Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
robert70r. - 2 Marca 2010, 11:47
| Zgaga napisał/a | | Autor widmo - bardzo przyzwoity thriller polityczny, nikt nie powinien się zanudzić. |
Widziałem. Zdecydowanie wszystkim polecam - Polański w znakomitej formie. Aktorzy też porządnie zagrali.
A z zupełnie innej beczki: dziś na kanale nFilmHD o 20.00 Star trek: Pokolenia.
ketyow - 2 Marca 2010, 14:03
Zgaga, tak czy owak byłem mocno zawiedziony filmem. Za to jak widać inne, które mi się podobają, spotykają się z wyklęciem przez tłum Ale ja zawsze byłem inny.
Zgaga - 2 Marca 2010, 14:16
Podaj parę przykładów.
corpse bride - 2 Marca 2010, 14:20
jin-roh - przypomniałeś mi o tym anime, virgo. mam bardzo podobne odczucia. smutek jest tu slowem kluczem.
ilcattivo13 - 2 Marca 2010, 18:38
Virgo - Porachunki mają jeszcze bardziej zakręconą fabułę niż Przekręt. I myślę, że bardziej śmieszne... To jeden z niewielu filmów, na który wybrałem się do kina dwa razy pod rząd.
feralny por. - 2 Marca 2010, 21:48
Na niebie i na ziemi - polski film z 1973, dziwny, wielowątkowy, nieśpieszny. Sceny lotnicze są znakomite i prezentują najwyższy światowy poziom.
Kruk Siwy - 2 Marca 2010, 22:04
Obejrzałem ci ja właśnie chiński film Trzy królestwa. Jak to u Chińczyków trochę albo nawet i więcej nieprawdopodobieństw (z koniem jadącym pod górę po niemal pionowej ścianie) ale bardzo ładny plastycznie, I rzeźnia okropna. Ciekawość mnie spiera czy istniała tak uzbrojona kawaleria, mieli jakieś ciężkie włócznie - to obleci ale także coś w rodzaju halabard. Wyglądało mi to na guan dao a te ważyły ponoć trzydzieści kilo. Fantazja to czy li prawda? Muszę poszperać. Bo jeżeli prawda to przestaję się śmiać z gości którzy opisują kawalerzystów walczących z siodła dwuręcznymi mieczami.
Film polecam, choć fabularnie wielkie kino to nie jest. I nie dla dziewczynek. Chyba że lubią czerwoną farbę...
ketyow - 3 Marca 2010, 10:58
Zgaga, na to że byłem inny?
Jeśli pytasz o filmy, które mi się podobały a innym nie, to spójrz moje parę postów wcześniej w tym temacie i zobacz z jaką przychylnością się moje słowa spotkały
Zgaga - 3 Marca 2010, 11:39
ketyow nie przesadzaj.
Bękarty Wojny i Dystrykt 9 oceniłeś pozytywnie i parę osób, w tym ja (chociaż z pewnymi zastrzeżeniami co do Dystryktu) się z Tobą zgodziło.
Co do Death Proof też się z tobą zgadzam – nie jest dobry, choć akurat wolę go od Planet Terror, toto „в никакие рамки не лезет”.
Też zgadzamy się, jeśli chodzi o ocenę filmów: Miasto zaginionych dzieci i Adwokat Diabła.
A nie zgadzamy w ocenie: Uprowadzona (straszny kicz), Memento, Avatar.
O innych się nie wypowiem, bo nie widziałam. Ale to chyba dobrze, że forumowicze w swoich gustach się różnią i różne rzeczy oglądają. Gdyby wszyscy potakiwali, byłoby nudno. A tak, jakaś fajna awanturka co jakiś czas wybuchnie.
Reasumując, nie zauważyłam, żebyś odbiegał od normy. Nie pochlebiaj sobie.
Stormbringer - 3 Marca 2010, 11:53
W chmurach - świetny komediodramat. Dobrze zagrany i ze zgrabnie skrojonym scenariuszem, który jest jednocześnie i bardzo aktualny, i bardzo uniwersalny. Z tegorocznych premier to chyba jak na razie mój numer jeden. Polecam.
Chal-Chenet - 6 Marca 2010, 00:50
Alicja w Krainie Czarów. Niezłe, ale szału zdecydowanie nie robi. Głównie chodzi o efekty, kreację świata i wypada to nieźle, krajobrazy są ładne, czasem ponure, czasem śliczne, ale ogólnie po prostu ładne. Postacie też robią wrażenie, do gustu przypadł mi Kot, ciekawie wygląda też Czerwona Królowa.
Całość wypada jednak lekko męcząca, a w 3D lepszy był "Avatar", był jaśniejszy.
6/10
Kruk Siwy - 6 Marca 2010, 13:25
Avatar za mną. Oj nie jest to wielkie kino i raczej w pamięć mi nie zapadnie. Obrazki bardzo ładne. I tyle. Film co prawda przeszedł test tzw. tyłka, czyli mimo długości trwania nie spowodował trwałych urazów części zadniej widza. O fabule nie ma co pisać, ale też i nie spodziewałem się tu niczego, obrazki jak już wspomniałem ładne ale nie poruszyły mnie.
Obejrzeć, zapomnieć.
terebka - 6 Marca 2010, 15:59
Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia. Co tam fabuła, gra aktorska, czy efekty wciskające w fotel? Liczy się koniec, a ten koniecznie musi ociekać nadzieją. Mało brakło, a bym się od tego porzygał. Nawet siły, destrukcji których przez cały film nie jest zdolne oprzeć się absolutnie nic, na koniec, w decydujących momentach nie mają prawa zapobiec szczęśliwemu zakończeniu. Obrzydlistwo. Tfu!
Witchma - 6 Marca 2010, 17:12
Autor widmo - zadziwiający film, w którym niby nic się nie dzieje, a dwie godziny mijają nie wiadomo kiedy
mdegorski - 6 Marca 2010, 18:12
Dzień świra - świetna konwencja dramatu i komedii. Jeden z lepszych polskich filmów jakie widziałem. Warto obejrzeć...
Dunadan - 6 Marca 2010, 20:08
mdegorski, to ty jeszcze nie widziałeś?!
Khorne_S - 6 Marca 2010, 20:56
Wiesz dużo ludzi nie zna klasyki...
Co jeden oglądał nie znaczy że i drugi.
Znam dotąd ludzi nie widzących Gwiezdnych Wojen czy Odysei Kosmicznej
Witchma - 6 Marca 2010, 21:02
Khorne_S, ja nie widziałam GW, próbowałam - nie jestem w stanie tego obejrzeć
Khorne_S - 6 Marca 2010, 21:08
No właśnie..ale czy przez to jesteś gorsza od tych co widzieli ?
Ja dużo klasycznych filmów nie widziałem..a to z braku czasu at o że nie wiedziałem co to.
Np Mad Maxa dopiero teraz oglądam bo wcześniej nie miałem okazji....
ilcattivo13 - 6 Marca 2010, 21:10
Albo nie widzieli "Porachunków" i "Przekrętu" Ritchego
Obejrzałem sobie "Passchendaele, trzecia bitwa" - czyli dramat z silnym wątkiem romansowym i z mega-super-duper-mocnym przesłaniem antywojennym. Sceny wojenne są zrobione prawie tak dobrze jak w produkcjach Spielberga i Hanksa, aktorzy są całkiem dobrzy, ale jak na mój gust jest zbyt dramatyczno-traumatycznie. I fabuła jest tak schematyczna i przewidywalna, że zaczynałem się zastanawiać, czy nie jestem jakimś wróżkiem-jasnowidkiem (choć, ze względu na tragiczny charakter filmu, "ciemnowidkiem" bardziej by pasowało). Daję 5,5/10.
Gwynhwar - 6 Marca 2010, 21:11
Daybreakers
Matko ale shit. Nie dotrwałam do końca. Nawet Ethan Hawke nie ratuje tego filmu. Wtórny do bólu, niepotrzebnie melodramatyczny, nielogiczny!
Nie polecam, ultrakrap jak mówi lucek o.O'
Khorne_S - 6 Marca 2010, 21:12
Ja poczekam aż całość tego wyjdzie i dopiero oblookam ten film...może będzie strawniejszy
Dunadan - 6 Marca 2010, 21:12
Khorne_S,
| Cytat | | No właśnie..ale czy przez to jesteś gorsza od tych co widzieli ? |
A nie...?
Khorne_S - 6 Marca 2010, 21:13
Potraktuje to jako żart
Dunadan - 6 Marca 2010, 21:21
Powiedzmy...
<nie lubić Gwiezdnych Wojen... pf!>
mdegorski - 7 Marca 2010, 11:06
Stara trylogia Gwiezdnych Wojen jest świetna, z kolei Mroczne Widmo i Atak Klonów to bardzo przeciętne filmy.
Wczoraj - Drżące Ciało Almodóvara. Pierwszy film jaki widziałem tego reżysera, i pewnie nie ostatni. Uczucia, emocje i skrywane namiętności. Bezpretensjonalnie.
Witchma - 7 Marca 2010, 11:17
Dunadan, Gwiezdne Wojny interesują mnie tylko w zakresie:
Zgaga - 7 Marca 2010, 13:53
| Khorne_S napisał/a | | ...Znam dotąd ludzi nie widzących Gwiezdnych Wojen ... |
To ja, to ja... Tzn. nie oglądałam pierwszych trzech części, nowych: Mroczne widmo, Atak klonów, Zemsta Sikhów.
Usiłowałam nawet obejrzeć, ale w połowie Mrocznego widma zrezygnowałam, prawie z nudów zasnęłam. Może kiedyś wrócę, jak będę miała kłopoty z zaśnięciem.
Bonneville - ciepły film o pożegnaniu.
Żadnych fajerwerków, obyczajówka.
ihan - 7 Marca 2010, 14:03
Co do tej nieznajomości absolutnie genialnej, środkowej trylogii SW to błądzicie kochani, błądzicie. Ale może jeszcze kiedyś wrócicie na ścieżkę jasnej strony Mocy.
Alicja w krainie czarów. Hmmmm. Hmmmm. Hmmm. Kurcze, zapomniałam, że nie trawię filmów z dubbingiem. I to jeszcze z dubbingiem bełkotliwym i trudnym do zrozumienia. Albo i pamiętałam, ale nie wpadło mi do głowy, że w moim miasteczku to tylko 2D i w dodatku jako film dla dzieci wyłącznie w wersji dubbingowanej. Chyba będę musiała nadrobić w wersji 3D z napisami. I dopiero wtedy będę w stanie ocenić ten film.
Kruk Siwy - 7 Marca 2010, 14:09
Hmmm.
Jak dużo powiedzieć żeby nic nie powiedzieć. Poradnik. Autorka: ihan, Całkiem darmo Wydawnictwo Tutejsze.
|
|
|