Mechaniczna pomarańcza [film] - Hobbit
Homer - 10 Stycznia 2015, 23:05
Przygody Radagasta się gdzieś wydarzyły? Gandalf był w Dol Guldur przed wydarzeniami z Hobbita. Tak zdobył klucz do Góry. Cały wątek odkrywania tajemnicy jest dodany. Kolejne zebranie Białej Rady miało miejsce dopiero gdy Gandalf się odłączył przed Mroczną Puszczą...
Dunadan - 10 Stycznia 2015, 23:32
Homer, choroba już wiele rzeczy pozapominałem w takim razie... ehh...
hrabek - 12 Stycznia 2015, 08:59
Witchma napisał/a | Nic mi nie mów, bo ostatnio głupio spytałam uczennicę, czy była na Władcy Pierścieni w kinie, a potem sobie uświadomiłam, że ona wtedy miała ze dwa latka. Poczułam się staro. |
Na premierze tak, ale przecież były organizowane maratony wszystkich trzech części, więc mogła już za "świadomości".
Witchma - 18 Stycznia 2015, 09:56
Ta wersja Hobbita mi się podoba
mesiash - 19 Stycznia 2015, 10:16
Witchma, początek fajny, ale po drugiej minucie już zaczęło męczyć. Obejrzałem z sympatii dla Office i Tolkiena, ale niektóre teksty jakby pisane przez kabareciarzy piątej kategorii
thinspoon - 20 Stycznia 2015, 15:49
Hobbit po cięciach
ketyow - 20 Stycznia 2015, 22:19
Hobbit odchudzony o fragmenty scenariusza pisane przez del Toro?
thinspoon - 20 Stycznia 2015, 23:19
ketyow napisał/a | Hobbit odchudzony o fragmenty scenariusza pisane przez del Toro? |
Ponoć, jeszcze nie widziałem
dalambert - 21 Stycznia 2015, 02:55
Widziałem 3 część, bardzo fajna, a tolkieniści puryści są gupi
thinspoon - 21 Stycznia 2015, 07:25
dalambert napisał/a | Widziałem 3 część, bardzo fajna, a tolkieniści puryści są gupi |
Bardzo bardzo. Wątek Alfrida był taki zabawny. Wątek nieszczęśliwej miłości taki wzruszający. Bitwy takie z rozmachem i przemyślane. No i te wszystkie zwierzątka bojowe - kozy, świnie, łosie. Nie mogło się nie podobać. Anduril, Glamdring i Żądło w dupę każdemu, kto myśli inaczej.
Fidel-F2 - 21 Stycznia 2015, 08:01
dalambert, nie chodzi o puryzm a o debilizm.
Luc du Lac - 21 Stycznia 2015, 09:57
ziew, trzeba być nadzwyczaj ostrożnym przy zestawianiu fantasy - debilizm
fealoce - 21 Stycznia 2015, 10:41
Fidel-F2, +1
dalambert - 21 Stycznia 2015, 14:18
Cóż a na to poradzę, że po obejrzeniu dwu pierwszych części NIE oczekiwałem subtelności kina moralnego niepokoju, ani scenografi a'la starye wysypisko śmieci, a widowiska a'la hollywódzio i to dostałem w perfekcyjnym wykonaniu.
Fidel-F2, Holywódź produkuje wyłącznie debilizmy i należy tego właśnie oczekiwać, a nie popdziewać się exegezy i moralitetów
No jedynym poważnym brakiem tego filmu jest nie wątpliwie BRAK MOPSÓW
Luc du Lac - 21 Stycznia 2015, 14:37
słusznie prawisz, mości dobrodzieju,
tuszę iż nasi adwersarze większe pomiarkowanie w ocenie złożą
Dunadan - 21 Stycznia 2015, 14:39
dalambert napisał/a | widowiska a'la hollywódzio |
to bylo w Avengersach... tutaj byla zenada. DOslownie czulem sie zazenowany niektorymi scenami...
konopia - 21 Stycznia 2015, 14:39
dalambert, a nie dłużył ci się trochę?
IMO spokojnie mogli by to skrócić, przyciąć czas trwania walk.
Luc du Lac - 21 Stycznia 2015, 14:43
mogliby całośc skrócić o 1/3
walki były zdecydowanie za długie - zwłaszcza L.
Dunadanie: a którymi konkretnie ?
Dunadan - 21 Stycznia 2015, 15:09
Luc du Lac napisał/a | Dunadanie: a którymi konkretnie ? |
Paramilosnymi scenkami z krasnoludem i elfka. Legolasem. Itp.
Nie mialem nic przeciwko zmianom w WP bo tam wszystko trzymalo sie kupy - tutaj zostala sama kupa.
dalambert - 21 Stycznia 2015, 15:31
Dunadan, wąteczek miłosny międzyrasowy jest dla polit-poprawności hameryckiej wręcz niezbędnym a jego poziom dostosowany nie do twoich oczekiwań, ale do wyobrażeń nastolatków z murzyńskich gangów w Los Angeles.x
Dunadan - 21 Stycznia 2015, 16:20
dalambert, jednym slowem kupa. Nawet watek milosny w ... ehh... Hunger games mial wiecej sensu.
Fidel-F2 - 21 Stycznia 2015, 17:29
dalambert, rozumiem, że doszliśmy do porozumienia. Oczekiwaliśmy debilizmu, kiły i dziadostwo i otrzymaliśmy debilizm, kiłę i dziadostwo.
dalambert - 21 Stycznia 2015, 20:23
Fidel-F2, różnica jest taka, że wy się tu nadymacie, i psioczycie, a ja się doskonale bawiłem, szczególnie pchełka L skacząca po roz[adających sie w przepaście gruzach była wręcz urocza, szczególnie w 3d
Fidel-F2 - 21 Stycznia 2015, 20:30
Miliony much doskonale bawiły i bawią się na imprezach disco-polo, a ja widzisz, jednak nie.
Luc du Lac - 21 Stycznia 2015, 22:48
Dziwne, że ten film wzbudza tyle emocji
m_m - 22 Stycznia 2015, 01:08
Negatywnych przeważnie.
Luc du Lac - 22 Stycznia 2015, 08:45
przede wszystkim,
a książka nie
Fidel-F2 - 22 Stycznia 2015, 10:27
Luc du Lac, zdiagnozuj źródło swojego zdziwienia.
konopia - 24 Stycznia 2015, 21:41
Cytat | Dobre wieści dla fanów giganta fantasy.
.....
– Peter chce wyreżyserować trylogię, która będzie ekranizacją podpisu J.R.R. Tolkiena – donosi tygodnik The Hollywood Reporter na swojej stronie internetowej.
Według tego branżowego pisma, każdemu z trzech imion pisarza poświęcony byłby odrębny film trylogii.
.......
– Wrócą słudzy Saurona, krasnoludy i elfy – czytamy. – Na smoki trzeba będzie jednak poczekać do premiery Ronalda. |
żródło - http://aszdziennik.pl/114...podpis-tolkiena
Kruk Siwy - 1 Lutego 2015, 18:20
dalambert napisał/a | Cóż a na to poradzę, że po obejrzeniu dwu pierwszych części NIE oczekiwałem subtelności kina moralnego niepokoju, ani scenografi a'la starye wysypisko śmieci, a widowiska a'la hollywódzio i to dostałem w perfekcyjnym wykonaniu.
Fidel-F2, Holywódź produkuje wyłącznie debilizmy i należy tego właśnie oczekiwać, a nie popdziewać się exegezy i moralitetów
No jedynym poważnym brakiem tego filmu jest nie wątpliwie BRAK MOPSÓW |
Ku mojemu zdziwieniu zgadzam się z dalciem. Byłem, widziałem, uśmiałem się.
|
|
|