To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?

Rafał - 15 Czerwca 2016, 07:31

A to to nie ma przypadkiem apki do sterowania telefonem?
ketyow - 15 Czerwca 2016, 07:46

Rafał, padem od razu, padem. Na pewno wygodniej będzie :twisted:
konopia - 15 Czerwca 2016, 07:58

magic pilot zastępuje mysz, sterujesz tym kursorem po ekranie + kilka dodatkowych przycisków to ma, strasznie toto niewygodne, te machanie nim w powietrzu, mój leży w szufladzie nie używany.

Apki na komórkę z pełna klawiaturą, bezpośrednimi skrótami itp, IMO dużo wygodniejsze niż sama mysz, magic pilot, czy zwykły pilot, który w przypadku LG jest mocno zwyczajny.

Trzeba tylko sprawdzić która apka będzie współpracować z TV, straciłem zainteresowani nimi gdy odłączyłem neta od TV, teraz wszystko załatwiam pilotem od tivo, tylko nie potrafi on włączyć tv, i w tym przypdaku sterowanie przez HDMI coś nie chce działać (o samo włączanie - wyłączanie chodzi) :evil:

Rafał - 15 Czerwca 2016, 08:05

konopia napisał/a
Apki na komórkę z pełna klawiaturą, bezpośrednimi skrótami itp, IMO dużo wygodniejsze niż sama mysz, magic pilot, czy zwykły pilot
No dokładnie, na dodatek zamiast wpisywać teksty można gadać do telefonu i TV natychmiast robi co się do niego mówi. Jest w tym dużo lepszy od rodzonej żony i wszystkich dzieciarów. Muszą popracować jeszcze nad tą apką, co by ją pod tym kątem usprawnić :wink:

ketyow, nie zazdrościj. Albo kup se pada do PC, syn od lat gra na PC padem od X360.

Fidel-F2 - 15 Czerwca 2016, 08:17

Rafał, zainteresowałeś tym gadaniem.
ketyow - 15 Czerwca 2016, 08:20

Fidel-F2, Logitech robi sprzęty z nadajnikiem UNIFYING, dzięki czemu na jednym nadajniczku USB masz bezprzewodowo i klawiaturę i mysz po sparowaniu na kompie. Może i z TV to będzie działać - ja wszelkich tych "udogodnień" nie używam, bo u mnie TV jest tylko monitorem do PC.
ketyow - 18 Czerwca 2016, 15:51

Gdzie kupię filc ok. 2-3 cm grubości, albo coś w tym stylu, po prostu jakiś dość miękki materiał - muszę wsadzić do auta pod wykładzinę, bo ten przemoczony się rozlazł na kawałki.
ilcattivo13 - 18 Czerwca 2016, 21:44

Spróbuj w hurtowniach/sklepach meblarskich, znaczy, nie z gotowymi meblami, tylko z akcesoriami/materiałami.
Fidel-F2 - 18 Czerwca 2016, 21:50

Kup sobie nowy samochód
ilcattivo13 - 18 Czerwca 2016, 22:06

Teraz sporo tanich i dobrych można znaleźć w komisach. Większość pochodzi z centralnej Francji i z Bawarii ;P:
ketyow - 19 Czerwca 2016, 11:08

Fidel-F2, biorę pod uwagę, ale jeszcze się wstrzymam, nie chcę kupować taniego auta.
m_m - 2 Lipca 2016, 18:32

Szukam pendrajwa 256 Gb, mam kilka typów, ale nie chce nic sugerować.
Posiada ktoś lub używał taką pamięć i poleci ? Cena do pięciu stów.

ketyow - 3 Lipca 2016, 10:12

Cokolwiek wybierzesz to poczytaj czy się nie grzeje przesadnie - ja kupiłem ostatnio malutkiego sandiska, który powoduje, że boję się o porty USB.
m_m - 6 Lipca 2016, 08:10

Dzięki.
Trochę poczytałem, zdaje się że większość pamięci ma problem z grzaniem się.
Chyba się jeszcze wstrzymam z zakupem.

ilcattivo13 - 6 Lipca 2016, 15:56

Kup pena w metalowej obudowie, będzie robiła za radiator :)
Rafał - 11 Sierpnia 2016, 07:30

Taki nowy gadżet wyszedł: TrackR się nazywa. Nie jest to jakaś ściema? Ktoś się zetknął w realu? Szczególnie przypasował mi pomysł podpięcia pod niego kota, sierściuch już by się nie schował :twisted:
wersja PL

ketyow - 12 Sierpnia 2016, 15:05

Lost something? TrackR's item tracking network will help you find it. When another TrackR user is within range of your lost item, you will receive a GPS update.

Z tego wygląda, że urządzenie wcale nie jest cały czas lokalizowane przez GPS, a co za tym idzie jak kot gdzieś pójdzie znikając z Twojego "zasięgu", czy jak to tam jest, to lipa. No bo musieliby tego używać wszyscy.

Luc du Lac - 13 Sierpnia 2016, 13:01

konopia - 14 Sierpnia 2016, 09:31

ktoś nam lud podprowadza :shock: , czyżby kosmici?

Luc du Lac, czemu to wrzuciłeś w ten watek?

ihan - 14 Sierpnia 2016, 09:33

Lud to raczej ONR podprowadza.
Luc du Lac - 14 Sierpnia 2016, 15:50

konopia napisał/a
ktoś nam lud podprowadza :shock: , czyżby kosmici?

Luc du Lac, czemu to wrzuciłeś w ten watek?

lód - nie zajarzyłem o co Ci chodzi (w pierwszym momencie)

a czemu tutaj - w sumie nie wiedziałem dzie :)

konopia - 14 Sierpnia 2016, 16:11

no jasne, że lód miało być, (taka zamarznięta woda) głupia autokorekta :twisted:

:wink:

Rafał - 16 Sierpnia 2016, 07:03

Raczej rozciąga, bo cienieje, ale za to się rozrasta. Jak to ma się ilościowo? Te 10 tys m "thicknesu" na plus to co to ma być?
Pako - 16 Sierpnia 2016, 19:23

Khem, to chyba daty są
thomas2411 - 29 Sierpnia 2016, 20:09

Czy ktoś może mi coś doradzić w kwestii zakupu laptopa? Ja informatyk, ale od strony programów, a nie sprzętu. Kiedyś byłem na bieżąco, ale od lat siedzę na Macach i nie jestem w temacie sprzętu innych producentów. Brat szuka do pracy w biurze i prywatnego użytku dwóch laptopów.
Wymagania ma następujące:
Obydwa 17 calowe.
Pierwszy laptop do pracy tylko w biurze. Programy typu Office, GG, Giełda transportu, mail, przeglądarka www będą na tym używane, wiec grafika nie wymagana wypasiona. Dysk SSD 256GB około i to w sumie tyle z wymagań. Budżet 3 tys brutto plus Win 10 i Office. Nie ma konieczności wykorzystania na maksa budżetu

Drugi laptop do pracy w biurze z softem jak wyżej plus do użytku domowego, czyli przechowanie fotek, filmików, oglądanie filmów. Dysk SSD 512, 4 rdzeniowy procek, najlepiej coś cienkiego i białego, ale nie jest to warunkiem koniecznym. Budżet 5 tys brutto plus Win 10 i Office.

Możecie polecić coś konkretnego? Albo chociaż firmę lub nawet serię? (kiedyś pamiętam np były fajne HP Pavilion)

krisu - 30 Sierpnia 2016, 18:51

thomas2411 napisał/a
najlepiej coś cienkiego i białego

Biała kiełbasa?

Dunadan - 30 Sierpnia 2016, 18:59

krisu napisał/a

Biała kiełbasa?

Bardziej frankfurterki - biała kiełbasa nie jest cienka.

bio - 30 Sierpnia 2016, 20:08

Hm. Na mój gust Tomek robi se jaja. Mogę doradzić, by gdzie indziej.
krisu - 31 Sierpnia 2016, 00:10

Bo wiesz Tomek, jaja to my, nie z nas.
konopia - 31 Sierpnia 2016, 08:45

thomas2411, z tego co ostatnio pisali na forum to kupno laptopa to loteria, bardzo duże kłopoty z jakością są. Przejrzyj te zestawienia:
http://www.benchmark.pl/tematyka/jaki-laptop.html

Office trzeba będzie potem dokupić, w windows 10 na każdym kompie jest "wypróbuj offfice" (czy jakoś tak) , cena zależy od rodzaju licencji (ilości urządzeń itp. dla firm zawsze drożej)
https://products.office.com/pl-pl/office-365-personal

używam tylko libre office więc nie za bardzo się wgłębiałem w to zagadnienie

Partner forum