Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
Rafał - 15 Czerwca 2016, 07:31
A to to nie ma przypadkiem apki do sterowania telefonem?
ketyow - 15 Czerwca 2016, 07:46
Rafał, padem od razu, padem. Na pewno wygodniej będzie
konopia - 15 Czerwca 2016, 07:58
magic pilot zastępuje mysz, sterujesz tym kursorem po ekranie + kilka dodatkowych przycisków to ma, strasznie toto niewygodne, te machanie nim w powietrzu, mój leży w szufladzie nie używany.
Apki na komórkę z pełna klawiaturą, bezpośrednimi skrótami itp, IMO dużo wygodniejsze niż sama mysz, magic pilot, czy zwykły pilot, który w przypadku LG jest mocno zwyczajny.
Trzeba tylko sprawdzić która apka będzie współpracować z TV, straciłem zainteresowani nimi gdy odłączyłem neta od TV, teraz wszystko załatwiam pilotem od tivo, tylko nie potrafi on włączyć tv, i w tym przypdaku sterowanie przez HDMI coś nie chce działać (o samo włączanie - wyłączanie chodzi)
Rafał - 15 Czerwca 2016, 08:05
konopia napisał/a | Apki na komórkę z pełna klawiaturą, bezpośrednimi skrótami itp, IMO dużo wygodniejsze niż sama mysz, magic pilot, czy zwykły pilot | No dokładnie, na dodatek zamiast wpisywać teksty można gadać do telefonu i TV natychmiast robi co się do niego mówi. Jest w tym dużo lepszy od rodzonej żony i wszystkich dzieciarów. Muszą popracować jeszcze nad tą apką, co by ją pod tym kątem usprawnić
ketyow, nie zazdrościj. Albo kup se pada do PC, syn od lat gra na PC padem od X360.
Fidel-F2 - 15 Czerwca 2016, 08:17
Rafał, zainteresowałeś tym gadaniem.
ketyow - 15 Czerwca 2016, 08:20
Fidel-F2, Logitech robi sprzęty z nadajnikiem UNIFYING, dzięki czemu na jednym nadajniczku USB masz bezprzewodowo i klawiaturę i mysz po sparowaniu na kompie. Może i z TV to będzie działać - ja wszelkich tych "udogodnień" nie używam, bo u mnie TV jest tylko monitorem do PC.
ketyow - 18 Czerwca 2016, 15:51
Gdzie kupię filc ok. 2-3 cm grubości, albo coś w tym stylu, po prostu jakiś dość miękki materiał - muszę wsadzić do auta pod wykładzinę, bo ten przemoczony się rozlazł na kawałki.
ilcattivo13 - 18 Czerwca 2016, 21:44
Spróbuj w hurtowniach/sklepach meblarskich, znaczy, nie z gotowymi meblami, tylko z akcesoriami/materiałami.
Fidel-F2 - 18 Czerwca 2016, 21:50
Kup sobie nowy samochód
ilcattivo13 - 18 Czerwca 2016, 22:06
Teraz sporo tanich i dobrych można znaleźć w komisach. Większość pochodzi z centralnej Francji i z Bawarii
ketyow - 19 Czerwca 2016, 11:08
Fidel-F2, biorę pod uwagę, ale jeszcze się wstrzymam, nie chcę kupować taniego auta.
m_m - 2 Lipca 2016, 18:32
Szukam pendrajwa 256 Gb, mam kilka typów, ale nie chce nic sugerować.
Posiada ktoś lub używał taką pamięć i poleci ? Cena do pięciu stów.
ketyow - 3 Lipca 2016, 10:12
Cokolwiek wybierzesz to poczytaj czy się nie grzeje przesadnie - ja kupiłem ostatnio malutkiego sandiska, który powoduje, że boję się o porty USB.
m_m - 6 Lipca 2016, 08:10
Dzięki.
Trochę poczytałem, zdaje się że większość pamięci ma problem z grzaniem się.
Chyba się jeszcze wstrzymam z zakupem.
ilcattivo13 - 6 Lipca 2016, 15:56
Kup pena w metalowej obudowie, będzie robiła za radiator
Rafał - 11 Sierpnia 2016, 07:30
Taki nowy gadżet wyszedł: TrackR się nazywa. Nie jest to jakaś ściema? Ktoś się zetknął w realu? Szczególnie przypasował mi pomysł podpięcia pod niego kota, sierściuch już by się nie schował
wersja PL
ketyow - 12 Sierpnia 2016, 15:05
Lost something? TrackR's item tracking network will help you find it. When another TrackR user is within range of your lost item, you will receive a GPS update.
Z tego wygląda, że urządzenie wcale nie jest cały czas lokalizowane przez GPS, a co za tym idzie jak kot gdzieś pójdzie znikając z Twojego "zasięgu", czy jak to tam jest, to lipa. No bo musieliby tego używać wszyscy.
Luc du Lac - 13 Sierpnia 2016, 13:01
konopia - 14 Sierpnia 2016, 09:31
ktoś nam lud podprowadza , czyżby kosmici?
Luc du Lac, czemu to wrzuciłeś w ten watek?
ihan - 14 Sierpnia 2016, 09:33
Lud to raczej ONR podprowadza.
Luc du Lac - 14 Sierpnia 2016, 15:50
konopia napisał/a | ktoś nam lud podprowadza , czyżby kosmici?
Luc du Lac, czemu to wrzuciłeś w ten watek? |
lód - nie zajarzyłem o co Ci chodzi (w pierwszym momencie)
a czemu tutaj - w sumie nie wiedziałem dzie
konopia - 14 Sierpnia 2016, 16:11
no jasne, że lód miało być, (taka zamarznięta woda) głupia autokorekta
Rafał - 16 Sierpnia 2016, 07:03
Raczej rozciąga, bo cienieje, ale za to się rozrasta. Jak to ma się ilościowo? Te 10 tys m "thicknesu" na plus to co to ma być?
Pako - 16 Sierpnia 2016, 19:23
Khem, to chyba daty są
thomas2411 - 29 Sierpnia 2016, 20:09
Czy ktoś może mi coś doradzić w kwestii zakupu laptopa? Ja informatyk, ale od strony programów, a nie sprzętu. Kiedyś byłem na bieżąco, ale od lat siedzę na Macach i nie jestem w temacie sprzętu innych producentów. Brat szuka do pracy w biurze i prywatnego użytku dwóch laptopów.
Wymagania ma następujące:
Obydwa 17 calowe.
Pierwszy laptop do pracy tylko w biurze. Programy typu Office, GG, Giełda transportu, mail, przeglądarka www będą na tym używane, wiec grafika nie wymagana wypasiona. Dysk SSD 256GB około i to w sumie tyle z wymagań. Budżet 3 tys brutto plus Win 10 i Office. Nie ma konieczności wykorzystania na maksa budżetu
Drugi laptop do pracy w biurze z softem jak wyżej plus do użytku domowego, czyli przechowanie fotek, filmików, oglądanie filmów. Dysk SSD 512, 4 rdzeniowy procek, najlepiej coś cienkiego i białego, ale nie jest to warunkiem koniecznym. Budżet 5 tys brutto plus Win 10 i Office.
Możecie polecić coś konkretnego? Albo chociaż firmę lub nawet serię? (kiedyś pamiętam np były fajne HP Pavilion)
krisu - 30 Sierpnia 2016, 18:51
thomas2411 napisał/a | najlepiej coś cienkiego i białego |
Biała kiełbasa?
Dunadan - 30 Sierpnia 2016, 18:59
krisu napisał/a |
Biała kiełbasa? |
Bardziej frankfurterki - biała kiełbasa nie jest cienka.
bio - 30 Sierpnia 2016, 20:08
Hm. Na mój gust Tomek robi se jaja. Mogę doradzić, by gdzie indziej.
krisu - 31 Sierpnia 2016, 00:10
Bo wiesz Tomek, jaja to my, nie z nas.
konopia - 31 Sierpnia 2016, 08:45
thomas2411, z tego co ostatnio pisali na forum to kupno laptopa to loteria, bardzo duże kłopoty z jakością są. Przejrzyj te zestawienia:
http://www.benchmark.pl/tematyka/jaki-laptop.html
Office trzeba będzie potem dokupić, w windows 10 na każdym kompie jest "wypróbuj offfice" (czy jakoś tak) , cena zależy od rodzaju licencji (ilości urządzeń itp. dla firm zawsze drożej)
https://products.office.com/pl-pl/office-365-personal
używam tylko libre office więc nie za bardzo się wgłębiałem w to zagadnienie
|
|
|