Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?
Matrim - 23 Stycznia 2012, 11:55
Dunadan, zgadzam się. Tylko jak szybko przestanie się na te szczegóły zwracać uwagę, bo widać, że akcja raczej do wolnych nie należy Ale turlający się po ziemi i ostrzeliwujący się Max robi wrażenie...
Mazurek - 29 Stycznia 2012, 13:05
Homer Jeżeli chodzi o potrzebę kupowania oryginalnych gier do grania, to wydawało mi się to naturalne:P Co do potrzeby łączenia się przez sieć, to często jest ono jedynym sposobem weryfikowania oryginalności kopii. Chociaż wkurza, kiedy akurat nie mam dostępu do netu (bo nesotrada...) i nie mogę odpalić singla, aczkolwiek jak najbardziej jestem za tym, żeby oryginalnego ME3 nabyło jak najwięcej graczy ponieważ multi zapowiada sie świetnie:)
Homer - 30 Stycznia 2012, 13:44
Re up: Ale nijak sie nie odniosłeś do potrzeby instalowania na komputerze nadmiarowego syfu śledzącego, bo o tym traktowała moja notka, a nie o potrzebie kupowania oryginalnych gier do grania.
Dunadan - 22 Lutego 2012, 09:20
Grałem w demo Mass Effect 3. ME jak ME nie nagrzebali za bardzo i fajnie. Większa interakcja z otoczeniem jest fajna, sprawia że gra jest jeszcze bardziej taktyczna. W ogóle jeszcze rozwinięto taktykę.
Grafika - nie wiem, mam za stary sprzęt żeby ocenić. Jest fajna klasa karabinów szturmowych.
ilcattivo13 - 22 Lutego 2012, 17:04
oficjalnie potwierdzono już, że Brian Fargo (ten od oryginalnego Fallouta), zaczyna tworzyć sequela Wasteland Podobnie jak w przypadku nowego Planescape'a, za kilka tygodni ruszy zbieranie funduszy za pomocą crowdfunding
Dunadan - 25 Lutego 2012, 13:39
Najlepsza gra sci-fi w historii tuż za rogiem i nikogo to nie jara? kolesie z Bioware zrobili fajny konkurs. W kilku miastach wypuszczają balony stratosferyczne z figurką Normandy, nadajnikiem GPS i specjalną edycją ME - Mass Effect: Space Edition. Pozycja GPS jest uaktualniana na żywo - kto znajdzie miejsce lądowania balona ten dostaje grę szkoda że w Warszawie tak nie zrobili :-/
ilcattivo13 - 25 Lutego 2012, 14:13
Dunadan - no jak to nikogo nie jara?! Żebyś Ty tylko wiedział, jaki ja podjarany jestem
Dunadan - 25 Lutego 2012, 14:26
ilcattivo13, no! mnie się demo strasznie spodobało, ciekawie zawiązali fabułę i w ogóle... będzie fajnie. Nie mogę się doczekać, jeszcze 2 tygodnie.
Iscariote - 25 Lutego 2012, 14:33
To musze drugie przejście dwójki dokończyć jakoś szybciorem, bo chciałbym kobitką pograć z save'a z dwójki w trójce, bo kobiecy Shepard jest dużo lepiej zdubbingowany w wersji anglojęzycznej.
Dunadan - 25 Lutego 2012, 14:41
Iscariote, ja gram kobietą od jedynki
Orientujecie się który plik z ME2 to plik z profilem postaci?
Hubert - 29 Lutego 2012, 14:25
Newsa czytałem 17 razy.
Matrim - 29 Lutego 2012, 14:34
Sosnechristo, wiedziałem, że ktoś to szybko wrzuci na Forum Na Polygamii jest trochę więcej domysłów.
Żeby tylko nie przenosili gry w "czyde"...
Hubert - 29 Lutego 2012, 14:39
Matrim, zawsze do usług. Słowo daję, jak zobaczyłem tego newsa - wzruszyłem się. I wiem, że zaraz pojawią się malkontenci, ale ja Baldura NIGDY nie skreślę.
ilcattivo13 - 1 Marca 2012, 01:38
Baldur Baldurem, a Borderlands 2 dopiero we wrześniu na rynku (jak nie będzie obsuwy) :/
Matrim - 1 Marca 2012, 11:56
Assassin's Creed 3
Ja wiem, że to tylko zwykła zręcznościówka, ale historia, jako całość, jest wciągająca. A adaptacja serii do czasów rewolucji amerykańskiej zapowiada się interesująco. Tomahawk, Manitou, bizony i Czerwone Kurtki... i ponoć całkiem nowa mechanika.
ilcattivo13 - 4 Marca 2012, 00:16
Trzy świetne wiadomości:
1. W ciągu dwóch tygodni powinno pojawić się demo "Age of Decadence"
2. Zbieranie kasy na "Wasteland 2" ruszyło
3. Wynik tej zbiórki jest chyba przesądzony, bo Brian Fargo nie siedzi z założonymi rękami i nie czeka na jej koniec, tylko zatrudnia kompozytora do projektu. I to nie byle kogo - samego Marka Morgana! - gościa, który tworzył ścieżkę dźwiękową pierwszych dwóch Falloutów i Planescape'a: T.
Adon - 4 Marca 2012, 18:23
Zobaczyłem pierwsze screenshoty z Assassin's Creed 3 i chce mi się śmiać. Strój owszem pasował w pierwszych częściach. Nawet tak ubranym asasynem można się było wtopić w tłum. Wtopmy się nim teraz w realiach dzikiego zachodu. ^^
Matrim - 4 Marca 2012, 22:00
Adon, marudzisz W każdej z części bohater wyróżniał się na tle otoczenia - szczególnie, gdy w pełnej zbroi udawało mu się ukryć w grupie pięciu kardynałów
Adon - 4 Marca 2012, 23:34
Wiesz, ale poprzednio strój nie odbiegał od tego jak były przedstawione stroje epoki. A tu czasy się zmieniły, a nasz zabójca ciągle w tych samych fatałaszkach pomyka.
Matrim - 5 Marca 2012, 12:33
Czy nie odbiegał? Najmniej chyba w pierwszej części, ale już w drugiej cały czas pomykał w długich powiewających sukniach, gdy wszyscy wokół paradowali w pantalonach, rajstopkach i innych bufiastych rękawkach. Nie wspominając o kapelutkach z piórkiem
Tutaj mi się podoba, jakaś wariacja na temat munduru wojskowego plus główny atrybut, czyli bowiązkowy kaptur z dzióbkiem. Oj, no musi być podobny do poprzedników, żeby mało spostrzegawczy gracz zauważył, że te gry to seria
Adon - 5 Marca 2012, 20:19
Nom, masz rację co do jedynki, w dwójce też nie raził, bo jednak masa ludu "podówczas" w sukienkach z kapturem chodziła, no ale w AS3 można było jednak coś bardziej dopasowanego dać. Nie wiem, w stylu "Braterstwa wilków" z trójgraniastym kapeluszem, czy coś. Można by było wymyślić coś fajnego, ale chyba rzeczywiście twórcy zwyczajnie się przestraszyli, że gracze się obrażą za odejście od ich ukochanego wyglądu. Obecne podejście do niczego dobrego nie prowadzi prócz zapętlenia się serii, bo zmiana scenografii to jeszcze mimo wszystko mało.
czterdziescidwa - 5 Marca 2012, 23:01
Jest zwiastun.
http://assassinscreed.ubi.com/ac3/pl-PL/
trochę się boję growego "Dnia Niepodległości" albo "Zielonych Beretów"... zobaczymy.
Pomijając trailer, to przeniesienie tej gry o kicaniu po miejskich dachach na nieujarzmione
ziemie Ameryki jest hm... odważnym krokiem. I nie wiem czy mi się ten kok podoba,
bo marzył mi się XIX wieczny assassin w zamglonym, zadymionym, industrialnym Londynie, w którym śmietanka towarzyska fascynowała by się spirytyzmem, po ulicach szwendał by się Kuba Rozpruwacz, a w tle majaczył by Karol Marks...
Adon - 5 Marca 2012, 23:33
czterdziescidwa, to byłoby całkiem fajne.
czterdziescidwa - 6 Marca 2012, 23:18
Potem I i II wojna Światowa, chyba nie mogą tego pominąć. Co do II nie mam wątpliwości, że najlepszy był by Berlin i może, epizodycznie... Warszawa?
Kolejna, przedostatnia część to musi być Moskwa. A finał oczywiście w Nowym Jorku,
przeciw templariuszom w garniturach, rządowi światowemu i rekonom finansjery
Matrim - 7 Marca 2012, 13:31
AC3 będzie fajne, nie musi być wybitne Adon, myślę, że oprócz zmiany scenografii będą też zmiany mechaniki (bieganie po drzewach?), zapowiadali to już od dawna, że na inne elementy położą nacisk. Się zobaczy za jakiś czas.
ilcattivo, możesz zacząć narzekać - XCOM w akcji
hrabek - 7 Marca 2012, 14:01
Mnie najbardziej zastanawia, że piąta część AC ma numer 3
ilcattivo13 - 7 Marca 2012, 16:43
Matrim - na pierwszy rzut oka stwierdzam, że chłopcy z 2K bardzo mocno się sugerowali "Silent Stormem". I bardzo dobrze, bo to jeden z najlepszych tacticali ever Mam tylko nadzieję, że wszystkie obiekty będzie można zburzyć, a nie tylko jakieś ich fragmenty. I świetny pomysł z tą "farmą mrówek" Mam tylko wątpliwości, czy takie wyśrodkowanie mechaniki pomiędzy czystym tb a tym, co było w "Brygadzie E5", nie zniszczy grywalności. Ale co mi tam, na razie jest wporzo
Homer - 7 Marca 2012, 18:04
No i mam ME3.
Oczywiście cała machina Originu się odpaliła... loginowanie... aktualizacje... Nie można (sic!) po prostu zainstalować nowej gry?
Origin nie działa z kontami pocztowymi na gmail.com... chyba bo po jakiejś tam godzince czekania na maila zarzuciłem nowy logon na innym koncie i od strzału zaskoczyło.
No i pomarudzę. Wielka premiera 8 marca!!!! Odliczanie zegarowe na stronce!!! A mnie program wita czymś takim:
"Data premiery Twojej gry to: 9 marzec 2012, 01:00"
I jeszcze pomarudzę. W pudełku nie ma NIC. NIC instrukcji, absolutne nic, broszura informacyjna z adnotacją, że można sobie zassać z odnośnika (niby temu, że to ekologiczne). Zasysam sobie z odnośnika Instrukcja do gry z panelu Originu, a tam...
Skan strony z ostrzeżeniem o epilepsji w UWAGA! 23 językach! Tylko!
Matrim - 7 Marca 2012, 20:30
ilcattivo13 napisał/a | Ale co mi tam, na razie jest wporzo |
Tenkju
Homer, tutaj jest odnośnik do tego jak można obejść blokadę daty.
A w ogóle, to za ten "9 marzec" powinno się ich zbojkotować. Że niby dziewiąty od tegorocznego?
ilcattivo13 - 7 Marca 2012, 20:33
nizamaco od razu wiedziałem, że k2 zrobi porządną grę
|
|
|