To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Andrzej Sapkowski

Hubert - 4 Wrzeœśnia 2010, 20:38

Gustaw G.Garuga, taka śmieszna moda. Inna rzecz, że przed porządną nową książką o Geralcie bym się nie bronił. Ale to już chyba mówiłem. :mrgreen:
Godzilla - 4 Wrzeœśnia 2010, 20:40

A ja nie wiem. Chyba długo by mnie musieli przekonywać, że jest po co sięgać. To już nie wróci.
Hubert - 4 Wrzeœśnia 2010, 21:04

Godzilla, tego się nie dowiemy, dopóki domniemane kolejne przygody Geralta nie pojawią się na półkach :)
Stormbringer - 29 Wrzeœśnia 2010, 13:09

Supernowa zaprezentowała okładki nowego wydania cyklu wiedźmińskiego:
http://katedra.nast.pl/no.../Nowy-Wiedzmin/

dalambert - 29 Wrzeœśnia 2010, 13:13

Stormbringer, mogło być gorzej :mrgreen:
Stormbringer - 29 Wrzeœśnia 2010, 13:15

Racja. W sumie przejrzałem je i pomyślałem "może być", a potem zerknąłem na komentarze pod newsem i zacząłem się zastanawiać, czy mam jakiś dziwny gust, bo wszyscy równo jadą po tych okładkach. :)
Godzilla - 29 Wrzeœśnia 2010, 13:16

Ale mogłoby być lepiej, gdyby jakaś obleśna reklama nie wyskakiwała. Wali po oczach do bólu, a "x" żeby ją zamknąć nie działa :evil:
Matrim - 29 Wrzeœśnia 2010, 13:45

Nie dziwię się że jadą równo - przecież to okładki żywcem czerpiące z wiedźminowej gry, nawet czcionka identyczna. Straszny taki marketing łączony jest :(
Stormbringer - 29 Wrzeœśnia 2010, 13:56

W grę nie grałem - pewnie dlatego te okładki nie zniesmaczyły mnie zaraz na wejściu. :) Zresztą i tak wiadomo, że najładniejsze są hiszpańskie wydania wiedźmaka - choćby to.
dalambert - 29 Wrzeœśnia 2010, 14:03

Stormbringer napisał/a
Zresztą i tak wiadomo, że najładniejsze są hiszpańskie wydania wiedźmaka - choćby to.

Własnie, tylko dlaczego sĄpkowski :shock: :?:

ilcattivo13 - 29 Wrzeœśnia 2010, 14:04

ano, masz rację Matrim. Wolę moje stare wydania...
Stormbringer - 29 Wrzeœśnia 2010, 14:07

dalambert napisał/a
Stormbringer napisał/a
Zresztą i tak wiadomo, że najładniejsze są hiszpańskie wydania wiedźmaka - choćby to.

Własnie, tylko dlaczego sĄpkowski :shock: :?:

Prawie jak "abibas". :)

Hubert - 29 Wrzeœśnia 2010, 15:03

dalambert napisał/a
Własnie, tylko dlaczego sĄpkowski

To odblask na rękojeści sztyletu, albo jakaś klamra. :)

mBiko - 29 Wrzeœśnia 2010, 18:44

A myślałem, że poprzednia edycja miała kiepskie okładki.
Chal-Chenet - 29 Wrzeœśnia 2010, 18:48

Nie są złe. Nowe znaczy.
Matrim - 29 Wrzeœśnia 2010, 19:31

Stormbringer napisał/a
W grę nie grałem

Nikt nie grał, bo to z drugiej części, która ma wyjść w przyszłym roku :)

Chal-Chenet, masz rację - nie są złe. Są BARDZO złe :)

Chal-Chenet - 29 Wrzeœśnia 2010, 19:49

Białe były w takim razie wybitnie złe. ;)
Stormbringer - 30 Wrzeœśnia 2010, 09:40

Matrim napisał/a
Stormbringer napisał/a
W grę nie grałem

Nikt nie grał, bo to z drugiej części, która ma wyjść w przyszłym roku :)

Myślałem, że to z jedynki. :) Anyway, może przynajmniej przyciągną nowych czytelników. Nie ma tego złego.

robert70r. - 4 Października 2010, 11:05

Ha, to przynajmniej wiem, jak w dziale Postacie na oficjalnej stronie niejaki "pan z łyżką" będzie wyglądał (jast na okładce Czasu Pogardy) :bravo :wink:
Wojtek Kaczor - 5 Października 2010, 11:30

Mi za to ktoś podprowadził jakiś czas temu 2 tomy Wiedźmina :( Szczęście, że Trylogia
Husycka cała :)

robert70r. - 6 Października 2010, 10:26

Wojtek Kaczor, to coś słabo pilnowałeś. :wink:
Wojtek Kaczor - 6 Października 2010, 10:27

Na to wychodzi :(
Rafał - 18 Stycznia 2011, 09:41

A ja sobie kończę dawno nie czytanego Wiedźmina, przede mną jeszcze tylko Pani Jeziora i muszę przyznać, że czas nie obszedł się łaskawie z cyklem. Dzisiaj Sapkowskiemu bardzo trudno byłoby powtórzyć sukces sprzed lat, dużo lepiej i ciekawiej czyta mi się Wagnera. Zgrzytają tu i ówdzie błędy typu "odruch Pawłowa", zgrzyta uczucie bo ja wiem, lekceważenia czytelnika? Chyba jedynie dwa pierwsze zbiorki nadal się nieźle trzymają, sama powieść u mnie straciła.
savikol - 18 Stycznia 2011, 12:47

Tego się właśnie obawiałem. Przestałem wracać do wiedźmina po głośnej ekranizacji, bo mi skalała całą tą opowieść i przed oczami ciągle miałem wąsatą Wolszczak przebraną za Yennefer. Ostatnio chodziło mi po głowie, by znów sięgnąć po książkę, ale bałem się tego co Rafał. Chyba zaufam jego opinii i dam sobie spokój. Szkoda byłby psuć sobie miłe wspomnienie.

Zastanawiam się, czy opowiadania faktycznie nadal dobrze się trzymają. Kiedyś uważałem je majstersztyk.

Adon - 18 Stycznia 2011, 12:53

Miałem podobne wrażenia do Rafała. Opowiadania trzymają się świetnie, ale powieść. Cóż...
Kruk Siwy - 18 Stycznia 2011, 12:55

Trzeba umieć wybierać te fragmenty z których byłyby świetne opowiadania.
Adon - 18 Stycznia 2011, 12:56

Prawda. Jest masa rewelacyjnych fragmentów, ale jako całość niestety się już nie broni.
Kruk Siwy - 18 Stycznia 2011, 12:57

Ano.
Choć daj bosze napisać mi takiego gniota.

Adon - 18 Stycznia 2011, 12:58

Hmm, wolałbym TAK gnioty pisać, nie TAKIE. :wink:
Kruk Siwy - 18 Stycznia 2011, 13:00

A to już gra półsłówek. RIP.

Partner forum