To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Ogólnie o sporcie

Agi - 2 Sierpnia 2010, 06:36

Uznając argumenty mada i Dabliu, otworzyłam z powrotem temat MMA i scaliłam posty. Miłej i pokojowej dyskusji życzę.
Fidel-F2 - 2 Sierpnia 2010, 07:54

to ja sobie ten temat wrzucę w ignory
Agi - 2 Sierpnia 2010, 07:58

Fidel-F2, świat już wie, ale bez tej wiedzy też by nie zginął.
Fidel-F2 - 2 Sierpnia 2010, 08:02

ale pewności nie ma
terebka - 2 Sierpnia 2010, 09:00

Z poślizgiem, :bravo :bravo :bravo Małachowski. I tak oto staliśmy się potęgą w lekkoatletycznych dyscyplinach miotanych. Jeszcze tylko oszczepnik by się przydał :)
Dabliu - 2 Sierpnia 2010, 11:21

Fidel-F2 napisał/a
to ja sobie ten temat wrzucę w ignory

To ja sobie ten fakt zanotuję w dzienniczku.
A później zrobię kawę i obejrzę teledysk na you tube :roll:

Nitj'sefni - 2 Sierpnia 2010, 13:00

Brawa dla naszych żużlowców i lekkoatletów. :bravo :bravo :bravo Ich sukcesy to trochę osłody po klapie naszych drużyn w europejskich pucharach. Czy kiedyś ucieszę się z sukcesów naszych w mojej ulubionej dyscyplinie sportu? Ale ponarzekam w innym temacie w swoim czasie.
Sandman - 8 Sierpnia 2010, 17:37

:bravo dla dziewczyn w Grand Prix w siatkówkę. 3 wygrane mecze w naprawdę fajnym stylu i komplet punktów.
Nitj'sefni - 8 Sierpnia 2010, 19:50

Brawa :bravo Ja co prawda siatkówkę żeńską średnio lubię, no, ale jak grają Skowrońska z Barańską, to z przyjemnością spoglądam na ekran telewizora. :mrgreen:
Agi - 8 Sierpnia 2010, 21:55

:bravo dla Unii Leszno, w pięknym stylu zakończyła rozgrywki fazy zasadniczej.
Dzisiejszy mecz z Caelum Stal Gorzów 58:32 przypieczętował sprawę.

mad - 13 Sierpnia 2010, 13:47

Jutro kolejne Grand Prix. Nie siedzę w żużlu, ale szczerze życzę wszystkiego najlepszego naszym zuchom.
Jakieś prognozy znawców?

Agi - 13 Sierpnia 2010, 14:22

Nie aspiruję do miana znawcy, chociaż GP oglądam od 10 lat regularnie.
Myślę, że oprócz Golloba i Hampela duże szanse ma Bjerre, bo to niemal jego domowy tor. Nie skreślałabym też Crumpa, który dobrze czuje się w Manilli oraz Holty - na szwedzkich torach w tym sezonie nie ma sobie równych.
Osobiście trzymam kciuki za Jarka Hampela, kibicuję mu od czasów gdy jeździł w Polonii Piła.

Agi - 14 Sierpnia 2010, 19:32

Po dwóch seriach wyścigów prowadzi Gollob, Jarek ma o jeden punkt mniej czyli 7, Holta tyle samo. :bravo
Agi - 14 Sierpnia 2010, 21:10

Moje przewidywanie niemal się sprawdziły,
wygrał Holta :bravo :bravo :bravo
drugi Crump :bravo :bravo
trzeci Gollob :bravo
Szkoda mi Hampela, jakoś mu dziś nie szło i odpadł w półfinale.
Gollob mocno przeszarżował w ostatniej serii, przewrócił Sajfutdinowa, który złamał nadgarstek. Przerażająco to wyglądało.
Na czele klasyfikacji Gollob, Hampel drugi, Crump trzeci, Holta czwarty.
Do końca sezonu jeszcze cztery turnieje.

mad - 14 Sierpnia 2010, 21:22

Oglądałem jednym okiem. Gollob spartolił speawę, inicjując wypadek. Na pewno nie był w pełni sprawny w finale. Holta jeździł bardzo dziko - widziałem 2 ostatnie jego biegi.
Holta :bravo

Agi - 14 Sierpnia 2010, 21:50

Holta zawsze jeździ dziko, taki ma styl.
Kawał wariata z niego i za to go lubię.

ihan - 15 Sierpnia 2010, 08:31

Co do Holty mam mieszane uczucia, potrafi być mocno nierówny. A ze zwycięstw Tomka ogromnie się cieszę. Za cztery turnieje mam nadzieję cieszyć się jeszcze bardziej.
xan4 - 16 Sierpnia 2010, 18:04

Wprawdzie nie wszyscy uznają szachy za sport, ale co mi tam :)

Darek Świercz, szesnastolatek, zdobył trzecie miejsce w Mistrzostwach Świata juniorów do lat 20.

Bardzo się cieszę z jego sukcesu :)

Witchma - 16 Sierpnia 2010, 18:05

xan4, to jest bardzo konkretne osiągnięcie :bravo
dalambert - 16 Sierpnia 2010, 19:01

xan4, nie dość, ze sport to jeszcze trzeba myśleć :bravo
Nitj'sefni - 17 Sierpnia 2010, 19:35

xan4, może nie jestem specjalnym fanem szachów, ale mam szacunek dla graczy, bo tu faktycznie trzeba mieć nieźle poukładane w głowie. Ja lubię czasem pograć, ale ze słabym skutkiem. ;P:
dzejes - 19 Sierpnia 2010, 18:35

Nitj'sefni napisał/a
bo tu faktycznie trzeba mieć nieźle poukładane w głowie

Choroby psychiczne to niemal choroby zawodowe arcymistrzów, więc nie do końca ;)

xan4 - 19 Sierpnia 2010, 19:20

dzejes, nie przesadzałbym. Jeden Fischer wiosny nie czyni.
Jest obecnie wiele arcymistrzów w Polsce, pracujących normalnie, studiujących, szachami zajmującymi się niejako przy okazji. Ci z reguły są normalni.
W jakiejś jednak części muszę się z Tobą zgodzić. Ci grający zawodowo, niejako kręcących się tylko wokół szachów, żyją tak jakby w swoim świecie, ze swoimi przyzwyczajeniami, zafiksowaniami.

dzejes - 19 Sierpnia 2010, 20:38

xan4 napisał/a
Jest obecnie wiele arcymistrzów w Polsce,

Weź poprawkę na moją manierę - pisania felietonistycznego ;) Oczywiście nie pisałem o arcymistrzach w rozumieniu sportowym, lecz potocznym, w którym arcymistrz jest jeden na pokolenie. No może dwóch, ale wtedy muszą mieć podobne nazwiska;)

dalambert - 21 Sierpnia 2010, 18:12

Kamil Stoch :bravo to było świetne :!:
Chal-Chenet - 21 Sierpnia 2010, 18:30

Żeby w zimie było podobnie...
dalambert - 21 Sierpnia 2010, 18:32

Chal-Chenet, Czy nie za dużo wymagasz ?
Chal-Chenet - 21 Sierpnia 2010, 18:36

Nie wiem, ale miło by było znaleźć jakiegoś następcę Małysza. Bo on niedługo odejdzie na emeryturę i znowu będziemy słabszym średniakiem bez szans na sukces... :(
Agi - 22 Sierpnia 2010, 20:22

Unia Leszno w półfinale DMP na Żużlu :bravo :bravo :bravo
Chal-Chenet - 31 Sierpnia 2010, 21:44

http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html

:bravo :bravo :bravo Duży szacun!

Partner forum