Powrót z gwiazd - Koty, psy i inni pierzasto-futrzaści ulubieńcy.
Godzilla - 18 Listopada 2014, 18:27
Dzięki One już sporo urosły, wagę bardziej niż podwoiły, i łapki mają już grubsze, takie całkiem konkretne. Obie też już patrzą. Sasanka już od kilku dni ma otwarte oczka, Stokrotka zaczęła otwierać przedwczoraj wieczorem, i jedno jeszcze nie jest do końca rozklejone. Na wszystko trzeba poczekać Rzadziej też trzeba się budzić w nocy, co chwalę sobie, ale do wysypiania się jeszcze daleko. W czwartek skończą dwa tygodnie.
dalambert - 18 Listopada 2014, 18:50
Godzilla, wspaniale, tfu,tfu, nie zapeszyć
mBiko - 18 Listopada 2014, 19:52
Godzilla, trzymamy kciuki za Wasze stadko, Malina najbardziej.
Godzilla - 18 Listopada 2014, 21:47
Dzięki Niech mnie ktoś może kopnie, powinnam brać się za kolejne karmienie i przygotowywanie obozowiska na noc. Cała logistyka, żeby przetrwać noc nie pałętając się po domu i nie budząc rodziny po próżnicy.
charande - 18 Listopada 2014, 23:23
Godzillo, jesteś wielka. Trzymam mocno kciuki za dziewczynki.
Lynx - 19 Listopada 2014, 16:14
Nasza najmłodsza jutro na sterylkę.
Godzilla - 19 Listopada 2014, 18:34
To trzymam kciuki, żeby się dobrze goiło.
Chal-Chenet - 22 Listopada 2014, 21:12
Do dwóch kociastych dołączył pies. Mam nadzieję, że nie będzie wojen, początek jest obiecujący pod tym względem.
Lynx - 22 Listopada 2014, 21:57
Godzilla, goi się super - robią laparoskopowo
Godzilla - 22 Listopada 2014, 22:12
Fajny psiak Skąd się u was znalazł?
Chal-Chenet - 23 Listopada 2014, 08:25
Schronisko. Błąkał się ponoć po jakiejś wsi, był też pobity. Tak jak jestem kociarzem, to po spojrzeniu na mordkę na zdjęciu, żona nie musiała mnie długo namawiać.
Godzilla - 23 Listopada 2014, 18:01
Świetnie. Znalazł to co najlepsze.
Chal-Chenet - 24 Listopada 2014, 19:10
Godzilla - 24 Listopada 2014, 19:16
I już nie zostanie pobity. No chyba, że zadrze z kotami. Wtedy nie wiem
Lynx - 24 Listopada 2014, 23:27
Chal-Chenet, słodziak. Oby się zżył z kotami jak nasz psot
Chal-Chenet - 25 Listopada 2014, 21:51
Taką mam nadzieję. Na razie nie jest źle.
Lynx - 26 Listopada 2014, 09:05
Wieczorem przyszła do mnie sąsiadka z kociakiem - bo wie, że ja lubię koty i w ogóle, a jej yorki mają uczulenie na kocią sierść... Niestety, musiałam odmówić. Junior ma już problem z Szenią, Kocia też - a jest już w podeszłym wieku. Zresztą trzeci kot na moim metrażu to byłaby lekka przesada...
Fidel-F2 - 27 Listopada 2014, 21:55
charande - 29 Listopada 2014, 15:21
Sammet ukradł wczoraj z torby Człowieka bułkę w woreczku. Schował się w kącie ze zdobyczą w paszczy i warczał na każdego, kto próbował się zbliżyć Może z dziesięć minut po tym, jak odebraliśmy łobuzowi bułkę, Ofelia zwinęła z kuchennego stołu świeży filet z dorsza. (Nie jesteśmy brzydliwi, więc po odebraniu złodziejce łupu, nadjedzony koniec został obkrojony, a reszta - usmażona i zjedzona.)
Poza tym Sammet nie boi się mrozu - koło północy wyszedł na dwór i nie chciał wracać. Mam miękkie serce, więc nastawiłam sobie budzik na 4:30, żeby sprawdzić, czy futro nie zmieniło zdania i nie marznie pod drzwiami (marzło). Teraz kot od rana nie robi nic, tylko śpi, a ja ziewam, bo nie udało mi się już zasnąć z powrotem
Godzilla - 29 Listopada 2014, 18:57
No tak Ja niedawno z litości za kwadrans północ wychodziłam wygarnąć Topcia z krzaków pod balkonem, bo w przeciwieństwie do dorosłych kotów on jeszcze nie umie sam na niego wleźć, jak już zeskoczy. Buty na bose nogi, kurta na piżamę, było mi kompletnie wszystko jedno.
Godzilla - 29 Listopada 2014, 21:24
Zaczynamy oswajać się z kuwetką. Jak dotąd Stokrotka zaliczyła jedno celne trafienie, Sasanka dwa. Dzielne dziewczyny. I robią się szalenie ciekawskie, i trudno jest je ułożyć do spania. Potrzebuję dla nich większego kąta na wybieg, a to wymaga odgruzowania pewnego kąta w małym pokoju. Oooo, nie mam pary, niech mnie ktoś kopnie na rozpęd.
http://piwonia67.blogspot...stosc-wpis.html - tak to z grubsza na razie wygląda.
Magnis - 30 Listopada 2014, 15:52
Kotek i jeżyki :
Ładne .
Godzilla - 2 Grudnia 2014, 22:38
Śliczne mieszane rodzeństwo
https://picasaweb.google.com/lh/photo/N7HcfoeRpAoqCxq9HkrM4q1MfOekVgxU0xNx4kEdK5M?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/-aBPTLPPWZwEGFkrfALzzK1MfOekVgxU0xNx4kEdK5M?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/wq7YBFVNmAVZSlQsw4neCq1MfOekVgxU0xNx4kEdK5M?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/qO9qRZFtN_Xy7NVoIwp5za1MfOekVgxU0xNx4kEdK5M?feat=directlink
To moje maluchy. Filmiki dzisiejsze.
mBiko - 2 Grudnia 2014, 23:39
Fajne kiziaki.
Nasza Malina udała się dzisiaj na zabieg. Potwór cała zdenerwowana.
dalambert - 2 Grudnia 2014, 23:59
Godzilla, śliczności, jesteś dzielna
Lynx - 3 Grudnia 2014, 11:54
Godzilla, słodziaki śliczniaki.
mBiko, sterylka? Jeśli robią laparoskopowo, jak u nas, to po 12 godzinach snu kota wstanie jakby nigdy nic.
E. - przecinki.
Magnis - 3 Grudnia 2014, 12:50
Trochę zabawnych filmików z kotami :
Latajacy kot
Polujący kot
Kot i ptak
Mops w akcji :
Mops
Zabójcze spojrzenie Chomika :
Chomik
mBiko - 3 Grudnia 2014, 15:14
Lynx, tak. Nie wiem jak robią, ale robi to pani weterynarz, od której adoptowaliśmy Malinę. Potwór przeżywa, bo po primo to jej futrzak, a po sekundo pierwszy raz bierze udział w czymś takim.
Godzilla - 3 Grudnia 2014, 18:26
mBiko, i jak kicia?
/Edit. Przypomniałam sobie, że czeka na mnie na balkonie mysz do sprzątnięcia. W zasadzie to bym ją zafoliowała i wysłała do kosza, ale też powinnam zrobić zdjęcie i wysłać biologom, coby wiedzieli jakie gatunki u nas koty łowią. Nie wiem, który to futrzak taki prezent mi podłożył. Podejrzewam Rudego.
mBiko - 3 Grudnia 2014, 21:11
Malina już w domu i dochodzi do siebie. Zobaczymy jutro.
|
|
|