Ludzie z tamtej strony świata - Magda Kozak
Madzik - 16 Października 2008, 18:35
Dzięki, ale (cicho sza) mam swoją. Co prawda niebieska, jeszcze z lat 80-tych, ale jakoś się wcisnę. No muszę trochę zmienić kamuflaż, dla niepoznaki
Hubert - 16 Października 2008, 18:39
Uchylasz się od odpowiedzi - kiedy to nastąpi?
Madzik - 16 Października 2008, 18:47
Wcale się nie uchylam, Wysoki Sądzie! Przecież napisałam wyraźnie: 31 października!
Hubert - 16 Października 2008, 18:50
Wysoki sąd prosi o wybaczenie, gdyż maska z avatara ma ten feler, że czasem wizjer jest zaparowany. Życie astmatyka jest ciężkie...
A poza tym, Ty się nie baw w Kruczki prawne, jeno PW sprawdzaj
Kruk Siwy - 17 Października 2008, 08:43
I zestaw staników od Martvej. Ale ja proszę bez. Będziesz niedopoznania. Różowa mini... pisarka Kozak zaczyna używać motywatorów zakaznych przez konwencje międzynarodowe. Zwłaszacza przez haską.
Martva - 17 Października 2008, 08:46
Różowa mini to strasznie fajna sprawa
dareko - 17 Października 2008, 11:07
Madzik napisał/a | Wcale się nie uchylam, Wysoki Sądzie! Przecież napisałam wyraźnie: 31 października! |
Swietnie, zapomnialas tylko dodac ktory to bedzie Empik.
gorat - 31 Października 2008, 14:18
Niiiiiiiiiiiii moooooooooo.
Gdzie się ukrywa?
gorim1 - 31 Października 2008, 20:21
dobrze więc nikt już jest w księgarniach(teoretycznie): Emipiki na stan z godziny 18 tylko sadyba i galeria Mokotów nie zawodzi za to stoisko na dworcu centralnym
agrafek - 31 Października 2008, 20:45
Uwaga, ostrzeżenie!
Przyglądajcie się uważnie kupowanym egzemplarzom. Ja dałem się ponieść entuzjazmowi i właśnie przed chwilą zacząłem kląć na czym świat stoi. Mój ma od 273 do 288 strony poodwracane strony, w dodatku wydrukowane jakoś tak niewymiarowo, że pierwsze/ostatnie linijki są poprzycinane.
gorat - 31 Października 2008, 20:55
Sprawdziłem. Centralny zawiódł Empik poratował wieczorem.
Strona 59, ssiemy dalej.
gorim1 - 1 Listopada 2008, 13:40
o matko przy wejściach na perony budka obok peronu nr. 4 tam już nie było
gorat - 1 Listopada 2008, 18:24
Nie wiem, przy którym peronie jest toto w GZ, ale wiem, że sprawdziłem po kolei Jerozolimskie/Plater, Galerię Zachodnią i MiD - nigdzie nie było.
aniol - 1 Listopada 2008, 22:40
a w namiastce ksiegarni, na mazowieckim zadupiu, MOŻE bedzie w najbliższy czwartek
przy czym słowo "może" jest kluczowe...
deSAD - 16 Listopada 2008, 17:23
Pochłonąłem:)
Radość w mym sercu nastała.
Tomu następnego oczekuję:)
Napisz tylko Madziku jak można Cię przekupić.
Jaka „korzyść majątkowa” jest absolutnie niezbędna by dalsze losy wampirzej gawiedzi zagłębić
Madzik - 17 Listopada 2008, 12:26
Dziękuję za opinię, cieszy me strwożone serce Ale ciąg dalszy... Jaki ciąg dalszy? Gdzie, z kim, o czym? Toż pozamykałam wszystkie wątki, pokończyłam co trzeba, kto miał umrzeć ten nie żyje i w ogóle dalej mnie jazda, bez spoilerów!
A teraz uwaga:
WEZWANIE
Wzywa się Obywateli do osobistego stawiennictwa w charakterze świadków w dniu 28 listopada 2008r. o godz. 18.00 w CBA (Centralny Basen Artystyczny) przy ul. Konopnickiej 6 w Warszawie. W placówce rekrutacyjnej Nocarzy i Renegatów odbędzie się zaprzysiężenie powieści Nikt do grona bestsellerów.
POUCZENIE
Stawiennictwo obowiązkowe. W przypadku niemożności stawienia się w wyznaczonym terminie wzywany zobowiązany jest dostarczyć zwolnienie lekarskie.
podpisano: Magdalena Kozak
Kruk Siwy - 17 Listopada 2008, 12:27
Eee... nie żyje? Prawdziwą śmiercią? Weź i nie strasz! No i powiedz coś wiecej o tej okazyji z 28 listopada.
Madzik - 17 Listopada 2008, 12:41
"A kto umarł ten nie żyje", cytując klasykę. I na tym spoilerów koniec
Co do imprezy zaś... No cóż, po prostu impreza w CBA.
Krew się leje strumieniami, zarówno sztuczna, jak i prawdziwa, gra muzyka, od czasu do czasu ktoś kogoś goni, łapie albo i nie, potem ucieka, błyskają fajerwerki, huczą wybuchy, rozlega się dyskretny terkot broni maszynowej, na scenie występują zaprzyjaźnione Winorośle, pomiędzy gośćmi przechadzają się prominenci Lyteratury i Sztuki, tudzież różne inne Celebrities w postaci gwiazd ekranu i muzyki popularnej... Podobno można będzie również wyoczyć w tłumie autorkę tego całego zamieszania
No, impreza!
Kruk Siwy - 17 Listopada 2008, 13:09
"Dyskretny terkot broni maszynowej" to mnie się podobuje. Czy wpadnę poprzechadzać się nie wiem bo wybieram się na zachód... Polski. Ale spróbuję być.
Navajero - 17 Listopada 2008, 13:23
A jak trzeba się będzie czołgać pod ogniem?
Kruk Siwy - 17 Listopada 2008, 13:25
A bo to pierwszyzna? No i nieśmiertelnik jakby co mam.
deSAD - 19 Listopada 2008, 23:01
Postaram się być:)
Tylko, żebym nie .....
Krasnola - 20 Listopada 2008, 17:47
Książkę przeczytałam parę ndi po wydaniu, porywając ją od mego samca I stwierdzam, że gdyby każda rozrywkowa książka była napisana w taki sposób, to byłabym najszczęśliwszym człowiekiem na świecie Zażalenie mam tylko jedno: co dalej? Aż sie prosi o kolejne tomy. Wątki niby pozamykane, ale rozpoczęte są nowe, które pociągają i o których chce sie poczytać SPOILER(np. jak Vesper poradzi sobie jako Lord?)
/SPOILER
Tu mała notka mojego autorstwa (pisałam ją 5 minut, jak nie mniej, więc za ewentualne braki gramatyczno-stylistyczno-różne przepraszam)
http://www.brzytwae.pl/?g...ws.NView&id=448
Hubert - 20 Listopada 2008, 20:46
Madziu, myślałem o tym, co mi powiedziałaś na Falkonie. I nie neguję wartości Nocarza, choć trochę inaczej pojmuję problemy poruszone w książce, ale to chyba kwestia bardzo indywidualna. Że się go traktuje jako powieść stricte rozrywkową, to już wina lekkiego stylu Bogiem a prawdą, tym właśnie jest - rozrywką. Tyle że teraz zapomina się o jednym - rozrywka też może nieść pewne przemyślenia. No i Nocarz niesie.
Szkopuł tkwi w jednym. Dziś ludzie bawią się śmiercią i wojną na różne sposoby - w filmach, grach i literaturze. Nie rozpatrują motywów, pobudek. Twoja powieść może skłonić kogoś w moim wieku do myślenia, ale nie młodszego. Czternasto-/piętnastolatek za bardzo przesiąkł nowoczesnym kinem i grami, które przyzwyczajają do przemocy. W filmach i grach zrezygnowano z umowności (patrz np. ostatni Rambo. niezbyt udany, ale ktoś obejrzy, bo to jest właśnie Rambo; o growych produkcjach szkoda gadać - furorę robi GTA, zadymę zrobił Soldier of Fortune, a potem już poszło).
Ja, przyznaję bez bicia, nie od razu się połapałem w tym, co jest pod stertą broni w Nocarzu, choć czułem to podskórnie.
Rozwinę to przy jakiejś okazji na żywo. Bo tu i teraz mogę namotać.
Mówiłem Ci zresztą, odniosłaś olbrzymi sukces - z przyjemnością przeczytałem książkę o istotach, do których czuję głęboką, choć nieuzasadnioną, awersję.
No i ostrzę zęby na pozostałe tomy.
PS. Co z tym privem?
dareko - 26 Listopada 2008, 13:03
Kto sie wybiera na imreze? Ja bede
Kruk Siwy - 26 Listopada 2008, 13:06
Ja nie niestety. Pozdrów Madzik, !
deSAD - 26 Listopada 2008, 15:06
Sorrka wielka
Myślałęm, że dam rade być, jednak życie patrzy na tą sprawę zupełnie inaczej.
Poprostu muszę się uczyć czytać ze zrozumieniam. Po pierwszym czytaniu byłem przekonany, że imprezka jest 29, a tu prawda okazała się inna.
Jeszcze raz przepraszam, że sie deklarowałem.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej zabawy:)
Hubert - 26 Listopada 2008, 17:14
Też myślałem, żeby się wybrać, ale w ten piątek - no nie wydolę, egzamin mam poważny.
dareko - 26 Listopada 2008, 18:16
Mieczaki.
deSAD - 26 Listopada 2008, 21:33
Ano małe i gotowane ze skorupa:)
|
|
|