Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Easy - 3 Października 2007, 23:59
Gustaw G.Garuga napisał/a | Nie mam zamiaru popierać żadnej partii, która dopuszcza taką możliwość. Stąd LiD. |
Oj, żebyś się nie zdziwił.
Gustaw G.Garuga napisał/a | Przekaz pozytywny, konkretne rozwiązania zamiast pustych ogólników (nie ściemniam!!), otwartość zamiast insynuacji... |
Tak, tego brakuje u nas. W Polsce niestety nie ma partii, która by nie posługiwała się wyłącznie ogólnikami.
lavojtek - 4 Października 2007, 13:23
Gustaw G.Garuga napisał/a | Lider torysów powiedział wręcz, że lejburzyści to nie są źli ludzie, tylko im nie wyszło |
Partia konserwatywna nie ma szans a to wystapienie Camerona to labedzi spiew
Easy - 4 Października 2007, 14:02
http://www.tvn24.pl/-1,1523572,wiadomosc.html
Łooooo jak fajnie, będą jednak debatować.
Niestety, pewnie będzie to tak samo żałosne widowisko jak to, które nam Kwachu i Kaczyński zaserwowali w poniedziałek.
Szkoda czasu.
Czarny - 4 Października 2007, 14:07
Easy napisał/a | Łooooo jak fajnie, będą jednak debatować. |
Easy napisał/a | Szkoda czasu. |
Easy, ty rzeczywiście nadajesz się na polityka. Już teraz sam sobie przeczysz To jak w końcu: fajnie, czy szkoda
Easy - 4 Października 2007, 14:09
Pierwsze zdanie było lekko ironiczne.
Ale dziękuję, że wierzysz w mój talent i zmysł polityczny.
Edit. http://www.tvn24.pl/-1,1523560,wiadomosc.html
Hahaha, nie lubię zbytnio Tuska, ale tu muszę mu przyznać złoty medal, bo zrobił Kaczyńskiego na szaro. Premier w końcu zgadza się na debatę i co widzi? Środkowy palec!
Ale Jarek się musi wkurzać teraz, że to on nagle stał się tylko "tym drugim".
NURS - 4 Października 2007, 18:27
Spin doktorzy zawirują zaraz, oj zawirują
A prawdę mówiąc, to Kaczor zrobił Tuskowi Kuku. Jesli PO nie wygra wyborów, przestanie istnieć. Rokitnicy przejdą do PiS, a reszta albo będzie kontestować, ale dołączy do LiDu. I znowu PSL będzie języczkiem u władzy
dzejes - 4 Października 2007, 18:30
A ja o PSLu już wspominałem...
Agi - 4 Października 2007, 18:40
Chłop potęgą jest i basta!
Easy - 4 Października 2007, 19:31
http://wiadomosci.wp.pl/w...44&ticaid=1494b
To dopiero będzie debata!
Sam nie wiem, który z nich gorszy...
dzejes napisał/a | A ja o PSLu już wspominałem... |
PSL-PO najlepszym rozwiązaniem dla kraju, choć chyba koalicji większościowej nie dadzą rady uciułać.
dzejes - 4 Października 2007, 20:05
Możesz się zdziwić. Jeśli w tych wyborach PSL zdobędzie przyzwoity wynik (8-9%), wejdzie do rządu, a w wyborach prezydenckich Kaczyński nie uzyska reelekcji - to właśnie PSL moim zdaniem stanie się polską prawicą. Taką, jaką chciałby GGG - co prawda w wersji polskiej, nie brytyjskiej, ale zawsze. Wtedy z czystym sumieniem będę mógł na nich pluć i z oburzeniem reagowqać na różne pomysły. Teraz niestety ogarnia mnie zgroza.
Opinii nie rozwijam, bo mi się nie chce. Kto chce - zrozumie, kto nie chce - i tak go nie przekonam.
Adanedhel - 4 Października 2007, 20:40
I tyle na temat debat: http://www.tvn24.pl/-1,1523608,wiadomosc.html
Co do jednego z Nursem się nie zgodzę. Kaczyński, jeżeli doszłoby do debaty, miałby raczej mniejsze szanse na wygraną niż Tusk. Tusk, chociaż politykiem jest miernym, potrafi mówić znacznie lepiej od Kaczyńskiego. Jeśli tylko nie dałby się wciągnąć w jakąś pyskówkę - wygrałby debatę.
Natomiast też obawiam się potencjalnego rozpadu PO, jeśli nie wygrają wyborów, w przynajmniej nie utworzą rządu. Chociaż po pochowaniu Rokity szanse na rozpad Platformy, nawet jeśli przegra, zmalały.
Gustaw G.Garuga - 4 Października 2007, 21:04
Easy napisał/a | Gustaw G.Garuga napisał/a | Nie mam zamiaru popierać żadnej partii, która dopuszcza taką możliwość. Stąd LiD. |
Oj, żebyś się nie zdziwił. |
LiD jako jedyna licząca się partia mówi wyraźnie, że z PiSem koalicję wyklucza. Na kogóż innego mam w tej sytuacji głosować?
[quote="lavojtek"]Partia konserwatywna nie ma szans a to wystapienie Camerona to labedzi spiew
O ile pamiętam, jakiś czas temu to torysi przodowali w sondażach. Potem im 'opadło', a teraz znów skoczyło:
STATE OF THE PARTIES
40% - Labour
36% - Conservatives
13% - Liberal Democrats
11% - Other
Source: YouGov/Channel 4 News
39% - Labour
36% - Conservatives
15% - Liberal Democrats
10% - Other
Source: Populus/The Times
Wg BBC w zeszłym tygodniu przewaga lejburzystów wynosiła ponad 10%. Jestem ciekaw wyniku. Z punktu widzenia Europy (w tym Polski) lepiej byłoby, gdyby w ewentualnych wyborach zwyciężyli lejburzyści, bo torysi są nieznośnie antyeuropejscy (nie tak jak UKIP - ichni LPR - ale jednak), ale wolę słuchać Camerona, niż tego kręcącego nudziarza Browna... choć to i tak muzyka dla uszu przy zionącym jadem Kaczorze
NURS - 4 Października 2007, 23:11
Adanedhel napisał/a | Natomiast też obawiam się potencjalnego rozpadu PO, jeśli nie wygrają wyborów, w przynajmniej nie utworzą rządu. Chociaż po pochowaniu Rokity szanse na rozpad Platformy, nawet jeśli przegra, zmalały. |
Wręcz odwrotnie, Rokita jako przyszły premier może ywjąć z przegranej PO całe skrzydło konserwatywne.
Easy - 4 Października 2007, 23:14
Rokita w razie przegranej PO premierem?
Że niby Big Boss Kaczyński miałby odpuścić fotel największego zabijaki w pudełku?
NURS - 4 Października 2007, 23:17
Dość głośno o tym mówią. Rokita spełniłby role Marcinkiewicza, który miał wyrwać z PO grupę potrzebna do rządzenia. Kaczyński tak działa. Pół roku, a potem rokita do wora, jak lepper i pacyfikacja reszty stanowiskami.
ihan - 5 Października 2007, 09:40
NURSie, nie wiem czy wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Przyznam, że jest mi to i tak obojętne, jeśli wygra PiS i będzie rządzić PiS, naprawdę nieważne kto będzie trzymał w biurku pieczątkę z napisem premier RP.
Rafał - 5 Października 2007, 10:16
Typuje wyniki wyścigów:
PIS - 34 %
LID - 26 %
PO - 23 %
PLS - 10 %
XX - 7 %
NURS - 5 Października 2007, 11:38
ihan napisał/a | NURSie, nie wiem czy wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Przyznam, że jest mi to i tak obojętne, jeśli wygra PiS i będzie rządzić PiS, naprawdę nieważne kto będzie trzymał w biurku pieczątkę z napisem premier RP. |
O tyle ważne, że Rokita może rozbić PO. IMO Marcinkiewicz miał to umożliwić, a kiedy okazało się, że nielzia, wypadł. Jak się przyjrzycie metodom PiS to nagranie Begerowej idealnie pasuje do modelu. LPR ruchem na rydzyka został wchłonięty, bo to zbieżne elektoraty. Lepperowcy sie nie dawali rozbić, to uderzono w wodza. Gdyby wyszedł w kajdanach, jego partia poszlaby w rozsypkę. Czarnecki, plus któryś z pretorian, mówiło się o Filipku, mieli poprowadzić dietetyczne bractwo do PiS.
Myślę, że podobny schemat bedzie po wyborach. Kto wygra, ten wyszarpie z drugiej partii flaki, bo PO i PiS mają wspólną granicę a na pograniczu wiesz jak jest, nawet dwujęzyczne nazwy.
lavojtek - 5 Października 2007, 13:34
Gustaw G.Garuga napisał/a | Wg BBC w zeszłym tygodniu przewaga lejburzystów wynosiła ponad 10%. Jestem ciekaw wyniku. |
Patrzac wstecz roznica zawsze byla niewielka. Szykuje sie wygrana rzutem na tasme? Ja obstawiam Browna nie z sympatii ale dokonujac zimnej kalkulacji Konserwatysci rzeczywiscie wiele zyskali dzieki Cameronowi, jego mlodosci i wigorowi oraz ogolnej niecheci anglikow do reszty europy jednak ciagle jeszcze sa kojarzeni z partia starych zgredow. Na dwoje babka wrozyla. Ubiegloroczne wybory samorzadowe i sromotna porazka partii pracy (3 miejsce i 20-kilka %) pokazaly ze nie mozna lekcewazyc konserwatystow (wygrana ponad 40 %). Zaskoczeniem byl drugi wynik liberalnych demokratow (takie angielskie PO ). Na ten przyklad w moim borough council rzadza teraz niepodzielnie w stosunku 37 do 5 (torysi) do 2 (lejburzysci).
p.s wiecie ze anglicy uzywaja nagminnie okreslen: jade na wakacje do europy, w europie mialo miejsce to i to i podobnych, w ktorych europa wystepuje jako cos odleglego a nawet egzotycznego
Gustaw G.Garuga - 5 Października 2007, 16:23
Wiemy W tym kontekście Kaczor, który chełpi się, że jego rząd zajmuje takie samo stanowisko, co rząd brytyjski w sprawach europejskich daje popisowy przykład braku rozeznania w wyspiarskiej specyfice kulturowej i historycznej.
Ziemniak - 5 Października 2007, 18:53
http://wiadomosci.gazeta....1.html?skad=rss
Wstyd mi za Kraków że o Kielcach nie wspomnę.
Gustaw G.Garuga - 6 Października 2007, 10:10
Gowin rzecze:
Cytat | – Zakładam, że wygramy wybory, choć sondaże nie napawają nas hurraoptymizmem - przyznał Gowin komentując sondażowe wyniki PO. Zastrzegł jednak, że zwycięży ta partia, która utworzy rząd, a nie ta, która uzyska najlepszy wynik wyborczy. - Przegra ten kto nie utworzy rządu. PO w każdym wariancie do rządu wejdzie - powiedział Gowin.
Gowin uznał jednak koalicję z LiD za mało prawdopodobną. |
Przepraszam, czy to ten sam Gowin, który nie tak dawno zapowiadał, że za POPiSem ręki nie podniesie? Bo ten "każdy wariant" brzmi cokolwiek jednoznacznie. Takie wypowiedzi tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, by głosować na LiD
Adanedhel - 6 Października 2007, 10:50
Jestem przerażony... naprawdę przerażony: http://www.wprost.pl/ar/1...c-samodzielnie/
dzejes - 6 Października 2007, 10:52
No to będziemy mieli pewnie wtedy w końcu polski Majdan.
Gustaw G.Garuga - 6 Października 2007, 11:09
Nawet, jeśli zabraknie im paru mandatów, dobiorą sobie z PO czy skądinąd. Ale jeszcze nie jest źle, jeszcze mamy szansę. Liczę na debatę Kaczora z Donaldem!
GAndrel - 6 Października 2007, 11:12
A my ciągle kierujemy się emocjami chyba. A może te 40% wie o czymś o czym my nie wiemy? Jaki właściwie PiS ma program?
dzejes - 6 Października 2007, 11:12
Stop korupcji - nie widziałeś plakatów?
EDIT: Się gość przestraszył... Ciekawe czy Policja zrobiła mu małą kontrolę oprogramowania, czy może prokuratura wezwała na rozmowę w sprawie sygn. akt PR 2334/07
Gustaw G.Garuga - 6 Października 2007, 11:23
"Osobiście mam do o. Tadeusza wielki szacunek" - chyba tylko panika mogła podyktować mu te słowa
Ej, nie jest fajnie. Ostrzegał LiD - najpierw komisja, potem wybory. Ale wszystkim tak się spieszyło, a teraz przy odrobinie pecha i głupocie społeczeństwa możemy wpaść w jeszcze głębsze szambo I TO NA CZTERY LATA.
GAndrel - 6 Października 2007, 11:30
A propos korupcji, to chyba dawanie też jest przestępstwem, prawda? Dlaczego CBA nie ściga tych co dają? czy w programie PiS jest ściganie dających łapówki?
dzejes - 6 Października 2007, 11:31
To haniebny atak na polskość, to podłe co pan robi. Zadając te pytania staje pan tam, gdzie stało ZOMO.
|
|
|