To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Martva - 30 Stycznia 2010, 16:38

Przynieśli mi syrop pod tytułem Flegamina i nie jest zielonym syropem o specyficznym, ostrym smaku tylko różowym czymś zalatującym syntetyczną truskawką, a fe.
Cóż, lekarstwo podobno musi być wstrętne żeby zadziałało...

Lynx - 30 Stycznia 2010, 16:41

Potraktowali Cię wersją dla dzieci ;)
lucek - 30 Stycznia 2010, 17:28

W dziecięctwie wykazywałem uzaleznienie od flegaminy, piłem ją w tempie butelki na 3 dni ;-) Zresztą, zwykle było tak - pierwsze "szczekające" kaszlnięcia krtaniowe o 22 w niedzielę, 6:00 do przychodni, rejestracja, 8;30 stwierdzone zapalenie krtani, przechodzące na oskrzela. A potem tydzień-dwa kombosem: diphergan, flegamina, tussipect ;-)
Martva - 30 Stycznia 2010, 17:33

Wersja dla dorosłych była zdecydowanie lepsza. Jak lubię świeże truskawki i mogę je jeść na kilogramy (a jest środek zimy, nienawidzicie mnie teraz, co?) tak większość rzeczy o smaku truskawkowym jest na ogół fe. Zresztą podobnie jest z bananami, tylko wtedy nie większość, tylko wszystkie ;P:
xan4 - 2 Lutego 2010, 13:25

Cytat
tematów 2000

się nam porobiło

Kruk Siwy - 3 Lutego 2010, 10:07

Na Forum jest 56 użytkowników - dawno tak nie było. Ciekawe.
dalambert - 3 Lutego 2010, 10:13

Właśnie z czego 39 gości - wycieczka szkolna czy co ?
Witchma - 3 Lutego 2010, 10:14

dalambert, szpiony jakie...
Agi - 3 Lutego 2010, 10:23

Albo robimy się popularni, albo znowu w statystykach coś szwankuje.
Mieliśmy już rekord:
Cytat
Najwięcej użytkowników 185 było obecnych 5 czerwca 2007, 04:39

nureczka - 3 Lutego 2010, 10:27

Witchma, szpiony konkurencji jak nic! Trzeba zachować rewolucyjną czujność.
Witchma - 3 Lutego 2010, 10:29

nureczka, lecę pochwalić okładkę, żeby nie było ;P:
Adanedhel - 3 Lutego 2010, 10:50

Gorat powiedział kiedyś "boty urządziły sobie u nas schadzkę", czy jakoś tak.
Agi - 4 Lutego 2010, 08:08

Robi wrażenie :mrgreen: :
Cytat
To forum odwiedzono już 900666 razy

Zgaga - 4 Lutego 2010, 14:00

Jakieś szatańskie wersety :shock:
Martva - 5 Lutego 2010, 22:24

Zajrzałam na n-k i znalazłam komentarz do zdjęcia mojej nastoletniej kuzynki.
Cytat
wczoraj 16:27

Ahh... ;*;*;* Śliczniaste jest to photoo... ^^ ;*takie jest gites... normalnie weź to obczaj... ;** SiĘ Wymiata :D :D Bwhahaa :D :D DziĘkujĘ Za PinEchĘ ;** KroVo Ma... :D :D LuZik JeSt ^^ ;> ;**

Czasem mam wrażenie że oni używają innego języka. człowiek zna pojedyncze słowa, ale nijak mu się nie chcą złożyć w jedną sensowną całość.

lucek - 5 Lutego 2010, 23:16

Socjolekty, idiolekty. Royal rumble to iwent pejperwju w dablju-dablju-i ;-) I te rzeczy.
Lynx - 5 Lutego 2010, 23:34

lucek, a teraz przetłumacz...
lucek - 6 Lutego 2010, 00:18

Lynx, zapewne pytasz o drugie - to jest cytat z rozmowy o tym, co akurat oglądałem, świetna ilustracja tego, że każdy ma swój idiolekt i posługuje się wieloma socjolektami.

A dla informacji - oglądałem płatną telewizyjną audycję - a konkretnie pokaz walk tzw. wrestlingowych, zatutułowany "Royal Rumble", należący do największej amerykańskiej federacji zapaśniczej - World Wrestling Entertainment. ;-) W zasadzie kilku moich kumpli zrozumiałoby to po takim komunikacie: "PPV RR z WWE" ;-) A po komunikacie "lol Edge pwnz DX, HBK outs 3H" zabiliby mnie za spoilery ;-D

Fidel-F2 - 6 Lutego 2010, 00:43

ale idzie to wyleczyć?
Gustaw G.Garuga - 6 Lutego 2010, 03:49

Cytat
Cóż, lekarstwo podobno musi być wstrętne żeby zadziałało...

A nie - naukowcy (zawsze ci naukowcy!) stwierdzili, że po przyjęciu niesmacznego leku wydzielają się jakieś enzymy czy cuś, co opóźnia trawienie - reakcja obronna na wypadek zatrucia.

ihan - 6 Lutego 2010, 10:55

http://protal.wordpress.c...memento-fazy-i/

Interesujące. Gdyby tylko było prawdziwe. I możliwe do zastosowania dla osoby nie gotującej. Tylko trochę mały zakres dopuszczalnych warzyw.

Martva - 6 Lutego 2010, 11:06

Podobno przynosi efekty, dla mnie jest słabe do zastosowania ze względu na te cholerne białka ;)

Wygooglaj sobie dietę dr Pape, to jest coś co mogłabym stosować gdyby mi kiedyś przyszło do głowy przejść na dietę, bo ja z tych co sobie nie mogą być głodni ;) ale też bym sobie chyba musiała sprawić jakieś białkowe koktajle na kolacje. Na stanikowym forum jest jedna psycholożka, co z nim współpracuje czy współpracowała, więc dieta robi furorę i u niektórych całkiem działa :)

dzejes - 6 Lutego 2010, 14:37

Schudnąć można na 120 różnych sposobów i jest to faza krótka i łatwa. Utrzymać osiągniętą wagę - ooo... to jest osiągnięcie.
merula - 6 Lutego 2010, 20:18

dzejes napisał/a
Schudnąć można na 120 różnych sposobów

taa... chciałabym jeden skuteczny i nie wymagający ascezy.

lucek - 6 Lutego 2010, 22:55

Fidel-F2 napisał/a
ale idzie to wyleczyć?

Dość dobrze mi z tym, pasuje do mnie, jestem infantylnym kretynem, więc takie hobby jest idealne :-)

Zgaga - 7 Lutego 2010, 07:58

merula napisał/a
dzejes napisał/a

Jest jeden: mż.
Nie wymaga ascezy. A jeszcze z drobnymi modyfikacjami - sukces i przyjemność.

dzejes - 7 Lutego 2010, 10:27

Zgaga napisał/a
merula napisał/a
dzejes napisał/a

Jest jeden: mż.
Nie wymaga ascezy. A jeszcze z drobnymi modyfikacjami - sukces i przyjemność.

Dokładnie ;P: A MŻ można stosować na owe 120 sposobów. Sam biadoliłem, że się nie da, aż w końcu stwierdziłem, że jasna cholera - da się. I od ponad pół roku trzymam wagę o 25 kg niższą od tej, z którą startowałem.

ihan - 7 Lutego 2010, 11:05

Nomć. A najlepszym sposobem jest popaść w psychozę liczenia kalorii. Człowiek nie pije nic oprócz herbaty (bez cytryny, cytryna to 2-3 kilokalorie), soki kompletnie niedozwolone, głupi Kubuś ma ponad 40 kcal na 100 ml. Świetnie działa, tylko trochę włosy wypadają.
Zgaga - 7 Lutego 2010, 11:15

Miało być bez ascezy.
I naprawdę wystarczy mniej jeść, zwłaszcza słodyczy i rzeczy tłustych.
A z chwytów: jeść powoli i dokładnie przegryźć, nie najadać się na wieczór.
I wystarczy.

mdegorski - 7 Lutego 2010, 11:17

A jakie macie sposoby żeby przytyć? :(

Jedzenie dużo nie pomaga. :cry:

Partner forum