Gry o tron - Ogólnie o sporcie
Nitj'sefni - 20 Lipca 2010, 16:57
Po cichu na to liczyłem i udało się. Brawo Karol
terebka - 20 Lipca 2010, 21:58
Tak trzymać.
Sandman - 25 Lipca 2010, 21:25
Nasi dzisiaj rozjechali konkurencje w półfinale DPŚ na żużlu a tu taka cisza? dla Golloba i spółki bo zdeklasowali rywali.
Agi - 25 Lipca 2010, 22:04
Sandman, oglądaliśmy i cieszyliśmy się, ale na Forum dopiero teraz zajrzałam.
Chłopaki zdeklasowali konkurencję!
Jutro drugi półfinał, zastanawiam się kto wygra, Szwedzi, czy Australijczycy?
Sandman - 25 Lipca 2010, 22:37
Chyba jednak Szwedzi, choć Anglicy też pewnie nie odpuszczą, Finowie raczej będą robić za tło tak jak dziś Czesi. Pewnie będzie to dużo bardziej wyrównany półfinał niż nasz, nie sądzę, żeby jakaś drużyna wyrobiła sobie aż taką przewagę jak dzisiaj nasi.
Agi - 26 Lipca 2010, 05:35
Też przypuszczam, że Szwedzi. chociaż sercem jestem przy Australii.
xan4 - 26 Lipca 2010, 07:12
Raczej Szwedzi, ale Australia pewno i tak wejdzie z baraży.
Nitj'sefni - 26 Lipca 2010, 17:23
Ja podejrzewam, że w finale o podium powalczą Polacy, Australijczycy, Szwedzi i Duńczycy. Balon jest pompowany i boję się co będzie jak pęknie. Nasi są w tym sezonie szalenie mocni, ale w DPŚ na obcych torach zwykle im nie szło, a tegoroczny finał jest w Danii. Dlatego gospodarze będą niezwykle groźni. No, ale Gollob i spółka są spokojni i pewni siebie, więc nam pozostaje kibicować i trzymać kciuki.
Agi - 26 Lipca 2010, 18:56
Za chwilę drugi półfinał, trzymam kciuki za Australię.
Sandman - 26 Lipca 2010, 18:57
Tak się zastanawiam, czy fakt, że pozostałe zespoły są dość odmłodzone to ich atut, czy raczej będzie wychodziło mniejsze doświadczenie w kluczowych wyścigach. Rosjanom nie do końca to wychodziło na dobre, czasem miałem wrażenie, że dawali się czasem ponieść fantazji
Agi - 26 Lipca 2010, 19:08
Sandman napisał/a | Rosjanom nie do końca to wychodziło na dobre, czasem miałem wrażenie, że dawali się czasem ponieść fantazji |
Owszem, ponosiła ich fantazja, na co nakładają się niedostateczne umiejętności i o nieszczęście bardzo łatwo.
Gdy w 14. biegu Denis Gizatullin wpadł pod motor rozpędzonego Lukasa Drymla, to zaczęłam krzyczeć. Na szczęście wstał o własnych siłach. Dobrze, że mają takie solidne ochraniacze na plecy i obojczyki.
Sandman - 26 Lipca 2010, 19:30
Trzeba przyznać, że Dryml (Drymel - jak się to odmienia?) zachował zimną krew do końca, bo ten przelatujący obok motor mógł go wystarczająco zaabsorbować, a jednak wytrzymał ciśnienie, ominął go i w ostatniej chwili wyprostował swój. Widać było, że zrobił drobny ruch kierownicą, dzięki któremu nie najechał na głowę Gizatulina, a tylko się od niego odbił. W przekroju całego meczu to nie był pierwszy raz, kiedy Rosjaninowi podrywało to koło.
Agi - 26 Lipca 2010, 20:17
Sandman napisał/a | Trzeba przyznać, że Dryml (Drymel - jak się to odmienia?) zachował zimną krew do końca, bo ten przelatujący obok motor mógł go wystarczająco zaabsorbować, a jednak wytrzymał ciśnienie, ominął go i w ostatniej chwili wyprostował swój. |
A po upadku pierwsze co zrobił, to przekręcił głowę i sprawdzał co się z Denisem dzieje.
Dryml miał kilka lat temu poważną kontuzję, która w zasadzie załatwiła mu karierę, to nic dziwnego, że stara się innym krzywdy nie zrobić.
Po pięciu biegach Australia prowadzi , a Szwedzi cieniutko.
Agi - 26 Lipca 2010, 22:38
Ostatecznie wygrała Wielka Brytania, w sumie zasłużenie.
Australijczycy w odmłodzonym składzie bez Crumpa i Adamsa nie udźwignęli.
Emocje były do ostatniego biegu, bardzo wyrównana stawka.
Agi - 30 Lipca 2010, 02:08
Ostatecznie do finału weszli Duńczycy i Szwedzi. Szkoda mi Australii
Nasi są od wczoraj w Vojens, mam nadzieję, że w sobotę nie poczują się zbyt pewni siebie.
Nitj'sefni - 30 Lipca 2010, 11:10
Spóźnione gratulacje dla Joanny Wiśniewskiej za brązowy medal w rzucie dyskiem. Ale mamy już drugi krążek, bo Grzegorz Sudoł zdobył srebro w chodzie na 50 kilometrów. Jeszcze może wieczorem Włodarczyk coś wywalczy. Oprócz niej jest kilka szans, ale bez tyczkarek te mistrzostwa nie będą takie bogate jak w zeszłym roku.
Matrim - 31 Lipca 2010, 19:35
Ja tam na MMA się nie znam, ale brawa dla naszych trzech nowych medalistów lekkoatletycznych Mistrzostw Europy
Lewandowski, Majewski, Kszczot
Matrim - 31 Lipca 2010, 21:30
Jeszcze raz wam się wetnę
Przemysław Czerwiński! Tyczka się nie złamała.
Agi - 1 Sierpnia 2010, 17:01
Polska drużyna zdobyła złoto na żużlu!
Sandman - 1 Sierpnia 2010, 17:06
ale ciśnienie mi podnieśli, chyba się od siatkarzy uczyli...
Agi - 1 Sierpnia 2010, 17:09
O tak! Nerwówka do ostatniego biegu.
dalambert - 1 Sierpnia 2010, 17:11
Puchar Świata NASZ
Chal-Chenet - 1 Sierpnia 2010, 17:42
Agi napisał/a | Polska drużyna zdobyła złoto na żużlu! |
W jakich rozgrywkach? To ME, MŚ, co innego?
Anyway,
rybieudka - 1 Sierpnia 2010, 17:45
Polska Drużynowym Mistrzem Świata
dalambert - 1 Sierpnia 2010, 20:01
No i ZŁOTO w ciepaniu talerzem Małachowski
terebka - 1 Sierpnia 2010, 20:47
A, to brawo, brawo i jeszcze raz brawo. Po wczorajszym gradzie medali to kolejna dobra wiadomość.
I oczywiście przyłączam się do braw dla naszych żużlowców - miło żyć w czasach, w których brylujemy w dyscyplinie "nieco" popularniejszej niż szybownictwo
Agi - 1 Sierpnia 2010, 22:01
Chal-Chenet napisał/a | Agi napisał/a | Polska drużyna zdobyła złoto na żużlu! |
W jakich rozgrywkach? To ME, MŚ, co innego?
Anyway, |
Chal, Polacy są najlepszą drużyną świata, zresztą drugi raz z rzędu.
merula - 1 Sierpnia 2010, 22:11
Moment, a dziewczynom za brąz się brawa nie należą?
Brawo paniom biegaczkom
mad - 2 Sierpnia 2010, 00:02
9 medali w ME to raczej dobry wynik
Dabliu, Łupaszka - szkoda, że Wam zamknięto temat. Zupełnie nie wiem, o czym piszecie.
Dabliu - 2 Sierpnia 2010, 00:29
Też nie rozumiem, czemu zamknięto. Piłka skopana ma własny topic. czemu nie MMA...?
|
|
|