To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Magda Kozak

Madzik - 16 Października 2008, 18:35

Dzięki, ale (cicho sza) mam swoją. Co prawda niebieska, jeszcze z lat 80-tych, ale jakoś się wcisnę. No muszę trochę zmienić kamuflaż, dla niepoznaki ;)
Hubert - 16 Października 2008, 18:39

Uchylasz się od odpowiedzi - kiedy to nastąpi? :mrgreen:
Madzik - 16 Października 2008, 18:47

Wcale się nie uchylam, Wysoki Sądzie! Przecież napisałam wyraźnie: 31 października! :P
Hubert - 16 Października 2008, 18:50

Wysoki sąd prosi o wybaczenie, gdyż maska z avatara ma ten feler, że czasem wizjer jest zaparowany. Życie astmatyka jest ciężkie...
A poza tym, Ty się nie baw w Kruczki prawne, jeno PW sprawdzaj :)

Kruk Siwy - 17 Października 2008, 08:43

I zestaw staników od Martvej. Ale ja proszę bez. Będziesz niedopoznania. Różowa mini... pisarka Kozak zaczyna używać motywatorów zakaznych przez konwencje międzynarodowe. Zwłaszacza przez haską.
Martva - 17 Października 2008, 08:46

Różowa mini to strasznie fajna sprawa :D
dareko - 17 Października 2008, 11:07

Madzik napisał/a
Wcale się nie uchylam, Wysoki Sądzie! Przecież napisałam wyraźnie: 31 października! :P

Swietnie, zapomnialas tylko dodac ktory to bedzie Empik. :)

gorat - 31 Października 2008, 14:18

Niiiiiiiiiiiii moooooooooo.
Gdzie się ukrywa?

gorim1 - 31 Października 2008, 20:21

dobrze więc nikt już jest w księgarniach(teoretycznie): Emipiki na stan z godziny 18 tylko sadyba i galeria Mokotów nie zawodzi za to stoisko na dworcu centralnym
agrafek - 31 Października 2008, 20:45

Uwaga, ostrzeżenie!
Przyglądajcie się uważnie kupowanym egzemplarzom. Ja dałem się ponieść entuzjazmowi i właśnie przed chwilą zacząłem kląć na czym świat stoi. Mój ma od 273 do 288 strony poodwracane strony, w dodatku wydrukowane jakoś tak niewymiarowo, że pierwsze/ostatnie linijki są poprzycinane.

gorat - 31 Października 2008, 20:55

Sprawdziłem. Centralny zawiódł :shock: Empik poratował wieczorem.

Strona 59, ssiemy dalej.

gorim1 - 1 Listopada 2008, 13:40

o matko przy wejściach na perony budka obok peronu nr. 4 tam już nie było :?:
gorat - 1 Listopada 2008, 18:24

Nie wiem, przy którym peronie jest toto w GZ, ale wiem, że sprawdziłem po kolei Jerozolimskie/Plater, Galerię Zachodnią i MiD - nigdzie nie było.
aniol - 1 Listopada 2008, 22:40

a w namiastce ksiegarni, na mazowieckim zadupiu, MOŻE bedzie w najbliższy czwartek
przy czym słowo "może" jest kluczowe...

deSAD - 16 Listopada 2008, 17:23

Pochłonąłem:)

Radość w mym sercu nastała.

Tomu następnego oczekuję:)

Napisz tylko Madziku jak można Cię przekupić.
Jaka „korzyść majątkowa” jest absolutnie niezbędna by dalsze losy wampirzej gawiedzi zagłębić :)

Madzik - 17 Listopada 2008, 12:26

Dziękuję za opinię, cieszy me strwożone serce :) Ale ciąg dalszy... Jaki ciąg dalszy? Gdzie, z kim, o czym? Toż pozamykałam wszystkie wątki, pokończyłam co trzeba, kto miał umrzeć ten nie żyje i w ogóle dalej mnie jazda, bez spoilerów! ;)

A teraz uwaga:

WEZWANIE
Wzywa się Obywateli do osobistego stawiennictwa w charakterze świadków w dniu 28 listopada 2008r. o godz. 18.00 w CBA (Centralny Basen Artystyczny) przy ul. Konopnickiej 6 w Warszawie. W placówce rekrutacyjnej Nocarzy i Renegatów odbędzie się zaprzysiężenie powieści Nikt do grona bestsellerów.

POUCZENIE
Stawiennictwo obowiązkowe. W przypadku niemożności stawienia się w wyznaczonym terminie wzywany zobowiązany jest dostarczyć zwolnienie lekarskie.

podpisano: Magdalena Kozak

Kruk Siwy - 17 Listopada 2008, 12:27

Eee... nie żyje? Prawdziwą śmiercią? Weź i nie strasz! No i powiedz coś wiecej o tej okazyji z 28 listopada.
Madzik - 17 Listopada 2008, 12:41

"A kto umarł ten nie żyje", cytując klasykę. I na tym spoilerów koniec ;P:

Co do imprezy zaś... No cóż, po prostu impreza w CBA.
Krew się leje strumieniami, zarówno sztuczna, jak i prawdziwa, gra muzyka, od czasu do czasu ktoś kogoś goni, łapie albo i nie, potem ucieka, błyskają fajerwerki, huczą wybuchy, rozlega się dyskretny terkot broni maszynowej, na scenie występują zaprzyjaźnione Winorośle, pomiędzy gośćmi przechadzają się prominenci Lyteratury i Sztuki, tudzież różne inne Celebrities w postaci gwiazd ekranu i muzyki popularnej... Podobno można będzie również wyoczyć w tłumie autorkę tego całego zamieszania :oops:
No, impreza!

Kruk Siwy - 17 Listopada 2008, 13:09

"Dyskretny terkot broni maszynowej" to mnie się podobuje. Czy wpadnę poprzechadzać się nie wiem bo wybieram się na zachód... Polski. Ale spróbuję być.
Navajero - 17 Listopada 2008, 13:23

A jak trzeba się będzie czołgać pod ogniem? :mrgreen:
Kruk Siwy - 17 Listopada 2008, 13:25

A bo to pierwszyzna? No i nieśmiertelnik jakby co mam.
deSAD - 19 Listopada 2008, 23:01

Postaram się być:)

Tylko, żebym nie .....

Krasnola - 20 Listopada 2008, 17:47

Książkę przeczytałam parę ndi po wydaniu, porywając ją od mego samca :) I stwierdzam, że gdyby każda rozrywkowa książka była napisana w taki sposób, to byłabym najszczęśliwszym człowiekiem na świecie :mrgreen: Zażalenie mam tylko jedno: co dalej? Aż sie prosi o kolejne tomy. Wątki niby pozamykane, ale rozpoczęte są nowe, które pociągają i o których chce sie poczytać SPOILER(np. jak Vesper poradzi sobie jako Lord?)
/SPOILER

Tu mała notka mojego autorstwa (pisałam ją 5 minut, jak nie mniej, więc za ewentualne braki gramatyczno-stylistyczno-różne przepraszam)
http://www.brzytwae.pl/?g...ws.NView&id=448

Hubert - 20 Listopada 2008, 20:46

Madziu, myślałem o tym, co mi powiedziałaś na Falkonie. I nie neguję wartości Nocarza, choć trochę inaczej pojmuję problemy poruszone w książce, ale to chyba kwestia bardzo indywidualna. Że się go traktuje jako powieść stricte rozrywkową, to już wina lekkiego stylu :wink: Bogiem a prawdą, tym właśnie jest - rozrywką. Tyle że teraz zapomina się o jednym - rozrywka też może nieść pewne przemyślenia. No i Nocarz niesie.
Szkopuł tkwi w jednym. Dziś ludzie bawią się śmiercią i wojną na różne sposoby - w filmach, grach i literaturze. Nie rozpatrują motywów, pobudek. Twoja powieść może skłonić kogoś w moim wieku do myślenia, ale nie młodszego. Czternasto-/piętnastolatek za bardzo przesiąkł nowoczesnym kinem i grami, które przyzwyczajają do przemocy. W filmach i grach zrezygnowano z umowności (patrz np. ostatni Rambo. niezbyt udany, ale ktoś obejrzy, bo to jest właśnie Rambo; o growych produkcjach szkoda gadać - furorę robi GTA, zadymę zrobił Soldier of Fortune, a potem już poszło).
Ja, przyznaję bez bicia, nie od razu się połapałem w tym, co jest pod stertą broni w Nocarzu, choć czułem to podskórnie.
Rozwinę to przy jakiejś okazji na żywo. Bo tu i teraz mogę namotać.

Mówiłem Ci zresztą, odniosłaś olbrzymi sukces - z przyjemnością przeczytałem książkę o istotach, do których czuję głęboką, choć nieuzasadnioną, awersję.
No i ostrzę zęby na pozostałe tomy.

PS. Co z tym privem?

dareko - 26 Listopada 2008, 13:03

Kto sie wybiera na imreze? Ja bede :)
Kruk Siwy - 26 Listopada 2008, 13:06

Ja nie niestety. Pozdrów Madzik, !
deSAD - 26 Listopada 2008, 15:06

Sorrka wielka :(

Myślałęm, że dam rade być, jednak życie patrzy na tą sprawę zupełnie inaczej.

Poprostu muszę się uczyć czytać ze zrozumieniam. Po pierwszym czytaniu byłem przekonany, że imprezka jest 29, a tu prawda okazała się inna.
Jeszcze raz przepraszam, że sie deklarowałem.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej zabawy:)

Hubert - 26 Listopada 2008, 17:14

Też myślałem, żeby się wybrać, ale w ten piątek - no nie wydolę, egzamin mam poważny. :|
dareko - 26 Listopada 2008, 18:16

Mieczaki.
deSAD - 26 Listopada 2008, 21:33

Ano małe i gotowane ze skorupa:)

Partner forum