To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Kai - 27 Marca 2010, 06:46

No właśnie ostatnio zbyt tematycznie się u mnie zrobiło w snach. Jednego morfeusza na jakiś czas zmarnować można, jakaś selekcja naturalna musi być
Fidel-F2 - 30 Marca 2010, 21:42

niech ktoś mnie uświadomi za co Ambioryks poszedł do ciupy
merula - 30 Marca 2010, 21:43

popatrz na jego blog, tam jest część. a w wątku "pozegnanie zmarłych" zachował się ohydnie. ale on przeciez nie wiedział. :wink:
Fidel-F2 - 30 Marca 2010, 22:15

pomyliłem się, miałem w luźnych zapytać, ale to chyba jaka wróżba :P

no już poczytałem, szczegółów nie wiem ale mogę się domyślić znając prostolinijność kolegi :P

shenra - 30 Marca 2010, 22:25

Fidel-F2, szkoda wspominać. Przesadził i tyle.
hrabek - 31 Marca 2010, 11:25

Przeniosłem do Luźnych co nie trzeba.
Tequilla - 2 Kwietnia 2010, 11:39

Pytanie do być może lepiej znających temat ( potrzebne mi to do książki). Czy heroina wywołuje halucynacje? Albo może, czy przy długotrwałym jej zażywaniu mogą się takowe pojawić?
Wiecie coś na temat?

Martva - 2 Kwietnia 2010, 11:45

Wydaje mi się że nie. Czytałam o poczuciu absolutnego i całkowitego szczęścia, zajrzałam teraz do wiki i piszą o euforii i błogiej apatii. Ale halucynacje to raczej po różnych psiankowatych i po grzybkach, jeśli dobrze kojarzę.
Tequilla - 2 Kwietnia 2010, 11:48

No właśnie też tak wyczytałem. Może jednak jest tak, jak z alkoholem - nie masz halunów, jak wypijesz od czasu do czasu, ale jak jesteś skrajnym alkoholikiem to pojawia się delirium tremens.
Może będący w ciągu heroiniści też tak mają?

Martva - 2 Kwietnia 2010, 11:53

A to nie wiem. Przydałby się ktoś pracujący przy uzależnieniach na przykład, może napisz do jakiegoś Monaru albo czegos w tym stylu?
Tequilla - 2 Kwietnia 2010, 11:59

jak będzie trzeba to napiszę, ale tu też wielu mądrych ludzi jest :)
kanonier - 2 Kwietnia 2010, 13:34

Witam
Nie bardzo wiedziałem gdzie napisać tego posta(założyć nowy temat?) więc zdecydowałem się napisać tutaj. Bardzo prosiłbym kogoś kto posiada październikowe wydanie czasopisma "Science Fiction, Fantasy i Horror" z roku 2009(ten z alienem na okładce, nr 48 bodajże) o podanie mi strony/stron na których znajduje się artykuł Andrzeja Pilipiuka pt. "Dlaczego nie lubię fantasy?". Dokładniej chodzi o to http://www.granice.pl/publicystyka.php?id_art=432
Jeśli napisałem to w złym temacie to przepraszam, ale jestem nowy i nie znalazłem tematu, w którym powinienem napisać tego posta.
Z góry dziękuję i czekam na szybką odpowiedź.

hrabek - 2 Kwietnia 2010, 13:38

kanonier, a regulamin przeczytałeś? Jeśli nie, to przeczytaj, a następnie przywitaj się ładnie tutaj:
http://www.science-fictio...topic.php?t=179

dalambert - 2 Kwietnia 2010, 13:40

kanonier, własnie do Biją... na śmigusa, a tak w ogóle to Ty do nas pod hasłem :"zalatw sprawę i żegnaj" czy pobędziesz z nami :wink:
kanonier - 2 Kwietnia 2010, 14:02

Regulamin przeczytałem, ale doszedłem do wniosku, że na dłużej tu nie zabawie tylko "zalatwie sprawę i żegnam" jak to napisał dalambert :) Po maturze, kupie sobie jeden z nr czasopisma, bo kilku autorów których cenię tam goszczą, to może wtedy będę odwiedzał forum...no to idę się przywitać ;p
A posta w dobrym temacie umieściłem, czy wypadałoby założyć nowy?

mBiko - 2 Kwietnia 2010, 21:27

kanonier, w numerze 48 (październik 2009) zamieszczony był felieton "Requiem dla żarówki". Ten, o który pytasz zamieszczony był w numerze 46 (sierpień 2009) na stronie 71.
kanonier - 2 Kwietnia 2010, 23:10

mBiko, ratujesz mi tyłek, wielkie dzięki :bravo Bibliografia na maturę ustną z języka polskiego gotowa ! ;d
mBiko - 3 Kwietnia 2010, 01:08

QCF.

kanonier, zajrzyj jeszcze po maturze, może na dłużej tym razem.

kanonier - 3 Kwietnia 2010, 11:32

Oczywiście, że wpadnę, może i na dłużej. Zobaczymy jak czasopismo mi się spodoba.
Memento - 3 Kwietnia 2010, 18:25

Dynka mnie rano napierd*lała jak na jakimś ciężkim kacu, chociaż nie piłem alkoholu od dobrych trzech tygodni. Tak samo żołądek. Sił mi wystarczyło na zwleczenie się pod prysznic i potem z powrotem na wyro. Teraz jest duuużo lepij. Co kilkanaście tygodni tak mam. Ma ktoś pojęcie, dlaczego? :roll:
Kai - 3 Kwietnia 2010, 18:54

Tja.
Ja miałam dzisiaj to samo.
Loteria - zachowam w sobie te dwie tabletki pyralginy, czy nie?

Zachowałam, dospałam, ale jak przestało działać, boli znowu. Pogoda taka

Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2010, 23:35

Memento napisał/a
Ma ktoś pojęcie, dlaczego?
masz raka
shenra - 3 Kwietnia 2010, 23:38

Fidel-F2, opanuj się. Bo zaczynasz prowokować. Tak, jak i w poprzednim przypadku, nie jest to zabawne i nie oczekuj tego poczucia humoru.
Chal-Chenet - 3 Kwietnia 2010, 23:42

A można same cycki, bez koszulki? :mrgreen:

Już uciekam...

shenra - 3 Kwietnia 2010, 23:45

Chal-Chenet, Twoje Ci nie wystarczą? :mrgreen:
Chal-Chenet - 3 Kwietnia 2010, 23:51

Za małe, nie takie ładne i "doręczne" jak kobiece... :(
shenra - 3 Kwietnia 2010, 23:52

Chal-Chenet napisał/a
Za małe, nie takie ładne i doręczne jak kobiece...
Nie bubaj, zawsze możesz sobie nadmuchać :mrgreen: ;P:
Chal-Chenet - 3 Kwietnia 2010, 23:55

Eee, nie bawi mnie bycie "shemale". Mam inne zboczenia. :mrgreen:
shenra - 3 Kwietnia 2010, 23:56

Chal-Chenet, nikt nie jest doskonały :lol: EOT.
Martva - 3 Kwietnia 2010, 23:57

No wiesz?

Partner forum