To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Adanedhel - 30 Grudnia 2008, 10:59

TVP. Mam na zaliczenie jednych zajęć zanalizować kilka materiałów na jeden temat z wieczornych serwisów informacyjnych. Chciałem zabrać się za TVP i "Wiadomości". Żeby to zrobić potrzebuję, oczywiście, obejrzeć dany fragment programu. I przy okazji ściągnąć go, żeby potem zademonstrować. A tymczasem na stronie genialnej TVP włączam wideo i:
Cytat
Wymagania techniczne
System operacyjny:
Legalna wersja Windows XP/SP2, 2003, Vista oraz odtwarzacz Windows Media Player v10 (wraz z zalecanymi aktualizacjami) lub v11
Przeglądarka:
Internet Explorer 6 lub nowszy, Firefox 2 lub nowszy, Safari 3
Łącze internetowe:
W przypadku oglądania filmu online (streaming) łącze o minimalnej rzeczywistej przepustowości 512 kb/ps.

Czyli, cholera, nie mogę tego zrobić na Linuxie, bo TVP postanowiła popromować sobie Windowsa. Nie to, że nie poradzę sobie, mam oba systemy zainstalowane, ale jest to wnerwiające, że kilku matołków dyskryminuje użytkowników Linuxa i Maca.

Chal-Chenet - 30 Grudnia 2008, 11:31

Tak to jest z TVP. Mnie też drażnią, ale dla odmiany akurat oddział w Poznaniu...
Martva - 30 Grudnia 2008, 21:18

Łamie mnie w kościach dłoni, zwłaszcza palców - nienawidzę tego :evil:

A poza tym klawisz 'n' odmawia współpracy i trzeba go traktować surowiej od innych klawiszy, co wytrąca mnie z rytmu pisania.

Pako - 30 Grudnia 2008, 22:08

Wspominałąś o koraliku pod nim, prawda? Podważ klawisz nożem albo czymś takim (bo paznokieć może się złamać a szkoda go ;) ), wyciągnij koralik ewentualny, włóż klawisz spowrotem i powinno grać :)
ihan - 31 Grudnia 2008, 12:33

Adanedhel, temat był poruszany kilka razy też w jakiejs prasie branżowej: wszystkie urzędy państwowe mają oprogramowanie microsoftu, był chyba nawet projekt złożenia doniesienia o dyskryminacji innych dostawców oprogramowania do Komisji Europejskiej. Chyba skończyło się na niczym.
Adanedhel - 31 Grudnia 2008, 12:34

Kojarzę, ale pierwszy raz sam się z tym zderzyłem.
JacAr - 31 Grudnia 2008, 13:37

Trochę to jest spóźnione, jako że w moim przypadku to melodia sprzed ponad tygodnia, niemniej:
NIE CIERPIĘ INHIBITORA POMPY PROTONOWEJ!!!
i Wam odradzam, chyba, że chcecie poczuć gorycz...
nigdy więcej!
J

ihan - 31 Grudnia 2008, 13:47

A urządziłeś stypę po Helicobacterkach?
JacAr - 31 Grudnia 2008, 13:52

12 lat temu :/
merula - 1 Stycznia 2009, 21:32

takie jedno... :evil: :evil: :evil:
cherryen - 2 Stycznia 2009, 15:13

windows. :evil: :evil: :evil:

edit: co za feel (od kupicha). vista doprowadza mnie do furii..
to tak jakby przesiąść się z hiluxa do malucha :evil:

Ixolite - 2 Stycznia 2009, 15:30

Zbiegi okoliczności. Dużo ich się zbiegło teraz.

Upsuły się wycieraczki w aucie, niestety wygląda to na poważniejszą naprawę, jak na złość teraz śnieg zaczął padać. A że do tej pory to śniegu ni widu ni słychu (poza dwudniowym epizodem z przed kilku tygodni) to opony mam letnie nadal. Więc teraz się będę woził do naprawy na letnich gumach i bez wycieraczek, za to ze śniegiem wszędzie :/

Okazało się też, że w nowym telefonie jednak będę musiał zmienić oprogramowanie. Wyglądało na to, że Orange nic nie popsuło w firmwarze, ale nie, popsuli i to na tyle skutecznie, że soft do map nie może działać. To teraz się muszę wykosztować na zdjęcie simlocka, a potem mieć nadzieję, że nie zmienię telefonu w cegłę, w czasie operacji transplantacji nowego mózgu.

A całą reszta to już zbędę milczeniem...

mad - 2 Stycznia 2009, 18:08

A mnie wkurza rozpoczęty nowy rok. Znów jestem starszy :(
Kruk Siwy - 2 Stycznia 2009, 18:10

Urodziłeś się pierwszego stycznia?
mad - 2 Stycznia 2009, 18:12

Nie, ale źle na mnie działają przeskakujące cyferki w oznaczeniach lat. Za parę dni przejdzie :|
ihan - 2 Stycznia 2009, 23:07

Zawsze mnie dziwi to zamieszanie z latami/urodzinami. Mnie tam napawa radością i spokojem każdy dodatkowy rok życia. Fajnie. Lubię być coraz starsza.
Hubert - 3 Stycznia 2009, 12:37

W oczach mi się chrzani, mimo okularów :evil:
ihan - 3 Stycznia 2009, 21:54

Koleżanka jest na post-docu w Instytucie Weizmanna w Rehovot, ostrzał jest 10 km od niej. Martwię się o nią, wolałabym żeby wróciła. Eh, idiotyczne wojenki.
Chal-Chenet - 4 Stycznia 2009, 10:11

Łeb mnie boli... :|
Agi - 4 Stycznia 2009, 12:11

Pożałowaaaać....
Chal-Chenet - 4 Stycznia 2009, 12:23

Fenks. ;)
Dotarłem już do chaty, tutaj na szczęście są jakieś tabsy, dwa już łyknięte, więc myślę, że niedługo przejdzie.
Chociaż ten dzień i tak będzie ciężki, zaczynam rzucać palenie. Od rana nie miałem w ustach papierosa, taka sytuacja zdarza się pierwszy raz od ładnych paru lat. Kutwa, mam nadzieję, że się uda...

Adashi - 4 Stycznia 2009, 12:26

Chal-Chenet, no to trzymamy kciuki za to Twoje rzucanie fajek :wink:
ihan - 4 Stycznia 2009, 12:27

Trzymam kciuki. W imieniu twoim i otoczenia, ktore dzieki temu trute nie bedzie.
Chal-Chenet - 4 Stycznia 2009, 12:31

Dziękuję.
Witchma - 4 Stycznia 2009, 12:32

Chal, dasz radę :bravo :bravo :bravo Jakby tylko Ci coś do głowy niemądrego przyszło, pisz natychmiast - wyperswadujemy :)
Chal-Chenet - 4 Stycznia 2009, 12:34

Dobrze, będę pisał jakby co. ;) Tak się już zresztą dzisiaj zastanawiałem czy cygara, tudzież inne cygaretki i fajki też się liczą, ale stwierdziłem, że tak, i że tego też nie będę ruszał... :)
Witchma - 4 Stycznia 2009, 12:36

Chal, bawienie się zapalniczką też się liczy :!: I myślenie o tym też, zajmij się czymś pożytecznym, naganiaj szortogłosowaczy :D
Chal-Chenet - 4 Stycznia 2009, 12:43

Hehe, dobsz. ;) A zapalniczkę się nie bawię. Te, które miałem w pokoju zostały wywalone.
Adashi - 4 Stycznia 2009, 12:45

Sheila będzie zadowolona :mrgreen:

Tylko nie przeginaj z tą agitacją shortową, ok?

Chal-Chenet - 4 Stycznia 2009, 12:49

Dobrze. Ale, Adashi, czy Ty już zagłosowałeś na shorty? ;P:

Partner forum