Konwenty dawno minione - Kuchnia?! Jaćkon na gorąco raz!
fealoce - 2 Lipca 2011, 09:23
Albo i lwyby?
MSPANC
Witchma - 3 Lipca 2011, 16:03
Znalazłam Hot Fuzz
Nina Wum - 3 Lipca 2011, 19:14
Witchma, w takim razie ni "deszcz ni s ie, ni mrok nocy" suwalskiej już nam
niestraszne.
ilcattivo, myślę o tych Wigrach. Orientujesz się może, czy prócz kajaków
dostępne będą rowery wodne?
Nie jestem kajakowym mistrzem...
ilcattivo13 - 4 Lipca 2011, 15:29
merula - to, czy będziemy łowili, zależy wyłącznie od tego, jak blisko przechodzą linie energetyczne, ew. - czy będzie jakaś burza, która zagłuszy eksplozje ładunków
Witchma - a już obejrzałaś?
Nina Wum - i dlatego tak wymyślono kajaki, żeby mniej kajakowo uzdolniony człowiek mógł usiąść na przedzie kajaka w celu pilnowania butelek, żeby do wody nie powypadały Ale o w-rowerach będę pamiętał
Edit: Nina - mają i w-rowery (15zł/godzina), i kajaki, i łódki. Jak byśmy zorganizowali wypływ grupowy, to kajaki kosztowałyby ~20pln/dobę.
Witchma - 4 Lipca 2011, 15:43
ilcattivo13 napisał/a | Witchma - a już obejrzałaś? |
I owszem, ale to było dawno, z przyjemnością obejrzę jeszcze raz
ilcattivo13 - 4 Lipca 2011, 16:20
jak to mówią - po pierwszym razie można się... ekhm... skupić na szczegółach
Edit: o film mi chodzi, Wy zbereźniki jedne!
Witchma - 4 Lipca 2011, 16:22
ilcattivo13, nie wspominając już o tym, jak ważne jest odpowiednie towarzystwo do... oglądania tych szczegółów
ilcattivo13 - 4 Lipca 2011, 16:24
no ba!
merula - 4 Lipca 2011, 16:26
a kajaki z napędem też mają?
ilcattivo13 - 4 Lipca 2011, 16:31
Mają. Tylko nie wiem, czy nadążysz z tankowaniem
Nina Wum - 6 Lipca 2011, 15:49
ilcattivo, dziękuję wylewnie.
Ostatnio wiosłowałam jakieś 12 lat temu (w harcerstwie?..)
Do kajaka ze mną wpuszczaj tylko osoby, których naprawdę chcesz się pozbyć.
Hot Fuzz po raz drugi, f*** yeah! Z komentarzami całej załogi.
ilcattivo13 - 8 Lipca 2011, 15:01
niezamaco Jak już zacznie się Jaćkon, to trzeba będzie na któryś dzień zrobić rezerwacje, żeby potem nie było, ze ktoś sprzęt sprzed nosa zgarnął.
Nina Wum - 14 Lipca 2011, 08:30
Cytat | a niedzielna zbiórka przed wyjazdem na Jaćkon? Przeca miała być pod budynkiem Gorimokonu. Nie mów, że nie chcecie jechać w konwoju Gumowej Kaczki, znaczy, Dzierganego Misia |
ilcattivo, odpowiem tu, coby wątku Avy nie zaśmiecać.
Przyznaję, że pierwszy raz czytam o jakiejś zbiórce. Mam pytanie do oświetlonych.
Primo: gdzie się znajduje ten budynek Gorimokonu?
Secundo: w ile kolasek bedziecie jechali i jakie są szanse na dwa miejsca w którejś nich? Bo Dżyngis i ja rozważaliśmy kolej.
merula - 14 Lipca 2011, 09:33
w naszej kolasce chyba będzie miejsce. a raczej na pewno. a jak jeszcze sypniecie nieco obroku konikom, to ruszymy ze śpiewem na ustach
baranek - 14 Lipca 2011, 09:49
ja bym się chętnie załapał do konwoju. ale ja muszę po drodze wysiąść po rodzinę. znaczy w Mrągowie będą na mnie moje dziewuchy czekały.
ketyow - 14 Lipca 2011, 13:24
Pociąg z Gdyni do Suwałk jedzie CO NAJMNIEJ 14 godzin i nie da się dojechać bez przesiadek. 400 km! Średnia prędkość 30km/h, rowerem bym w tyle dojechał Moja obecność jest pod bardzo mocnym znakiem zapytania, ale mimo wszystko chciałem zobaczyć co da się zrobić. Mogę dojechać co najwyżej do Ełku - uwaga, uwaga, 6h 45 min. PKP...
feralny por. - 14 Lipca 2011, 13:43
Ełk, krótko się pisze, długo pamięta.
Ja powiem krótko, olej kolej, są jeszcze inne środki transportu.
ketyow - 14 Lipca 2011, 13:54
feralny por., ale czym ja dojadę z Gdyni do Suwałk? Z PKSami jest zwykle równie fatalnie, do tego dochodzi znacznie większy koszt podróży.
EDIT
No dobra, w sumie da radę jeszcze przesiąść się w Ełku w PKS i dojechać do Suwałk. Będę miał na uwadze. Tylko co potem?
feralny por. - 14 Lipca 2011, 14:09
Ze Suwałków to już Cię jakoś odbijemy, nie mirmiłuj.
ketyow - 14 Lipca 2011, 14:15
Nic tam, zobaczę jeszcze, w tej chwili nie mam na bilet w jedną stronę, a wiszę jeszcze 7 stów kumplowi, a cholerna wypłata z miesięcznym opóźnieniem. Może sobie debet w banku otworzę.
merula - 14 Lipca 2011, 15:57
albo dojedź na niedzielę do Wawy i ktoś Cię samochodowo przygarnie.
ketyow - 14 Lipca 2011, 16:20
W niedzielę jestem w pracy. Nic, okaże się na ostatnią chwilę pewnie, bo jak mi w PW wspomniał ilcattivo, limit namiotów to 5, a może tam na miejscu być już ktoś z namiotami. Jeżeli bym się zdecydował, to ktoś z was da mi ewentualnie cynk czy jest miejsce i wtedy w pn. bym dotarł. Póki co zależy od finansów.
ilcattivo13 - 14 Lipca 2011, 16:25
Nina Wum napisał/a | ilcattivo, odpowiem tu, coby wątku Avy nie zaśmiecać.
Przyznaję, że pierwszy raz czytam o jakiejś zbiórce. Mam pytanie do oświetlonych.
Primo: gdzie się znajduje ten budynek Gorimokonu?
Secundo: w ile kolasek bedziecie jechali i jakie są szanse na dwa miejsca w którejś nich? Bo Dżyngis i ja rozważaliśmy kolej. |
primo - Gorimokon, to jedynie słuszna i poprawna nazwa Avangardy - czyli zbiórka będzie gdzieś w okolicach kampusu SGGW.
secundo - jak będziemy na miejscu i przeliczymy miejsca, to będzie wiadomo kto i ile ma wolnego w furze.
ketyow - kombinuj, najwyżej wezmę większy namiot Wtedy jedynie potrzebny byłby Ci ser do zatkania uszu
ketyow - 14 Lipca 2011, 16:33
ilcattivo13, w takim razie będę musiał rozkładać namiot na dziko 500m od Ciebie Uświadomiłeś mi za to jeszcze jedną ważną kwestię - "o k*$%#, czy ja mam w ogóle jeszcze namiot?!"
ilcattivo13 - 14 Lipca 2011, 17:08
pięćset metrów mówisz? To chyba gdzieś na środku asfaltowej drogi. Możesz mieś problemy z wbiciem śledzi od tego namiotu, odnośnie którego nie wiesz, czy go jeszcze masz
Witchma - 15 Lipca 2011, 07:58
ilcattivo13 napisał/a | Możesz mieś problemy z wbiciem śledzi od tego namiotu, |
Pozostają rzepy albo dwustronna taśma klejąca...
Brutus - 15 Lipca 2011, 09:10
Przybędę pierwszy. I pomogę wbijać śledzie. Tęgi chłop zawsze się przyda.
dalambert - 15 Lipca 2011, 09:12
Brutus, tak trzymać
ketyow - 15 Lipca 2011, 12:05
Idę do banku zaraz pytać czy mi dadzą debet, trzymajcie kciuki
Nina Wum - 15 Lipca 2011, 12:29
Ketyow, trzymam. Fajnie byłoby Cię jeszcze raz zobaczyć.
|
|
|