał/a | Blondynka w McDonalds - Poproszę frytki.
- Małe czy duże?
- Trochę takich,trochę takich, proszę wymieszać....
|
Kurcze, chyba jestem blondynką. Kompletnie nie korzystam z McDonalda i chwilę mi zajęło zanim złapałam co niby dziwnego w prośbie o wymieszanie.
Godzilla - 10 Listopada 2013, 21:18
Godzilla - 12 Listopada 2013, 22:12
merula - 12 Listopada 2013, 23:08
- Dlaczego ten napęd dysków tak hałasuje?
- Płytę czyta...
- Na głos??
joe_cool - 13 Listopada 2013, 19:16
merula,
Fidel-F2 - 14 Listopada 2013, 10:02
Dunadan - 14 Listopada 2013, 13:11
Fidel-F2, ale dobrze kombinowali...
aniol - 14 Listopada 2013, 19:53
Moja córka właśnie weszła i powiedziała:
- Tato, zabierz moje kieszonkowe, wynajmij mój pokój, wyrzuć moje ciuchy, telewizor, iPada, telefon i laptopa. Sprzedaj mój samochód, zabierz moje klucze i wywal mnie z domu.
Potem usuń mnie z testamentu i nigdy więcej ze mną nie rozmawiaj.
W sumie to nie do końca to wszystko tak ujęła.
Jedyne co powiedziała to:
- Tato, to jest mój nowy chłopak, Mohammed.
Mietek, dzielnicowy z Dąbrowy Górniczej postanowił coś zmienić w mieszkaniu i wytapetować sobie duży pokój w swoim M-3. Jak postanowił tak zrobił. Po remoncie przyszedł do Niego Staszek, sąsiad z góry:
-Miecio, aleś fajnie sobie urządził pokoik, naprawdę mi się podoba, też sobie tak zrobię! Powiedz mi tylko ile kupiłeś rolek tapety?
-Dwanaście Staszku.
-To też wezmę dwanaście.
Staszek poszedł do Castoramy, kupił dwanaście rolek tapety o gładkiej teksturze, w kolorze muślinowego turkusu, wrócił do mieszkania i rozpoczął tapetowanie. Po jakimś czasie, gdy już skończył, poszedł do Mietka:
-No, Mieciu, powiem Ci, że skończyłem, ładnie to wygląda ale coś mi się nie zgadza. Mamy taki sam metraż, powiedziałeś, że kupiłeś 12 rolek, ja zrobiłem to samo tyle, że mi zostało jeszcze pięć.
-No, mi też.
Godzilla - 14 Listopada 2013, 20:25
Anioł, ja na ten pierwszy patrzę od troszkę innej strony. Widziałam i Arabów z dawna zasiedziałych w Polsce, i słyszałam trochę o mieszanych małżeństwach tam. Różne rzeczy się słyszało. Bywało całkiem w porządku, bywało nie do wyobrażenia fatalnie. Niektórzy mieli zdanie takie, że najsensowniejszy układ to zamieszkać w Holandii, a w każdym razie bardzo daleko od jednej i drugiej rodziny.
Przy związku Polki z Arabem (kombinacja druga spotykana jest nadzwyczaj rzadko) różnica między obiema stronami jest taka, że Arab ładnie wpasuje się w nasze społeczeństwo i da sobie radę w układach z polskimi teściami, natomiast Polka trafiwszy tam grzęźnie w licznej i bardzo mocno związanej rodzinie jak mucha w miodzie, nie mając żadnej swobody ruchu. Jest zdana na nich całkowicie.
Historyczka z arabistyki opowiadała nam coś takiego: miała studentkę, dziewczyna zakochała się w Irakijczyku, planowali ślub, i w czasie wakacji pojechała pozwiedzać kraj i zaznajomić się z jego rodziną (to było sporo przed wojną). Wróciła wściekła: "Dwa razy tylko byłam na mieście, ledwie okiem rzuciłam na Bagdad, trzymali mnie non-stop w domu!" A historyczka na to: "Kochana, ależ oni przyjęli cię z sercem na dłoni, jak własną córkę, jak szanującą się dziewczynę! Nie jak jakąś lafiryndę, która włóczy się po mieście!" Chyba przemówiła jej do rozumu. Co było dalej, nie wiem.
Luc du Lac - 14 Listopada 2013, 20:37
nie każdy Mohammed to Arab
Godzilla - 14 Listopada 2013, 20:50
Wiem Myślę jednak, że problemy się powtarzają także w Iranie czy Turcji. Ja znam po prostu troszeczkę akurat to poletko.
merula - 22 Listopada 2013, 23:08
Babcia-tatuażystka wytatuowała wnukowi na czole słowo ''debil'' by ten nie zapominał czapki.
Magnis - 23 Listopada 2013, 08:11
merula .
Biedny wnuczek .
merula - 23 Listopada 2013, 10:24
Magnis - 23 Listopada 2013, 15:42
No merula ciekawe kto tam słup elektryczny postawił .
Rodion - 23 Listopada 2013, 16:21
na dodatek cos mi sie wydaje ze ciężarówki jechały jednak na wstecznym?
Ziuta - 23 Listopada 2013, 16:27
To chyba o to chodzi, że ten super system precyzyjnej stabilizacji działa, kiedy musisz cofnąć pakę pod platformę.
Agi - 23 Listopada 2013, 16:53
Ziuta, ciężarówki cofały i dlatego żart z Van Damma jest bez sensu.
Ziuta - 23 Listopada 2013, 16:58
Mogli go inaczej przekleić i byłoby ok.
merula - 23 Listopada 2013, 17:02
malkontenci
aniol - 13 Grudnia 2013, 13:41
Kiedyś dokuczały mi bóle zębów, nosa, stawów i kości. Potem nauczyłem się omijać Nową Hutę.
aniol - 14 Grudnia 2013, 18:31
Wpada do knajpy facet z pistoletem w dłoni.
- K#&wa, który to posuwa moją żonę?!
Głos z głębi sali:
- Nie masz tyle naboi...
merula - 23 Grudnia 2013, 10:08
Magnis - 23 Grudnia 2013, 21:13
Wigilia. Stół zastawiony "jadłem
wszelakiem", rodzice śpiewają
kolędy, choinka pięknie świeci
lampeczkami, a dziecko jak to
dziecko - niecierpliwie czeka na
prezenty. W końcu dzwonek do
drzwi.