To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

dzejes - 20 Grudnia 2009, 11:46

Jedenastka napisał/a
Dzisiaj ubieram choinkę z synem :D

Ja tam wolę światełka, bombki, czy chocby słomiane ozdoby. Ale to może dlatego, że nie mam syna. ;P:

Jedenastka - 20 Grudnia 2009, 11:48

dzejes napisał/a
Ja tam wolę światełka, bombki, czy chocby słomiane ozdoby. Ale to może dlatego, że nie mam syna. ;P:

Wszystko przed Tobą. Spraw sobie syna i posadź go na czubku choinki.
Zrób zdjęcie i dawaj na forum ;P: .

dzejes - 20 Grudnia 2009, 11:49

Zachęć mnie dobrym przykładem.
Rafał - 20 Grudnia 2009, 12:22

Choinka wczoraj się już ubrała, niestety połączenie choinki z synem i córką w ubiegłym roku poskutkowało utratą 70% bombek, do dzisiaj nie puszczają pary z ust jak to się stało.
Kruk Siwy - 20 Grudnia 2009, 12:24

Musiała się wywrócić.
merula - 20 Grudnia 2009, 12:27

nasza, już upolowana, stoi na razie na balkonie i czeka na swój wielki moment.
ponieważ jest mniejsza niż zazwyczaj, będzie potrzebny casting na ozdoby do zawiśnięcia, bo wszystkie się nie zmieszczą. wietrzę wściekłe awantury braterskie :wink:

a dzisiaj dzień ciasteczkowy, trzy wersje do zagniecenia, młodzi już szykują foremki do wycinania :mrgreen:

edyta: wygrana Kowalczyk mnie cieszy bardzo

Godzilla - 20 Grudnia 2009, 14:19

W czasach młodości mojego kota zastaliśmy któregoś dnia choinkę (nieduża była) zrzuconą z komody, bombki rozturlane po pokoju, niektóre stłuczone. Kot siedział w kuchni i nic nie wiedział.
Ozzborn - 20 Grudnia 2009, 16:13

W zasadzie zacytuję siebie skądinąd:
Cytat
można spokojnie się opierniczać w niedzielę wiedząc, że jutro tylko praca - lekka krótka i jedyne 10 min piechotą od domu wtedy nawet taka zima wydaję się piękna :mrgreen:

joe_cool - 20 Grudnia 2009, 16:27

Jest niedziela, opierniczam się, a dodatkowo jutro nie muszę do pracy, bo mam urlop :mrgreen: Aż z wrażenia zaczęłam sprzątać mieszkanie, co też mnie cieszy :mrgreen: A, i jutro idę do fryzjera, kumulacja normalnie :mrgreen:
Jedenastka - 20 Grudnia 2009, 17:03

merula napisał/a
ponieważ jest mniejsza niż zazwyczaj, będzie potrzebny casting na ozdoby do zawiśnięcia, bo wszystkie się nie zmieszczą.

U mnie odwrotnie. Wyższa i bardziej rozłożysta niż zwykle.
Od dwóch lat przywiązuję do gałązek półprzezroczyste kokardy ze złotą nitką.
Dodają lekkości drzewku.
Syn na tle choinki dumnie się uśmiecha :wink: .

Anonymous - 20 Grudnia 2009, 17:56

Choinka ubrana, ozdoby ze słomy, i całe szczęście, bo w nocy poleciała na ziemię po raz pierwszy (kotek chciał się był dowiedzieć, co to za cudo). Do tego uczyniłam dekorację na karniszu w drugim pokoju. Może i wiocha, ale bardzo mnie cieszy. ;P:
mBiko - 20 Grudnia 2009, 18:31

To i ja się wpiszę w ten choinkowy nurt. Przede wszystkim cieszy mnie, że zakupione w zeszłym roku drzewko nie dość, że przeżyło, to jeszcze trochę podrosło. Dzisiaj wniosłem ją z balkonu, a Madelka ubrała. Potwór wyraźnie zainteresowany jest światełkami.
Godzilla - 20 Grudnia 2009, 21:18

mBiko, za rok polecam choinkę bez szklanych ozdóbek. Potwór będzie mieć większy zasięg. To się daje zrobić i ładnie wygląda. W razie pytań służę podpowiedziami.
mBiko - 20 Grudnia 2009, 21:34

:mrgreen: Godzilla, Madelka już teraz przewidziała wersję alternatywną. W przyszłym roku będzie można do naszej choinki strzelać z haubicy. :mrgreen:
Godzilla - 21 Grudnia 2009, 09:59

Jak mój mały miał pół roku, akurat były święta i odwiedziliśmy rodziców. Zawsze mają dużą choinkę z mnóstwem bombek. Szkrab wykorzystał moment kiedy niosłam go na rękach i błyskawicznie ściągnął małą bombkę z zawieszki - samą szklaną bańkę zdjął z metalowych wąsów. To był moment. I drugi moment - kiedy mu ją w trybie pilnym wyjmowałam z łapki, bo już ją niósł do buzi.
Zgaga - 21 Grudnia 2009, 10:44

mBiko napisał/a
Przede wszystkim cieszy mnie, że zakupione w zeszłym roku drzewko nie dość, że przeżyło, to jeszcze trochę podrosło....

Cieszą mnie wszelkie "ekologiczne" warianty.
Tradycja, tradycją i pięknie, jak w domu igliwiem pachnie, ale dobijają mnie pościnane drzewka, a jeszcze potem straszące drapakami na chodnikach.

Wersja mBiko bardzo mi się podobuje.

Godzilla - 21 Grudnia 2009, 11:05

Kiedyś mieliśmy sztuczną choinkę, w końcu się rozleciała. Od dwóch lat kupujemy choinki w donicach. Pierwsza przeżyła i sobie rośnie, druga uschła. Teraz jest trzecia.
Agi - 21 Grudnia 2009, 11:13

Z choinek wysadzanych po świętach mam już mały lasek, ale ostatnio zauważyłam, że sprzedawcy robią krzywdę drzewkom. Wykopywane z gruntu i wsadzane do donic są krótko przed sprzedażą, a korzenie tak obrąbane, że nie mają szans na przeżycie.
W tym roku jeszcze nie mam choinki, a cieszy mnie, że tym razem nie ja będę ją taszczyć do domu.

Witchma - 21 Grudnia 2009, 21:02

Dziko mnie cieszy to, że przysłali wreszcie "Dzikiego mesjasza" :D
ketyow - 21 Grudnia 2009, 21:35

Cieszy mnie zalew wstrętnych avatarów :twisted:
Khorne_S - 21 Grudnia 2009, 21:37

cieszy mnie że najgorszy okres w roku(czyli święta)niedługo już za nami
Ozzborn - 21 Grudnia 2009, 21:50

Cieszę się z wreszcie przeprowadzonego od lat planowanego spotkania z kumploszczakami z podstawówki :D
ihan - 21 Grudnia 2009, 21:50

Khorne, mnie też to cieszy.
merula - 21 Grudnia 2009, 22:04

a ja się dzisiaj niezmiernie zdziwiłam, bo zamawiana w srodę miniwieża, z terminem realizacji 14 dni roboczych już dzsiaj do mnie dotarła. :mrgreen:
jaka miła niespodzianka :D

mBiko - 21 Grudnia 2009, 23:49

Zgaga napisał/a
Wersja mBiko bardzo mi się podobuje.

Nie wiem tylko, ile to drzewko jeszcze wytrzyma, oraz kiedy przestanę dawać radę je wnosić i wynosić.

Dzisiaj cieszy mnie zainteresowanie jakie wzbudziły dziś wywieszone kulki dla ptaków.

Dragoon - 22 Grudnia 2009, 10:09

A mnie cieszy to, że od jutra mam urlop... do połowy stycznia, ha ;P:
ketyow - 22 Grudnia 2009, 11:58

Nie będą nas inwigilować :)
Fidel-F2 - 22 Grudnia 2009, 12:25

ciesz się, ciesz
joe_cool - 22 Grudnia 2009, 12:32

cieszą mnie znalezione w torebce prażone pistacje z wczorajszego jarmarku świątecznego (zawinięte w opakowanie, nie luzem ;P: ). szkoda tylko, że tak mało ich było...
merula - 22 Grudnia 2009, 14:56

bardzo dobry wynik młodego z testu kompetencyjnego :D

Partner forum