To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

corpse bride - 13 Sierpnia 2008, 10:49

jak wczoraj kupowałam u allegrowca i były tam białe i różowe drobne po 1zł, to nie chciałaś :P
Martva - 13 Sierpnia 2008, 11:03

Bo nie miałam sieci na dużym kompie, allegrowiec miał 30 stron, a mnie szlag trafił po piątej, tak że nie dałam rady przejrzeć wszystkiego i nawet nie dotarłam ;) poza tym akurat w tym przypadku wolałabym spojrzeć własnoocznie, bo one powinny mieć konkretny rozmiar i być w miarę równe.

A w ogóle to zła jestem, mam zamówienie na kolczyki ze szlifowanych zielonych talerzyków, pojechałam do Kłębuszka wczoraj specjalnie po nie i nie było. Pfff.

Agi - 13 Sierpnia 2008, 12:08

Martva napisał/a
mam zamówienie na kolczyki ze szlifowanych zielonych talerzyków, pojechałam do Kłębuszka wczoraj specjalnie po nie i nie było. Pfff.

Mam kilka zielonych talerzyków, których nie używam. Mogę Ci przywieźć po drodze :mrgreen:

Martva - 13 Sierpnia 2008, 12:38

Dzięki, ale pewnie nie są szlifowane. I - jak powiedziałam koledze, który chciał mnie uszczęśliwić kontaktem do znajomej pracującej w Triumphie - obawiam się, że rozmiary nieodpowiednie ;)
Nie wiem jak je inaczej nazwać, takie:
tylko zielone.

A na razie kombinuję czarno-czerwony naszyjnik na zamówienie i drań się nie chce układać ani trochę :evil:

Fidel-F2 - 13 Sierpnia 2008, 20:07

Martva napisał/a
BTW berneńczyki to chyba najfajniejsze psy na świecie
wszystko się we mnie rwie, żeby protestować ale dam spokój
Martva - 13 Sierpnia 2008, 20:11

Dobra, te dwa konkretne berneńczyki mojej ciotki. Może być że inne są mniej fajne.
jewgienij - 13 Sierpnia 2008, 20:13

Te dwa też są okropne, tylko udają przed Tobą, bo dwulicowe przy okazji są strasznie.
Martva - 13 Sierpnia 2008, 20:19

To chyba udają przed wszystkimi. Niezłe są.
Fidel-F2 - 13 Sierpnia 2008, 20:26

może nie udają, bo berneńczyki to fajne psy są, zreszta jak wszystkie pasterskie
Martva - 13 Sierpnia 2008, 20:58

Przesympatyczne zwierzaki. Najbardziej mi sie podoba, jak skaczą na człowieka w ramach przywitania. Albo jak siadają na stopach i żądają głaskania. Albo jak Florze się znudzi spacer i siada tuż przed swoją panią, komunikując wyraźnie że chce wrócić do domu ;) I w ogóle urocze toto, łapy mają grubaśne, głowy wielkości wiader i te rozczulające brewki...

I ledwo wystają z trawy ;)

Agi - 13 Sierpnia 2008, 21:00

Martva napisał/a
Albo jak siadają na stopach i żądają głaskania.

Moja Bela też tak robi. A w ogóle to jest do nich podobna, chociaż mieszaniec.

Martva - 13 Sierpnia 2008, 21:08

A ile waży? To dość kluczowe, bernie są jak niedźwiadki ;)
Agi - 13 Sierpnia 2008, 21:59

Około 50 kilogramów. Też wygląda jak niedźwiadek :mrgreen:
Krasnola - 14 Sierpnia 2008, 00:51

To moja psina przy nich jak wychudła szczapa, dwudziestu pewnie nie waży :P
Martva - 14 Sierpnia 2008, 09:20

Varys pewnie ze 30, ale mam wrażenie że schudł ostatnio ;) A bernie nie wiem, one wyglądają na potężniejsze z powodu futra, ale same w sobie też są ciężkie, mają grube łapy (szczenięta mają łapeczki grubości moich ramion).

Dziś zabiorę się za krosno. O ile je znajdę w moim bałaganie ;P:

Adashi - 14 Sierpnia 2008, 11:32

Martva napisał/a
Dziś zabiorę się za krosno. O ile je znajdę w moim bałaganie ;P:

Się wrzecionem nie ukłuj... e to nie kołowrotek tylko krosno, to śpiącą królewną nie zostaniesz :wink:

Martva - 14 Sierpnia 2008, 19:21

Bycie śpiącą królewna byłoby okropnie perwersyjne.

Nie znalazłam krosna, za to posprzątałam w szafie trochę i na podłodze. I kupiłam pudełko kamyków za 57 zł. Jak dobrze pójdzie, to coś mi pójdzie na garażowej wyprzedaży u znajomej w sobotę...

Martva - 14 Sierpnia 2008, 20:43

Nowa zapowiedź Mileny

Wygląda całkiem całkiem :)

A w ogóle zapomniałam napisać - w poniedziałek zajmowałam sie dziećmi. Rodzice wyszli, starsi grali w jakąś grę na dwa kompy, najmłodszy postanowił że sie położy. Rozebrał sie do połowy, usiadł na łóżku i oglądaliśmy książeczki. W pewnym momencie nastąpił dialog.
- Nie, bo ten pan tu przejechał i go błoto obryzgało. A popatrz jak umiem machać siusiakiem! <demonstracja>
- Yyyy... super, ja tak nie umiem...
- zobacz, a ci tutaj też dostali błotem!

Krasnola - 14 Sierpnia 2008, 21:00

NIe lubię Cię :| Wrzuciłaś link do Mileny i właśnie zamawiam Lemon Sorbet 60H :? Świeżo zarobiona kasa! Cholera!

EDIT: Dobra, powstrzymałam się. Ale stanik śliczny i jest 60H :D

May - 14 Sierpnia 2008, 21:05

Martva napisał/a
A popatrz jak umiem machać siusiakiem! <demonstracja>
- Yyyy... super, ja tak nie umiem...

oplulam monitor
ile on ma lat?

Krasnola - 14 Sierpnia 2008, 21:12

Martva, Milena ma Polską rozmiarówkę? Jeśli tak, to wychodzi, że kupię sobie stanik 60 I :P Brzmi bosko :P
Martva - 14 Sierpnia 2008, 21:14

Krasnola napisał/a
NIe lubię Cię

Bo ja zua kobieta jestem.

Krasnola napisał/a
Świeżo zarobiona kasa! Cholera!

Nie martv się, może nie będzie pasował, to dostaniesz ją z powrotem... Miskę przeliczyłaś, pamiętając że to polska rozmiarówka?
EDIT: ubiegłaś mnie. A mają I w tym modelu? Wydaje mi się że nie, ale to podobno całkiem ścisłe jest, może 65 wystarczy?

May napisał/a
oplulam monitor

Weź, ja się cieszę że nic nie jadłam.

Cytat
ile on ma lat?

Cztery ;)

A w ogóle to:

To ostatnie powinnam wrzucić na forum NFa bo ktoś sugerował ze ja się nigdy nie uśmiecham.

May - 14 Sierpnia 2008, 21:20

Okropne sa te fotki. Tzn ty jeszcze jakos wyszlas, ale siebie to mam ochote powycinac. Nic lepszego z tej sesji nie wyszlo?
Martva - 14 Sierpnia 2008, 21:22

May napisał/a
Tzn ty jeszcze jakos wyszlas,

Inaczej bym ich nie wklejała, nie?

May napisał/a
Nic lepszego z tej sesji nie wyszlo?

Może na Twoim aparacie, na Any nie. Nie wiem na czyim jeszcze były robione.

May - 14 Sierpnia 2008, 21:24

jeszcze Papy analogiem, albo Wlodkowym, nie wiem.
Przyslij mi mejlem reszte, co?

Martva - 14 Sierpnia 2008, 21:25

właśnie to robię, tylko one duże są i trochę to potrwa.
Adanedhel - 15 Sierpnia 2008, 07:53

Martva napisał/a
To ostatnie powinnam wrzucić na forum NFa bo ktoś sugerował ze ja się nigdy nie uśmiecham.

Kto?

Martva - 15 Sierpnia 2008, 09:11

Nattfiarill napisał/a
Martva, wrzuć jakąś uśmiechniętą fotkę...
Ja rozumiem, żeś niewiastą... hmmm... melancholijną? poważną?
Uśmiech, proszę. Uśmiech...

:D

Martva - 15 Sierpnia 2008, 13:38

Kumpel mi sprzedał plotkę, że nasz wychowawca z LO siedzi. Znaczy nie siedzi, tylko postawiono mu zarzuty. O molestowanie uczennic.
I cóż mogę powiedzieć? Poza: nareszcie?
Facet mnie brzydził. Akurat w naszej klasie nigdy nie zrobił nic aż tak mocnego, żeby go poważnie oskarżyć, 'tylko' lepkie spojrzenia, głupie komentarze etc. Poza tym ożenił się z byłą uczennicą, niewiele starszą od swojej córki (córka była dwa lata starsza od nas).
Kiedy wracałyśmy ze studniówki, taksówkarz słuchał nas przez chwilę, a po jakimś czasie odwrócił się i zapytał:
-Chodzicie do (X) liceum?
Potwierdziłyśmy.
- I waszym wychowawcą jest (XY)?
Znów potwierdziłyśmy.
- Aaaa, (XY). Stary ku***arz i zboczeniec - odpowiedział :shock:
Nie wiedziałam czy wierzyć w różne dziwne opowieści, jakie o nim krążyły, bo był z drugiej strony cenionym (nie wiem przez kogo) pedagogiem, i niedługo po tym jak skończyłam szkołę został jakimś specem do spraw nauczania.
Zajrzałam do tematu o nauczycielach na forum szkoły. Poza kilkoma dobrymi opiniami znalazłam nostalgiczne 'nikt tak nie zagląda w dekolt jak on <lol> '.

Kurde, może jestem staroświecka, może przewrażliwiona, ale uważam że ktoś taki nie powinien pracować z młodzieżą. Przynajmniej żeńską.

Kasiek - 15 Sierpnia 2008, 20:17

Ech... No co Ci mam powiedzieć... u nas był taki jeden w Gimnazjum. Laseczki młode, biust dopiero co się zaczął pojawiać, ale to mu sie podobało. Rozmawiając zawsze patrzył w... te drugie "oczy: :| Zwolnili go po pół roku, to się pojawił w moim liceum, na szczęście jakoś nigdy nie miałam z nim nawet zastępstwa.

Zaraz pójdę na LOBBY, ale muszę to tu napisać.

Łódź. manufaktura (takie centrum handlowe, największe w Polsce). Felina.
-Dzień dobry, czy jest 65G?
-Niestety, nie mamy 65, tylko 70, ale może podać 70H? powinno być dobre.
:shock:

Partner forum