To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Gustaw G.Garuga - 22 Wrzeœśnia 2007, 11:57

Zresztą przypomnijmy sobie, kto kogo wyganiał na Syberię :twisted:
ihan - 22 Wrzeœśnia 2007, 12:14

Easy napisał/a
Tak, zgadzam się, powinna powstać frakcja Rokity, przynajmniej miałbym na kogo głosować. A reszta won, na Syberię.

Tak, zgadzam się. Do listy partii, na które nie chcę głosować dodałabym jeszcze jedną. Zdecydowanie by mi to rozjaśniło scenę polityczną :)
A poza tym Easy z jedyną partią, to nie taki znowu nowatorski pomysł, jak zauważył GGG.
Co do Lisa, jasne, stronniczy jak choćby Jaworowicz, ale w obecnej sytuacji te polki wokół niego, zwłaszcza, że nie znam kulis i prawdziwych przyczyn, są dla mnie mocno niepokojące. Do tego stopnia, że część rzeczy o których mówił rano w wywiadzie dla RMF wydaja mi sie wysoce, wysoce prawdopodobne.

Gustaw G.Garuga - 22 Wrzeœśnia 2007, 12:35

Trochę ten wywiad teatralny, niemniej interesujący.
Easy - 22 Wrzeœśnia 2007, 12:47

Martva napisał/a
Easy, nie przesadzaj z tym 'won' ja też chcę mieć na kogo glosować :twisted:

No dobra, Pawlak jeszcze zostanie.

ihan napisał/a
A poza tym Easy z jedyną partią, to nie taki znowu nowatorski pomysł, jak zauważył GGG.

Szczerze? Rokita jest jedynym politykiem, który mógłby dostać wielką władzę. Reszta to się nadaje do...
Przynajmniej ja nie znam innego takiego polityka.

Co do Lisa:
Lis: Głosujecie na PiS, głosujecie na koniec demokracji w Polsce

Kończ waść, wstydu oszczędź.

Martva - 22 Wrzeœśnia 2007, 12:50

Easy napisał/a

Pawlak mnie nie kręci.

Easy - 22 Wrzeœśnia 2007, 12:52

Martva napisał/a
Easy napisał/a

Pawlak mnie nie kręci.

Giertych może? W polityce zawsze musi być chociaż jeden błazen.

Martva - 22 Wrzeœśnia 2007, 13:08

Zawsze usiłujesz obrazić ludzi których orientacja polityczna jest niezgodna z Twoją? Tak z ciekawości pytam.
Easy - 22 Wrzeœśnia 2007, 13:14

Martva napisał/a
Zawsze usiłujesz obrazić ludzi których orientacja polityczna jest niezgodna z Twoją? Tak z ciekawości pytam.

Słucham? Gdzie obraziłem kogolwiek o innej orientacji politycznej? Napisałem coś w stylu: głosujesz na lewicę, czy ultra prawicę, to jesteś skończonym idiotą itd?

To raczej wyborców PiS traktuje się w ten sposób.

Do czego to przyszło, że muszę PiS bronić przed innymi...

Martva - 22 Wrzeœśnia 2007, 13:16

Podejście: nie głosujesz na Rokitę, i nie na Pawlaka, to na pewno na jakiegoś oszołoma typu Giertych jest... dziwne. Powinnam tu wstawić inne słowo, ale nie mogę wymyślić jakie.
Easy - 22 Wrzeœśnia 2007, 13:30

Martva napisał/a
Podejście: nie głosujesz na Rokitę, i nie na Pawlaka, to na pewno na jakiegoś oszołoma typu Giertych jest... dziwne. Powinnam tu wstawić inne słowo, ale nie mogę wymyślić jakie.

Jeśli tak odebrałaś niewinni żarcik to jest mi przykro.
W przeciwieństwie do polityków stać mnie na słowo przepraszam.

Martva - 22 Wrzeœśnia 2007, 13:33

Spoko, ale tak na przyszłość przy następnych niewinnych żarcikach radzę umieścić emotkę ;)
Easy - 22 Wrzeœśnia 2007, 13:48

A jeśli chodz o Giertycha, to na TVN24 właśnie pokazują konwencję programową LPR. Romek zaczął nawalać o podatkach itd.

Korwin-Mikke ładne musi mu tam pranie mózgu robić, Giertych jeszcze prawdziwym liberałem zostanie.

dzejes - 22 Wrzeœśnia 2007, 13:55

No. I jeszcze pewnie w muchach zacznie chodzić.
Piech - 22 Wrzeœśnia 2007, 15:42

Czekam kiedy PO zacznie prezentować swoją ofertę dla wyborców, bo jak na razie tematem ich materiałów wyborczych jest głównie PiS. Problem z tym jest taki, że nawet jeżeli PO będzie skuteczna i przekona kogoś do poglądów anty-PiS, to ten ktoś wcale nie musi zagłosować na PO, bo przecież wszystkie inne partie (oprócz PiS) też są anty-PiS. Trudno więc powiedzieć komu tak naprawdę służy kampania wyborcza PO.
lavojtek - 22 Wrzeœśnia 2007, 18:02

http://wiadomosci.gazeta....69,4511482.html

Tusk przechodzi sam siebie. Myslalem ze jego "fochy" po przegranych wyborach na prezydenta to szczyt jego mozliwosci. Frustracja, zajadlosc a co za tym idzie brak logicznego myslenia zasnuly czerwona mgla umysl Donald.
OK, dam im kredyt zaufania. Zobaczymy jak beda wygladaly drogi po 2 latach rzadow PO-Lid (co do tego chyba niewielu z was ma watpliwosci). Mam nadzieje ze za 2 lata bede jechal ze Zgorzelca do Gdanska w 4-5 godzin. NAPRAWDE chcialbym zeby to byla prawda.

P.s. coraz bardziej rozumiem Rokite i chyba nawet zaczynam go lubic :)

mad - 22 Wrzeœśnia 2007, 18:16

Łudzisz się :mrgreen: Ewentualny rząd POLiD to składanka równie nonsensowna jak zbiór PiS-Samoobrona-LPR. Ale każdym zwycięzcom życzę dobrze i obym to ja się mylił.
Fenris - 22 Wrzeœśnia 2007, 18:51

Brak naszym partiom politycznym jaj. nawet "partie" się nie nazywają bo boją się złych skojarzeń. Tylko jakieś Platforma Obywatelska czy Prawo i Sprawiedliwość.
jedynym ryzykantem jest Lepper, przyjmując na pokład takiego Jonasza jak Miller dużo ryzykuje.
Ale przecież nie o poglądy chodzi tytlko o koryto :cry: .
I na co tu głosować, bo głosować napewno będe..........

Madar - 22 Wrzeœśnia 2007, 19:13

http://wiadomosci.onet.pl/1610471,11,item.html

Kaczyński zapowiada wprowadzenie stanu wojennego jak przegra.

Easy - 22 Wrzeœśnia 2007, 19:13

http://www.pardon.pl/arty...ak_stan_wojenny

No to pięknie, idę zapasy robić na nowy stan wojenny.

mawete - 22 Wrzeœśnia 2007, 19:46

Oni już dawno przekroczyli granicę śmieszności :D
GAndrel - 22 Wrzeœśnia 2007, 19:52

Tuska i PO się czepiacie. Posłuchajcie Kaczyńskiego i PiSu.

Ja wybieram populizm PO w każdym bądź razie.

Easy - 22 Wrzeœśnia 2007, 20:25

http://www.tvn24.pl/-1,1522272,wiadomosc.html

Każdy chłop musi od czasu do czasu wypić kieliszek wina...

... albo dziesięć...

mad - 22 Wrzeœśnia 2007, 21:06

Nie lubię Kwacha i nigdy tego nie ukrywałem. Był to dla mnie polityk - lalka Barbie. Byle mówić ostrożnie, elegancko, okrągłymi słówkami - to, co akurat wypada powiedzieć i czego pragną usłyszeć możniejsi od nas.
Jednak tego incydentu trochę mu... współczuję. Nie znalazł się nikt z jego "tawariszczów", kto by spróbował powstrzymać nachlanego kolegę przed wyjściem na mównicę? (nawet jeśli to katedra w sali wykładowej). A może jeszcze bardziej go podpuszczali, wietrząc sensacyjkę? Niesmaczne to dla mnie, nie tylko z powodu stanu Kwacha.

Gustaw G.Garuga - 22 Wrzeœśnia 2007, 21:06

Tłumaczenie, że był z przyjaciółmi itp. nie pasuje do tej sytuacji, bo występował publicznie. Na prywatnym zamkniętym spotkaniu niech pije i dziesięć lampek wina, jak nie przymierzając Tusk z Kaczyńskim. Niestety, w ten sposób okazał słuchaczom brak szacunku. Upicie się nie było drastyczne, ale niestety wystarczająco widoczne.
ihan - 22 Wrzeœśnia 2007, 21:36

Tak sobie myślę, że największą złośliwością jaką naród może zrobić PiSowi jest zagłosować tak, by mogli rządzić samodzielnie. Aż do EURO 2012 i żeby nie mogli na nikogo zrzucić odpowiedzialności za swoją nieudolność.
dzejes - 22 Wrzeœśnia 2007, 22:57

Żarty zartami, ale teraz wieszczę, więc proszę słuchać.

Otóż największym wygranym nadchodzących wyborów będzie... PSL - i to on stanie się kluczem do utworzenia nowego rządu.

lavojtek - 22 Wrzeœśnia 2007, 23:41

Obys mial racje dzejes :wink:
mad - 23 Wrzeœśnia 2007, 00:57

Obyś nie miał racji, dzejes. Czas definitywnie skończyć z Pselem :wink:
dzejes - 23 Wrzeœśnia 2007, 02:07

Ja tam nie wiem, ale to z PSLu może wyłonić się nowoczesna prawica w Polsce. A teraz uciekam.
mawete - 23 Wrzeœśnia 2007, 12:09

dzejes napisał/a
Ja tam nie wiem, ale to z PSLu może wyłonić się nowoczesna prawica w Polsce.

A Pawlaka widziałeś? :shock: :mrgreen:

Partner forum