Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - David Weber: cykl o Honor Harrington
Adanedhel - 23 Stycznia 2009, 16:10
Sądzisz, że nie dostanie, gdy w końcu dojdzie do wojny z Ligą?
Lynx - 23 Stycznia 2009, 16:13
Adanedhel, Ty coś wiesz? A może sojusz Królestwa i Haven? Na zasadzie wróg mojego wroga...??
Adanedhel - 23 Stycznia 2009, 16:34
Na razie jeszcze tylko przewiduję. Ale we wstępie do "Storm from the Shadows" Weber sam przyznał, że mniej więcej - nie wiem na ile mniej, na ile więcej - takim kierunku to zmierza. Jeśli kiedyś uda mi się przeczytać całość to może dowiem się czegoś.
Lynx - 23 Stycznia 2009, 16:42
Ixolite - 23 Stycznia 2009, 23:26
A gdzież są te nowości u Baena? Jakoś nie mogę sie tam odnaleźć :/
Adanedhel - 24 Stycznia 2009, 17:03
Znaczy chodzi Ci o "Storm From the Shadows"? Wersję "Ooopsie" już wycofano, teraz przygotowują się do wydania pełnej, znaczy po kompletnej redakcji i korekcie. Ma wyjść, zdaje się, 6 marca.
Adanedhel - 23 Lutego 2009, 18:36
dalambercie, chciałeś okładki do Storm from the Shadows? Ona od jakiegoś czasu już chyba była. W każdym razie:
dalambert - 25 Lutego 2009, 09:20
Adanedhel, dzieki drogi kontradmirale - i jesli tylko możesz to spojleruj do woli
Ixolite - 25 Lutego 2009, 11:20
Akcja się... rozwija
dalambert - 25 Lutego 2009, 17:56
Ixolite, komandorze ! jak przeczytałes w barbarzyńskim języku to spojleruj , a nie sie przekomarzaj - bo grzmotniem
Owca.von.Kozic - 25 Lutego 2009, 18:45
RMMC tez już tupie z niecierpliwości kamaszami o pokłady...
Adanedhel - 3 Marca 2009, 17:19
Honor nie wychodzi, za to Rebis pofatygował się przetłumaczyć coś innego. Nie znam, może będzie dobre:
http://www.rebis.com.pl/r...=print&id=K3752
Owca napisał/a | RMMC tez już tupie z niecierpliwości kamaszami o pokłady... |
To niech potupie, o!
dalambert - 3 Marca 2009, 18:43
sądząc po zajawce Weber poszedl po bandzie i zamienił treecaty na czołgi o unukalnej więzi z czołgistą. Czyżby czwarte pancyrne w kosmosie
Adanedhel - 3 Marca 2009, 19:00
Jeden - powinniśmy zmienić tytuł wątku
Dwa - powinniśmy przenieść go do Pikniku, bo to dawno przestał być konkurs.
Trzy - "Bolo!" nie czytałem, ale słyszałem, że jest niezłe. W każdym razie w USA doczekało się wznowień.
Agi - 3 Marca 2009, 19:16
Jeszcze jakieś życzenia?
Załatwię hurtem
Adanedhel - 3 Marca 2009, 19:21
Pytanie - ile sobie za to policzysz?
dalambert - 3 Marca 2009, 20:10
Agi, Zyczenia
łosoś, kawior, melba, dwa martele - jak pisal poeta i
Agi, na SKOFie jak tylko mogla bedzie
Agi - 3 Marca 2009, 20:59
Wątek przeniesiony, tytuł zmieniony.
Łososia, kawior, melbę i martela możecie mi postawić 19 marca, jak będę w Warszawie
Na SKOFĘ nie dam rady
Lynx - 3 Marca 2009, 21:00
Łojejku chyba zapoluję na nową książkę. Adanedhel, mam wysłać czy przywieźć?
dalambert - 3 Marca 2009, 21:09
Agi, Postawimy i to jeszcze w Paradoxie - ostatnie to chwile, ale może potomni powiedzą JAKIE
dalambert - 3 Marca 2009, 21:12
Lynx napisał/a | Łojejku chyba zapoluję na nową książkę. Adanedhel, mam wysłać czy przywieźć? |
Lynx przyweźć SKOFA na Cie czeka
Ixolite - 3 Marca 2009, 22:24
dalambert napisał/a | Ixolite, komandorze ! jak przeczytałes w barbarzyńskim języku to spojleruj , a nie sie przekomarzaj - bo grzmotniem |
Na SKOFie moze pospojleruje Gdzies w polowie jestem.
Adanedhel - 4 Marca 2009, 09:29
Agi, więc ugościmy w czwartek, jeśli się nas nie boisz
Lynx napisał/a | Adanedhel, mam wysłać czy przywieźć? |
Jeśli się zjawisz na SKOFIE to ja poproszę w zestawie
Chyba powinienem na poważnie zabrać się za tą książkę... A może poczekam na kompletne wydanie? Jeszcze parę dni tylko.
Lynx - 4 Marca 2009, 12:23
Adanedhel, ale ja jeszcze nie wiem czy i kiedy kupię. Małam na myśli pożyczone. Jesli natomiast masz jakieś życzenie inne a ja będe miała ten tytuł to z największą przyjemnością przywiozę.
Adanedhel - 4 Marca 2009, 17:35
Lynx napisał/a | Małam na myśli pożyczone. |
Wiem
Na razie nie będę nic pożyczał. I tak mam tony książek do czytania i dobę przynajmniej o kilka godzin zbyt krótką, żeby to wszystko przeczytać
dalambert - 5 Marca 2009, 09:01
Adanedhel, drogo kontradmirale = szefie Wywiadu Floty w Warszawie na Puławskiej istnieje filia firmy Manpower / pełne namiary ma Kruk/ co sie dzieje ?
Adanedhel - 5 Marca 2009, 09:10
Jeżdżąc do redakcji codziennie mijałem ich centralę. Gdy pierwszy raz zobaczyłem nazwę trochę się uśmiałem. Potem moja szkoła zaczęła zamieszczać oferty pracy od nich. Podejrzewam, że tylko się podszywają
Ixolite - 5 Marca 2009, 15:36
Też widziałem, koło mojej szkoły w dodatku. Czyżby szpieguny?
Adanedhel - 5 Marca 2009, 18:49
Ixi, zinfiltruj i przekaż nam wszystko, o czym się dowiesz.
Sprawiłem sobie Bolo!. Zdaje się, że Rebis rusza z nową, sporą serią. Według noty wydawcy wybrali Webera, bo w swojej książce przelatuje przez całą historię tych czołgów, od małych głupich gratów do sztucznych inteligencji wyposażonych w broń atomową Lista książek o Bolach (?) jest spora:
Cytat | Laumer, Keith (in English). Bolo: Annals of the Dinochrome Brigade.
Laumer, Keith (in English). The Compleat Bolo.
Laumer, Keith (in English). Rogue Bolo.
Laumer, Keith (in English). The Stars Must Wait.
Stirling, S. M.; S.N. Lewitt, J. Andrew Keith, Todd Johnson, Mike Resnick, Barry N. Malzberg, Christopher Stasheff, Mercedes Lackey, Larry Dixon, David Drake. Bill Fawcett. ed (in English). Bolos Book I: Honor of the Regiment.
Stasheff, Christopher; S. M. Stirling, S. N. Lewitt, Shirley Meier, Karen Wehrstein, Todd Johnson, William R. Forstchen. Bill Fawcett. ed (in English). Bolos Book II: The Unconquerable.
Evans, Linda; Robert R. Hollingsworth, David Weber. Bill Fawcett. ed (in English). Bolos Book III: The Triumphant.
Weber, David M.; S. M. Stirling, John Mina, William R. Forstchen, Robert Greenberger, William H. Keith, Jr., Todd Johnson, Steve Perry, John DeCamp, Mark Thies, Linda Evans. Bill Fawcett. ed (in English). Bolos Book IV: Last Stand.
Keith, William H.; Mark Thies, John Mina, J. Steven York, Dean Wesley Smith. Bill Fawcett. ed (in English). Bolos Book V: Old Guard.
Smith, Dean Wesley; J. Steven York, Linda Evans. Bill Fawcett. ed (in English). Bolos Book VI: Cold Steel.
Keith, William H.. Bill Fawcett. ed (in English). Bolo Brigade.
Keith, William H.. Bill Fawcett. ed (in English). Bolo Rising.
Keith, William H.. Bill Fawcett. ed (in English). Bolo Strike.
Weber, David M.. Bill Fawcett. ed (in English). Bolo!.
Ringo, John; Linda Evans (in English). The Road to Damascus.
Weber, David M. (in English). Old Soldiers. |
I zawiera wielu spośród naszych ulubionych autorów
Lynx - 5 Marca 2009, 20:47
Adanedhel, ustawiam się pierwsza w kolejce do pożyczenia i przeczytania !!!! Ja!ja! ja! ja! pleasam
|
|
|