Powrót z gwiazd - Koty, psy i inni pierzasto-futrzaści ulubieńcy.
Witchma - 11 Marca 2018, 15:43
Tak.
Luc du Lac - 30 Marca 2018, 22:57
dalambert - 31 Marca 2018, 00:02
Luc du Lac, To twój psiak ?
gorat - 31 Marca 2018, 04:01
Grunt to mieć taki respekt na dzielni, że nawet psy obchodzą ostrożnie i powoli.
Luc du Lac - 31 Marca 2018, 09:08
dalambercie - nie
Filmik z netu.
ihan - 8 Kwietnia 2018, 18:42
Mam "szczęście" do zwierząt niespełna rozumu. Ot, kos postanowił sobie założyć gniazdo na mojej loggi. Nic to, ze mam siatkę przeciw gołębiom, przez którą sikorki przeciskają się z trudem. Spoko, kos też się przeciska, co chwile widzę, że nowym ładunkiem suchej trawy w paszczy przylatuje. I tak zastanawiam się czy powinnam zadziałać jako presja ewolucyjna.
Agi - 8 Kwietnia 2018, 20:03
Będzie czuł się bezpiecznie, bo żaden większy ptak przez oczka siatki się nie przeciśnie. Mądry ptak.
Beata - 8 Kwietnia 2018, 20:37
No. I z wdzięczności za tę siatkę będzie Ci głośno śpiewał.
Luc du Lac - 8 Kwietnia 2018, 20:43
No i Janek Kos.
ihan - 10 Kwietnia 2018, 19:54
Stos trawy i zielska w formie gniazda rośnie. Zobaczymy jak będzie nam się układać, bo z kwiatów na balkonie nie zrezygnuję . Choć i kos niepłochliwy i ja codziennie nie jestem w domu,
dalambert - 26 Kwietnia 2018, 02:20
Bardzo smutne , właśnie już nie mamy PSA
Kruk Siwy - 26 Kwietnia 2018, 07:24
O jej. Własnie miałem pytać o weterana. Współczuję, bo był Wielkim Psem Domowym.
Martva - 26 Kwietnia 2018, 07:57
Przykro mi
nureczka - 26 Kwietnia 2018, 09:58
Strasznie mi przykro. Pociesza tylko to, że Moniek odszedł po naprawdę dobrym i długim życiu.
dalambert - 26 Kwietnia 2018, 12:37
ba szkoda PSA, ale nureczka, fakt 13 lat i 11 miesięcy jak na setera angielskiego to naprawdę długie życie.
Agi - 27 Kwietnia 2018, 06:30
dalambert, przykro mi z powodu Mońka.
ihan - 27 Kwietnia 2018, 20:25
Hej, przecież Moniek był od zawsze! dalambercie, współczuję.
Kruk Siwy - 30 Kwietnia 2018, 14:34
Byłem z mopiesami na spacerku. Jakieś 25 minut. I to chyba bylo o kwadrans za długo. Teraz leżą na kamiennej posadzce i dyszą... Ja też, aczkolwiek w pozycji siedzącej. I one i ja jestesmy krótkopyskie, to nie jest ani ludzka ani mopsia pogoda, oj nie.
dalambert - 30 Kwietnia 2018, 14:59
Kruk Siwy, fakt pogoda się zrobiła tarasowo cienista
ihan - 3 Maj 2018, 08:03
Wiele wskazuje na to, że "moje" kosy się wykluły. Stare latają z robactwem w pysku. Nie wiem ile sztuk, bo mają za głębokie gniazdo. Teraz się martwię bo stare chodzą z dostawami w moim odczuciu za rzadko, i martwię się jak sobie maluchy poradzą jak już zaczną latać, bo do najbliższych drzew mają 4 piętra i 4-pasmową jezdnię. Wpis jak widać sponsorowała cyfra "4".
Martva - 8 Maj 2018, 09:46
U mnie cyrki z kotowatością. Marzyłam o rudzielcu a najlepiej o dwóch. Udało się w grudniu i mam najukochańsze rude futro pod słońcem. Ale ciągle myślę że może by tak jeszcze jeden.
W marcu zadzwoniła sąsiadka, że ma mojego kota w ogrodzie, okazało się że mój smacznie śpi w łóżku Taty. Ten Drugi okazał się młodziutki, bardzo ładny i bardzo podobny do mojego (śmieję się że statek-matka po zlokalizowaniu Rudzika wysłał jego młodszego klona). I najpierw myślałam że bezpański i może przygarnę, potem że czyjś tyko włóczęga, a teraz znów myślę że niczyj (niewykastrowany i od niedawna chudy jak nieszczęście, wcześniej był po prostu drobny, teraz wystają mu żebra). I tak sobie myślę że jeśli nic się nie spiepsuje, to po Pyrkonie łapię do klatki, kastruję i udomawiam, a potem zatykam wszystkie dziury w płocie Wczoraj go poczęstowałam tabletką na robale na dobry początek.
dalambert - 8 Maj 2018, 12:17
Martva, Powodzenia, Twoje dwa rudzielce w niezapominajkach to wspaniały widok
gorat - 8 Maj 2018, 17:59
Postaw siatkę jak przy boisku. I nie zapomnij o klapkach otwieranych tylko z zewnątrz.
Taki fart, że może to być tylko sterowane z zewnątrz - ja sobie odpuściłem rozróżnianie tych dwóch na zdjęciach, jednakowo rudzi. I nowy to na pewno "on"?
Martva - 8 Maj 2018, 20:11
Jeśli to ona, to ktoś jej przykleił pod ogonem dwa orzechy włoskie obklejone futrem
I nowy jest jaśniejszy, ale ze trzy razy mi się zdarzyło pomylić, zwłaszcza jak nie są obaj naraz i nie można porównać.
gorat - 8 Maj 2018, 21:49
Dobrze wiedzieć, że nie eunuch, jeszcze by Ci po nocy piszczał
dalambert - 8 Maj 2018, 22:28
gorat, Yo sadystka. ledwo go dorwie to zeunuszy bidaka
Martva - 9 Maj 2018, 08:18
Jasne, bo populacja bezdomnych kotów w Polsce jest jeszcze troszeczkę za mała.
dalambert - 9 Maj 2018, 12:33
Martva, ale rudych mało
ihan - 10 Maj 2018, 19:55
Niewykluczone, że dla zarobaczonego, głodnego i bezdomnego kota kolor sierści może być marnym pocieszeniem. Inna sprawa, że koty zabijają ogromną ilość dziko żyjących ptaków i coraz częściej zauważa się ten problem.
nureczka - 10 Maj 2018, 20:14
Gordon był u dentysty. Ma o osiem zębów mniej. Paradoksalnie, wygląda na zadowolonego. Nie wykluczam, że po prostu przestało go boleć.
|
|
|