Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Fidel-F2 - 24 Stycznia 2010, 14:54
Wesele Ale jazda. Iteligentne kino z niesamowitym humorem. I świetni aktorzy na dodatek. Piękinie po prostu.
feralny por. - 24 Stycznia 2010, 15:09
Fidel-F2, a najlepsze jest to, że jakby zebrać kilka wiejskich wesel to byś takie filmowe uskładało. Byłem i na takim, na którym światło zgasło i nie chciało się zapalić i na takim, na którym bijatyka skończyła się interwencją policji.
Fidel-F2 - 24 Stycznia 2010, 15:14
ale trzeba przyznać, że facetowi się nagromadziło nieźle jak na jedną noc
prawdziwe, nieprawdziwe, turlałem się do rozpuku, muszę jeszcze raz szybko zobaczyć
feralny por. - 24 Stycznia 2010, 15:21
No, straszę tym filmem wszystkie młode pary Oglądałem już kilka razy nadal mi się podoba. Świetna jest ostatnia scena, na której wszyscy rozchodzą się do domów. Jedni na piechotę inni autobusem, jakiś facet lał do rowu - życie .
Fidel-F2 - 24 Stycznia 2010, 15:30
feralny por. napisał/a | Świetna jest ostatnia scena | tru, wogóle całość jest piękna, wciąż jestem pod wrażeniem
NURS - 24 Stycznia 2010, 15:31
poddajcie się, otoczyłem was... czy jakoś tak, o mało się nie zachłysnąłem piciem
Dobra komedia, naprawdę dobra.
Gustaw G.Garuga - 24 Stycznia 2010, 16:14
The Men Who Stare at Goats - dziwny film, trudno rzec, w których momentach się śmiać, ale to wcale nie wada. Jeff Bridges w mundurze z warkoczem i kwiatami rozwala
Sherlock Holmes - istotnie gdyby nie nazwiska bohaterów, asocjacje z Doylem byłyby na dalszym planie. Dobre tempo, fajnie kręcone sceny, swoista atmosfera, tylko to zakończenie - co to, film czy odcinek serialu?
Widziałem już w sklepie Avatara na DVD
Zgaga - 24 Stycznia 2010, 16:53
Jakiego? Plotka głosi, że ma być 3D z okularkami.
Edit po sprawdzeniu: Eeee. Premiera w maju i to na razie bez 3D.
Dunadan - 24 Stycznia 2010, 17:11
troche naciągane te błędy ale zgodzę się że film nie jest wolny od różnych błędów i baboli - ale który nie jest? jest ich naprawdę mało a jak już się pojawiają to staja się czymś na miarę Aliena właśnie - klasyką. Ja się jej nie spodziewałem więc się nie zawiodłem.
Gustaw G.Garuga - 24 Stycznia 2010, 17:39
Zgaga napisał/a | Jakiego? Plotka głosi, że ma być 3D z okularkami. |
Płaskiego Ale i tak nie zamierzam kupować, wolę przejść się do kina.
dalambert - 24 Stycznia 2010, 17:56
Gustaw G.Garuga napisał/a | Ale i tak nie zamierzam kupować, wolę przejść się do kina. | ale podobno w Chinach zakazali bo wzywa do walki z eksmisjami z dobytku. wprawdzie w kosmosie, ale co tam ważne , że wzywa .
xan4 - 24 Stycznia 2010, 18:14
Parnassus - jak ja lubię takie filmy, no jak? Bardzo lubię
NURS - 24 Stycznia 2010, 18:23
akcent na słowo "podobno"
A DVD to pirat. wszędzie tego w sieci pełno.
dalambert - 24 Stycznia 2010, 18:24
NURS, znaczy TVN24 kłamie ? no, no
Witchma - 24 Stycznia 2010, 18:35
xan4 napisał/a | jak ja lubię takie filmy, no jak? |
Hmmm... tak jak ja?
NURS - 24 Stycznia 2010, 20:28
dalambert napisał/a | NURS, znaczy TVN24 kłamie ? no, no |
to raczej kaczka dziennikarska rzucana mediom przez wytwornie. Zeby tylko tytul był na pierwszych stronach. A TVN jest klasyczną stacją komercjalną, stara się być pierwszy i wtapia na takich cudach.
a poza tym obaj wiemy, że tylko Kaczyńskie nie kłamią!
dalambert - 24 Stycznia 2010, 21:18
NURS, zapomniałeś o Kurskim
Memento - 24 Stycznia 2010, 22:35
Dead Silence
Prosta, nieprzekombinowana fabuła, dobry klimat, gęsta atmosfera i szacunek dla klasycznych motywów grozy. Do tego dobre rzemiosło reżysera, operatora i oldschoolowa muzyka. Całkiem przyjemny horror.
ketyow - 25 Stycznia 2010, 00:41
Adwokat Diabła. Bardzo dobry film, długi - myślałem, że położę się ze 40 minut wcześniej, bo wstać wcześnie trzeba - ale nie jestem zawiedziony, a i zakończenie mnie zaskoczyło, choć mogłem się domyślić. 9/10
Gustaw G.Garuga - 25 Stycznia 2010, 02:04
dalambert napisał/a | ale podobno w Chinach zakazali bo wzywa do walki z eksmisjami z dobytku. wprawdzie w kosmosie, ale co tam ważne , że wzywa . |
Zakazali w zwykłych kinach, ale w 3D nadal leci. A piraty wyglądają tu tak profesjonalnie, że oryginały przegrywają na starcie i takowych się tu nie uświadczy...
Memento - 25 Stycznia 2010, 12:01
Dread
Jeden z tych horrorów o których nie bardzo wiem co napisać, takie wywierają wrażenie. Po prostu... wow. Bardzo dobra i bardzo wierna ekranizacja opowiadania Clive`a Barkera pt. Lęk. I dobry materiał do mojej prezentacji maturalnej. Fantakoorvastyczny film.
ilcattivo13 - 25 Stycznia 2010, 13:01
nowy "Star Trek". Niby wszystko fajnie, ale widać wyraźnie, że twórcy odeszli od tradycyjnych ST w stronę Starwars. Cały czas miałem wrażenie, że zaraz Obi Wan wyskoczy i zrobi raszczot z Romulanami. 7/10
NURS - 25 Stycznia 2010, 14:00
Herlok Szolms - sądziłem, ze bedzie głupszy a tu tymczasem opowieśc a la Liga Niezwykłych Dżemtelmenelów. Widoczki industrialnego londynu bezcenne, kultura w walkach, dialogi ostre i fajne. W sam raz na odstresowanie.
Dunadan - 25 Stycznia 2010, 15:38
ilcattivo13, mnie w ogóle nie kojarzyło się ze Star Wars - czułem bardzo silnego ducha starego Star Treka - ducha mocno odnowionego i to z pomysłem.
Anix - 25 Stycznia 2010, 18:05
Księżniczka i Żaba - stary disneyowski klimacik. Trochę musicalu, trochę bajki, trochę życia i jak zwykle pokłady miłości. Dubbing - świetny, podziwiam aktorkę podkładającą głos Lottie
Jedenastka - 25 Stycznia 2010, 18:23
Anix napisał/a | Trochę musicalu, trochę bajki, trochę życia i jak zwykle pokłady miłości. |
Piosenki dla dzieci, dużo bajki i trochę sympatii. Miłości nie zauważyłam.
Więcej o współdziałaniu i odnajdywaniu siebie w niespodziewanej sytuacji.
ilcattivo13 - 25 Stycznia 2010, 19:56
Dunadan - w nowym "Star Treku" było tyle biegania/strzelania/"laparqurowania"/zabiegów chirurgii plastycznej twarzoczaszki (zwanych powszechnie bijatykami), co we wszystkich poprzednich fabularnych "Star Trekach" i połowie seriali razem wziętych. Albo dawno już nie oglądałeś starych "ST", albo może to wina "znieczulenia" zażytego przed i/lub w trakcie oglądania
Duch (a nawet "woz-duch") w nowym "Star Treku" jak najbardziej jest, ale tak na oko w 75% starwarsowski. I to starwarsowski w wydaniu 1-3, a nie 4-6. A że i pomysł jest, i wykonanie niczego sobie, to dlatego było 7/10, a nie 3/10.
Choć jak tak się zastanawiam, to z tymi pomysłami twórców raczej za tęgo nie było: dwa razy ten sam okręt taranowali, a jak nie stawało pomysłów na dowcipne (i nie tylko) dialogi (tego mi naprawdę brakowało, stare filmy miały inteligentny humor, nowy "ST" ma humor "ździebko" sitcomowy) to wsadzali bijatyki... Nie... dla mnie to nie jest ten duch Star Treka, który znałem i "lubiałem". Ale publika się zmienia i pewnie już to se ne vrati...
Gwynhwar - 25 Stycznia 2010, 21:46
Właśnie próbowałam obejrzeć Surogatów... Próbowałam dobre słowo. Żeby tak zmarnować taki pomysł!
Zgaga - 26 Stycznia 2010, 17:07
Taselchof napisał/a | Sherlock Holmes dobry humor, ciekawy obraz wiktoriańskiej Anglii szczególnie pościg na początku wyglądał jak typowe wyścigi samochodowe zdecydowanie Iron man lepszy od Lawa. Ale czy to aby na pewno Sherlock Holmes ?? ... |
W styczniowym numerze Filmu o innych ekranizacjach Holmsa, np. o niemieckiej z 1994 r., gdzie Holmes zostaje wynajęty przez siedmiu krasnoludków i musi odbić Śnieżkę z rąk złej królowej.
Jedno jest pewne. Mam ochotę sięgnąć po oryginał czyli opowiadania Doyla.
Ziuta - 26 Stycznia 2010, 17:11
Ja teraz zasłuchuję się w słuchowiskach BBC (czylj BBC Four Full Dramatisation) o Holmesie.
|
|
|