Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Kosik
Adashi - 16 Grudnia 2007, 10:36
Rafał pisze książki dla dzieci, tak? To nie dziwota, że czytelnicy z rzeczonego targetu zaglądają do wątku autora, czy to tak trudno zrozumieć przywyknąć trzeba po prostu. To, że Fidel lubi się czepiać to wiadomo, takie ma hobby na starość , ale reszta? Wstyd mi za was... Nigdy nie doświadczyliście syndromu "starej wiary - elYty", kiedy to wy byliście w jakimś środowisku nowi? Miło było? Wątpię, to teraz proszę, przemyślcie swoje postępowanie
EOT
edit:
P.S. Żeby nie ciągnąć offtopa, Kasiek, akurat post Anko był utrzymany w tonie dyplomatycznym i nie o niego mi chodziło
Kasiek - 16 Grudnia 2007, 12:20
Toż właśnie Anko ładnie wytłumaczyła co i jak i chwała jej za to A "nowy"? Jeszcze chwila i będzie "stary"...
Czarny - 16 Grudnia 2007, 15:27
Nie ma za co jej tak chwalić. Regulamin nie przewiduje takich rygorów. Posty mają być z sensem i najlepiej na temat i przede wszystkim nie łamiące regulaminu.
Offtop miał się zakończyć, nie wykonywanie poleceń adminicji zdecydowanie podpada pod łamanie regulaminu, w odróżnieniu od wieloemotikonowych postów
Adanedhel - 16 Grudnia 2007, 17:34
No i chyba przeczytałem "Marsa". Pominę może to, jak książka została wykończona, te literówki itp.
Dobry był sam pomysł. Nie-do-końca-udana-terraformacja. Spodobało mi się. Ale znacznie lepsza jest, pod właściwie każdym względem, część druga. Pierwsza jest znacznie prostsza i bardziej przewidywalna, choć - znów - podoba mi się terraformowany, trudny dla człowieka świat.
Ale potem świat jest bardziej rozbudowany, ciekawszy, historia jest bardziej emocjonująca, jest więcej napięcia... Tylko samo zakończenie, wyjaśnienie historii jakoś mi nie zagrało. Wydaje mi się, po prostu, kosmicznie... nierealne.
A może by tak "Mars 2: Powrót", Rafale?
hrabek - 17 Grudnia 2007, 10:11
A co to znaczy:
Adanedhel napisał/a | No i chyba przeczytałem Marsa. |
Nie jestes pewien, czy przeczytales? To moze doczytaj jeszcze
Witchma - 17 Grudnia 2007, 12:38
kończę powoli Pałac Snów... i im bliżej końca, tym bardziej senna się robię - ta książka jest chyba zła, zła, zła
Rafal Kosik - 17 Grudnia 2007, 22:51
No i znowu nie było mnie parę dni, a tu krzesełka poprzewracane, miodek wypity i papier w kibelku zużyty.
pepito: następna część FNiN chyba za rok, tzn. mam plan, że zdążę.
Adanedhel: Wznowię Marsa, poprawię literówki i dorobię pozakończenie.
Witchma: Reprezentujesz opinię niemałego procentu czytelniczek (z akcentem na "niczek", w opozycji do "ników"), które wymiękały na opisach mechanizmów i analizach faz snu :P
Do wszystkich: Last week zacząłem pisać rozbabraną od dwóch lat powieść SF i mam plan wyrobić się z publikacją do września :) No chyba, że wydawca odrzuci ;)
Gwynhwar - 17 Grudnia 2007, 22:54
A ja?
edyta: teraz to już będę płakać = =
Rafal Kosik - 17 Grudnia 2007, 23:43
Sie poprawiam :)
Gwynhwar napisał/a | Rafale, gdzieś tam się doczytałam, że zaszczycisz swoją obecnością Poznań podczas przyszłorocznego Pyrkonu. Planujemy zorganizować w tym czasie kolejną odsłonę Piwokonu na której byłbyś z Kasią mile widziany :) |
Lubię wyrazy zaczynające się na "piwo" i kończące na "kon" (lub "con"), więc już mnie wpisuj na listę gości :D
Chal-Chenet - 17 Grudnia 2007, 23:52
znakomicie trzymamy za słowo, żeby potem nie było żadnych wykrętów!
Adashi - 18 Grudnia 2007, 00:00
Tak jest! Rafale, zapraszamy
Kasiek - 18 Grudnia 2007, 08:26
Ooo, ja się na ten pyrkon wybieram, widzę, że ciekawie będzie
Witchma - 18 Grudnia 2007, 10:50
Rafal Kosik napisał/a | Reprezentujesz opinię niemałego procentu czytelniczek (z akcentem na niczek, w opozycji do ników), które wymiękały na opisach mechanizmów i analizach faz snu |
no co Ty... te opisy i analizy trzymały mnie przy życiu zresztą już skończyłam chyba najbardziej póki co podobała mi się TMK, Pałac Snów mnie tak nie zaskoczył
mam za to nowy problem - dowiedziałam się, że czwartą część dostanę dopiero w wigilię... no przecież to NIELUDZKIE!!! do wigilii bym zdążyła przeczytać
a tak w ogóle (choć pewnie to już było gdzieś omówione), to czy cykl przewidziany jest na konkretną ilość części, czy zobaczymy, kiedy się pomysły skończą?
gorat - 18 Grudnia 2007, 16:40
Kiedyś była mowa o tym, że co siedem lat wymienia się całkowicie target (sam z siebie) i można od nowa kręcić. Więc pewnie będzie przynajmniej siedem
pepito - 19 Grudnia 2007, 16:30
W FNiN piszą że jest pan miłośnikiem motoryzacji. Więc mam pytanie. Miał pan kiedyś motorower ?
Fidel-F2 - 19 Grudnia 2007, 16:38
zejdę
Kruk Siwy - 19 Grudnia 2007, 16:46
Fidel-F2, wracaj. Nie schodź. Stracisz zbyt wiele. Obywatel przedpiśca dopiero się rozgrzewa.
Żeby trochę poontopować zapytam - a o czym ta Sf na powieść będzie? Choć parę ogólników please!
Witchma - 19 Grudnia 2007, 18:17
zaczęłam czytać Pułapkę Nieśmiertelności i od razu historia z życia... w pierwszej klasie liceum na balu halloweenowym kolega z klasy podpalił koleżance włosy, bo fajnie natapirowane były i chciał sprawdzić, co się stanie... to był ostatni bal halloweenowy w tej szkole
pepito - 19 Grudnia 2007, 20:18
Heh . U nas na andrzejkach rok temu aparat ukradli.
Fidel-F2 - 19 Grudnia 2007, 22:49
ortodontyczny?
Anonymous - 20 Grudnia 2007, 00:14
Fidel, take it easy. Popieram Adashiego i modów. Wyluzujcie, bo wychodzicie na zgredów i elytarnych tetryków. Niech sobie młodzież pisze.
Żeby nie offtopować: szkoda, że nie mam już nastu lat. Pewnie Feliks by mi się spodobał. Była kiedyś taka książka bodajże Niziurskiego o wyprawie na inną planetę dwójki lub trójki nastolatków. Podobało mi się. Ktoś pamięta?
Rafał - 20 Grudnia 2007, 09:03
Fidel, ty szujo, popłakałem się
Witchma - 20 Grudnia 2007, 10:14
mam nadzieję, że nie na jakiś cenny rękopis, bo wtedy trzeba by było Fidela ukamienować...
Rafał - 20 Grudnia 2007, 11:00
Mrrau, dzień bez kamieniowania to dzień stracony, Fidel, Fidel, kici, kici
Za "ortodontyczny" to min.krzynka sie należy
Fidel-F2 - 20 Grudnia 2007, 12:10
do usług (skromny, wystudiowany ukłon)
Gwynhwar - 20 Grudnia 2007, 12:50
krisu, Wielka, większa i największa?
dalambert - 20 Grudnia 2007, 13:01
Gwynhwar napisał/a | Wielka, większa i największa? | Panowie to: to Jerzy Broszkiewicz uji nawet film z tego zrobili, o szczegóły pytać Siwy K.
Gwynhwar - 20 Grudnia 2007, 13:05
No właśnie mi ten Niziurski nie pasował, ale może to ja źle skojarzyłam tytuł.
Drugie primo: Jacy Panowie?
Agi - 20 Grudnia 2007, 13:36
Gwyn, tu jest informacja o tym filmie. Broszkiewicza czytywałam i bardzo lubię.
Gwynhwar - 20 Grudnia 2007, 13:40
Agi, ale ja go widziałam o.o
Mam go nawet na archaicznym nośniku VHS, a książka była moją pierwszą lekturą szkolną przeczytaną więcej niż raz i nie mnie niż cztery
Dziwię się tylko tym "Panom"
|
|
|