Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Anonymous - 27 Lipca 2008, 10:42
Wysyłaj!
A na stronie Mileny pojawiła się opcja zmniejszania obwodu na zamówienie. Hmm, kusi mnie, żeby spróbować.
Martva - 27 Lipca 2008, 10:49
Znaczy dobrze jest?
I dodać fotki, czy tylko jak nie będą chcieli uwierzyć?
| Cytat | | A na stronie Mileny pojawiła się opcja zmniejszania obwodu na zamówienie. |
E, krawcowa Ci zrobi tak samo, a zwężany stanik (z ciachniętym obwodem, a chyba ciachają a nie podszywają?) nie jest do końca dobrym stanikiem. Czekam na jesienną kolekcję, może będzie coś ładnego...
joe_cool - 27 Lipca 2008, 11:32
| Miria napisał/a | | A na stronie Mileny pojawiła się opcja zmniejszania obwodu na zamówienie. |
czy to jest pierwszy krok w kierunku zaakceptowania, że jednak są mniejsze obwody? i w przyszłej kolekcji będą te obwody mniejsze już fabrycznie? hm...
Anonymous - 27 Lipca 2008, 12:00
| Martva napisał/a | | E, krawcowa Ci zrobi tak samo, a zwężany stanik (z ciachniętym obwodem, a chyba ciachają a nie podszywają?) nie jest do końca dobrym stanikiem. Czekam na jesienną kolekcję, może będzie coś ładnego... |
Właśnie niestety nie każda krawcowa, zwłaszcza jak obwód jest elastyczny. Też czekam na tę kolekcję, ale mój stanik zwężany o 10 cm jest nadal moim najlepiej leżącym stanikiem.
| joe_cool napisał/a | | czy to jest pierwszy krok w kierunku zaakceptowania, że jednak są mniejsze obwody? i w przyszłej kolekcji będą te obwody mniejsze już fabrycznie? hm... |
Pisane tu było, że do nich trafiło lobbowanie i wypuścili dwa modele z obwodami od 60 cm. Mój Lemon Sorbet nadal ciaśniutki, zapinam na ostatnią haftkę.
Martva - 27 Lipca 2008, 12:29
| joe_cool napisał/a | | czy to jest pierwszy krok w kierunku zaakceptowania, że jednak są mniejsze obwody? |
Oni zaakceptowali, mają 60-tki i 65-tki. Póki co w trzech modelach, w dwóch nie podoba mi się krój a w jednym kolor Ale jesienią ma być więcej. A jeden prototyp który widziałam, zapowiadał się bardzo, bardzo obiecująco
| Miria napisał/a | | Mój Lemon Sorbet nadal ciaśniutki, zapinam na ostatnią haftkę. |
A Lemon podobno był mniej ścisły niż Finesse, które dziewczyny z przyzwyczajenia brały węższe o 10 cm i nie były w stanie się dopiąć
Jesienią startuje też Effuniak, czyli Ewa Anna Michalak, nie wiem pod jaka nazwą - projektowała kilka kolekcji polskich producentów w tradycyjnej rozmiarówce (Konrada sobie obejrzyjcie), a potem została uświadomiona przez Lobby i postanowiła otworzyć własny biznes. Szyje staniki piękne, wycięte, nisko zabudowane i jej 70 naciąga się do bodajże 75 cm. Będą kosztować 100-150 zł i o ile nie dałabym tyle za Freyę, to za Effuniak dam I w ogóle wróżę jej karierę taką że hej.
Agi - 28 Lipca 2008, 09:48
"Książkowy" przykład źle dobranego stanika. Wiecie kto to?
Martva, jeśli uznasz, że zaśmiecam Ci bloga, to wyrzucę.
Martva - 28 Lipca 2008, 09:55
Wygląda dodowato.
Rany, wczoraj na imprezie mojej siostry zjawiło się dziewczę w koszulce ze sporym dekoltem i bardzo wysoko podniesionym biustem. Przez pierwsze pół godziny wyglądało bardzo kusząco, a potem zrobiła jej się buła. Kurczę, mnie by to bolało.
Agi - 28 Lipca 2008, 09:57
| Martva napisał/a | | Wygląda dodowato. |
Nie, to Britney Spears
Martva - 28 Lipca 2008, 10:07
Nieważne kto, nie ma talii
Właśnie zapłaciłam za straplessa Panache, czyszcząc konto prawie, bo bank mi właśnie zeżarł opłatę za kartę. Dobrze że miał z czego... i znalazłam model M&S który ostatnio dostałam od siostry. Nie podoba mi się ze względu na elementy w kolorze kakaowym, ale wygodny jest. Tylko mój ma rozmiar 65F (z czego wnioskuję, zdaniem siostry słusznie, że M&S tez ma rozjechaną rozmiarówkę. Chyba nie ma ma firmy, która by ją trzymała).
Fidel-F2 - 28 Lipca 2008, 10:13
a za co Cię bank ukarał?
Martva - 28 Lipca 2008, 10:42
Ukarał? Nie ukarał, zabrał mi trzy dychy za kartę. Rzeczywiście, zakładałam konto jakoś w lipcu...
Fidel-F2 - 28 Lipca 2008, 10:43
ups, moja wina, nie doczytałem
Ziuta - 28 Lipca 2008, 11:16
Martva, zacząłem myśleć, że warto byłoby zapisać się do Ciebie na kurs z dobierania właściwych biustonoszy. Żeby znać rozmiarówki, podstawowe zasady, popularne błędy. Jak ja bym potem brylował w towarzystwie!
Kasiek - 28 Lipca 2008, 11:20
Ja nauczyłam faceta i najlepszego kumpla i teraz się dzieje, oj się dzieje
Współlokator z akademika Treda ma plakaty Triumpha (a kysz, a kysz) na ścianie. I usłyszał:
-Piotrek, ale te twoje laski mają źle dobrane staniki, obwody za duże, miseczki za małe, tu buły tam wałki... łeee.
Ziuta - 28 Lipca 2008, 11:22
O to mi właśnie chodzi!
Tak na imprezie, zamiast bajerować jak wszyscy, robiłbym wykłady głosem "Ziuty-przyjaciela każdej kobiety"
corpse bride - 28 Lipca 2008, 11:27
wiesz, to działa, o ile ktos spróbuje, natomiast mieliśmy sytuację na imprezie, kiedy koleżanka pokłóciła się ze mną, martvą i kolegą, który zaczął temat właśnie zostalismy nazwani sekciarzami i w ogóle
Adashi - 28 Lipca 2008, 11:31
Sekciarze z Kościoła Świętej Marty od Biustonoszy, dobre!
Adanedhel - 28 Lipca 2008, 11:32
I jakie prawdziwe
Martva - 28 Lipca 2008, 12:03
| Ziuta napisał/a | | Martva, zacząłem myśleć, że warto byłoby zapisać się do Ciebie na kurs z dobierania właściwych biustonoszy. |
Nie wiem czy bym umiała, nie jestem brafitterką. Umiem stwierdzić czy leży dobrze na mnie albo widocznie źle na kimś, i znam podstawowe teoretyczne zasady. Masa tego jest w internecie przecież.
Kurs w obrazkach
Piersiówka
Bra-fitter
Tabela rozmiarów brytyjskich i opis dobierania
Na przykład
| Kasiek napisał/a | | -Piotrek, ale te twoje laski mają źle dobrane staniki, obwody za duże, miseczki za małe, tu buły tam wałki... łeee. |
Hu hu, ładne
| corpse bride napisał/a | | koleżanka pokłóciła się ze mną, martvą i kolegą, który zaczął temat właśnie |
A weź, jeszcze mi ciśnienie skacze I dowiedziałam się że na pewno noszę staniki z bazaru (chciałabym żeby na bazarach sie dało kupić mój rozmiar,miałabym pasujące skorupki we wszystkich kolorach tęczy po 5 zł )
| Adashi napisał/a | | Sekciarze z Kościoła Świętej Marty od Biustonoszy, |
Rany, chyba nikt mnie świętą nie nazwał. W każdym razie od bardzo dawna.
Ziuta - 28 Lipca 2008, 12:36
to nie-świętej Martvej. O tak!
| Martva napisał/a | | Nie wiem czy bym umiała, nie jestem brafitterką. Umiem stwierdzić czy leży dobrze na mnie albo widocznie źle na kimś, i znam podstawowe teoretyczne zasady. Masa tego jest w internecie przecież. |
ale trochę słownej pomocy tez się przydaje. Poza tym:
a) znajomosc problemu czyni z mężczyzny znawcę biustów, a nie tylko naplonego obłapiacza
b) pojawia się tyle ciekawych tematów do rozmowy
c) mogę napisać w C# przeuroczy program wzorowany na testach do prawa jazdy. 20 obrazków i zadań opisowych, cztery odpowiedzi do wyboru i wybierz, o pani, któy biusthalter pasuje modelce, a który nie.
corpse bride - 28 Lipca 2008, 15:14
martva, moja samanta za 150zł została też oceniona jako stanik wygladający jak z bazaru
tym razem nie będzie t. na imprezie, bo gdzies jedzie.\
ziuta, pisz program
Martva - 28 Lipca 2008, 17:52
| Ziuta napisał/a | | to nie-świętej Martvej. O tak! |
Mrau
| Cytat | | a) znajomosc problemu czyni z mężczyzny znawcę biustów, a nie tylko naplonego obłapiacza |
No ba poczytaj sobie te linki, mimo wszystko.
| corpse bride napisał/a | | martva, moja samanta za 150zł została też oceniona jako stanik wygladający jak z bazaru |
Ale mojego nie widziała nawet, usłyszała literkę i stwierdziła że ta rozmiarówka musi byc jakaś chora, więc wyszło że najpierw internet, potem bazar
| Cytat | | tym razem nie będzie t. na imprezie, bo gdzies jedzie. |
Ekhm, i pewnie nie wypada mi się ucieszyć Kurczę, a chciałam włożyć moje 70G na jej cześć... BTW za luźne są te 70-tki, buuu. A moja matka mówi że gruba jestem.
Podliczyłam wydatki i zarobki koralikowe, póki co jestem do przodu o 240 zł. Znaczy się zarobiłabym na ZUS, jakbym była legalna.
Jutro idę na jakieś zakupy, czy coś. Podobno są wyprzedaże. Fajnie by było dla odmiany kupić coś innego niż stanik albo szkiełka/kamienie
Selithira - 28 Lipca 2008, 17:57
| Martva napisał/a |
Kasiek napisał/a:
-Piotrek, ale te twoje laski mają źle dobrane staniki, obwody za duże, miseczki za małe, tu buły tam wałki... łeee. |
No tak, ja coś podobnego zrobiłam ostatnio w sklepie Triumpha, ale panie tamże pracujące o dziwo się nie rzucały Stwierdziły, że owszem, ale nie mają wpłwu na wygląd plakatów...
Martva - 28 Lipca 2008, 18:12
Albo stwierdziły że z wariatami się nie kłóci Wysłałam tego maila do WiesManna, ciekawe czy odpiszą.
joe_cool - 28 Lipca 2008, 18:20
a ja się dzisiaj zdołowałam - na Victoria's Secret są totalne wyprzedaże, staniki po 15 dolców, no to się napaliłam. niestety, obwód 32 ma miski tylko do D (o obwodzie 30 to w ogóle można zapomnieć), poza tym 32D to były tylko 3 modele i do tego nieładne...
Selithira - 28 Lipca 2008, 18:28
| Martva napisał/a | | Albo stwierdziły że z wariatami się nie kłóci |
Hm, to też jest opcja
| Martva napisał/a | | Wysłałam tego maila do WiesManna, ciekawe czy odpiszą |
Czekamy na relacje z "pola bitwy"
Martva - 28 Lipca 2008, 18:30
| Cytat | | na Victoria's Secret są totalne wyprzedaże |
No bo to jest duża firma z typową rozmiarówką i ładnym wzornictwem oraz masą pieniędzy na reklamy. Jak Triumph.
Selithira, będę relacjonować, o ile będzie co. A jutro przejrzę sobie ofertę Gorsenii, napiszę do nich i zapytam czemu na wioślarki szyją śliczne push-upy z motylkami, a na inne kobiety gładkie namioty z miskami po obojczyki (i co z tego że praktyczne, ja bym chciała wybór mieć!)
corpse bride - 28 Lipca 2008, 21:02
w victoria's można za to kupić majtusie, z rozmiarami chyba problemu nie ma, chociaż s to raczej 36/38 niż 34.
Martva - 28 Lipca 2008, 21:18
O, tak mi się właśnie kojarzyło że kupujesz tam majtki
Byłam na piwie z papą i siostrami, kolejny raz czuję dlaczego nie powinnam pić piwa
Martva - 29 Lipca 2008, 07:55
A propos majtek - dostałam dziś ciemnoróżowe, przezroczyste w delikatne paseczki, z falbanką i wielką kokardą Zarąbiste są, tylko nie mam co włożyć na górę
I chyba bardziej mi się podoba plecaczek w... bardzo oryginalnym kształcie
|
|
|