To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Kosik

Witchma - 12 Grudnia 2007, 15:48

ja miałam wypożyczone pierwsze trzy części z biblioteki, ale już w empiku zamówiłam sobie swoje... własne... my own... my precioussss... a czwartą część dostanę na gwiazdkę :) w pełni zasłużenie książki zostały uhonorowane nagrodami, oby tak dalej!

ps. to kiedy piąta część? :)

pepito - 12 Grudnia 2007, 21:40

Powtarzam pytanie. Kiedy będzie V część FNiN. Wie ktoś?? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Gwynhwar - 12 Grudnia 2007, 21:54

O mamo...
Kasiek - 12 Grudnia 2007, 22:02

Dwa tygodnie temu ukazała się IV. Daj autorowi dokupić tusz do drukarki, zanim zacznie drukować V, co?
gorat - 12 Grudnia 2007, 22:14

Nie mówiąc o tym, że były już cztery części. Bierze się odstępy między nimi, ustala zależności i ma się przybliżony czas oczekiwania na tom piąty. I wcześniej, jak parę miesięcy przed szacowanym terminem, nie ma się co rzucać.
Ale do tego potrzebny jest niezerowy współczynnik inteligencji własnej... :twisted:

Chal-Chenet - 12 Grudnia 2007, 22:46

pepito napisał/a
Wie ktoś??

nie

pepito - 13 Grudnia 2007, 20:18

Gwynharh-,,O mamo...'' o tato!!
Gwynhwar - 13 Grudnia 2007, 20:27

Eeee... :|
pepito - 14 Grudnia 2007, 15:59

Nie chodzi mi o pośpieszanie autora, lecz o to by poznać datę wydania następnego tomu FNiN. :idea: :idea: :idea: :idea:
Gwynhwar napisał/a
Eeee... :|
Widzę że nie jesteś zdolna do napisania normalnego zdania. :bravo :bravo :bravo
gorat napisał/a
Nie mówiąc o tym, że były już cztery części. Bierze się odstępy między nimi, ustala zależności i ma się przybliżony czas oczekiwania na tom piąty. I wcześniej, jak parę miesięcy przed szacowanym terminem, nie ma się co rzucać.
Ale do tego potrzebny jest niezerowy współczynnik inteligencji własnej... :twisted:

No właśnie...

Lavide - 14 Grudnia 2007, 16:41

pepito nie wiem, czemu przytakujesz goratowi ? Chyba nie zrozumiałeś DO KOGO one były adresowane. A poza tym Gwynhwar w tym jednym zdaniu wyraziła wszystko!
pepito - 14 Grudnia 2007, 18:03

Tak, bo więcej nie umiała:)
Kasiek - 14 Grudnia 2007, 18:24

Pepito, przeczytaj uważnie poprzednie posty. I zacznij pisać tak, by nie obrażać innych użytkowników,a jeśli nie masz nic innego do powiedzenia, to zamilknij.
Adanedhel - 14 Grudnia 2007, 18:29

pepito, chłopie, poważnie podpadasz...
Agi - 14 Grudnia 2007, 18:44

pepito, bądź tak uprzejmy i powstrzymaj się od oceniania innych użytkowników

Resztę Koleżeństwa proszę o powściągnięcie emocji

Fidel-F2 - 14 Grudnia 2007, 18:49

mniam, zapowiada sie niezła zabawa
Lavide - 14 Grudnia 2007, 19:47

Agi staramy się być wyrozumiali i powściągliwi, ale... uważam, że głupotę trzeba tępić. Ja wiem, że nie jestem doskonała, daleko mi do tego. Ale to, że ktoś ma ze 13 lat nie usprawiedliwia go do obrażania i głoszenia swojej jedynej i prawdziwej wiary na zasadzie "BO JA WIEM LEPIEJ"
Czarny - 14 Grudnia 2007, 19:56

To staraj się bardziej, a temperowanie innych pozostaw moderacji
Chal-Chenet - 14 Grudnia 2007, 19:57

dzisiaj nareszcie mi doszedł Vertical i jest drugi w kolejce do przeczytania.
Fidel-F2 - 14 Grudnia 2007, 20:16

brzydki Czarny
Gwynhwar - 14 Grudnia 2007, 20:38

Podpisuję się pod akcją zwalczania głupoty... Lavide Czarny, serio jest brzydki :twisted:

A co do drogiego dziecka, mam nadzieję, że wybaczy mi traktowanie go dokładnie tak jak na to zasługuje, oraz permanentny brak zrozumienia jego zapewne w pełni metaforycznych postów.
Zapewniam go jednocześnie o tym, że od dziś jako, że nie zadowalają go moje równie metaforyczne odpowiedzi, zamierzam zarezerwować pełne zdania dla ludzi powyżej trzynastego roku życia, aby w przyszłości uniknąć podobnych animozji.

Zero emocji Agi :wink:

Chal-Chenet - 14 Grudnia 2007, 20:46

:lol: no MEGALOL normalnie :lol: :D
Anko - 15 Grudnia 2007, 12:35

Czarny napisał/a
To staraj się bardziej, a temperowanie innych pozostaw moderacji
Postaramy się. :oops: (Co mówię w imieniu moim oraz mojej drugiej jaźni. ;P: ) Ale jak ktoś widzi coś takiego:
pepito napisał/a
:idea: :idea: :idea: :idea:
albo:
pepito napisał/a
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
to zaczyna się zastanawiać, czy jest na forum, czy czasem nie zabłądził na czat albo do subkultury gadu-gadu. ;)
Ech, zaraz mi ktoś powie, że emotikony są dla ludzi, i nie, jeden nie wystarczy do wyrażenia emocji... :roll: I pomyśleć, że w moim zamierzchłym dzieciństwie, kiedy telefon komórkowy występował z częstotliwością dziwu natury i miał rozmiary cegły, dzieci "rozpisywały" się w stylu "i bardzo, bardzo" (+ bardzo n-razy) "chcę, proszę, proszę" (+ proszę n-razy). Ale widzicie, to może czytało się nużąco, ale widać było, że się młódź musiała łapką namachać i napisać te 3 strony A5 słówka "bardzo". A teraz? Ctrl+V i tyle... :lol:

Witchma - 15 Grudnia 2007, 12:41

FNN i TMK za mną, łapię za Pałac Snów... a Vertical też się pewnie doczeka na swoją kolej :)
pepito - 15 Grudnia 2007, 20:59

Skoro wypowiedź
gorat - 15 Grudnia 2007, 21:02

?
Proszę wyrażać się zrozumiale, użytkowniku pepito. Resztę prosi się o nieciągnięcie offtopa - chyba że na własną odpowiedzialność.

pepito - 15 Grudnia 2007, 21:02

gorat napisał/a

Jeśli to nie jest obraźliwe to dlaczego moje wypowiedzi takie są?? Możecie mi wytłumaczyć??

gorat - 15 Grudnia 2007, 21:05

Użytkownik pepito proszony jest o nauczenie się czytania ze zrozumieniem, a następnie (po wyuczeniu się poprzedniego!) wypowiadania. Może zacząć ćwiczyć na punkcie 6. tutejszego regulaminu.
Fidel-F2 - 15 Grudnia 2007, 21:07

pepito, wolno być złośliwym ale umiejętnie, niektórzy to nawet cenią, jednak prostackie gryzienie łydek może sie spotkać z linczem (żeby nie było; nie grożę jeno wyjaśniam mechanizmy)

gorat, nie bij

Gwynhwar - 15 Grudnia 2007, 21:14

Rafale, gdzieś tam się doczytałam, że zaszczycisz swoją obecnością Poznań podczas przyszłorocznego Pyrkonu. Planujemy zorganizować w tym czasie kolejną odsłonę Piwokonu na której byłbyś z Kasią mile widziany :) Jak zwykle zapowiada się doborowa ekipa, a także przyjemne miejsca do eksplorowania.
Zatem składam na Twoje ręce, oficjalne zaproszenie.

Anko - 16 Grudnia 2007, 09:25

gorat napisał/a
Resztę prosi się o nieciągnięcie offtopa - chyba że na własną odpowiedzialność.
Ja się pokuszę. Obiecuję, że to już ostatni post na ten temat. :oops:

pepito napisał/a
Jeśli to nie jest obraźliwe to dlaczego moje wypowiedzi takie są?? Możecie mi wytłumaczyć??
Postaram się jasno.

1. Proszę nie używać kilku emotikonów pod rząd, zwłaszcza takich samych.

2. Proszę nie używać wielu pytajników i wykrzykników obok siebie. (Dwa pytajniki - jak w cytacie powyżej - też podpadają.)

3. Na wszelki wypadek i na przyszłość - prosi się także o niepisanie CAPSLOCKIEM.

4. Proszę pisać poprawnie po polsku (poprawiać literówki, zaczynać zdanie dużą literą, itd.).

5. Proszę nie zadawać autorowi (Rafałowi Kosikowi w tym wypadku) natarczywych pytań. Jakby miał każdemu czytelnikowi w kółko odpowiadać, kiedy następny tom, to nie będzie miał czasu go napisać, a nie o to chyba chodzi.

6. Wskazane jest za to dyskutowanie, dzielenie się wrażeniami z lektury itd. W przeciwieństwie do zadawania pytań, które wyglądają jak żądanie (jakby Ciebie ktoś pytał codziennie, czy już się nauczyłeś do matury, też byś pewnie miał dość). I w przeciwieństwie do dogadywania innym forumowiczom, nawet gdy dogadują nam.

7. Radzi się znosić ze stoickim spokojem cokolwiek, co uznasz za zaczepkę czy docinek. Nie zaszkodzi Ci to, a wręcz przeciwnie.

8. I jak już moderatorzy pisali: proszę nie pisać kilku postów pod rząd. Zwłaszcza krótkich. Prosimy o klikanie w przycisk edytuj w prawym górnym rogu posta, jeśli chcesz coś dodać/zmienić.

Jeśli dalej tego nie rozumiesz, to trudno, ale w takim razie i tak nie ma sensu pisać o tym więcej.
Pozdrawiam i EOT (koniec tematu).

Partner forum