Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Kosik
Witchma - 12 Grudnia 2007, 15:48
ja miałam wypożyczone pierwsze trzy części z biblioteki, ale już w empiku zamówiłam sobie swoje... własne... my own... my precioussss... a czwartą część dostanę na gwiazdkę w pełni zasłużenie książki zostały uhonorowane nagrodami, oby tak dalej!
ps. to kiedy piąta część?
pepito - 12 Grudnia 2007, 21:40
Powtarzam pytanie. Kiedy będzie V część FNiN. Wie ktoś??
Gwynhwar - 12 Grudnia 2007, 21:54
O mamo...
Kasiek - 12 Grudnia 2007, 22:02
Dwa tygodnie temu ukazała się IV. Daj autorowi dokupić tusz do drukarki, zanim zacznie drukować V, co?
gorat - 12 Grudnia 2007, 22:14
Nie mówiąc o tym, że były już cztery części. Bierze się odstępy między nimi, ustala zależności i ma się przybliżony czas oczekiwania na tom piąty. I wcześniej, jak parę miesięcy przed szacowanym terminem, nie ma się co rzucać.
Ale do tego potrzebny jest niezerowy współczynnik inteligencji własnej...
Chal-Chenet - 12 Grudnia 2007, 22:46
pepito napisał/a | Wie ktoś?? |
nie
pepito - 13 Grudnia 2007, 20:18
Gwynharh-,,O mamo...'' o tato!!
Gwynhwar - 13 Grudnia 2007, 20:27
Eeee...
pepito - 14 Grudnia 2007, 15:59
Nie chodzi mi o pośpieszanie autora, lecz o to by poznać datę wydania następnego tomu FNiN.
Gwynhwar napisał/a | Eeee... | Widzę że nie jesteś zdolna do napisania normalnego zdania.
gorat napisał/a | Nie mówiąc o tym, że były już cztery części. Bierze się odstępy między nimi, ustala zależności i ma się przybliżony czas oczekiwania na tom piąty. I wcześniej, jak parę miesięcy przed szacowanym terminem, nie ma się co rzucać.
Ale do tego potrzebny jest niezerowy współczynnik inteligencji własnej... |
No właśnie...
Lavide - 14 Grudnia 2007, 16:41
pepito nie wiem, czemu przytakujesz goratowi ? Chyba nie zrozumiałeś DO KOGO one były adresowane. A poza tym Gwynhwar w tym jednym zdaniu wyraziła wszystko!
pepito - 14 Grudnia 2007, 18:03
Tak, bo więcej nie umiała:)
Kasiek - 14 Grudnia 2007, 18:24
Pepito, przeczytaj uważnie poprzednie posty. I zacznij pisać tak, by nie obrażać innych użytkowników,a jeśli nie masz nic innego do powiedzenia, to zamilknij.
Adanedhel - 14 Grudnia 2007, 18:29
pepito, chłopie, poważnie podpadasz...
Agi - 14 Grudnia 2007, 18:44
pepito, bądź tak uprzejmy i powstrzymaj się od oceniania innych użytkowników
Resztę Koleżeństwa proszę o powściągnięcie emocji
Fidel-F2 - 14 Grudnia 2007, 18:49
mniam, zapowiada sie niezła zabawa
Lavide - 14 Grudnia 2007, 19:47
Agi staramy się być wyrozumiali i powściągliwi, ale... uważam, że głupotę trzeba tępić. Ja wiem, że nie jestem doskonała, daleko mi do tego. Ale to, że ktoś ma ze 13 lat nie usprawiedliwia go do obrażania i głoszenia swojej jedynej i prawdziwej wiary na zasadzie "BO JA WIEM LEPIEJ"
Czarny - 14 Grudnia 2007, 19:56
To staraj się bardziej, a temperowanie innych pozostaw moderacji
Chal-Chenet - 14 Grudnia 2007, 19:57
dzisiaj nareszcie mi doszedł Vertical i jest drugi w kolejce do przeczytania.
Fidel-F2 - 14 Grudnia 2007, 20:16
brzydki Czarny
Gwynhwar - 14 Grudnia 2007, 20:38
Podpisuję się pod akcją zwalczania głupoty... Lavide Czarny, serio jest brzydki
A co do drogiego dziecka, mam nadzieję, że wybaczy mi traktowanie go dokładnie tak jak na to zasługuje, oraz permanentny brak zrozumienia jego zapewne w pełni metaforycznych postów.
Zapewniam go jednocześnie o tym, że od dziś jako, że nie zadowalają go moje równie metaforyczne odpowiedzi, zamierzam zarezerwować pełne zdania dla ludzi powyżej trzynastego roku życia, aby w przyszłości uniknąć podobnych animozji.
Zero emocji Agi
Chal-Chenet - 14 Grudnia 2007, 20:46
no MEGALOL normalnie
Anko - 15 Grudnia 2007, 12:35
Czarny napisał/a | To staraj się bardziej, a temperowanie innych pozostaw moderacji | Postaramy się. (Co mówię w imieniu moim oraz mojej drugiej jaźni. ) Ale jak ktoś widzi coś takiego: albo: to zaczyna się zastanawiać, czy jest na forum, czy czasem nie zabłądził na czat albo do subkultury gadu-gadu.
Ech, zaraz mi ktoś powie, że emotikony są dla ludzi, i nie, jeden nie wystarczy do wyrażenia emocji... I pomyśleć, że w moim zamierzchłym dzieciństwie, kiedy telefon komórkowy występował z częstotliwością dziwu natury i miał rozmiary cegły, dzieci "rozpisywały" się w stylu "i bardzo, bardzo" (+ bardzo n-razy) "chcę, proszę, proszę" (+ proszę n-razy). Ale widzicie, to może czytało się nużąco, ale widać było, że się młódź musiała łapką namachać i napisać te 3 strony A5 słówka "bardzo". A teraz? Ctrl+V i tyle...
Witchma - 15 Grudnia 2007, 12:41
FNN i TMK za mną, łapię za Pałac Snów... a Vertical też się pewnie doczeka na swoją kolej
pepito - 15 Grudnia 2007, 20:59
Skoro wypowiedź
gorat - 15 Grudnia 2007, 21:02
?
Proszę wyrażać się zrozumiale, użytkowniku pepito. Resztę prosi się o nieciągnięcie offtopa - chyba że na własną odpowiedzialność.
pepito - 15 Grudnia 2007, 21:02
gorat napisał/a | Nie mówiąc o tym, że były już cztery części. Bierze się odstępy między nimi, ustala zależności i ma się przybliżony czas oczekiwania na tom piąty. I wcześniej, jak parę miesięcy przed szacowanym terminem, nie ma się co rzucać.
Ale do tego potrzebny jest niezerowy współczynnik inteligencji własnej... |
Jeśli to nie jest obraźliwe to dlaczego moje wypowiedzi takie są?? Możecie mi wytłumaczyć??
gorat - 15 Grudnia 2007, 21:05
Użytkownik pepito proszony jest o nauczenie się czytania ze zrozumieniem, a następnie (po wyuczeniu się poprzedniego!) wypowiadania. Może zacząć ćwiczyć na punkcie 6. tutejszego regulaminu.
Fidel-F2 - 15 Grudnia 2007, 21:07
pepito, wolno być złośliwym ale umiejętnie, niektórzy to nawet cenią, jednak prostackie gryzienie łydek może sie spotkać z linczem (żeby nie było; nie grożę jeno wyjaśniam mechanizmy)
gorat, nie bij
Gwynhwar - 15 Grudnia 2007, 21:14
Rafale, gdzieś tam się doczytałam, że zaszczycisz swoją obecnością Poznań podczas przyszłorocznego Pyrkonu. Planujemy zorganizować w tym czasie kolejną odsłonę Piwokonu na której byłbyś z Kasią mile widziany Jak zwykle zapowiada się doborowa ekipa, a także przyjemne miejsca do eksplorowania.
Zatem składam na Twoje ręce, oficjalne zaproszenie.
Anko - 16 Grudnia 2007, 09:25
gorat napisał/a | Resztę prosi się o nieciągnięcie offtopa - chyba że na własną odpowiedzialność. | Ja się pokuszę. Obiecuję, że to już ostatni post na ten temat.
pepito napisał/a | Jeśli to nie jest obraźliwe to dlaczego moje wypowiedzi takie są?? Możecie mi wytłumaczyć?? | Postaram się jasno.
1. Proszę nie używać kilku emotikonów pod rząd, zwłaszcza takich samych.
2. Proszę nie używać wielu pytajników i wykrzykników obok siebie. (Dwa pytajniki - jak w cytacie powyżej - też podpadają.)
3. Na wszelki wypadek i na przyszłość - prosi się także o niepisanie CAPSLOCKIEM.
4. Proszę pisać poprawnie po polsku (poprawiać literówki, zaczynać zdanie dużą literą, itd.).
5. Proszę nie zadawać autorowi (Rafałowi Kosikowi w tym wypadku) natarczywych pytań. Jakby miał każdemu czytelnikowi w kółko odpowiadać, kiedy następny tom, to nie będzie miał czasu go napisać, a nie o to chyba chodzi.
6. Wskazane jest za to dyskutowanie, dzielenie się wrażeniami z lektury itd. W przeciwieństwie do zadawania pytań, które wyglądają jak żądanie (jakby Ciebie ktoś pytał codziennie, czy już się nauczyłeś do matury, też byś pewnie miał dość). I w przeciwieństwie do dogadywania innym forumowiczom, nawet gdy dogadują nam.
7. Radzi się znosić ze stoickim spokojem cokolwiek, co uznasz za zaczepkę czy docinek. Nie zaszkodzi Ci to, a wręcz przeciwnie.
8. I jak już moderatorzy pisali: proszę nie pisać kilku postów pod rząd. Zwłaszcza krótkich. Prosimy o klikanie w przycisk edytuj w prawym górnym rogu posta, jeśli chcesz coś dodać/zmienić.
Jeśli dalej tego nie rozumiesz, to trudno, ale w takim razie i tak nie ma sensu pisać o tym więcej.
Pozdrawiam i EOT (koniec tematu).
|
|
|