To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Martva - 30 Wrzeœśnia 2007, 22:15

ihan :bravo
lavojtek - 30 Wrzeœśnia 2007, 22:17

ihan napisał/a
zwłaszcza młodsza część LiD to postkomuchy

Ideologicznie jak najbardziej. To spadkobiercy w linii prostej takich organizacji przestepczych jak PZPR, ZSMP itp., itd.
ihan napisał/a
Nie chcę cię rozczarowywać, ale większość prawdziwych, jak to ładnie określiłeś postkomuchów zasiliło PiS, ba nawet w rządzie byli. Rządzie IV RP. Takie szuje podstępne.

Ale na szczescie spisek wiekszosci :lol: czerwonych szuj zostal odkryty i Kaczmarka juz nie ma :D

edit:
ihan napisał/a
żeby zdążyć przed wyprowadzeniem sztandaru

Czyzby nutka nostalgii? :wink:

ihan - 30 Wrzeœśnia 2007, 22:28

A czyimi spadkobiercami jest PiS, bo zaczyna się robić interesująco. I wymień proszę kilka przestępstw popełnionych przez ZSMP. I wytłumacz może to spadkobierstwo ideologiczne, najlepiej w punktach, żeby mniej biegli mieli szansę sie zorientować jak rozstrzygnąć czy popierają potomków przestępców, bo na przykład taki PiS, żeby zostać w kręgu rozważań jak chodzi o rozdawnictwo, które przecież przystoi wyłącznie lewakom i komunistom, ostatnio dogoniło innych uszczęśliwiaczy ludzkości.

A BTW sumie wychodzi mi, że ideologicznie jestem spadkobiercą w linii prostej sufrażystek, które też były na bakier z prawem, i niewątpliwie były traktowane jak organizacja przestępcza. Naprawdę powinnam spakować szczoteczkę do zębów.

Martva - 30 Wrzeœśnia 2007, 22:43

lavojtek napisał/a
To spadkobiercy w linii prostej takich organizacji przestepczych jak PZPR, ZSMP itp., itd.

Kupa ludzi z PiS była w PZPR przecież. A sporo ludzi z LiD nie była, bo za młodzi są.

ihan, sufrażystki to też, ekhm, czerwone szuje. Na pewno.

lavojtek - 30 Wrzeœśnia 2007, 22:43

Gdyby sie dokladniej przyjrzec to wszyscy jestesmy spadkobiercami PZPR, PPS, PPR i innego cholerstwa. Zyjac w Polsce przed 89 rokiem trudno bylo gdzies tego syfa nie zalapac. Bardziej lub mniej swiadomie.
ZSMP odpowiada na podobnej zasadzie co Hitlerjugend. Obydwie wychowywaly narybek majacy sluzyc konkretnej sprawie. A co do tego ze PZPR byl organizacja przestepcza to chyba nikt nie ma watpliwosci.
Twoje "rozdawnictwo" to panstwo socjalne! Kapitalizm w Polsce nie ma racji bytu poniewaz juz teraz poziom biedy jest zatrwazajacy.

p.s. nawet partia skrajnie prawicowa moze byc socjalistyczna. Patrz Niemcy przed II wojna.

dzejes - 30 Wrzeœśnia 2007, 23:16

lavojtek napisał/a

Twoje rozdawnictwo to panstwo socjalne! Kapitalizm w Polsce nie ma racji bytu poniewaz juz teraz poziom biedy jest zatrwazajacy.
.

Kiedy ostatnio w Polsce byłeś?

lavojtek - 30 Wrzeœśnia 2007, 23:17

4 tygodnie temu.
dzejes - 30 Wrzeœśnia 2007, 23:36

I widzisz biedę? Wszędzie roboty i wykopy, coraz więcej wsi wygląda w miarę cywilizowanie, w miastach centra handlowe pękają w szwach, zarobki skoczyły o 10% w ciągu roku...

I nie, to nie PiSu zasługa. A premier chwalący się tym wszystkim to jak ten, który się chwali, że za jego rządów nie było tsunami.

lavojtek - 30 Wrzeœśnia 2007, 23:44

OK wycofuje sie z zatrwazajacej biedoty! Spora czesc ludzi w Polsce jest jednak nadal bardzo biedna i balansuje na krawedzi. Jedzni z wlasnego wyboru inni nie. Gdyby nie socjalne panstwo byloby jeszcze gorzej. Kazde zachodnioeuropejskie panstwo jest socjalne.
NURS - 30 Wrzeœśnia 2007, 23:58

lavojtek napisał/a

ZSMP odpowiada na podobnej zasadzie co Hitlerjugend. Obydwie wychowywaly narybek majacy sluzyc konkretnej sprawie.
.

Dzięki, naprawdę dzięki. Wreszcie wiem, ze jedyne na co zasługuję, wedlug ciebie to sznur i gałąź.
Tak, byłem w ZSMP przez kilka lat, zaraz po stanie wojennym. pracowalem na polibudzie i dzięki tej przynalezności zorganziowalem klub fantastyki, kilka konwentów, wydalem pierwsze conany. I *beep* mnie, podobnie jak większośc ludzi, która podówczas byla zrzeszona obchodzila komuna. Jak chcesz wiedziec, to nasze środowisko protestowalo lośniej niż NZS, który mial biura w tej samej kanciapie, jak byl protest przeciw pacyfikowaniu pochodów na 1 maja, to ja, pieprzony zetesmpowiec zaniuoslem petycje do komitetu, a nie bohaterowie, którzy dzisja robia za kombatantów.
Swiat nie jest bialo czarny, po prawej i lewej są oszolomy i ludzie normalni. jedni i drudzy dl;a wladzyu sprzedadzą swoje matki, albo oddadzą życie za kraj. bo to zleży od człowieka, a nie od jego przekonań.
dla mnie PiS to PZPR bis, tyle tylko, że towarzysze dzisiaj udaja bogobojnych obrońców wolności przed Unią. A tak naprawdę marza o jednym, o rewolucji, która oderwie kraj od Europy i pozwoli im rzadzić, rządzic rzadzić.
I za to mam ipatriotów, którzy nie potrafią zaśpiewać hymnu w głebokiej pogardzie. :-)

ihan - 1 Października 2007, 07:42

lavojtek napisał/a
Gdyby sie dokladniej przyjrzec to wszyscy jestesmy spadkobiercami PZPR, PPS, PPR i innego cholerstwa. Zyjac w Polsce przed 89 rokiem trudno bylo gdzies tego syfa nie zalapac. Bardziej lub mniej swiadomie.

Czyli jedno rozwiązanie: osoby urodzone przed rokiem X odsunąć od władzy, odizolować w specjalnych obozach żeby nie roznosiły tej zarazy, zarekwirować majątki, bo obozy z czegoś muszą być utrzymywane. Nieskażone jeszcze dzieci należy odbierać, by rodzice nie sączyli im do umysłów opowieści, że w PRL też można było być szczęśliwym, miało się przyjaciół, którzy nie donosili. Wiesz, przeraża mnie jak można prosto w oczy mówić ludziom, że ich życie było bezwartościowe, że uczciwa praca i próba budowy jakby nie było Polski to był czas stracony, a całe ich życie było nic nie warte.

IMHO dobre państwo nie ma być państwem socjalnym. Dobre państwo ma dawać szansę uczciwej pracy, a nie promować obiboków i kombinatorów. Nie ma płacić za urodzenie dziecka, bo dziecko to nie samochód, który wystarczy wyprodukować, ale owszem, może wspomagać tych, którzy dzieci chcą i potrafią wychować. I powinno szanować swoich obywateli, tych, którzy pracują, a nie tych, którzy postawią krzyżyk na wyborach.

Czarny - 1 Października 2007, 07:49

Ale wiesz ihan, że utopie nie istnieją ? :twisted:
ihan - 1 Października 2007, 07:53

Owszem, ale można przynajmniej próbować robić coś lepiej. Takie dążenie do doskonałości.
Rafał - 1 Października 2007, 09:34

Gustaw G.Garuga napisał/a
niejaki Paweł Poncyliusz z PiS

Poznałem pana Poncyliusza nie osobiście co prawda, ale "zawodowo" i jestem totalnie nim zniesmaczony, zdegustowany i myśl o nim budzi u mnie odruch wymiotny. To jest taki typ, który (........), oczywiście wmawiając im, że to dla ich dobra. I robi to skutecznie.

Edit: tia, a co ja po sądach będę się włóczył, i tak wiadomo o co chodzi :wink:

Martva - 1 Października 2007, 09:55

NURS napisał/a
byłem w ZSMP przez kilka lat,

lavojtek, piszesz na forum założonym przez czerwoną szuję, nie mierzi Cię to?

GAndrel - 1 Października 2007, 10:22

Czy fakt, że czerwone forum podoba mi się bardziej od niebieskiego o czymś świadczy?
NURS - 1 Października 2007, 10:37

Sorry wsztstkim, a zwłaszcza lavojtkowi
późno było to i zapadki już nie do końca praowały w pustej głowie. W życiu nie nalezałem do ZSMP :twisted: tylko do ZSP.
Ale to chyba coś podobnego w sumie.

GAndrel - 1 Października 2007, 10:55

Chyba nie do końca.
Piech - 1 Października 2007, 10:56

NURS napisał/a
Sorry wsztstkim, a zwłaszcza lavojtkowi
późno było to i zapadki już nie do końca praowały w pustej głowie. W życiu nie nalezałem do ZSMP :twisted: tylko do ZSP.
Ale to chyba coś podobnego w sumie.

Może dlatego pomyliło Ci się, bo w czasach gierkowszczyzny z ZSP zrobiono SZSP, w ramach dodawania do wszystkiego literki S.

NURS - 1 Października 2007, 11:00

Sprawdzilem na kwicie, ja bylem podpięty pod ZSP bez dodatkowych literek, w latach 83-85. ale to nie byla zadna organizacja ideowa, tylko kanał do wyciągania państwowej kasy na dzialalność. z tego co wiem, sporo klubów fantastyki korzystalo z takiego finansowania podówczas.
Dzisiaj naprawde demonizuje się tamte czasy, wrzucając wszystko do jednego wora a świat nie był czarno biały.

GAndrel - 1 Października 2007, 11:11

PRL nie był taki zły. Za to III RP...
NURS - 1 Października 2007, 11:28

PRL nie był też taki dobry, ale to co wygaduje się dzisiaj jest w wielu miejscach grubą przesadą. Jak sie przyjrzeć, Kaczyńscy należeli do klasy uprzywilejowanej w starym systemie, o wiele bardziej, niż chcą to teraz pokazać. W 81 stali w trzecim szeregu albo i dalej, a dzisiaj zwalaczają wszystkie autorytety, żeby wyolbrzymić swoja rolę. Otaczają się aparatczykami z PZPR, bo umoczeni sa gotowi iść na układy, które czyści odrzucą - np. Kryże, i skrajną ekstremą jak Macierewicz albo Rydzyk. Dlatego nie widze specjalnej róznicy pomiedzy PZPR z lat osiemdziesiątych a PiS. Władza dla władzy a ciemny lud kupuje, jak widać każdą dęta obietnicę. bo nic tak nie ucieszy mas, jak odebranie majątku bogatszemu (na czym chyba zasadzał się bolszewizm), i Partia, która oczyszcza szeregi ze zdrajców (też chyba charakterystyczne dla kierunku wschodniego :-)
Kruk Siwy - 1 Października 2007, 11:52

ihan, aż nie che mi się z Tobą gadać. Co za głupstwa wypisujesz? Czytałaś to?
dalambert o nikim nie wyraża się pogardliwie - może za wyjątkiem dziennikarzy. Easy zrozumiał o co mi chodziło. Ty nie. Jakoś z tym będę żyć.

ihan - 1 Października 2007, 13:04

Kruku, twoja piaskownica, twoje zabawki. Ja tez samobójstwa dzisiaj popełnić nie zamierzam :) A rozmawianie ze mną jeszcze do niczyich obowiązków nie należy na szczęście :)
Aha, czytałam to, ale widocznie mniej inteligentna od Easy'ego jestem, zdarza się. Może inni lubią być nazywani słoneczkami, żabkami i innymi przedstawicielami flory i fauny, ich wybór. Pozwolisz, że pozostanę przy swoim.

NURS - 1 Października 2007, 13:05

a ja proszę, obrażajcie polityków a nie siebie wzajemnie. za kare oboje do kata, kleczeć na grochu (tylko nie wyżerać!) :twisted:
Kruk Siwy - 1 Października 2007, 13:09

ihan, nie nazwę Cię słoneczkiem bo mi przykopiesz...ale tak w ogle toś mi teraz siostra w nieszczęściu na tym grochu...
Wyżremy trochę?

lavojtek - 1 Października 2007, 13:27

ihan napisał/a
Czyli jedno rozwiązanie: osoby urodzone przed rokiem X odsunąć od władzy, odizolować w specjalnych obozach żeby nie roznosiły tej zarazy, zarekwirować majątki, bo obozy z czegoś muszą być utrzymywane. Nieskażone jeszcze dzieci należy odbierać, by rodzice nie sączyli im do umysłów opowieści, że w PRL też można było być szczęśliwym, miało się przyjaciół, którzy nie donosili. Wiesz, przeraża mnie jak można prosto w oczy mówić ludziom, że ich życie było bezwartościowe, że uczciwa praca i próba budowy jakby nie było Polski to był czas stracony, a całe ich życie było nic nie warte.

Widze wyrazna tendencje do przesady. Przypominam ze rozmowa dotyczyla LiD jako spadkobierczyni PZPR. Nie odbiegajmy wiec od tematu i nie mieszaj w to reszty spoleczenstwa bo do PZPR ani ZSMP nie nalezalo 100% Polakow.

Martva napisał/a
piszesz na forum założonym przez czerwoną szuję, nie mierzi Cię to?

Szanuje czyjes poglady jezeli ten ktos jest im wierny. Nie szanuje farbowanych lisow co to kiedys wdrazali 5-lateke a teraz wycieraja sobie morde "Solidarnoscia" i smia nazywac sie demokratami.

Nawet nie wiesz NURSie jak sie ciesze ze nie nalezales do ZSMP ;)

ihan - 1 Października 2007, 13:33

A co mi tam Kruku, lubię strączkowe :)

Tak lavojtku, tendencja do przesady występuje po obu stronach.

I jeszcze mały cytacik:
lavojtek napisał/a

Cytat jak najbardziej twój, wytłuszczenie moje.

lavojtek - 1 Października 2007, 13:46

No to cytacik w odpowiedzi:
ihan napisał/a
A czyimi spadkobiercami jest PiS, bo zaczyna się robić interesująco.

Nastepnym razem prosze czytac ze zrozumieniem. Moja odpowiedz dotyczyla twojego pytania a ty od razu wyskoczylas z obozami. Zastanow sie nastepnym razem zanim cos palniesz?

Rafał - 1 Października 2007, 13:59

Krąży po necie obżydliwe, ale bardzo pisowskie w stylu:
Cytat
7 CUDÓW POLSKI
1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława, to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.
2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej (...)
3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki (...)
4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.
5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista, odmawiający władzy PRL, zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.
6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy.
7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?
(...)

Przykład rozumowania komunistycznego. Jakbym Kurskiego widział. A ludzie czytają z wypiekami na twarzy.

Partner forum