Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
GAndrel - 28 Września 2007, 14:16
Premier broni Renaty Beger:
http://www.dziennik.pl/De...ArticleId=62086
dalambert - 28 Września 2007, 14:18
Easy napisał/a |
Wiesz, dla niektórych rządy Kaczyńskich to też dyktatura, którą próbuje się zniszczyć wyborami... |
Cóż za okropna dyktatura którą się aż wyborami strząsa - niektórym Antypisiakom tak już odwaliło, że za chwilę zaczną bredzić o łagrach Kaczyńskich i auschwitzach Dorna!
Brrr może trochę argumentów, a mniej agitacji.
Easy - 28 Września 2007, 14:23
Profesor Geremek tak twierdzi. Profesor Geremek miałby kłamać?
Chyba z lekka nie wyczułeś ironii w cytowanej wypowiedzi...
NURS - 28 Września 2007, 15:01
Dalambert, kaczory to demokratura, nie dyktat. Taka niby demokracja, w ktorej cel uświęca środki, na przyklad dla publicznego poklasku zamyka się lekarza w szpitalu i oglasza, że on już nikogo życia nie pozbawi - czego efektem jest kilkadziesiąt zgonów ludzi, którzy nie doczekali się przeszczepu.
takich przykładów Weilkobracenia jest dzisiaj wiele.
a krytykowanie ludzi, którzy wszędzie widzą uklady nie jest agitacją, chociaz jak widac, zwolennicy jednej opcji sa w stanie wybaczać jej każda zbrodnie a niszczyc przeciwnikow za znacznie mniejsze czyny
takie życie.
dalambert - 28 Września 2007, 15:18
NURS napisał/a | , kaczory to demokratura, nie dyktat. |
Drogi Nursie toż to co piszesz NURS napisał/a | poklasku zamyka się lekarza w szpitalu i | to czysta i jakże piękna demagogia, miodzik po prostu, ale to dobrze iż ktoś silne przekonania ma , a Pan doktor to brał w łapę czy nie brał, podwładnych mobingował czy nie, bo zarzuty postawione ma, a aresztować go się powinno po trzykrotnym przeproszeniu i na kolanach.
Nigdy w szpitalu w łapę nie dawałeś , co pan niedzisiejszy jesteś.
Cytat | ludzi, którzy nie doczekali się przeszczepu |
a te dane skąd,może jakaś firma sondażowa to zbadała, czy Pani Krysia w maglu wszystkim oznajmiła? NURS napisał/a | a krytykowanie ludzi, którzy wszędzie widzą uklady nie jest agitacją, chociaz jak widać, zwolennicy jednej opcji sa w stanie wybaczać jej każda zbrodnie a niszczyc przeciwnikow za znacznie mniejsze czyny |
Kto w tym wyborczym wrzasku kogo niszczy, bo jak na razie mamy hura na Kaczory Panie bracie, ale cóż jak się nie ma pomysłów na to co zrobić i jak to pozostaje bicie w bęben
Easy - 28 Września 2007, 15:24
dalambert napisał/a | ale cóż jak się nie ma pomysłów na to co zrobić i jak to pozostaje bicie w bęben |
Za to PiS ma wspaniałe pomysły.
Nie zagłosujecie na nas to się WSI odrodzi, Układ porwie wam dzieci, Niemcy i Rosja rozgrabią nas, a minister Ziobro pójdzie do więzienia w ramach represji politycznych.
Przepraszam, zapomniałem, słowo Układ nie jest już aktualne.
Oligarchowie porwą wam dzieci.
Nie ma co, tak "merytorycznych" argumentów nie da się obalić.
dalambert - 28 Września 2007, 15:32
Easy napisał/a | Oligarchowie porwą wam dzieci. |
Słonko ty nieutulone, w jakim kraju świeciłoś przez ostatnie 30 lat,że Ci się takie strach w główce lęgną Easy napisał/a | Nie ma co, tak merytorycznych argumentów nie da się obalić. |
Toż to dopiero merytoryczne argumenty są!
Brał pan doktor w łapę to i go wsadzili, oj jak straszne Kaczory służbę zdrowia niszczą.
A o panu łapińskim przedmówca słyszał, co to i zdrowie reformował i dziennikarzy bił / w rządzie kandydata na posła z list Samoobrony Leszka M. zresztą/
GAndrel - 28 Września 2007, 15:41
dalambert napisał/a | (...)
Brał pan doktor w łapę to i go wsadzili, oj jak straszne Kaczory służbę zdrowia niszczą.(...) |
A przebrzydły sąd go wypuścił. Niedobry sąd.
Easy - 28 Września 2007, 15:52
dalambert napisał/a | Easy napisał/a | Oligarchowie porwą wam dzieci. |
Słonko ty nieutulone, w jakim kraju świeciłoś przez ostatnie 30 lat,że Ci się takie strach w główce lęgną |
To "słonko" to do mnie było? Nie jesteśmy nawet na ty, więc tym bardziej nie życzę sobie, byś do mnie "słonko" pisał.
[quote="dalambert"] Easy napisał/a | Nie ma co, tak merytorycznych argumentów nie da się obalić. |
Toż to dopiero merytoryczne argumenty są!
Argumenty panów Kaczyńskich, nie moje.
Kruk Siwy - 28 Września 2007, 15:59
Easy, masz prawo sobie nie życzyć. Ale... to tylko żart taki, zupełnie niewinny.
Luz chłopie!
A tak w ogle i w szczeglę to tu na forum wszyscy jesteśmy na "Ty". Chyba że ktoś Ci powie:"Ty sksynu". Ale na to modzi nie pozwolą.
Bądź easy człowieku.
Easy - 28 Września 2007, 16:01
Za dużo tv.
No ale wiesz, nie lubię, jak facet do mnie "słonko" pisze.
Co innego, gdyby to miła dzioucha napisała...
Kruk Siwy - 28 Września 2007, 16:05
Easy, zobacz profil dalamberta i wyluzuj... do mnie też spoko może mi mówić dziecko i słoneczko choć urodziłem się przed ladowaniem ludzi na Księżycu...
Wrzućmy luz, przy polityce to paskudne emocje grają.
Easy - 28 Września 2007, 16:07
Kruk Siwy napisał/a | Wrzućmy luz, przy polityce to paskudne emocje grają. |
Tu się zgadzam.
Madar - 28 Września 2007, 16:25
http://wiadomosci.onet.pl/1614332,11,item.html
kampania wyborcza na calego
dzejes - 28 Września 2007, 16:26
Cicho! Film o Katyniu jest! A Ty, Ty, Ty... szubrawcze!
Kruk Siwy - 28 Września 2007, 16:39
Wszystko na sprzedaż. "Wszystkie świętości tanio szargamy sp. z n. n"
Gustaw G.Garuga - 28 Września 2007, 16:41
Demokracja to więcej niż wybory. Jest jeszcze coś takiego jak szacunek dla prawa, dla instytucji kontrolnych, dla obywatela. Kaczyńscy myślą, że jeśli uzyskali 10% głosów elektoratu (bo tyle uzyskali) to wolno im rozmontowywać mechanizmy państwa (zmiana ustawy, żeby powołać swoją KRRiTV), wolno podminowywać każdą wypowiedzią Trybunał Konsytucyjny, bo przeszkadza robić, co sie żywnie podoba, wolno wykorzystywać służby dla prywatnej sprawy (Ziobro nadal na czele resortu sprawiedliwości, który ma obiektywnie wyjaśnić sprawę stawianych mu zarzutów) itd., itp. Można zachować pozory demokracji przy jednoczesnym rządzeniu całkiem po swojemu. PiS wiedział, co robi, decydując się na wybory - sondaże pokazują, że może je wygrać. A potem cholera wie, jaka konfiguracja będzie nami rządzić. Do pełni władzy brakuje już tylko 'odzyskania' Trybunału (bo wpływ na sądy minister sprawiedliwości już stara się uzyskać, a chyba nawet już uzyskał - niech mnie ktoś poprawi, ale może już powoływac prezesów sądów czy jakoś tak?). A wszystko to z naklejką "Demokracja! OBWE won".
EDIT: jeśli istotnie tak tę ceremonię przyśpieszyli, to jest to szczyt *beep*.
dzejes - 28 Września 2007, 16:52
Straszne jest to, że jeśli PiS wygra te wybory, to "odzyska" również Trybunał Konstytucyjny. A wówczas wola Jarosława Kaczyńskiego będzie w tym państwie prawem. Parlament przegłosuje, prezydent zaklepie, Trybunał nie skrzywdzi. Choć pocieszające jest to, że świadomość bycia sędzią TK zmienia człowieka - na co są dowody. Jednak by uniknąć takich zagrożeń Jarek wystawi odpowiednie miernoty, które nie podskoczą i posłusznie wydadzą taki wyrok, jaki będzie po myśli wODZA.
lavojtek - 28 Września 2007, 19:48
Easy napisał/a | Profesor Geremek tak twierdzi. Profesor Geremek miałby kłamać? |
Nic nie mam do Geremka bo madrym faciem jest ale o ile mnie pamiec nie zawodzi to alfa i omega jeszcze nie zostal.
Easy napisał/a | Nie ma co, tak merytorycznych argumentów nie da się obalić. |
To sa przynajmniej jakiekolwiek argumenty. Nie to co "olaboga" i "oj dana, oj dana, wszystko przez szatana" (w tym wypadku pod dwoma postaciami). ProPOgand jak z zacietej plyty.
p.s Kruk slusznie prawi Troche wiecej dystansu bo zaczne podejrzewac ze jakis syndrom Donalda zapanowal w Polsce
dzejes - 28 Września 2007, 20:59
lavojtek napisał/a |
p.s Kruk slusznie prawi Troche wiecej dystansu bo zaczne podejrzewac ze jakis syndrom Donalda zapanowal w Polsce |
Dobre, naprawdę dobre. Chapeaux bas.
mawete - 28 Września 2007, 21:18
Dodajeę temat do ignorowanych...
Gustaw G.Garuga - 28 Września 2007, 21:22
...nie omieszkując wyniośle o tym poinformować piszących w nim forumowiczów
NURS - 28 Września 2007, 21:42
dalambert napisał/a | NURS napisał/a | , kaczory to demokratura, nie dyktat. |
Drogi Nursie toż to co piszesz NURS napisał/a | poklasku zamyka się lekarza w szpitalu i | to czysta i jakże piękna demagogia, miodzik po prostu, ale to dobrze iż ktoś silne przekonania ma , a Pan doktor to brał w łapę czy nie brał, podwładnych mobingował czy nie, bo zarzuty postawione ma, a aresztować go się powinno po trzykrotnym przeproszeniu i na kolanach. |
nie, nie na kolanach, rano w domu, bez kamer, nie faceci z bronią wchodzący do szpitala, w którym leżą chorzy ludzi. i nie dla konferencji, na których, przypomne, powiedziano, ten pan juz nigdy życia nie odbierze - a teraz najciekawsze, jest wyrok? bo jak na razie w większości tych spraw zarzuty odpadają jeden po drugim, vide Kaczmarek i reszta oberpolicmajstrów
Cytat | Nigdy w szpitalu w łapę nie dawałeś , co pan niedzisiejszy jesteś. |
wiem jak to wyglada, choć nie dawałem. nie miałem okazji. wiem, jednak więcej, to system jest chory, a my bedziemy ofiarami, bo lekarze to rozumni ludzie, ci wartościowi juz są za granica.
Cytat | Cytat | ludzi, którzy nie doczekali się przeszczepu |
a te dane skąd,może jakaś firma sondażowa to zbadała, czy Pani Krysia w maglu wszystkim oznajmiła? |
Nie magiel, oficjalne komunikaty klinik zajmujacych się przeszczepami. podano dokładne liczby, gugiel cie nie okłamie, jak zechcesz dotrzeć do nich
Cytat | Kto w tym wyborczym wrzasku kogo niszczy, bo jak na razie mamy hura na Kaczory Panie bracie, ale cóż jak się nie ma pomysłów na to co zrobić i jak to pozostaje bicie w bęben |
cóż, można udawać, że problem nie istnieje, i uparcie odbijac wszelkie argumenty, jak ty dalambercie przed chwilą
Easy - 28 Września 2007, 21:53
Przejrzałem listy wyborcze i...
... chciałem oddać głos na PSL, ale ponieważ żadnego z tych kolesi nie znam...
... to oddam głos jednak na Szejnfelda z PO, albo kolesia z mojego miasta (też PO).
elam - 28 Września 2007, 22:38
krotko mowiac, pojdziemy wszyscy do burdelu .....
Gustaw G.Garuga - 28 Września 2007, 22:46
PO nie dostanie mojego głosu z przyczyn poniekąd osobistych - na posłankę z Bielska startuje moja dawna szefowa, która na tę fuchę zwyczajnie nie zasługuję. Jeśli mój głos na listę PO miałby się przyczynić do... Nie!
Zostaje LiD. Jedno czy dwa nazwiska coś mi mówią, ale będę musiał zlustrować ich dokładniej
magic - 28 Września 2007, 23:03
Wyborcy kierują się emocjami, sentymentami i osobistymi animozjami. Nie wszyscy, ale większość. Mało kto kieruje się programem czy też planami partii. Zresztą pomiędzy programami PO, PIS, LID,SO nie ma zasadniczych różnic, bo gdyby były, to posłowie tak łatwo by się z jednej do drugiej nie przenosili.
Dlatego uważam, że jak ktoś nie wie na kogo głosować, to powinien zostać w domu, albo zagrać w totolotka – tam przynajmniej nikt ludziom nie wmawia że to poważna decyzja.
GAndrel - 29 Września 2007, 08:19
lavojtek napisał/a | To sa przynajmniej jakiekolwiek argumenty. Nie to co olaboga i oj dana, oj dana, wszystko przez szatana (w tym wypadku pod dwoma postaciami). ProPOgand jak z zacietej plyty. |
Jakie argumenty!? Weźcie wy "adwokaci diabła" podajcie w końcu jakieś punktu z programu PiSu, co? Tylko jakiegoś nowego, bo tego starego nie udało się zrealizować przez opozycję. Ustalcie też w końcu czy przeszkadzała ta leniwa i nieudolna, czy ta agresywna i brutalna.
Gustaw G.Garuga - 29 Września 2007, 08:48
Partia to TAKŻE ludzie. Program sam się nie wprowadzi w życie. Bylejacy lub wręcz zwyczajnie g warci posłowie nie zreformują kraju.
W niedawnych wyborach samorządowych PO wystawiła w moim mieście na radnego pewnego gnojka, którego miałem nieprzyjemność uczyć angielskiego, a który bez żenady wygłaszał antysemickie hasła typu "dobrze, że Hitler Żydków w Oświęcimiu spalił". Z kolei jego siostra, również udzielajaca się w polityce (choć nie pamiętam, czy należała akurat do PO) przyznawała otwarcie, że ona nie chce nigdzie pracować, że jej się marzy wygodna synekura. O swojej byłej szefowej powiem zaś tyle, że reżim, jaki wprowadziła w firmie, dopóki nie poszła do parlamentu, był rodem z Birmy. Taki ktoś ma realizować jakikolwiek program?
No i nie róbmy jaj, jak to posłowie przechodzą, bo programy są identyczne. Tu chodzi bardziej o kwestie osobowościowe i o szerzej rozumianą ideologię.
lavojtek - 29 Września 2007, 09:40
Jak to Tusk, a nie bracia mniejsi, Marcinkiewicza zalatwil
http://wiadomosci.gazeta....69,4532098.html
|
|
|