Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dzejes - 13 Lutego 2006, 20:29
Ziuta napisał/a | Rozwiąże!
Kaczyńscy idą na całość. Liczą, że popularnośc Marcinkiewicza da im mocniejszą pzycję, a jeśli nie, to skumają się z Lepperem oficjalnie i rządzić będą 4 lata (takie mają przynajmniej plany) |
Tylko że w wyborach może wyjśc, że PO+SLD mają więcej szabel niż PiS+Samo.
GAndrel - 13 Lutego 2006, 20:33
Godzina w tę czy we wtę w przypadku tej decyzji nie pownna robić różnicy. Zwłaszcza, że czas zaczął lecieć dwa tygodnie temu. Po prostu nie wiem nad czym w tej chwili duma prezydent.
Chyba, że za 40 minut usłyszymy, że prezydent wszedł w posiadanie ekspertyz, które mówią, że termin uchwalenia budżetu mija 18 lutego. I w ten sposób Jarosław dostaje dodatkowy tydzień na podpożądkowanie sobie Samoobrony i LPRu.
Chyba, że po prostu boi się powiedzieć, że skaraca kadencję Parlamentu. I odwleka jak tylko może.
Ziuta - 13 Lutego 2006, 20:34
Ale PO myśląc o koalicji z SLD musi się liczyć z utrtą części sympatyków. Jak ich nawet lubiłem, to w tekiej sytuacji przestnę wierzyć w jakiekolwiek gadanie o reformch (nie wierzę, by SLD jakichkolwiek by chciało)
Lu - 13 Lutego 2006, 20:36
GAndrel napisał/a | Po prostu nie wiem nad czym w tej chwili duma prezydent. |
Dobór słów przypadkowy?
dzejes - 13 Lutego 2006, 20:38
GAndrel napisał/a |
Chyba, że za 40 minut usłyszymy, że prezydent wszedł w posiadanie ekspertyz, które mówią, że termin uchwalenia budżetu mija 18 lutego. I w ten sposób Jarosław dostaje dodatkowy tydzień na podpożądkowanie sobie Samoobrony i LPRu.
|
Widzę, że zaczynasz myślec podobnie do mnie. Welcome to the Dark Side
Ziuta napisał/a |
Ale PO myśląc o koalicji z SLD musi się liczyć z utrtą części sympatyków. Jak ich nawet lubiłem, to w tekiej sytuacji przestnę wierzyć w jakiekolwiek gadanie o reformch (nie wierzę, by SLD jakichkolwiek by chciało)
|
Po koalicji PiS z Samoobroną niewiele mnie zdziwi.
Vened - 13 Lutego 2006, 20:45
Romek P. napisał/a | A najbardziej mi się podoba, że decyzję najważniejszą dla narodu i dla dobra narodu podejmują wspólnie reprezentanci całego narodu:
- prezydent z PiS
- premier z PiS
- marszałek Sejmu z PiS
- marszałek Senatu z PiS
- lider największej partii, czyli z PiS
- prymas z PiS... a nie, tu się już zagalopowałem, przeciez ojciec Rydzyk jest tylko telefonicznie i jest prostym zakonnym politykiem zaledwie sympatyzującym z PiS. |
Taa, a jeszcze 7 miesiecy temu o wszystkim decydował:
- prezydent z SLD
- premier z SLD
- marszałek sejmu z SLD
- marszałek Senatu z SLD
- lider największej partii czyli SLD
fakt, prymasa nie było, za to byli Gudzowaty, Kulczyk itd. Bynajmniej nie mniej wplywowi.
A wszyscy SLDowocy bie byli pzbr bis, tylko po prostu PZPR. I to jakos nikomu nie prszeszkadzało? Jakos nie bylo dykatury?
NURS - 13 Lutego 2006, 20:52
To byłby cyrk na kółkach. IMO Jarek postraszył bratem. Jak nie dacie kanapek, to przyjdzie lechutek i tak wam przypieprzy, że wam kredki z tornistrów powypadaja. I dali, co mieli nie dac. Wyborcy widzieli, jak jedza z ręki Jareckiemu, bo to było swoiste upokorzenie koalicjantów, którzy jeszcze przed spotkaniem zrzekli sie wszystkiego.
Romek P. - 13 Lutego 2006, 21:03
Vened napisał/a | Taa, a jeszcze 7 miesiecy temu o wszystkim decydował:
- prezydent z SLD
- premier z SLD
- marszałek sejmu z SLD
- marszałek Senatu z SLD
- lider największej partii czyli SLD
fakt, prymasa nie było, za to byli Gudzowaty, Kulczyk itd. Bynajmniej nie mniej wplywowi.
A wszyscy SLDowocy bie byli pzbr bis, tylko po prostu PZPR. I to jakos nikomu nie prszeszkadzało? Jakos nie bylo dykatury? |
Vened, ależ mnie przeszkadzało zwróć uwagę, mnie nie chodzi, że PiS - chociaż uważam ich działaność za bardziej szkodliwą w zamiarach od SLD, choćby ze względu na cenzurę na horyzoncie - tylko drażni, że wycierarą sobie gęby dobrem narodu.
Ziuta - 13 Lutego 2006, 21:08
Romek P. napisał/a | tylko drażni, że wycierarą sobie gęby dobrem narodu. |
Romku, trafiłęś w sedno!
Jak ja nienawidze wszelkiej komuny, to PiSowcom nie mogę za nic wybaczyć, że robią to samo, niby dla dobra ojczyzny
NURS - 13 Lutego 2006, 21:09
Vened, Belka nie był z SLD
A po drugie nie pamiętasz chyba takich hocków klocków mimo, że byli w mniejszości LSD o ile pamiętam, nie podpisywało paktów stabilizacyjnych polegających na ustaleniu, ze koalicjancie nie podpiszą nic, co opozycja zaproponuje. BTW w ten sposób skończono z demokracją.
dzejes - 13 Lutego 2006, 21:15
Haha!
Nie rozwiązał!
Mówcie mi Kasandro...
Gustaw G.Garuga - 13 Lutego 2006, 21:16
Eee!
Ziuta - 13 Lutego 2006, 21:17
Łeeeee! Dowiedział się, że stawiałem, iż rozwiąże
GAndrel - 13 Lutego 2006, 21:18
No i przegrałem pół litra Coca Coli.
Vykosh - 13 Lutego 2006, 21:18
Tyle ze pewnie piwa nikt nie kupi
Lu - 13 Lutego 2006, 21:18
A ja wygrałam!!!
Ale nie wiem co ...
NURS - 13 Lutego 2006, 21:20
he, he. jarecki załatwił, co chciał. to po co rozwiązywać. Po co wojna, jak sami poszli w niewole. Teraz ich powoli, jak PSL, zasymilują.
Gustaw G.Garuga - 13 Lutego 2006, 21:21
Ziuta napisał/a | Ale PO myśląc o koalicji z SLD musi się liczyć z utrtą części sympatyków. Jak ich nawet lubiłem, to w tekiej sytuacji przestnę wierzyć w jakiekolwiek gadanie o reformch (nie wierzę, by SLD jakichkolwiek by chciało) |
Niedawny tekst Żakowskiego w Polityce powiedział wprost to, co od pewnego czasu już się podejrzewało - że SLD lewicowe jest tylko z nazwy, zwłaszcza gospodarczo. SLD to tak naprawdę liberałowie i raczej centroprawica (powtarzam - gospodarczo, zwłaszcza teraz, kiedy wielu starych aparatczyków poszło się paść). W tej sytuacji jeżeli odrzucic na bok uwarunkowaną historycznie niechęć i spojrzeć chłodno, to PO tak daleko do SLD nie ma... A na pewno im bliżej do SLD niż do PiS!
Vened napisał/a | Taa, a jeszcze 7 miesiecy temu o wszystkim decydował:
- prezydent z SLD
- premier z SLD
- marszałek sejmu z SLD
- marszałek Senatu z SLD
- lider największej partii czyli SLD |
Prezydent był z SDRP ale się wypisał, premier nie płacił składek więc de facto w SLD nie był, lider SLD się od rządu dystansował, nie wiadomo, kto rządził (no, chyba, że "układ" i "mafia paliwowa").
NURS - 13 Lutego 2006, 21:34
Zaczyna sie rysować ciekawy podział. nowy podział. Pis, który wchłonie/zasymiluje wiekszośc elektoratów LPR, PSL i Samoobrony tworząc prawicę spod szyldu Rydzyka (to pewnie tez do czasu, az sytuacja sie wyklaruje, a potem ich drogi sie rozejdą) i Centrolewicę liberalną. albo w jej sklad wejdą resztki SLD, bo może zrobic sie tak, że platforma wciągnie to, co zostanie z koalicjantów i rozparceluje SLD, albo lewica zostanie na boku i bedzie tym czym kiedys PSL.
Romek P. - 13 Lutego 2006, 21:51
dzejes napisał/a | Haha!
Nie rozwiązał!
Mówcie mi Kasandro... |
To rozumiem, że ustalona stawka pół litra odrdzewiacza za trafną przepowiednię?
Wiesz, w środe jest losowanie Dużego Lotka...
Gustaw G.Garuga - 13 Lutego 2006, 21:57
A w sumie kpina z ludzi - afera, oczekiwanie, konferencje prasowe, specjalne wydania programów informacyjnych, odwlekanie rozstrzygnięcia, przerywanie programu, a orędzie o pierdołach. Po co było w takiej sprawie zawracac ludziom głowę? Gdyby Lech zapowiedział nowe wybory, rozumiem. Ale angażować uwagę narodu, żeby powiedzieć, że coś tam coś tam, a rząd dalej będzie rządził dobrze, to idiotyzm.
Wygląda na to, że Lech miał był zamiar rozwiazać parlament, ale zmienił zdanie w ostatniej chwili. A może uznał, że trzeba mu oficjalnie udzielić poparcia paktowi stabilizacyjemu? Nie wiem. Idę spać.
GAndrel - 13 Lutego 2006, 21:59
Kasandra zazwyczaj wieszczyła nieszczęścia, więc numerów Dużego Lotka bym u niej nie zamawiał, bo jeszcze by powiedziała: 4 8 15 16 23 42 .
dzejes - 13 Lutego 2006, 22:01
Jasne, połówka odrdzewiacza
W Totka nie gram odkąd dowiedziałem się jak to pewnego razu była kumulacja z 12M do wyjęcia, no i padło ponad 100 szóstek. 100k też ładny pieniądz, ale pomyślcie co czuli ci ludzie. Każdy z nich szykował się na odmianę życia, a tu co? Kasa na nowy samochód i spłatę długów w spółdzielni.
NURS - 13 Lutego 2006, 22:01
Wiesz co w tych numerach jest złego?
GAndrel - 13 Lutego 2006, 22:53
Jeszcze nie. I się nieprędko dowiem. Zapowiedziano już LOST 3.
dzejes, gdzie i kiedy chcesz odebrać wygraną?
NURS - 13 Lutego 2006, 23:01
Zbyt wielu na nie stawia Wygrana będzie niewielka.
Duke - 14 Lutego 2006, 08:24
NURS napisał/a | Pis, który wchłonie/zasymiluje wiekszośc elektoratów LPR, PSL i Samoobrony tworząc prawicę spod szyldu Rydzyka |
Toż to prawie jak Borg
Duke - 14 Lutego 2006, 08:26
I jeszcze jeden mały komentarz http://www.chomiks.com/chomiki117.htm
Vykosh - 14 Lutego 2006, 09:29
Wczoraj na moment naszło mnie na teorię spiskową, że PiS z PO specjalnie się tak dogadali, i robili przez te 100 dni taki syf, żeby teraz zrobic wybory i wydymać SLD, Samoobronę, LPR i PSL zgarniając powyżej 2/3 mandatów. I wszystko dla ratowania Polski.
A potem się uszczypnąłem i mi przeszło
GAndrel - 14 Lutego 2006, 10:04
Wracając do wczorajszego dnia to mi jednak sie zdaje, że Kaczyński jednak chciał o 20.00 ogłosić rozwiązanie Parlamentu. I nawet się ucieszyłem gdy tak ładnie mówił o rządzie w czasie przeszłym. A potem ktoś mu podmienił orędzie.
|
|
|