Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Gustaw G.Garuga - 22 Września 2007, 11:57
Zresztą przypomnijmy sobie, kto kogo wyganiał na Syberię
ihan - 22 Września 2007, 12:14
Easy napisał/a | Tak, zgadzam się, powinna powstać frakcja Rokity, przynajmniej miałbym na kogo głosować. A reszta won, na Syberię. |
Tak, zgadzam się. Do listy partii, na które nie chcę głosować dodałabym jeszcze jedną. Zdecydowanie by mi to rozjaśniło scenę polityczną
A poza tym Easy z jedyną partią, to nie taki znowu nowatorski pomysł, jak zauważył GGG.
Co do Lisa, jasne, stronniczy jak choćby Jaworowicz, ale w obecnej sytuacji te polki wokół niego, zwłaszcza, że nie znam kulis i prawdziwych przyczyn, są dla mnie mocno niepokojące. Do tego stopnia, że część rzeczy o których mówił rano w wywiadzie dla RMF wydaja mi sie wysoce, wysoce prawdopodobne.
Gustaw G.Garuga - 22 Września 2007, 12:35
Trochę ten wywiad teatralny, niemniej interesujący.
Easy - 22 Września 2007, 12:47
Martva napisał/a | Easy, nie przesadzaj z tym 'won' ja też chcę mieć na kogo glosować |
No dobra, Pawlak jeszcze zostanie.
ihan napisał/a | A poza tym Easy z jedyną partią, to nie taki znowu nowatorski pomysł, jak zauważył GGG. |
Szczerze? Rokita jest jedynym politykiem, który mógłby dostać wielką władzę. Reszta to się nadaje do...
Przynajmniej ja nie znam innego takiego polityka.
Co do Lisa:
Lis: Głosujecie na PiS, głosujecie na koniec demokracji w Polsce
Kończ waść, wstydu oszczędź.
Martva - 22 Września 2007, 12:50
Easy napisał/a | No dobra, Pawlak jeszcze zostanie. |
Pawlak mnie nie kręci.
Easy - 22 Września 2007, 12:52
Martva napisał/a | Easy napisał/a | No dobra, Pawlak jeszcze zostanie. |
Pawlak mnie nie kręci. |
Giertych może? W polityce zawsze musi być chociaż jeden błazen.
Martva - 22 Września 2007, 13:08
Zawsze usiłujesz obrazić ludzi których orientacja polityczna jest niezgodna z Twoją? Tak z ciekawości pytam.
Easy - 22 Września 2007, 13:14
Martva napisał/a | Zawsze usiłujesz obrazić ludzi których orientacja polityczna jest niezgodna z Twoją? Tak z ciekawości pytam. |
Słucham? Gdzie obraziłem kogolwiek o innej orientacji politycznej? Napisałem coś w stylu: głosujesz na lewicę, czy ultra prawicę, to jesteś skończonym idiotą itd?
To raczej wyborców PiS traktuje się w ten sposób.
Do czego to przyszło, że muszę PiS bronić przed innymi...
Martva - 22 Września 2007, 13:16
Podejście: nie głosujesz na Rokitę, i nie na Pawlaka, to na pewno na jakiegoś oszołoma typu Giertych jest... dziwne. Powinnam tu wstawić inne słowo, ale nie mogę wymyślić jakie.
Easy - 22 Września 2007, 13:30
Martva napisał/a | Podejście: nie głosujesz na Rokitę, i nie na Pawlaka, to na pewno na jakiegoś oszołoma typu Giertych jest... dziwne. Powinnam tu wstawić inne słowo, ale nie mogę wymyślić jakie. |
Jeśli tak odebrałaś niewinni żarcik to jest mi przykro.
W przeciwieństwie do polityków stać mnie na słowo przepraszam.
Martva - 22 Września 2007, 13:33
Spoko, ale tak na przyszłość przy następnych niewinnych żarcikach radzę umieścić emotkę
Easy - 22 Września 2007, 13:48
A jeśli chodz o Giertycha, to na TVN24 właśnie pokazują konwencję programową LPR. Romek zaczął nawalać o podatkach itd.
Korwin-Mikke ładne musi mu tam pranie mózgu robić, Giertych jeszcze prawdziwym liberałem zostanie.
dzejes - 22 Września 2007, 13:55
No. I jeszcze pewnie w muchach zacznie chodzić.
Piech - 22 Września 2007, 15:42
Czekam kiedy PO zacznie prezentować swoją ofertę dla wyborców, bo jak na razie tematem ich materiałów wyborczych jest głównie PiS. Problem z tym jest taki, że nawet jeżeli PO będzie skuteczna i przekona kogoś do poglądów anty-PiS, to ten ktoś wcale nie musi zagłosować na PO, bo przecież wszystkie inne partie (oprócz PiS) też są anty-PiS. Trudno więc powiedzieć komu tak naprawdę służy kampania wyborcza PO.
lavojtek - 22 Września 2007, 18:02
http://wiadomosci.gazeta....69,4511482.html
Tusk przechodzi sam siebie. Myslalem ze jego "fochy" po przegranych wyborach na prezydenta to szczyt jego mozliwosci. Frustracja, zajadlosc a co za tym idzie brak logicznego myslenia zasnuly czerwona mgla umysl Donald.
OK, dam im kredyt zaufania. Zobaczymy jak beda wygladaly drogi po 2 latach rzadow PO-Lid (co do tego chyba niewielu z was ma watpliwosci). Mam nadzieje ze za 2 lata bede jechal ze Zgorzelca do Gdanska w 4-5 godzin. NAPRAWDE chcialbym zeby to byla prawda.
P.s. coraz bardziej rozumiem Rokite i chyba nawet zaczynam go lubic
mad - 22 Września 2007, 18:16
Łudzisz się Ewentualny rząd POLiD to składanka równie nonsensowna jak zbiór PiS-Samoobrona-LPR. Ale każdym zwycięzcom życzę dobrze i obym to ja się mylił.
Fenris - 22 Września 2007, 18:51
Brak naszym partiom politycznym jaj. nawet "partie" się nie nazywają bo boją się złych skojarzeń. Tylko jakieś Platforma Obywatelska czy Prawo i Sprawiedliwość.
jedynym ryzykantem jest Lepper, przyjmując na pokład takiego Jonasza jak Miller dużo ryzykuje.
Ale przecież nie o poglądy chodzi tytlko o koryto .
I na co tu głosować, bo głosować napewno będe..........
Madar - 22 Września 2007, 19:13
http://wiadomosci.onet.pl/1610471,11,item.html
Kaczyński zapowiada wprowadzenie stanu wojennego jak przegra.
Easy - 22 Września 2007, 19:13
http://www.pardon.pl/arty...ak_stan_wojenny
No to pięknie, idę zapasy robić na nowy stan wojenny.
mawete - 22 Września 2007, 19:46
Oni już dawno przekroczyli granicę śmieszności
GAndrel - 22 Września 2007, 19:52
Tuska i PO się czepiacie. Posłuchajcie Kaczyńskiego i PiSu.
Ja wybieram populizm PO w każdym bądź razie.
Easy - 22 Września 2007, 20:25
http://www.tvn24.pl/-1,1522272,wiadomosc.html
Każdy chłop musi od czasu do czasu wypić kieliszek wina...
... albo dziesięć...
mad - 22 Września 2007, 21:06
Nie lubię Kwacha i nigdy tego nie ukrywałem. Był to dla mnie polityk - lalka Barbie. Byle mówić ostrożnie, elegancko, okrągłymi słówkami - to, co akurat wypada powiedzieć i czego pragną usłyszeć możniejsi od nas.
Jednak tego incydentu trochę mu... współczuję. Nie znalazł się nikt z jego "tawariszczów", kto by spróbował powstrzymać nachlanego kolegę przed wyjściem na mównicę? (nawet jeśli to katedra w sali wykładowej). A może jeszcze bardziej go podpuszczali, wietrząc sensacyjkę? Niesmaczne to dla mnie, nie tylko z powodu stanu Kwacha.
Gustaw G.Garuga - 22 Września 2007, 21:06
Tłumaczenie, że był z przyjaciółmi itp. nie pasuje do tej sytuacji, bo występował publicznie. Na prywatnym zamkniętym spotkaniu niech pije i dziesięć lampek wina, jak nie przymierzając Tusk z Kaczyńskim. Niestety, w ten sposób okazał słuchaczom brak szacunku. Upicie się nie było drastyczne, ale niestety wystarczająco widoczne.
ihan - 22 Września 2007, 21:36
Tak sobie myślę, że największą złośliwością jaką naród może zrobić PiSowi jest zagłosować tak, by mogli rządzić samodzielnie. Aż do EURO 2012 i żeby nie mogli na nikogo zrzucić odpowiedzialności za swoją nieudolność.
dzejes - 22 Września 2007, 22:57
Żarty zartami, ale teraz wieszczę, więc proszę słuchać.
Otóż największym wygranym nadchodzących wyborów będzie... PSL - i to on stanie się kluczem do utworzenia nowego rządu.
lavojtek - 22 Września 2007, 23:41
Obys mial racje dzejes
mad - 23 Września 2007, 00:57
Obyś nie miał racji, dzejes. Czas definitywnie skończyć z Pselem
dzejes - 23 Września 2007, 02:07
Ja tam nie wiem, ale to z PSLu może wyłonić się nowoczesna prawica w Polsce. A teraz uciekam.
mawete - 23 Września 2007, 12:09
dzejes napisał/a | Ja tam nie wiem, ale to z PSLu może wyłonić się nowoczesna prawica w Polsce. |
A Pawlaka widziałeś?
|
|
|