To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 7 Sierpnia 2008, 09:31

Kasiek napisał/a
Ile za ten stanik, którego szkoda zniszczyć, przepraszam bardzo?

Ehhh, stanik za 50 zł fajna rzecz :|

Kasiek napisał/a
I jakie miseczki chroni?

No nawet to wieeeeeelkie D.
Na Lobby dziewczyny o tym pisały, ktoś miał i chwalił, ktoś miał i jęczał że małe toto i się stanik nie mieści, bo ma fiszbiny za szerokie. Fakt że nie podali wymiarów, ale przypuszczam że moje Doris obie i Panache Specjalne Okazje to raczej by się w tym nie zmieściły.
BTW ten ostatni chce mnie zabić, nigdy w życiu nie miałam na sobie stanika tak strasznie wbijającego się w mostek. Na pewno coś się z tym da zrobić, poza noszeniem wacika kosmetycznego między ciałem a stanikiem :evil:

Martva - 7 Sierpnia 2008, 16:57

Zrobiłam deal ze szwagrem - ja mu kupiłam film na Allegro, on mnie stanik na e-bay. Teraz właśnie czytam że usztywniane M&S potrafią być rozmiar mniejsze od miękkich mimo tego samego rozmiaru na metce, ale co tam. Dowiem się już pod koniec września :twisted:
May - 7 Sierpnia 2008, 18:19

M&S to wogole dziwne sa, mam plunge 30f ktory jest za duzy ociupinke, ale mam rowniez halfcupa (chyba) w tym samym rozmiarze, ktory jest prawie za maly...
Bez mierzenia nie sprawdzisz. A jakby byl za maly to zawsze zostaje allegro, podejrzewam, ze na tym nie stracisz ;P:

Martva - 8 Sierpnia 2008, 09:38

Obudziłam się dziś rano, przejrzałam po raz n-ty książkę o koralikach po angielskiemu, olśniło mnie jak sie przyjrzałam jednemu obrazkowi i chyba zrozumiałam na czym polega ścieg commanche. A w każdym razie co dotychczas robiłam źle. Iiiii! :D

EDIT: możliwe że stracę, drogi był. W każdym razie jak ten na allegro co go obserwuję pójdzie za mniej, to się zdenerwuję.

Martva - 9 Sierpnia 2008, 12:01

Cytat
O sobie Siemka !! Kim jestem Sobą Jestem... !! Dziewczyną Martyna Taką nastolatką...Szanuje siebie i szanuje kogoś kto mnie szanuje!! ...Kocham Życie ...Moje Życie ...!! Nienawidze ludzi, którzy oceniaja kogoś niezdąrzając go poznać!! ...Mam dume i honor...!! Mam siłe i walke...!! Niema problemów to niema konfilktów...!!..Pier**** mnie to co inni mówią o mnie...!! Poznasz sam zobaczysz kim jestem!! Choć sama dokońca niewiem...!!Życie to walka , a nie bajka!! Chociaż życia niepokolorował Dysney ...to ja chce mieć spokojną przyszłość!! ...Połowa chce ukraść mi Życie i Słowa...ja pamietam o swych wadach ..Ty też pamietaj..!! Mam Uczucia..Wieze w siebie Wieże w moje Życie !! Bo mam po co żyć choć problemów dużo...Ale walcze i niepoddaje się .. Ty też Walcz..Bo warto...... Miłość dziwaczne słowo które BOLI!!! Ale chyba przywykłam do SAmotnośći!! ...... Aniołek zemnie Diabełek w środQ ...!! Wizerunek nieokreślony..!! Schowana w głębi siebie otwarta dla Ciebie! .... KIedyś ukradne ci Słowa........ Kocham...Myśle...CZuje...<--- :? .....
Mój wiek ciągle się zmienia LatQów mi przybywa..Choć chiałabym zatrzymać czas..!! Lub wrucić się o kilka lat wstecz naprawić to co zepsułam niezrobić tego co zrobiłam...!!LUb kogoś Zraniłam!! (Przepraszam)........

Ale ucze się na błędach i nas swych doświadczeniach!! ( Tylko Moje Życie)..... Tu NiC Do UkryCia JeŚli ChceSz To NaPisZ OdpIszE!!!.....

PozdRawIam WszystkiCh !!!!..... ( Buziaczki)

Kasiek - 9 Sierpnia 2008, 13:05

:shock:
jewgienij - 9 Sierpnia 2008, 13:05

Uffff :(
Często lepiej, żeby zawartość czyjejś głowy pozostała jego słodką tajemnicą.
Boje się, że to wcale nie jakiś dziwoląg, tylko przedstawicielka pewnej grupy.

edit.

"niezdąrzając" kogoś poznać. Imiesłów z kategorii "niemożliwych" nawet do pomyślenia( wzrokowo), a co dopiero do użycia :D Ma dziewczyna fantazję.

ilcattivo13 - 9 Sierpnia 2008, 14:01

dziewczyna powinna skontaktować się z psychologiem. I to jak najszybciej.

EDIT: chyba, że to jedna z tych 11-12 letnich nastolatek.

Martva - 9 Sierpnia 2008, 14:42

ilcattivo13 napisał/a
EDIT: chyba, że to jedna z tych 11-12 letnich nastolatek.

Nie pamiętam skąd mi się to wzięło, ale chyba znalazłam na naszej-klasie. Po wrzuceniu w googla pokazało mi to. Ekhem. Jak miałam 16 lat to też egzaltacją promieniałam,ale a/chyba byłam mądrzejsza, b/ na szczęście nie miałam wtedy internetu :D

ihan - 9 Sierpnia 2008, 15:01

Wieżę w siebie przebija wszystko. Mam kontakt z nastolatkami. Ten przykład tutaj to tylko maleńki pikuś, całkiem sympatyczny i pewnie poddany ostrej cenzurze.
ilcattivo13 - 9 Sierpnia 2008, 15:33

po przeczytaniu jej bloga mam coraz większe wątpliwości co do jej zdrowia psychicznego :|
Adanedhel - 9 Sierpnia 2008, 15:50

To przebrnąłeś przez to coś? Ja nie. Zagrażało to mojemu zdrowiu psychicznemu.
Martva - 9 Sierpnia 2008, 15:51

A ja się czuję dość normalna (nOrMaLnA?) ;)
jewgienij - 9 Sierpnia 2008, 16:11

ilcattivo13, najlepsze, że ona żadnego psychoeksperta nie potrzebuje, bo jest zadowolona z siebie i życia.
Black Angel ;P: Po angielsku błędu nie zrobiła.

Martva napisał/a
Ekhem. Jak miałam 16 lat to też egzaltacją promieniałam,ale a/chyba byłam mądrzejsza, b/ na szczęście nie miałam wtedy internetu :D

Wiesz, pewnie i były dawniej takie same głupie szesnastki, ale się przynajmniej maskowały. Teraz afiszować się z własnym debilizmem nie jest wstydem, ale oznaką braku kompleksów, objawem przebojowości, w każdym razie w dobrym tonie. ( tak jak dawna chciwość nazywana jest dzisiaj pójściem w zawodową karierę).Tak mi się zdaje, że to się zaczęło od pierwszej edycji Big Brothera, gdzie największą gwiazdą była krzykliwa, bezobciachowa Manuela( o niebo zresztą mądrzejsza od tej laski, ale to akurat nie sztuka). W następnych edycjach wszystkie dziewczyny starały się przebić ją na tym polu, a ostatnio wygrała taka brunetka, esencja głupoty i dobrego mniemania o sobie, którą uwielbiałem oglądać z chorej jakiejś fascynacji. :oops:
Ale ten "Blackangel" przebija i ją. Nawet ankietę o sobie potrafiła wypełnić tak, że się człowiek krztusi z niezdrowej uciechy. :D

ilcattivo13 - 9 Sierpnia 2008, 16:47

Adanedhel napisał/a
To przebrnąłeś przez to coś? Ja nie. Zagrażało to mojemu zdrowiu psychicznemu.

ja tam nigdy nie mówiłem/pisałem, że jestem całkiem normalny :mrgreen: więc mi to zaszkodzić nie może. Przynajmniej nie w tych ilościach... Chyba...

jewgienij - najwięksi (znaczy najgroźniejsi dla otoczenia) wariaci tak właśnie się zachowują.

Adanedhel - 9 Sierpnia 2008, 17:01

Jestem normalny. Na swój sposób. Ale jestem, o! ;)
Natomiast indoktrynacja tego typu w większych ilościach może wypaczyć każdy umysł, hehe.

jewgienij - 9 Sierpnia 2008, 17:17

ilcattivo13 napisał/a
jewgienij - najwięksi (znaczy najgroźniejsi dla otoczenia) wariaci tak właśnie się zachowują.

Najgroźniejsi to tacy, co po nich na pierwszy rzut oka nie widać :wink:

Ale ona ma włączonego koguta jak karetka i na kilometr wiadomo, że z nią źle. Nie zgodzę się jednak, że wariatka i niebezpieczna, po prostu głupia do bólu. Na miano wariata też trzeba sobie zasłużyć, nie ma tak łatwo, że każdy głupi może być czubkiem :wink: A tak po prostu: nie chcę grać z nią w jednej lidze, i tyle. Niech ucieka z mojego oddziału :D

Anonymous - 9 Sierpnia 2008, 18:49

Wariatka? To by znaczyło, że połowa populacji nastolatek jest wariatkami. :wink: Pierwszy raz takiego bloga widzicie, czy co? :twisted:
jewgienij - 9 Sierpnia 2008, 19:01

Prawdę mówiąc, ja pierwszy raz.
Ale zdarza mi się podsłuchać w różnych miejscach rozmowy nastolatek i nieco starszych dziewcząt/ kobiet, więc zszokowany jakoś specjalnie nie jestem. Tu przynajmniej wulgaryzmy są wykropkowane.
Za to niektóre studentki różni od takich lasek jedynie to, że nie rzucają mięsem i używają słowa "generalnie". Wtedy wiem, że "intelektualistka". Przesadzam, rzecz jasna, ale odsetek tych siusiumajtek wychowanych na Bravo Girl i Vivie jest zastraszający. Aż się nie chce odwrócić na ulicy, a to już wbrew naturze :?

joe_cool - 9 Sierpnia 2008, 19:31

jewgienij napisał/a
a ostatnio wygrała taka brunetka, esencja głupoty i dobrego mniemania o sobie, którą uwielbiałem oglądać z chorej jakiejś fascynacji.

to ta, co ją ostatnio wrzuciłam w MUSICIE TO ZOBACZYĆ!!! :D

a co do tekstu, który wkleiła Martva, to nie wiem, dlaczego tak ostro to oceniacie. gdyby poprawić błędy, wywalić wykrzykniki i wielokropki i trochę stylistycznie wygładzić, to wcale by to takie głupie nie było. w porównianiu do innych tExTuFf z BlOgAsKuFf to już prawie traktat filozoficzny ;) moim zdaniem widać, że dziewczyna myśli.

Dunadan - 9 Sierpnia 2008, 19:59

Martva,
Cytat
nOrMaLnA

heeej! ja już zajarzyłem o co w tym chodzi! próbowaliście to przeczytać na głos - ja próbowałem, fajna zabawa. :mrgreen:

Martva - 10 Sierpnia 2008, 09:11

Miria napisał/a
Pierwszy raz takiego bloga widzicie, czy co?

Tam jest jakiś blog poza dwoma wpisami? Nie widzę go. Obrazki 'nowsze wpisy' i 'starsze wpisy' są nieaktywne (miałam tak kiedyś z jakąś galerią zdjęć). Może spróbuje to odpalić z IE, bo czuję się uboższa...

Miria napisał/a
Pierwszy raz takiego bloga widzicie, czy co?

Ha, wrzuciłam kiedyś w googla mojego nicka i znalazłam bloga Martvej - szalonej trzynastolatki spod znaku Lwa. Był czarny. I miał różowe migające serduszka. I chyba komcie. Ale nie było tych dużych liter utrudniających czytanie, może to przychodzi z wiekiem?

joe_cool napisał/a
moim zdaniem widać, że dziewczyna myśli.

Cóż, nie mówię że nic z niej nie będzie (mam gdzieś wiersze pisane w tym wieku i wyrosłam na człowieka), ale jest zabawna :)

Dunadan napisał/a
próbowaliście to przeczytać na głos - ja próbowałem, fajna zabawa.

Czytasz duże litery jakoś inaczej niż małe?

Navajero - 10 Sierpnia 2008, 09:38

Eee... przeciętna nastolatka :) A Wy jesteście marudy :P Niedawno zrobiłem mały objazd po polskich i rosyjskich serwisach randkowych ( oczywiście wyłącznie w celach badawczo - literackich :D ) no i mogę Was zapewnić, że dużo bardziej dorosłe kobiety wypowiadały sie tam często na podobnym, lub niższym poziomie. Aha - te rosyjskie serwisy wyróżniały się in plus. Może Rosjanki nie mają jeszcze takich ekhmm... mózgóf strzaskanych przez media? ;)
Martva - 10 Sierpnia 2008, 09:42

Navajero napisał/a
A Wy jesteście marudy

Pffffff.

Cytat
Może Rosjanki nie mają jeszcze takich ekhmm... mózgóf strzaskanych przez media?

Może przeciętni Rosjanie wolą ekhmm... mniej inteligentne kobiety i tylko te normalne mają problem ze znalezieniem faceta?

Ej, w ogóle umówiłam się na obiad z kumplem i nie mam co na siebie włożyć. Chyba rzeczywiście pomyślę nad grą Ubierz sobie Martvą (BTW kto to wymyślił, Ziuta?)

mawete - 10 Sierpnia 2008, 10:11

Przeczytałe i Navajero: mam przyjemność się zgodzić - ta szczeniara jest normalniejsza od sekretarki z firmy w której pracuję :mrgreen: (delegacje wolę sobie sam wypełniać, bo jak kiedyś jej dałem do wypałnienia to...)
Adanedhel - 10 Sierpnia 2008, 11:55

mawete napisał/a
bo jak kiedyś jej dałem do wypałnienia to...

To co?

mawete - 10 Sierpnia 2008, 13:19

a nie doczytałeś, że delegację dałem?... :mrgreen: a skończyło się grubszą awanturą.
ilcattivo13 - 10 Sierpnia 2008, 13:31

Martva napisał/a
...Chyba rzeczywiście pomyślę nad grą Ubierz sobie Martvą...

to znaczy, zrobisz sobie zdjęcie nago, zamieścisz je w sieci, a my będziemy mogli "nakładać" na nie różne "ciuszki" :shock: :?: na samą myśl o tym zaczynają mnie boleć zatoki :mrgreen:

Fidel-F2 - 10 Sierpnia 2008, 13:54

mawete napisał/a
kiedyś jej dałem do wypałnienia to...
co jej kazałes zrobić :shock:
mawete - 10 Sierpnia 2008, 14:10

Fidel-F2: zgadnij :twisted:

Partner forum