To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

mdegorski - 11 Lutego 2010, 14:11

To tylko ja uważam ten film za "jedynie" b. dobry i jedynie ja dostrzegam zmarnowanie świetnego materiału na rzecz kina akcji? ;)
Fidel-F2 - 11 Lutego 2010, 17:15

chcesz o tym pogadać?
Hubert - 11 Lutego 2010, 18:42

Fidel-F2, widzę, że też doceniłeś District. Tobie też wydał się niemożebnie dołujący?
Fidel-F2 - 11 Lutego 2010, 21:30

chyba wiem o co Ci chodzi, ale ja to raczej przyjmuję ze zrozumieniem, tak jak deszcz
Dunadan - 11 Lutego 2010, 23:12

Zombieland
O, matko, haha, nie no... REWELA! dawno się tak nie ubawiłem, po prostu genialny film, absolutne arcydzieło, polecam każdemu :mrgreen:

City of Ember,
Baaardzo fajny rodzinny film dystopia/post-apo ;) fajnie poraz kolejny zobaczyć Billa Murray'a ( też w Zombieland ). Ogólnie fabuła mocno mi się kojarzyła z Miastem na górze Bułyczowa lub Tumitakiem z podziemi Loru Tanner'a, tyle że nieco uproszczona i zamerykanizowana. Lekki film ale mający spooory potencjał fantastyczny :) całkiem fajnie wykorzystany potencjał.

NURS - 11 Lutego 2010, 23:43

Dyn - City of Ember jest oparty na książce, na pierwszym tomie cyklu.
Dunadan - 12 Lutego 2010, 00:00

NURS, o, ciekawe! wielkie dzięki za info, chyba wezmę się za cały cykl żeby mieć lepszy obraz. Czytałeś? fajne?
NURS - 12 Lutego 2010, 09:13

U nas jeszcze nie wydali, natknąłem się na to, jak sprawdzałem cykle młodzieżowej fantastyki.
ihan - 12 Lutego 2010, 09:26

Tutaj pisałam o moich odczuciach co do Dystryktu 9. Mogło być lepiej, ale chyba na tle konkurencji coraz mocniej zaczynam doceniać.
Kruk Siwy - 12 Lutego 2010, 09:52

No właśnie. Jak zacząć analizować to rzecz się sypie, ale jak spojrzeć na okolice to wychodzi że to genialna produkcja. Nie obrażają mnie durnotą w każdym kadrze. A to obecnie bardzo dużo.
Fidel-F2 - 12 Lutego 2010, 09:57

nie będę dyskutował o genach i DNA bo się nie znam ale film ma dwie płaszczyzny które się przenikaja, jedna to rzecz całkiem serio a druga to żart z dystansu i niemal zza kadru, taka
Spoiler:

ihan - 12 Lutego 2010, 10:43

Jasne, socjologiczne obserwacje, pomysł
Spoiler:

Tylko człowiek rozbestwiony dobrym chce więcej, chciał by żeby było fajniej i doskonalej.

Hubert - 12 Lutego 2010, 16:07

Fidel-F2 napisał/a
chyba wiem o co Ci chodzi, ale ja to raczej przyjmuję ze zrozumieniem, tak jak deszcz

Może to kwestia paru ładnych lat doświadczenia więcej. I pewnie dystansu. Ja się jeszcze przeciw paru sprawom buntuję, może dlatego tak odebrałem District 9

corpse bride - 12 Lutego 2010, 16:43

widziałam jakiś czas temu wszystko, co kocham. chyba jeszcze nie pisałam, ale mnie ten film nadal męczy. niby ładny (wizualnie), ale chyba za stara jestem, bo dawno mnie nic tak nie zdenerwowało w kinie. zaczynając od szegłół typu plastikowe okna (jakoś mi się zawsze rzucają w oczy) i stare malunki na ścianie domu kultury, które wtedy były przecież nowe, nie pamiętam, aby w latach '80 z czegoś tak ordynarnie odłaziła farba po przekaz wolnościowy, który mnie mierził, bo mój wewnętrzny komunista nie lubi solidarności. a pomiędzy tym ta cała historia niby miłości. główna bochaterka jest moim zdaniem suką, gdyż
Spoiler:
. szlag mnie trafiał.
co było ładne w tym filmie, to te dzieciaki i ich gra. w pewnym momencie myślałam, że będzie wątek gejowski, bo ujęcia tych dwóch chłopców, z których jeden jest tak ładny, że pewnie nikt przy zdrowych zmysłach, niezależnie od wieku i orientacji seksualnej by go z łóżka nie wyrzucił, były tak zmysłowe, że hej. jednak takiej sceny nie było, była za to scena biegania w morzu i zbliżenia na pupy. trochę dziwnie długa ta scena, ale dobrze, że w polskim kinie pokazują się młode ładne pupy. no i to chyba tyle.

Ozzborn - 12 Lutego 2010, 16:51

Cztery Pokoje - Quentina Pierdzielonego Geniusza Tarantino - niezłe, koleś jest niesamowity żeby takie rzeczy wymyślić naprawdę trzeba być geniuszem. Tim Roth nieco wkurzający - ale w sumie taka rola. :mrgreen:
dzejes - 12 Lutego 2010, 19:44

Ozzborn napisał/a
Cztery Pokoje - Quentina Pierdzielonego Geniusza Tarantino - niezłe, koleś jest niesamowity żeby takie rzeczy wymyślić naprawdę trzeba być geniuszem. Tim Roth nieco wkurzający - ale w sumie taka rola. :mrgreen:

Ale Tarantino tylko jeden odcinek reżyserował, u know?

Ozzborn - 12 Lutego 2010, 19:46

Fakt, wiedziałem, ale w ferworze zachwytu się zapomniałem... :wink:
Ziuta - 12 Lutego 2010, 20:01

Człowiek, który chciał być królem – bardzo dobry film, do którego mam wielki sentyment. Oglądając go pierwszy raz, gdzieś dziesięć lat temu, byłem przezeń zmiażdżony.
Hubert - 12 Lutego 2010, 20:53

Powtórzyłem sobie Indiana Jones i Ostatnia Krucjata. Ten film, cholera, jest w jakiś przewrotny sposób piękny. I nie traci na uroku ani trochę.
feralny por. - 12 Lutego 2010, 20:59

Ten film stoi genialnymi dialogami.
Hubert - 12 Lutego 2010, 21:03

Nie rozbieram Ostatniej Krucjaty na czynniki pierwsze. Już nie. Bo tu wszystko współgra. Dialogi, aktorzy, scenariusz, efekty specjalne, montaż, znikoma obecność komputera, klimat pustyni, muzyka, kapelusz, bicz, akcje na początku filmu. Wszystko :) A i ostatnia scena, odjazd w stronę zachodzącego słońca jest w jakiś sposób poruszająca.
feralny por. - 12 Lutego 2010, 21:04

Zgadzam się.
Hubert - 12 Lutego 2010, 21:06

Ah, zapomniałbym, biorąc pod uwagę skoki jakościowe w górę i w dół - na plus I i III część, trochę słabsza II, myślę że V będzie tendencją zwyżkową. Spielberg ma szczęście do cyfr nieparzystych.
feralny por. - 12 Lutego 2010, 21:11

A będzie V? Weź mnie nie strasz. :shock:
Hubert - 12 Lutego 2010, 21:21

Będzie. :twisted:
Witchma - 12 Lutego 2010, 21:44

Sosnechristo, nie żartuj sobie tak okrutnie, w moim wieku to się może źle skończyć...
feralny por. - 12 Lutego 2010, 21:50

Zgroza.
Jaki będzie tytuł? Indiana Jones i złoty balkonik?

Fidel-F2 - 12 Lutego 2010, 22:19

dzejes napisał/a
Ale Tarantino tylko jeden odcinek reżyserował, u know?
ale za to najlepszy
Ozzborn napisał/a
Tim Roth nieco wkurzający
jak dla mnie świetny, od tego filmu zacząłem na niego zwracać uwagę
Hubert - 12 Lutego 2010, 22:41

Indiana Jones i Poszukiwacze Zaginionej Szczęki.

Ale chcę to sprawdzić.

ilcattivo13 - 12 Lutego 2010, 22:47

W "Czterech pokojach" najbardziej podobały mi się dwa ostatnie. Najpierw kapitalne rozwiązanie sceny z dziećmi, a potem po prostu genialny koniec przygody z gwiazdami. I to wszystko po wcale nie dużo gorszej pierwszej połowie filmu. To wg. mnie jedna z dwóch najlepszych ról Rotha (drugi film to ten, w którym on wychowuje się i żyje na transatlantyku - nie chce mi się szukać tytułu w IMDB, ale Roth był w nim naprawdę bardzo-bardzo dobry). Na trzecim miejscu jest jego rola z "Rob Roya".

Partner forum