Gry o tron - Ogólnie o sporcie
Agi - 2 Sierpnia 2010, 06:36
Uznając argumenty mada i Dabliu, otworzyłam z powrotem temat MMA i scaliłam posty. Miłej i pokojowej dyskusji życzę.
Fidel-F2 - 2 Sierpnia 2010, 07:54
to ja sobie ten temat wrzucę w ignory
Agi - 2 Sierpnia 2010, 07:58
Fidel-F2, świat już wie, ale bez tej wiedzy też by nie zginął.
Fidel-F2 - 2 Sierpnia 2010, 08:02
ale pewności nie ma
terebka - 2 Sierpnia 2010, 09:00
Z poślizgiem, Małachowski. I tak oto staliśmy się potęgą w lekkoatletycznych dyscyplinach miotanych. Jeszcze tylko oszczepnik by się przydał
Dabliu - 2 Sierpnia 2010, 11:21
Fidel-F2 napisał/a | to ja sobie ten temat wrzucę w ignory |
To ja sobie ten fakt zanotuję w dzienniczku.
A później zrobię kawę i obejrzę teledysk na you tube
Nitj'sefni - 2 Sierpnia 2010, 13:00
Brawa dla naszych żużlowców i lekkoatletów. Ich sukcesy to trochę osłody po klapie naszych drużyn w europejskich pucharach. Czy kiedyś ucieszę się z sukcesów naszych w mojej ulubionej dyscyplinie sportu? Ale ponarzekam w innym temacie w swoim czasie.
Sandman - 8 Sierpnia 2010, 17:37
dla dziewczyn w Grand Prix w siatkówkę. 3 wygrane mecze w naprawdę fajnym stylu i komplet punktów.
Nitj'sefni - 8 Sierpnia 2010, 19:50
Brawa Ja co prawda siatkówkę żeńską średnio lubię, no, ale jak grają Skowrońska z Barańską, to z przyjemnością spoglądam na ekran telewizora.
Agi - 8 Sierpnia 2010, 21:55
dla Unii Leszno, w pięknym stylu zakończyła rozgrywki fazy zasadniczej.
Dzisiejszy mecz z Caelum Stal Gorzów 58:32 przypieczętował sprawę.
mad - 13 Sierpnia 2010, 13:47
Jutro kolejne Grand Prix. Nie siedzę w żużlu, ale szczerze życzę wszystkiego najlepszego naszym zuchom.
Jakieś prognozy znawców?
Agi - 13 Sierpnia 2010, 14:22
Nie aspiruję do miana znawcy, chociaż GP oglądam od 10 lat regularnie.
Myślę, że oprócz Golloba i Hampela duże szanse ma Bjerre, bo to niemal jego domowy tor. Nie skreślałabym też Crumpa, który dobrze czuje się w Manilli oraz Holty - na szwedzkich torach w tym sezonie nie ma sobie równych.
Osobiście trzymam kciuki za Jarka Hampela, kibicuję mu od czasów gdy jeździł w Polonii Piła.
Agi - 14 Sierpnia 2010, 19:32
Po dwóch seriach wyścigów prowadzi Gollob, Jarek ma o jeden punkt mniej czyli 7, Holta tyle samo.
Agi - 14 Sierpnia 2010, 21:10
Moje przewidywanie niemal się sprawdziły,
wygrał Holta
drugi Crump
trzeci Gollob
Szkoda mi Hampela, jakoś mu dziś nie szło i odpadł w półfinale.
Gollob mocno przeszarżował w ostatniej serii, przewrócił Sajfutdinowa, który złamał nadgarstek. Przerażająco to wyglądało.
Na czele klasyfikacji Gollob, Hampel drugi, Crump trzeci, Holta czwarty.
Do końca sezonu jeszcze cztery turnieje.
mad - 14 Sierpnia 2010, 21:22
Oglądałem jednym okiem. Gollob spartolił speawę, inicjując wypadek. Na pewno nie był w pełni sprawny w finale. Holta jeździł bardzo dziko - widziałem 2 ostatnie jego biegi.
Holta
Agi - 14 Sierpnia 2010, 21:50
Holta zawsze jeździ dziko, taki ma styl.
Kawał wariata z niego i za to go lubię.
ihan - 15 Sierpnia 2010, 08:31
Co do Holty mam mieszane uczucia, potrafi być mocno nierówny. A ze zwycięstw Tomka ogromnie się cieszę. Za cztery turnieje mam nadzieję cieszyć się jeszcze bardziej.
xan4 - 16 Sierpnia 2010, 18:04
Wprawdzie nie wszyscy uznają szachy za sport, ale co mi tam
Darek Świercz, szesnastolatek, zdobył trzecie miejsce w Mistrzostwach Świata juniorów do lat 20.
Bardzo się cieszę z jego sukcesu
Witchma - 16 Sierpnia 2010, 18:05
xan4, to jest bardzo konkretne osiągnięcie
dalambert - 16 Sierpnia 2010, 19:01
xan4, nie dość, ze sport to jeszcze trzeba myśleć
Nitj'sefni - 17 Sierpnia 2010, 19:35
xan4, może nie jestem specjalnym fanem szachów, ale mam szacunek dla graczy, bo tu faktycznie trzeba mieć nieźle poukładane w głowie. Ja lubię czasem pograć, ale ze słabym skutkiem.
dzejes - 19 Sierpnia 2010, 18:35
Nitj'sefni napisał/a | bo tu faktycznie trzeba mieć nieźle poukładane w głowie |
Choroby psychiczne to niemal choroby zawodowe arcymistrzów, więc nie do końca
xan4 - 19 Sierpnia 2010, 19:20
dzejes, nie przesadzałbym. Jeden Fischer wiosny nie czyni.
Jest obecnie wiele arcymistrzów w Polsce, pracujących normalnie, studiujących, szachami zajmującymi się niejako przy okazji. Ci z reguły są normalni.
W jakiejś jednak części muszę się z Tobą zgodzić. Ci grający zawodowo, niejako kręcących się tylko wokół szachów, żyją tak jakby w swoim świecie, ze swoimi przyzwyczajeniami, zafiksowaniami.
dzejes - 19 Sierpnia 2010, 20:38
xan4 napisał/a | Jest obecnie wiele arcymistrzów w Polsce, |
Weź poprawkę na moją manierę - pisania felietonistycznego Oczywiście nie pisałem o arcymistrzach w rozumieniu sportowym, lecz potocznym, w którym arcymistrz jest jeden na pokolenie. No może dwóch, ale wtedy muszą mieć podobne nazwiska;)
dalambert - 21 Sierpnia 2010, 18:12
Kamil Stoch to było świetne
Chal-Chenet - 21 Sierpnia 2010, 18:30
Żeby w zimie było podobnie...
dalambert - 21 Sierpnia 2010, 18:32
Chal-Chenet, Czy nie za dużo wymagasz ?
Chal-Chenet - 21 Sierpnia 2010, 18:36
Nie wiem, ale miło by było znaleźć jakiegoś następcę Małysza. Bo on niedługo odejdzie na emeryturę i znowu będziemy słabszym średniakiem bez szans na sukces...
Agi - 22 Sierpnia 2010, 20:22
Unia Leszno w półfinale DMP na Żużlu
Chal-Chenet - 31 Sierpnia 2010, 21:44
http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html
Duży szacun!
|
|
|