To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Plemiona

agnieszka_ask - 7 Lutego 2008, 20:04

wywiało mnie hektar od was :? (671|522) K56
Adanedhel - 7 Lutego 2008, 20:13

No, trochę daleko. Zdaje mi się, że nieco ponad dzień drogi od Fearfola. Wysłałem już zaproszenie do plemienia.
gorat - 7 Lutego 2008, 23:41

Krótko: szukam kogoś, kto będzie w stanie na pl12 i pl16 pociągnąć mi wioski, gdyż mogę mieć problemy z czasem/kompem od jutra. System zmianowy: jak jestem przy kompie, zdejmuję zastępstwo i sam działam, potem znowu je przywracam i umówiony w uzgodnionych porach pomaga.
Ktoś się zgodzi? ;)

agnieszka_ask - 7 Lutego 2008, 23:48

ja niestety mogę mieć z tym problem, bo sama nie jestem w stanie zagwarantować swojej bytności, więc odpadam
Adanedhel - 8 Lutego 2008, 11:24

Z 13 chyba też się wycofam. Wokół mnie jest pełno gości z takiego dość dużego plemienia. Jeden jest moim permanentnym wrogiem, pozostali jego przyjaciółmi... Zobaczę tylko jak dużo chaosu uda mi się wywołać, nim zmyję się. Właśnie jedną z moich słabszych wiosek jeden z nich atakuje. Mam nadzieję, że zdziwi się widząc 2000 pik, 1500 mieczy i 1000 łuków w wiosce wartej ledwie 3500 punktów. A, no i nieco mniej pozostałych jednostek i mur na 20 poziomie.
Adanedhel - 8 Lutego 2008, 13:33

Matołek zaatakował mnie chyba wszystkim co miał... bez skanu. Wyrżnął się na 1500 toporów, jakieś 500 kawalerii i kilkadziesiąt taranów z katapultami. Miło. Tym bardziej, że nadal mam tam sporo defa 8)
gorat - 8 Lutego 2008, 14:26

Jednocześnie na pl12 nadałem 68 ataków - z kilku innych wojsko zdążyło wrócić przed liczeniem.
Oczywiście od kogoś, kto by się zajął moimi wioseczkami, aż czegoś takiego nie będę oczekiwał :P: Proszę jedynie o przypilnowanie rozbudowy i rekrutacji, bo mogę mieć problemy z obecnością... i to nie zawsze.

agnieszka_ask - 8 Lutego 2008, 16:23

ogólnie gierka fana, ale denerwuje mnie, że na wszystko muszę tyle czasu czekać, w sensie nie na surowce, ale na wybudowanie. godzina z hakiem to przesada. nie wiecie przypadkiem, w którym świecie dzieje się to szybciej?
Adanedhel - 8 Lutego 2008, 16:30

W każdym dzieje się tak samo. Szybkość budowy zależy od poziomu tego, co chcesz budować i poziomu Ratusza :) Potem jest zabawa, jak buduje się np. 20 poziom Kuźni. U mnie budowała się przez 20 godzin :wink:

Poza tym na forum wewnątrz plemion zamieściliśmy poradniki. Możesz korzystać.

gorat - 8 Lutego 2008, 16:33

Na każdym tak jest - to gra liczona przynajmniej na miesiące :P:
Godzina to i tak niewiele - za parę godzin na innym świecie skończy się budowa, która zaczęła się coś... trochę po północy. Tak. 20 godzin...
Ale nie ma się co zrażać, i tak po miesiącu, przy kilku wioskach, zaczyna to pożerać duużo czasu :? ;) Korzystaj z tego, że na razie nie trzeba dużo czasu w rozbudowę wkładać ;)

Edit: te poradniki zresztą kopiowane stąd ;) Pytaj, nie wstydzimy się odpowiadać :twisted:

agnieszka_ask - 8 Lutego 2008, 16:34

jestem na classic 12 i 16 i chyba założę sobie na jeszcze jednym świecie - nudzi mi się. wiem, że im lepszy ratusz, tym szybsza budowa, ale to czekanie mnie dobija :x
gorat - 8 Lutego 2008, 16:36

Kobieto, Ty na czterech światach chcesz?!? Wiesz, co będzie za te parę miesięcy? gorim przez komórkę ledwo ponoć na pl7 daje radę dopilnować, kilkadziesiąt wiosek robi swoje :D
Adanedhel - 8 Lutego 2008, 16:36

No to pozapraszaj do plemienia sąsiadów :D Namawianie niektórych potrafi być ciekawe.
Początek nigdy nie zajmuje wiele czasu. Potem trzeba coraz częściej doglądać spraw ;)

gorat - 8 Lutego 2008, 16:39

O, piszesz, że na 12? Cromm Cruach, dobrze pamiętam? Nie mogę znaleźć :?
agnieszka_ask - 8 Lutego 2008, 16:40

ale mi się nie chce nikogo namawiać
będę sobie rosła w wiłę, a później hmm, zdało by się kogoś wyciachać, ale najpierw jakiś sojuszników muszę złapać

gorat, bo źle szukasz
panna SaPanda jestem :D

Adanedhel - 8 Lutego 2008, 16:42

A masz już rycerza i zaczęłaś łupić okolicę?
agnieszka_ask - 8 Lutego 2008, 16:44

Adanedhel napisał/a
A masz już rycerza

no co ty! dwa dni temu zaczęłam :)

ale okolicę już łupię :roll:

joe_cool - 8 Lutego 2008, 16:44

słuchajcie, kto potrzebuje surowców na 12-tce? szczególnie sporo mam gliny i żelaza.
Adanedhel - 8 Lutego 2008, 16:46

Agnieszko, rycerz jest tani, można go mieć od niemal samego początku, a przy tym warto go mieć :)
agnieszka_ask - 8 Lutego 2008, 16:47

nie pogardziłabym :)

ale w szczególności potrzebuję drewna :roll:
tylko, że chyba jeszcze rynku nie mam, bo mi jak na razie nie był potrzebny :wink:

Adanedhel - 8 Lutego 2008, 16:49

Rynek na tym etapie nie jest potrzebny. Ale piedestał zbuduj i natychmiast rób rycerza ;)
Poza tym, z surowców, inwestuj na razie głównie w tartak i cegielnię.

Dobra, ja znikam, pewno dopiero jutro wrócę. Pa, Agnieszko :)

joe_cool - 8 Lutego 2008, 16:49

Adanedhel napisał/a
Agnieszko, rycerz jest tani, można go mieć od niemal samego początku, a przy tym warto go mieć :)

no, na 16-tym moim rycerzem złupiłam w 2,5h 144/144/112 :mrgreen: starczyło na parę budynków i koszary. teraz moja ekipa liczy rycerza i 3 piki :D

agnieszka_ask - 8 Lutego 2008, 16:49

a jak mogę zrobić tego rycerza?

ps. już wiem jak 8)

gorat - 8 Lutego 2008, 16:52

agnieszka, zgłaszaj się w te pędy do DahuN (w razie oporów - mała ilość punktów u Ciebie - wytłumaczymy współplemieńcom), kachita prześle bez oporów ;) Tylko uzgodnijcie rozmiar przesyłki, bo spichlerz Ci pęknie ;)

Edit: joe ma wioskę NPC pod bokiem, to można ten rozmiar rabunku zrozumieć :twisted:

agnieszka_ask - 8 Lutego 2008, 16:57

mało punktów, no cóż, dopiero zaczęłam :roll:
gorat - 8 Lutego 2008, 17:01

No i dlatego się będzie tłumaczyć...
Jesteście z kachitką na jednym kontynencie, więc pomoc surowcowa będzie naprawdę wydajna. Ach, chciałbym mieć na takim poziomie ciągłą produkcję wojska do grabieży... ;)

joe_cool - 8 Lutego 2008, 17:15

agnieszka_ask, jaką masz pojemność spichlerza? bo mogę Ci wysłać surowce w dowolnych ilościach :)
agnieszka_ask - 8 Lutego 2008, 17:21

na świecie 12 - 3454 - za drewienko byłabym bardzo wdzięczna, bo aktualnie mam tylko 50 sztuk :D , cegiełki mam 641 więc nie jest tak źle, a żelaza mam opór :wink:
joe_cool - 8 Lutego 2008, 17:30

na razie Ci wysłałam małą porcję (próbnie), ale jutro albo wieczorem mogę Ci podrzucić jakies większe conieco :D
Albion - 8 Lutego 2008, 18:11

gorat, to tak jak pisałem na plemionach mogę sie podjąć pilnowania twoich wioch :mrgreen:

Partner forum