To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

GrapeVine - 26 Lutego 2008, 20:19

Sweeney Todd. Zaintrygował mnie plakat, a teraz już wiem, że czekam na ten film :wink: nie o wampirach, jak wczesniej przypuszczałam, ale fabuła zapowiada się cudownie mrocznie :twisted:
Ziuta - 26 Lutego 2008, 21:41

Dabliu napisał/a
Już 7 marca... Control.

żebyś wiedział jak się poczułem, gdy zobaczyłem plakat na przystanku autobusowym :D

Taselchof - 27 Lutego 2008, 10:30

ja tam jeszcze na ekranizacje kolejnego komiksu Iron Mana czekam ;P: premiera 2 maja w roli głównej Robert Downey Jr. :D
Dunadan - 27 Lutego 2008, 11:07

A ja jakiś czas temu dowiedziałem się o ekranizacji "W górach szleństwa" Lovecrafta... opowiadanie było genialne! ciekawe czy to prawda, kiedy będzie i jak to wykoncypują... ale... no, może być coś NAPRAWDĘ fajnego...
Chal-Chenet - 27 Lutego 2008, 11:13

No, to naprawdę dobra informacja. Niestety przy ekranizacji łatwo można coś spieprzyć, zwłaszcza przy ekranizacji Lovecrafta, ale z drugiej strony ostatnio powychodziło parę naprawdę dobrych (zwłaszcza "Dagon"), więc chyba można jednak mieć nadzieję.
Dunadan - 27 Lutego 2008, 12:18

W górach szaleństwa to moje ulubione opowiadanie tego autora... a klimat Antarktydy kojarzy się z innym filmem, też horrorem zresztą, choć sci-fi ;-) wychodzi na to że możemy mieć drugiego "Cosia" :mrgreen: oby.

Aha info pochodzi z IMDB.

Chal-Chenet - 27 Lutego 2008, 12:23

Skoro lubisz ekranizacje Lovecrafta, zerknij też tutaj. Zapowiada się naprawdę smakowity kąsek.
Dunadan - 27 Lutego 2008, 12:42

Chal-Chenet, trudno powiedzieć że lubię - żadnej nie oglądałem. Dzięki za info ( znasz więcej? nie chce mi się grzebać w IMDB poza tym nie wiem które są warte... )
Gwynhwar - 27 Lutego 2008, 12:57

Chal-Chenet napisał/a
tutaj

:shock: Jestem pod wrażeniem.

Agi - 27 Lutego 2008, 13:22

Gwynhwar, a co masz przeciwko "tutaj"? Przecież to poprawna forma.
Gwynhwar - 27 Lutego 2008, 13:30

Agi kochana, pod słowem "tutaj" kryje się link pod którego byłam wrażeniem :D
Chal-Chenet - 27 Lutego 2008, 13:38

Dunadan, warto obejrzeć przede wszystkim Dagona, chociaż tytuł może być nieco mylący, gdyż nie jest to ekranizacja tego opowiadania, tylko w znacznej mierze Widma nad Innsmouth. Fabuła jest uwspółcześniona, bohaterowie znają uroki telefonii komórkowej i laptopów. Na początku może nieco drażnić też strój bohatera, który paraduje w oczoj..., hmm, w rzucającej się w oczy, pomarańczowej koszulce. Ale to mało znaczące minusy, bo jeśli wczuje się w klimat, to film wchodzi znakomicie. Mnie podobał się bardzo.

Dobry jest też Zew Cthulhu, zrealizowany w konwencji kina niemego. Daje mu to szczególny nastrój. Tym niemniej mam nadzieję, że jest to raczej jednorazowy eksperyment, bo za pierwszym razem takie coś robi wrażenie, za kolejnymi już zapewne niekoniecznie.

Recenzje tych filmów z HO masz tutaj: Call of Cthulhu i Dagon

Co do starszych ekranizacji HPL'a, bardzo często wolałem się za nie w ogóle nie zabierać, wystarczyły mi recenzje, a po co obrzydzać sobie przyjemność lektury Mistrza wiedząc, że widziało się jak spartaczono jego pomysły.
Gwynhwar napisał/a
Jestem pod wrażeniem.

Prawda? Może wyjść naprawdę gustowny i intrygujący film. Teraz czekam tylko na jego pojawienie się na jakimś nośniku, coby sobie można spokojnie obejrzeć w domowym zaciszu.

Witchma - 27 Lutego 2008, 13:40

Chal-Chenet napisał/a
Dobry jest też Zew Cthulhu, zrealizowany w konwencji kina niemego.

widziałam Zew Cthulhu - świetny pomysł, klimat świetnie oddaje prozę Lovecrafta, ale na dłuższą metę oglądanie dość męczące :)

Dunadan - 27 Lutego 2008, 14:47

Witchma napisał/a
ale na dłuższą metę oglądanie dość męczące :)

Tak jak czytanie Lovecrafta :mrgreen:

Dzieki za wszelkie informacje!

Angelus - 28 Lutego 2008, 12:41

Interesujące rzeczy tu prawicie a "tutaj" zaintrygowało mnie bardzo. :wink: Mam nadzieję, że będzie dostępny ten film na dvd i uda mi się go kiedyś zobaczyć. Narobiliście mi apetytu. :twisted:
Hubert - 28 Lutego 2008, 14:25

Właśnie zobaczyłem, że od paru dni na DVD można dostać 18 odcinków animowanego Spawna, ale kosztuje to to blisko stówy. Ech... :(
Comar - 2 Marca 2008, 08:29

Sosnechristo niegdyś napisał/a
Czekam na czwartą część Piratów z Karaibów. Może naiwny jestem i w ogóle, ale od dziecka mam hopla na punkcie pirackich klimatów, zaś trzecia część jakoś tak... przypadła mi bardzo do gustu.
Wiadomo, że będzie. Ale może ktoś zna dokładniejsze informacje - reżyser, data rozpoczęcia zdjęć/premiery?

Ponoć planowany jest na 2011 rok.
LINK

lavojtek - 2 Marca 2008, 10:28

Dunadan napisał/a
jakiś czas temu dowiedziałem się o ekranizacji W górach szleństwa Lovecrafta

Niestety dopiero w 2010 ale przez nie byle kogo bo Guillermo del Toro :bravo :bravo :bravo

Witchma - 2 Marca 2008, 10:32

Comar napisał/a

Wiadomo, że będzie. Ale może ktoś zna dokładniejsze informacje - reżyser, data rozpoczęcia zdjęć/premiery?

Ponoć planowany jest na 2011 rok.
LINK

to dziwna decyzja, ale w sumie zakończenie trzeciej części pozostaje otwarte... no i trza jednak poszukać eliksiru młodości dla Elizabeth, skoro ma męża tak rzadko widywać ;)

trzecia część mnie osobiście podobała się najmniej, ale Jack to jednak Jack, no i Barbossa nie ustępuje mu w niczym :D

Martva - 2 Marca 2008, 10:40

Witchma napisał/a
no i trza jednak poszukać eliksiru młodości dla Elizabeth, skoro ma męża tak rzadko widywać ;)

Nieeee, nie chcemy Elizabeth, a jej męża tym bardziej :|

Hubert - 2 Marca 2008, 11:12

Eee, Elizabeth jeszcze może się pojawić, jak lepszej panny nie znajdą. Ale Drewlando zdecydowanie powinien popłynąć w rejs dookoła świata i podążać takim szlakiem, żeby nie zahaczyć o Karaiby.

Comar
, dzięki. Może wytrzymam do 2011. :)

Witchma - 2 Marca 2008, 11:19

Martva napisał/a
Nieeee, nie chcemy Elizabeth, a jej męża tym bardziej :|

słyszałam kiedyś, że w ewentualnej kontynuacji ich już nie będzie, dzięki bogom... :D
pamiętam, jak trzecią część oglądałam na pokazie przedpremierowym - pełne kino ludzi, koniec filmu - pojawia się zmartwychwstały OB z chusteczką na głowie i całe kino w śmiech... taki wzniosły moment zniszczyć ;)

ilcattivo13 - 5 Marca 2008, 19:32

właśnie obejrzałem trailer "The Red Baron" - i już nie mogę się doczekać całości...
Adashi - 5 Marca 2008, 23:30

ilcattivo13 napisał/a
właśnie obejrzałem trailer The Red Baron - i już nie mogę się doczekać całości...

Faktycznie trailer jest świetny, zapowiada się ciekawe widowisko :)

Taselchof - 6 Marca 2008, 20:20

Po obejrzeniu świetnie zrobionego Wedźmikołaja czekam na Kolor magii :D http://pl.youtube.com/watch?v=QxtIt_PQHiE&NR=1

Baron rzeczywiście fajnie wygląda miejmy nadzieje że scenariusz będzie ciekawy :P

ilcattivo13 - 6 Marca 2008, 20:44

Hogfather był super, a jeśli Pratchett tak samo pilnował twórców "Koloru magii", to na pewno nie będzie gorzej.
Taselchof - 6 Marca 2008, 21:08

bibliotekarz mistrzowski jak zawsze uuk ;]
ilcattivo13 - 6 Marca 2008, 22:01

no pewnie że uuk :wink:
Martva - 6 Marca 2008, 22:05

O jaaaa :)
ilcattivo13 - 6 Marca 2008, 22:11

Martva napisał/a
O jaaaa :)

uuk?

Partner forum