To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.

WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 21:04

gorat napisał/a
Do końca było 36 minut jak wszedłem, więc spieszcie się! :P

???

gorat - 24 Stycznia 2006, 21:20

WiedĽma napisał/a
???

Czytaj poprzednie posty

WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 21:28

Ojejej, boję się tego palca :) A swoj± drog± widzę, że autor ma w swoim temacie ochroniarza :mrgreen:
Romek P. - 24 Stycznia 2006, 21:29

WiedĽma napisał/a
Ojejej, boję się tego palca :) A swoj± drog± widzę, że autor ma w swoim temacie ochroniarza :mrgreen:

WiedĽmo, parę osób chciałoby jednak się dowiedzieć, co jest na końcu tej czy tamtej historii :P

WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 21:32

Ale WiedĽmy też by chciały, a na razie s± w tym w±tku coraz czę¶ciej dyskryminowane :(
Romek P. - 24 Stycznia 2006, 21:50

WiedĽma napisał/a
Ale WiedĽmy też by chciały, a na razie s± w tym w±tku coraz czę¶ciej dyskryminowane :(

Hm, a na czym ta inkryminowana dyskryminacja polega? :P

WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 22:08

Lista jest długa: :(

- wypędzanie typu "a kysz',
- niechęć do autografów dla WiedĽm,
- brak wynagrodzenia za reklamę,
- nasyłanie ochroniarzy :D ,
- a ostatnio to nawet temat autora był z niewiadomych przyczyn dla mnie niewidoczny :D

Romek P. - 24 Stycznia 2006, 22:21

Ciach listę po oczach :)

WiedĽma napisał/a
- a ostatnio to nawet temat autora był z niewiadomych przyczyn dla mnie niewidoczny :D

No to to na pewno nie ja :P

WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 22:29

Czyli masz odpowiednie osoby, które działaj± za Ciebie? :P
Mam nadzieję, że z pisaniem powie¶ci tak nie jest :D

Romek P. - 24 Stycznia 2006, 22:38

WiedĽma napisał/a
Czyli masz odpowiednie osoby, które działaj± za Ciebie? :P

Nic mi o tym nie wiadomo :)

WiedĽma napisał/a
Mam nadzieję, że z pisaniem powie¶ci tak nie jest :D

A tu akurat jaki¶ murzyn by sie przydał :) mam więcej pomysłów niż mogę wykorzystać :)

WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 22:43

Je¶łi sugerujesz, że WiedĽma ma zostać tym "murzynem" w dodatku przez małe "m" :P :P :P , to muszę Cię rozczarować :P Albo zaczarować :D Lub oczarować :P To co wybierasz? :P
Pako - 24 Stycznia 2006, 22:49

A szkoda.. bo wiedĽma, a do tego murzyn to by było co¶ :) Zwłaszcza na sabacie... znaczy na koncercie rockowym byłoby ciekawie :)
Romek, to robimyukład taki - jak zdam więcej niż 75% to mam free egzemplarz na koszt firmy,a ty masz reklamę z mojej strony za free, pasuje :> ? Mi pasuje jak diabli ;)
A wła¶nie... będziesz w weekend na gg? Postaram cię złapać, żeby¶ mi pomógł w przygotowaniach do tejże matury, a może z tego jaki¶ wywiad wyjdzie :P Ale ogólnie przyda mi się twoja pomoc :)

WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 22:54

W weekend to Romek będzie musiał przepraszać WiedĽmę za wszelkie przytyczki na forum :P Inaczej po weekendzie Romek zniknie :D :D :D Pozamieniani autorzy w żabki ani myszki nie umiej± bowiem pisac na forum :mrgreen:
Romek P. - 24 Stycznia 2006, 22:55

Pako napisał/a
A szkoda.. bo wiedĽma, a do tego murzyn to by było co¶ :) Zwłaszcza na sabacie... znaczy na koncercie rockowym byłoby ciekawie :)
Romek, to robimyukład taki - jak zdam więcej niż 75% to mam free egzemplarz na koszt firmy,a ty masz reklamę z mojej strony za free, pasuje :> ? Mi pasuje jak diabli ;)

Nie no, za trzy czwarte to mogę dać trzy czwarte ksi±żki :)

Ja tu my¶lałem, kurka, o 90 procentach albo jako¶ tak... Muszę to skonsultować, ale lekko się nie wywiniesz ;-P

Pako napisał/a
A wła¶nie... będziesz w weekend na gg? Postaram cię złapać, żeby¶ mi pomógł w przygotowaniach do tejże matury, a może z tego jaki¶ wywiad wyjdzie :P Ale ogólnie przyda mi się twoja pomoc :)

Dobra, nie widzę problemu, ale porę sobie ustalimy jutro czy pojutrze na priv :P

Romek P. - 24 Stycznia 2006, 22:57

WiedĽma napisał/a
W weekend to Romek będzie musiał przepraszać WiedĽmę za wszelkie przytyczki na forum :P Inaczej po weekendzie Romek zniknie :D :D :D Pozamieniani autorzy w żabki ani myszki nie umiej± bowiem pisac na forum :mrgreen:

No tak. Widzę, że w weekend będę palić.
WiedĽmę będę palić.
Zaproszenia bedę rozsyłać pod koniec tygodnia :P

WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 22:58

Pako napisał/a

Oj Pako, jak napiszesz murzyn przez małe "m" na maturze, to będzie kiepsko :p Nie nalezy więc z WiedĽm żartować :)

WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 23:04

Romek P. napisał/a

WiedĽmę będę palić.
Zaproszenia bedę rozsyłać pod koniec tygodnia :P

I to to ma być inkryminowana dyskryminacja? :( Te groĽby maj± charakter kryminalny :)
No chyba że miałe¶ na my¶li rozpalanie zmysłów? :P

Romek P. - 24 Stycznia 2006, 23:10

WiedĽma napisał/a
Pako napisał/a

Oj Pako, jak napiszesz murzyn przez małe m na maturze, to będzie kiepsko :p Nie nalezy więc z WiedĽm żartować :)

¬le go uczysz! W ogóle żaden "urzyn", tylko Afroamerykanin albo Afroszwed. Albo Afrorosjanin :P

gorat - 24 Stycznia 2006, 23:14

Pako napisał/a
jak zdam więcej niż 75%

Zależy, czy postawowy, czy rozszerzony :P :P :P Jak zamierzasz tyle na podstawowym, to nie startuj tak do Romka :lol:

Dracena - 24 Stycznia 2006, 23:17

Cytat
WiedĽmę będę palić.
Zaproszenia będę rozsyłać pod koniec tygodnia :P

A ja zamiast zaproszenia na razie znalazłam "Zamówienie" :D Patrz opowiadanie Romka P.
Zamiast WiedĽm s± tam dziewice i piękne jednorożce :D ,ale kto powiedział, że WiedĽma nie może być piękn± dziewicz± białogłow±? :D Przełamujmy stereotypy!!! :P
Wszystko w waszych rękach drodzy pisarze!!!

WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 23:18

Romek P. napisał/a

¬le go uczysz! W ogóle żaden urzyn, tylko Afroamerykanin albo Afroszwed. Albo Afrorosjanin :P

Kto to "urzyn' to nie wiem? ") A 'afro" to miałam, ale kiedy¶ włosy ma głowie :) W przeciwieństwie do niektórych :P

Lu - 24 Stycznia 2006, 23:53

WiedĽma napisał/a
W przeciwieństwie do niektórych

Może "niektórzy" też kiedy¶ mieli ? :wink:

Pako - 25 Stycznia 2006, 18:11

Romek P. napisał/a
¬le go uczysz! W ogóle żaden urzyn, tylko Afroamerykanin albo Afroszwed. Albo Afrorosjanin :P

No.. a jeszcze zapomniałe¶ o Afroafrykaninie :)
Za *m*urzyna przepraszam, niechc±cy.
A na maturze przez małe nie napiszę... Jak mi prozatorski temat daj± z J±dra ciemno¶ci (tylko tam o Murzynach było) to se odpuszczę i napiszę o poezji :)

Romek - bo ja się tak zabezpieczam, zgodziłby¶ się na 75%,. ja zdobędę 90% to jeszcze bym w oczach zyskał :P . Pohandlujemy, zobaczymy :) Ja tam liczę, zę na 100% wyszarpię, temat mam taki, że mnie nie zagn±. TO po pierwsze. Po drugie, to z ksi±żek, które będę omawiał, to Hibbita moze znaj±, no i opowiadanie Sapkowskiego, bo to się w szkole przerabia. Ale o filmie Ostatni Smok czy Lochy i Smoki to pewnie nie słyszeli. O Rosselinie nie wspominaj±c ;)
Aha.. zdaję podstawowy ;) Po co się przemęczać, na studia i tak na informatykę chce i¶ć :)

WiedĽma - 25 Stycznia 2006, 21:13

Spokojnie Pako ;) Je¶li będziesz pisał o Murzynach jako przedstawicielach zamieszkuj±cych okre¶lone rejony geograficzne, to rzeczywi¶cie musisz wielk± liter±.
Tak naprawdę Romek miał rację, w okresleniach potocznych pisze się to przez małe "m". A ja żartowałam :D

gorat - 26 Stycznia 2006, 09:58

Pako napisał/a
Aha.. zdaję podstawowy Po co się przemęczać, na studia i tak na informatykę chce i¶ć

A gdzie? Na MIMUWie trzeba mieć na 100 punktów co najmniej 90, by nie mieć problemów. A liczone s± oprócz matematyki dwa przedmioty z najlepszym wynikiem - wszystkie na rozszerzonym :lol:

Anko - 26 Stycznia 2006, 17:04

Romek P. napisał/a
bo ta Muza, co to przy pisaniu na ramieniu zwykle siedzi, to podczas opatrywania ksi±żki bazgrołami ucieka w panice, zołza jedna ;P

Oj, nie nazywaj Muzy "zołz±" :evil: , bo jeszcze się obrazi i będzie Ľle, oj, Ľle...

Pako - 26 Stycznia 2006, 18:55

gorat napisał/a
A gdzie? Na MIMUWie trzeba mieć na 100 punktów co najmniej 90, by nie mieć problemów. A liczone s± oprócz matematyki dwa przedmioty z najlepszym wynikiem - wszystkie na rozszerzonym :lol:

Że gdzie? Nie... ja chcę na Polibudę Gliwick±, filia Rybnik i¶ć. Tam tylko mata się liczy. Wysoko się liczy... ale tylko mata :)
A polski to bym chciał studiować, gfilologię znazcy.. ale co ja bym po tym robił? Dzieci w szkole uczył? Chyba bym pozabijał :twisted: A pisać mogę i bez tego ;)

gorat - 27 Stycznia 2006, 14:53

Anko napisał/a
Oj, nie nazywaj Muzy zołz± , bo jeszcze się obrazi i będzie Ľle, oj, Ľle...

Skoro ta muza maczała palce w tekstach humorystycznych, to chyba nie potraktuje tego serio? ;)

WiedĽma - 28 Stycznia 2006, 23:35

W Wojnie balonowej mogę się już domy¶lać, że będzie smok :) A może, w którym¶ tomie będzie też smog :) Chyba, że nie zd±żysz napisac kolejnych tomów z jego powodu :mrgreen:
Albo czytelników będzie mniej (szczególnie ze ¦l±ska), bo zostan± pożarci przez bestię ;) , w porównaniu z któr± Filippon to prawdziwy aniołek :D

Romek P. - 29 Stycznia 2006, 10:17

WiedĽma napisał/a
W Wojnie balonowej mogę się już domy¶lać, że będzie smok :) A może, w którym¶ tomie będzie też smog :) Chyba, że nie zd±żysz napisac kolejnych tomów z jego powodu :mrgreen:
Albo czytelników będzie mniej (szczególnie ze ¦l±ska), bo zostan± pożarci przez bestię ;) , w porównaniu z któr± Filippon to prawdziwy aniołek :D

E, ja nie mieszkam na ¦l±sku ;p

A w "Wojnie" obok smoka występuje parę fajnych stworzeń :)

Partner forum