Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.
WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 21:04
gorat napisał/a | Do końca było 36 minut jak wszedłem, więc spieszcie się! |
???
gorat - 24 Stycznia 2006, 21:20
Czytaj poprzednie posty
WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 21:28
Ojejej, boję się tego palca A swoj± drog± widzę, że autor ma w swoim temacie ochroniarza
Romek P. - 24 Stycznia 2006, 21:29
WiedĽma napisał/a | Ojejej, boję się tego palca A swoj± drog± widzę, że autor ma w swoim temacie ochroniarza |
WiedĽmo, parę osób chciałoby jednak się dowiedzieć, co jest na końcu tej czy tamtej historii
WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 21:32
Ale WiedĽmy też by chciały, a na razie s± w tym w±tku coraz czę¶ciej dyskryminowane
Romek P. - 24 Stycznia 2006, 21:50
WiedĽma napisał/a | Ale WiedĽmy też by chciały, a na razie s± w tym w±tku coraz czę¶ciej dyskryminowane |
Hm, a na czym ta inkryminowana dyskryminacja polega?
WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 22:08
Lista jest długa:
- wypędzanie typu "a kysz',
- niechęć do autografów dla WiedĽm,
- brak wynagrodzenia za reklamę,
- nasyłanie ochroniarzy ,
- a ostatnio to nawet temat autora był z niewiadomych przyczyn dla mnie niewidoczny
Romek P. - 24 Stycznia 2006, 22:21
Ciach listę po oczach
WiedĽma napisał/a | - a ostatnio to nawet temat autora był z niewiadomych przyczyn dla mnie niewidoczny |
No to to na pewno nie ja
WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 22:29
Czyli masz odpowiednie osoby, które działaj± za Ciebie?
Mam nadzieję, że z pisaniem powie¶ci tak nie jest
Romek P. - 24 Stycznia 2006, 22:38
WiedĽma napisał/a | Czyli masz odpowiednie osoby, które działaj± za Ciebie? |
Nic mi o tym nie wiadomo
WiedĽma napisał/a | Mam nadzieję, że z pisaniem powie¶ci tak nie jest |
A tu akurat jaki¶ murzyn by sie przydał mam więcej pomysłów niż mogę wykorzystać
WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 22:43
Je¶łi sugerujesz, że WiedĽma ma zostać tym "murzynem" w dodatku przez małe "m" , to muszę Cię rozczarować Albo zaczarować Lub oczarować To co wybierasz?
Pako - 24 Stycznia 2006, 22:49
A szkoda.. bo wiedĽma, a do tego murzyn to by było co¶ Zwłaszcza na sabacie... znaczy na koncercie rockowym byłoby ciekawie
Romek, to robimyukład taki - jak zdam więcej niż 75% to mam free egzemplarz na koszt firmy,a ty masz reklamę z mojej strony za free, pasuje :> ? Mi pasuje jak diabli
A wła¶nie... będziesz w weekend na gg? Postaram cię złapać, żeby¶ mi pomógł w przygotowaniach do tejże matury, a może z tego jaki¶ wywiad wyjdzie Ale ogólnie przyda mi się twoja pomoc
WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 22:54
W weekend to Romek będzie musiał przepraszać WiedĽmę za wszelkie przytyczki na forum Inaczej po weekendzie Romek zniknie Pozamieniani autorzy w żabki ani myszki nie umiej± bowiem pisac na forum
Romek P. - 24 Stycznia 2006, 22:55
Pako napisał/a | A szkoda.. bo wiedĽma, a do tego murzyn to by było co¶ Zwłaszcza na sabacie... znaczy na koncercie rockowym byłoby ciekawie
Romek, to robimyukład taki - jak zdam więcej niż 75% to mam free egzemplarz na koszt firmy,a ty masz reklamę z mojej strony za free, pasuje :> ? Mi pasuje jak diabli |
Nie no, za trzy czwarte to mogę dać trzy czwarte ksi±żki
Ja tu my¶lałem, kurka, o 90 procentach albo jako¶ tak... Muszę to skonsultować, ale lekko się nie wywiniesz ;-P
Pako napisał/a | A wła¶nie... będziesz w weekend na gg? Postaram cię złapać, żeby¶ mi pomógł w przygotowaniach do tejże matury, a może z tego jaki¶ wywiad wyjdzie Ale ogólnie przyda mi się twoja pomoc |
Dobra, nie widzę problemu, ale porę sobie ustalimy jutro czy pojutrze na priv
Romek P. - 24 Stycznia 2006, 22:57
WiedĽma napisał/a | W weekend to Romek będzie musiał przepraszać WiedĽmę za wszelkie przytyczki na forum Inaczej po weekendzie Romek zniknie Pozamieniani autorzy w żabki ani myszki nie umiej± bowiem pisac na forum |
No tak. Widzę, że w weekend będę palić.
WiedĽmę będę palić.
Zaproszenia bedę rozsyłać pod koniec tygodnia
WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 22:58
Pako napisał/a | A szkoda.. bo wiedĽma, a do tego murzyn to by było co¶ Zwłaszcza na sabacie... znaczy na koncercie rockowym byłoby ciekawie
|
Oj Pako, jak napiszesz murzyn przez małe "m" na maturze, to będzie kiepsko :p Nie nalezy więc z WiedĽm żartować
WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 23:04
Romek P. napisał/a |
No tak. Widzę, że w weekend będę palić.
WiedĽmę będę palić.
Zaproszenia bedę rozsyłać pod koniec tygodnia |
I to to ma być inkryminowana dyskryminacja? Te groĽby maj± charakter kryminalny
No chyba że miałe¶ na my¶li rozpalanie zmysłów?
Romek P. - 24 Stycznia 2006, 23:10
WiedĽma napisał/a | Pako napisał/a | A szkoda.. bo wiedĽma, a do tego murzyn to by było co¶ Zwłaszcza na sabacie... znaczy na koncercie rockowym byłoby ciekawie
|
Oj Pako, jak napiszesz murzyn przez małe m na maturze, to będzie kiepsko :p Nie nalezy więc z WiedĽm żartować |
¬le go uczysz! W ogóle żaden "urzyn", tylko Afroamerykanin albo Afroszwed. Albo Afrorosjanin
gorat - 24 Stycznia 2006, 23:14
Pako napisał/a | jak zdam więcej niż 75% |
Zależy, czy postawowy, czy rozszerzony Jak zamierzasz tyle na podstawowym, to nie startuj tak do Romka
Dracena - 24 Stycznia 2006, 23:17
Cytat | No tak. Widzę, że w weekend będę palić.
WiedĽmę będę palić.
Zaproszenia będę rozsyłać pod koniec tygodnia |
A ja zamiast zaproszenia na razie znalazłam "Zamówienie" Patrz opowiadanie Romka P.
Zamiast WiedĽm s± tam dziewice i piękne jednorożce ,ale kto powiedział, że WiedĽma nie może być piękn± dziewicz± białogłow±? Przełamujmy stereotypy!!!
Wszystko w waszych rękach drodzy pisarze!!!
WiedĽma - 24 Stycznia 2006, 23:18
Romek P. napisał/a |
¬le go uczysz! W ogóle żaden urzyn, tylko Afroamerykanin albo Afroszwed. Albo Afrorosjanin |
Kto to "urzyn' to nie wiem? ") A 'afro" to miałam, ale kiedy¶ włosy ma głowie W przeciwieństwie do niektórych
Lu - 24 Stycznia 2006, 23:53
WiedĽma napisał/a | W przeciwieństwie do niektórych |
Może "niektórzy" też kiedy¶ mieli ?
Pako - 25 Stycznia 2006, 18:11
Romek P. napisał/a | ¬le go uczysz! W ogóle żaden urzyn, tylko Afroamerykanin albo Afroszwed. Albo Afrorosjanin |
No.. a jeszcze zapomniałe¶ o Afroafrykaninie
Za *m*urzyna przepraszam, niechc±cy.
A na maturze przez małe nie napiszę... Jak mi prozatorski temat daj± z J±dra ciemno¶ci (tylko tam o Murzynach było) to se odpuszczę i napiszę o poezji
Romek - bo ja się tak zabezpieczam, zgodziłby¶ się na 75%,. ja zdobędę 90% to jeszcze bym w oczach zyskał . Pohandlujemy, zobaczymy Ja tam liczę, zę na 100% wyszarpię, temat mam taki, że mnie nie zagn±. TO po pierwsze. Po drugie, to z ksi±żek, które będę omawiał, to Hibbita moze znaj±, no i opowiadanie Sapkowskiego, bo to się w szkole przerabia. Ale o filmie Ostatni Smok czy Lochy i Smoki to pewnie nie słyszeli. O Rosselinie nie wspominaj±c
Aha.. zdaję podstawowy Po co się przemęczać, na studia i tak na informatykę chce i¶ć
WiedĽma - 25 Stycznia 2006, 21:13
Spokojnie Pako Je¶li będziesz pisał o Murzynach jako przedstawicielach zamieszkuj±cych okre¶lone rejony geograficzne, to rzeczywi¶cie musisz wielk± liter±.
Tak naprawdę Romek miał rację, w okresleniach potocznych pisze się to przez małe "m". A ja żartowałam
gorat - 26 Stycznia 2006, 09:58
Pako napisał/a | Aha.. zdaję podstawowy Po co się przemęczać, na studia i tak na informatykę chce i¶ć |
A gdzie? Na MIMUWie trzeba mieć na 100 punktów co najmniej 90, by nie mieć problemów. A liczone s± oprócz matematyki dwa przedmioty z najlepszym wynikiem - wszystkie na rozszerzonym
Anko - 26 Stycznia 2006, 17:04
Romek P. napisał/a | bo ta Muza, co to przy pisaniu na ramieniu zwykle siedzi, to podczas opatrywania ksi±żki bazgrołami ucieka w panice, zołza jedna ;P |
Oj, nie nazywaj Muzy "zołz±" , bo jeszcze się obrazi i będzie Ľle, oj, Ľle...
Pako - 26 Stycznia 2006, 18:55
gorat napisał/a | A gdzie? Na MIMUWie trzeba mieć na 100 punktów co najmniej 90, by nie mieć problemów. A liczone s± oprócz matematyki dwa przedmioty z najlepszym wynikiem - wszystkie na rozszerzonym |
Że gdzie? Nie... ja chcę na Polibudę Gliwick±, filia Rybnik i¶ć. Tam tylko mata się liczy. Wysoko się liczy... ale tylko mata
A polski to bym chciał studiować, gfilologię znazcy.. ale co ja bym po tym robił? Dzieci w szkole uczył? Chyba bym pozabijał A pisać mogę i bez tego
gorat - 27 Stycznia 2006, 14:53
Anko napisał/a | Oj, nie nazywaj Muzy zołz± , bo jeszcze się obrazi i będzie Ľle, oj, Ľle... |
Skoro ta muza maczała palce w tekstach humorystycznych, to chyba nie potraktuje tego serio?
WiedĽma - 28 Stycznia 2006, 23:35
W Wojnie balonowej mogę się już domy¶lać, że będzie smok A może, w którym¶ tomie będzie też smog Chyba, że nie zd±żysz napisac kolejnych tomów z jego powodu
Albo czytelników będzie mniej (szczególnie ze ¦l±ska), bo zostan± pożarci przez bestię , w porównaniu z któr± Filippon to prawdziwy aniołek
Romek P. - 29 Stycznia 2006, 10:17
WiedĽma napisał/a | W Wojnie balonowej mogę się już domy¶lać, że będzie smok A może, w którym¶ tomie będzie też smog Chyba, że nie zd±żysz napisac kolejnych tomów z jego powodu
Albo czytelników będzie mniej (szczególnie ze ¦l±ska), bo zostan± pożarci przez bestię , w porównaniu z któr± Filippon to prawdziwy aniołek |
E, ja nie mieszkam na ¦l±sku ;p
A w "Wojnie" obok smoka występuje parę fajnych stworzeń
|
|
|